Θεσσαλονίκη

New entries για τον Μάρτη

Νέα πράγματα συμβαίνουν στην πόλη. Εμείς αποφασίσαμε να σας βάζουμε κάθε τόσο στη διαδικασία να τα αναζητήσετε! Ό,τι δοκιμάσαμε, απολαύσαμε, είδαμε, ακούσαμε και συνιστούμε.

Parallaxi
new-entries-για-τον-μάρτη-95706
Parallaxi

Νέα πράγματα συμβαίνουν στην πόλη. Εμείς αποφασίσαμε να σας βάζουμε κάθε τόσο στη διαδικασία να τα αναζητήσετε! Ό,τι δοκιμάσαμε, απολαύσαμε, είδαμε, ακούσαμε και συνιστούμε.

The caravan – Το καφέ

FullSizeRender-54

Το The Caravan είναι το πιο καινούργιο και όμορφο bed and breakfast που άνοιξε στην πόλη. Σε ένα από τα ιστορικά κτίρια της περιοχής, σε απόσταση δεκάδων μέτρων από τη νυχτερινή ζωή της πόλης και την αγορά της, σε μια από τις πιο ιστορικές γειτονιές της, πάνω ακριβώς από τον αρχαίο δρόμο που ανακαλύφθηκε κάτω από τα αρχαία του Μετρό, δίπλα ακριβώς στο Παλιό Δημαρχείο, γνωστό και ως Καραβάν Σεράι. Στους δυο χώρους του ισογείου που λειτουργούν και σαν καφέ ο ήλιος λούζει τα ξεχωριστά έπιπλα και τα πρόσωπα που από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του μπαίνουν έκπληκτα και τον απολαμβάνουν. Όπως και τον υπέροχο καφέ. Το ξενοδοχείο είναι άκαπνο σε όλους τους χώρους του και αν σώνει και καλά επιμένετε να καπνίσετε έξω ο περίβολος του Καραβάν Σαράι και του Αλκαζάρ ή Χαμζά Μπέι σας περιμένει! *The Caravan, Ρέμπελου 1, 2313062780

Μυστίλλη

1426299_1671635039720906_3324499743422461224_n

Στο υπέροχο κτίριο της παλιάς γαλλικής σχολής, πλάι στα δυτικά τείχη της πόλης και τοπ χάνε, εκεί που διέπρεψε το punto es ένα καινούργιο μπιστρό άνοιξε τις πόρτες του. Και το όνομα αυτού Μυστίλλη. Αρχαία η προέλευση του ονόματος που αναφέρεται στην κόρα του ψωμιού που έπαιζε το ρόλο κουταλιού στην Αρχαία Ελλάδα. Στη Μυστίλλη θα πάτε το πρωί για να απολαύσετε έναν πρωινό μπουφέ με τον καφέ σας ή τον φυσικό χυμό σας και θα ζητήσετε και μια σπέσιαλ ομελέτα, το μεσημέρι για ένα ελαφρύ γεύμα με burger με βουβαλίσιο μπιφτέκι, στήθος κοτόπουλο και καπνιστή μπριζόλα ή ένα κλασικό με απο μοσχαρίσιο κιμά, μαρόυλι, ντομάτα, μπέικον, καραμελωμένα κρεμμύδια, τσένταρ και sauce μαγιονέζας bourbon. Ένα πλούσιο μενού μεσογειακής κουζίνας σας περιμένει για να επιλέξετε νόστιμα πιάτα για το γεύμα ή το δείπνο σας ενώ το βράδυ τα κοκτέιλ έχουν την τιμητική τους.

*Φράγκων 2-4, τηλ. 231 600 9999

Μαστίχα

12339432_1525203724462622_5827237197739636674_o

Στα λαδάδικα οι επιλογές σας για φαγητό και ποτό είναι πολλές. Τώρα έρχεται να προστεθεί άλλη μια στη λίστα σας. Γαστρονομική. Σε ένα από τα όμορφα διόρωφα κτίρια που κουβαλούν την ιστορία της περιοχής. Στο μεζεδοπωλείο Μαστίχα το industrial σκηνικό διατηρείται και η απλή μεσογειακή κουζίνα έχει την τιμητική της. θα απολαύσετε κλασικούς μεζέδες όπως μπιφτεκάκια, φέτα τηγανητή με φύλλο κρούστας, Ταλιατέλες λεμονιού με γαρίδες, ταλιάτα, μπριζολάκια χοιρινά και χειροποίητες τηγανιτές πατάτες και το βράδυ live ελληνική μουσική και στο τσακίρι κέφι. Στα λαδάδικα βρίσκεσαι μην ξεχνιόμαστε… το φαγητό συνήθως σερβίρεται μετά μουσικής.

Λυκούργου 2, Λαδάδικα, τηλ. 231 050 4020

Dandelion

12688279_215549408791144_690270329798211808_n

Αυτοχαρακτηρίζεται ως Gastro Winery Cafe και μόλις άνοιξε στο κέντρο της πόλης. Στο πολύ κέντρο όμως. Το σκηνικό απλό και καλαίσθητο, στους γήινους τόνους του αμερικανικού industrial, γκρί και καφέ. Το αγγλικό όνομά του “dandelion” είναι παραφθορά του γαλλικού dent de lion που σημαίνει “το δόντι του λιονταριού”, του δικού μας αγριοράδικου ή ταραξάκο ή πικραλίδα, αυτό το ταπεινό χόρτο που θεραπεύει τις ταραχές. Όνομα που συνάδει με την ατμόσφαιρα του χώρου.

*Χρυσοστόμου Σμύρνης 17, τηλ. 231 023 4208

Patron

DSC01158

Aντικατέστησε το Tre Marie στην Παλαιών Πατρών Γερμανού. Ο χώρος γνωστός ανακαινίσθηκε και άνοιξε πρόσφατα προσφέροντας καφέ, φαγητό και ποτό. Συστήνεται ως gastrobar και η κουζίνα του είναι μεσογειακή. Δοκιμάστε τη μαραθόπιτα και την κοκκινιστή φάβα, αλλά και το ιδιαίτερα χτένια με πανσέτα, γκρατιναρισμένα με τυρί σαν Μιχάλη Σύρου και τα ξεχωριστά πιάτα ζυμαρικών όπως τη θαλασσινή καρμπονάρα με καπνιστό χέλι ή τα Ξυνόχοντρος με γαρίδες και κρόκο Κοζάνης. Στα κρίως θα δυσκολευτείτε να επιλέξετα άνάμεσα στον Σολωμό με μαύρο ρούμι και σπαράγγια, τα μοσχαρίσια μάγουλα με σκιουφιχτά μακαρόνια, τα χοιρινά σκαλοπίνια με σύκα και σταφίδες και το επί 12 ώρες σιγοψημένο κότσι με πουρέ μελιτζάνας.

*Π. Π. Γερμανού 13, Τηλ. 231 024 0061

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα