Το πριν και το μετά της όψης του κτιρίου της ΕΜΣ. Καθαρό επιτέλους!

3
770

Από τον Μάιο βλέπαμε όλοι την εικόνα του κτιρίου της ΕΜΣ όπου στεγάζεται το ΚΘΒΕ. Μουτζούρες, από αυτές που διεκδικούν τον τίτλο των “υπογραφών” και συνθήματα βεβήλωναν την όψη του κτιρίου. Επίμονες αναρτήσεις ενεργών πολιτών και μηνύματα στους ιθύνοντες έφεραν το ποθητό αποτέλεσμα και η πρόσοψη του κτιρίου καθαρίστηκε.

grafitti kratiko (10)

Τελικά ήταν ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ, Άρης Στυλιανού, που ανέλαβε την πρωτοβουλία και οργάνωσε τον καθαρισμό της πρόσοψης του κτιρίου της ΕΜΣ. Μένει να αποκατασταθούν τα σκαλοπάτια, θέμα για το οποίο ήρθαν σε συνεννόηση  με τον κ. Καραθανάση, πρόεδρο της ΕΜΣ και το Αριστοτέλειον.

Τελικά οι ενεργοί πολίτες μπορούν να κάνουν τη διαφορά! Ξέρουμε βέβαια πως το μουτζούρωμα μνημείων και επιφανειών του δημόσιου χώρου με συνθήματα οπαδικά και μη είναι ένα πρόβλημα που δε λύνεται παρά μόνο με παιδεία. Ας ελπίσουμε ότι οι συνεχείς καθαρισμοί (όταν μάλιστα συνοδεύονται από επαλείψεις που εξουδετερώνουν τα σπρέι) θα αποθαρρύνουν τους ανεγκέφαλους.

grafitti kratiko (11)

Οι παρακάτω εικόνες πριν και μετά είναι τραβηγμένες οι μεν στις 19/5/2016, οι δε χθεσινές στις 23/9.

grafitti kratiko (6)-horz 14359053_1247121888683484_7551454142115737580_n-horz

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ειλικρινά ποτέ μου δεν κατάλαβα το λόγο για τον οποίο δεν καθίσταται υποχρεωτικό για την εκάστοτε ποδοσφαιρική ομάδα που “διαφημίζεται” καθ’αυτόν τον τρόπο, το να τακτοποιήσει επίσης και το λογαριασμό της αποκατάστασης.

    • Είναι σαν τα σκυλιά, έχουν την ανάγκη να κατουρούν για να δειξουν την περιοχή τους. Τόσο χαμηλό επίπεδο, ναι…Είναι και το έμφυτο μας μίσος προς οτιδήποτε οργανωμένο…

  2. Α) Είχε προσφέρει στον Δήμο, η ALPHA BANK νομίζω, ένα υπερςυγχρονο μηχάνημα καθαρισμού που δεν ξέρω γιατί δεν το είδα μέχρι σήμερα να λειτουργεί.
    Β) Είχε αποφασιστεί, πριν αρκετά χρόνια από τον Παπαγεωργόπουλο νομίζω, αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε απόφαση για την επιβολή προστίμου σε όποιον ρυπαίνει, διαφημιζόμενος παράνομα, ή γνωστοποιώντας εκδηλώσεις, συναυλίες, συγκεντρώσεις, ομιλίες, ενοικιάσεις-πωλήσεις και ότι βάλει ο νους σε στέγαστρα, κολόνες και τοίχους. Ας εφαρμοστεί επιτέλους και πιστεύω ότι θα έχει την αποδοχή της πλειοψηφίας των δημοτών και θα έχει αποτέλεσμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ