Τι γίνεται τελικά με τους αστεγούς της πόλης;

0
400

Δεχτήκαμε απόψε την παρακάτω καταγγελία και τη δημοσιοποιούμε. 

IMG_5792

Υπάρχουν 2 άστεγοι που κοιμούνται το πρωί με πολικές θερμοκρασίες στη οδό Αλεξάνδρου Σβώλου ανάμεσα στα δύο σούπερμαρκετ Μασούτη και Μαρινόπουλου που είναι η μόνιμη θέση τους εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα όπως παρατηρούν κάτοικοι της περιοχής.
Κάτοικος ειδοποίησε γύρω στις 11.00 το πρωί σήμερα την υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης στην Ανδρέου Γεωργίου στο τηλ. 2310-528811 και του είπαν ότι το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να ενημερώσουν την αστυνομία. Αλλά πέρασαν 4 ώρες και δεν πρέπει έγινε κάτι.
Ώρες μετά, ο ένας από τους δυο που είχε δει το πρωί, ήταν ακίνητος στην ίδια θέση σκεπασμένος με μια κουβέρτα. Ο άλλος είχε φύγει αλλά είναι πιθανόν να ξανάρθει το βράδυ.
Στη συνέχεια τηλεφώνησε στις υπηρεσίες που στεγάζονται στη Μοναστηρίου 62 στο τηλέφωνο 2310 – 527938 και του είπαν το ίδιο, ότι δηλαδή θα πάρουν εκείνοι την αστυνομία και ότι δεν μπορεί ο Δήμος να κάνει κάτι γιατί οι άστεγοι δεν θέλουν να φύγουν.

Οι άνθρωποι αυτοί, όπως και ένας ακόμα, στο ύψος της ΧΑΝΘ στον πεζόδρομο της Δαγκλή για τον οποίο επανειλημμένα έχουν γίνει εκκλήσεις, χρειάζονται επειγόντως συνδρομή.

Γνωρίζουμε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης καταβάλει προσπάθεια μεγάλη με τις δομές του όμως υπάρχει και αυτή η σημερινή εικόνα χρειάζεται διευκρίνηση. Άλλωστε και μόνο η σημερινή εικόνα από το υπνωτήριο αστέγων την ώρα που εισέρχονται απόψε και που δημοσιεύουμε εδώ μιλά από μόνη της για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται.

υπνωτήριο

Σε επικοινωνία που είχαμε πριν λίγο με την αρμόδια αντιδήμαρχο Καλυψώ Γούλα ενημερωθήκαμε ότι σε κάθε τηλεφώνημα πολίτη οι δομές του Δήμου ενημερώνουν την  Αστυνομία, στο πλαίσιο της συνεργασίας των υπηρεσιών,για την ύπαρξη αστέγου σε ένα σημείο της πόλης και οι αστυνομικοί με τα περιπολικά που διαθέτουν αναλαμβάνουν να μεταφέρουν τον άστεγο στις δομές. Αν ο άστεγος αρνηθεί, που έχει κάθε δικαίωμα παραμένει στο δρόμο. Ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα και τα μέσα αλλά και την αρμοδιότητα της μεταφοράς τους παρά μόνο της φροντίδας και της φιλοξενίας στα κέντρα ημερήσιας φροντίδας και στο Υπνωτήριο. Και είναι σίγουρο ότι υπάρχουν άνθρωποι που επιθυμούν να μείνουν στο δρόμο.

Σε κάθε περίπτωση ο δήμος μέσω της δημοτικής αστυνομίας μοίρασε αυτές τις παγωμένες μέρες κουβέρτες και υπνόσακους και θα συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του όπως έκανε και το προηγούμενο διάστημα με εξαιρετική συνέπεια.

*Τα στοιχεία του καταγγέλοντα είναι στη διάθεση των αρχών.

 

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ