Θεσσαλονίκη

New entries του Ιούνη

Νέα πράγματα συμβαίνουν στην πόλη. Εμείς αποφασίσαμε να σας βάζουμε κάθε τόσο στη διαδικασία να τα αναζητήσετε! Ό,τι δοκιμάσαμε, απολαύσαμε, είδαμε, ακούσαμε και συνιστούμε.

Parallaxi
new-entries-του-ιούνη-115682
Parallaxi

Νέα πράγματα συμβαίνουν στην πόλη. Εμείς αποφασίσαμε να σας βάζουμε κάθε τόσο στη διαδικασία να τα αναζητήσετε! Ό,τι δοκιμάσαμε, απολαύσαμε, είδαμε, ακούσαμε και συνιστούμε.

Στη Στοά Δραγούμη

_SDI5392

Η Στοά Δραγούμη είναι το πιο ενδιαφέρον ολοκαίνουργιο γαστρονομικό project στη Θεσσαλονίκη. Βρίσκεται σε μια από τις πιο ιστορικές πλατείες της πόλης. Την πλατεία Ελευθερίας. Η έννοια της Στοάς προέκυψε από την ιδέα ενός περάσματος, μιας μικρής πλατείας ανάμεσα σε μαγαζάκια. Ανάμεσα σε ένα παντοπωλείο, σε ένα ζαχαροπλαστείο, σε ένα φούρνο, ένα καφέ, ένα ψητοπωλείο. Το καθένα με την αυτονομία του. Και είναι η σκηνοθεσία αυτού του παραμυθένιου σκηνικού που έχει προβλέψει τα πάντα. Από το farm look των παιδιών στο service μέχρι το φωτισμό της οροφής που σου δίνει την αίσθηση ενός ηλιόλουστου αίθριου.

*Ιωνος Δραγούμη 3, τηλ 2310.555223 Ανοικτά Δευτέρα με Παρασκευή 7.30πμ 12.00μ.μ και Σαββατοκύριακο 9.30-12.00μ.μ

 Κήπος του Μύλου

mylos (2)

Εικόνα: Κώστας Αμοιρίδης

Ένας χώρος που αγαπήθηκε όσο λίγοι στην πόλη. Που έφερε τα πάνω κάτω στην έννοια του πολυχώρου. Τώρα επανακάμπτει με μια νέα ιδέα που μυρίζει καλοκαίρι. Κάτι καινούριο αρχίζει στην πόλη. Το παλιό καφέ του Μύλου ζωντανεύει! Με σεβασμό στην ιστορία του προχωράει μπροστά. Και με επιλεγμένα Live για όλο το καλοκαίρι… Καλοκαίρι στον Κήπο του Μύλου με ζωντανή μουσική κάθε βράδυ :Τετάρτη 22/6 Η Πριγκηπέσα πάει στον Κήπο του Μύλου. Πέμπτη 23/6 Παπανικολάου & Αμανίτες. Παρασκευή 24/6 Κώστας Πρατσινάκης. Σάββατο 25/6 Νομικ, Παύλοβα, Saos. Δευτέρα 27/6 Σοφία Γεωργαντζή. Τρίτη 28/6 Γιώργος Μιχαήλ & Δημήτρης Βαβλιάρας. 29/6 Πριγκηπέσα πάει στον Κήπο του Μύλου. 30/6 Μάκης Σεβίλογλου

*Ανδρέου Γεωργίου 54, τηλ. 6980 859292

Hola hola_7

H δημιουργία στο κέντρο ενός έθνικ εστιατορίου street food που κατάφερε να συγκεντρώσει όλα τα χαρακτηριστικά του φαγητού και του ντεκόρ που παραπέμπει στο Μεξικό είναι η πιο νέα άφιξη στην πόλη. Τα ονόματα Μπουρίτος, Τάκος, Κεσαντίγιας, Νάτσος τα έχεις ακούσει σίγουρα, αν δεν τα έχεις δοκιμάσει, στις ταινίες που διαδραματίζονται στο Μεξικό. Το στήσιμο του Hola μοιάζει γειτονιά μεξικάνικου χωριού. Παντζούρια με έντονα χρώματα, εντυπωσιακά λουλούδια και κεραμικά, ταπισερίες μεξικάνικων μοτίβων, αντικείμενα και στοιχεία της κουλτούρας της υπέροχης χώρας. Στο γευστικό κομμάτι το βάρος δόθηκε στο παιχνίδι που σου επιτρέπει να εντρυφήσεις στον τρόπο παρασκευής των μεξικάνικων πιάτων. Η μεξικάνικη κουζίνα σε αντίθεση με άλλες πειθαρχημένες κουζίνες είναι μια κουζίνα αναρχική. Κρατά μερικές βασικές αρχές και επιτρέπει σε αυτόν που παρασκευάζει τα πιάτα να δημιουργεί τη δική του εκδοχή. Πληθωρική, σεμνότερη, καυτερή ή λιγότερο spicy. Με πολλά ή λιγότερα υλικά. Και τρώγεται απολαυστικά με το χέρι! Με βάση λοιπόν τα μπουρίτος, τα τάκος και τις κασαντίγιας δημιουργείτε μορέλια με κοτόπουλο και λευκά φασόλια, μεξικάλι με ρύζι και κόκκινη σάλτσα και λαχανικά, πατσούκα με ρύζι, λάιμ και μοσχαρίσιο κιμά, ή το ακαπούλκο με τα χοιρινά φιλετάκια ή μια ωραία γεμιστή πατάτα φούρνου με τη sour cream και το cheddar. Οι σαλάτες Hola και Γουαδαλαχάρα θα σας μυήσουν στη συνδυαστική μαγειρική των πρώτων υλών των μεξικάνων. Το σλόγκαν τους, Food Fiesta, βρίσκει δικαίωση.

*Κούσκουρα 6, τηλ 231 024 0700, http://www.holamexicana.gr/

Radical

13413709_1749863725293378_2847455055849672336_n

Σε ένα παραδοσιακό διώροφο της Άνω Πόλης ένα καινούργιο wine bar – εστιατόριο με προσεγμένη αισθητική προβλέπεται να γίνει πόλος έλξης στη γειτονιά. Μεγάλη λίστα κρασιών σε ένα κελάρι μινιμαλ αισθητικής, φιλική εξυπηρέτηση και προσιτές τιμές με τους ιδιοκτήτες πρόθυμους να σου συστήσουν το κατάλληλο κρασί που θα συνοδεύσει το πιάτο σου. Highlight το συκώτι με σάλτσα κερασιού.

*Πολυδώρου Στεργίου 61, Άνω Πόλητηλ. 231 020 2007. Ανοιχτά: 2:00 μ.μ. – 12:00 π.μ.

Αυλή Bar Gastroteq

DSC02482
Το θρυλικό Monroe Backyard δίνει τη θέση του στην Αυλή, μια διαφορετική καλοκαιρινή ανάσα για τους λάτρεις της πόλης και των αισθήσεών της. Η καινούρια πρόταση συνιστά το ιδιαίτερο αποτέλεσμα του συνδυασμού της σύγχρονης ελληνικής μουσικής με την εκτενή wine list και το εκλεκτό μενού, που επιμελήθηκε ο Chef Μιχάλης Μωραΐτης. Τα προσανατολισμένα στις απαιτήσεις των θερινών αποδράσεων γαστριμαργικά εδέσματα και η πλούσια γκάμα από θελκτικά ηδύποτα και προσεκτικά διαλεγμένα ελληνικά, ιταλικά και γαλλικά κρασιά, υπόσχονται ένα ξεχωριστό ταξίδι εξερεύνησης στον κόσμο της απόλαυσης, της τέρψης, της διασκέδασης. Από το πρωί μέχρι και αργά το απόγευμα, στην famous Αυλή της Ερμού, αφήνεσαι και χαλαρώνεις με καφέ brunch και ό,τι άλλο θελήσεις, ανάμεσα σε ψάθες, ζεστά χρώματα και στις φανταστικές αρτιστικές παρεμβάσεις του Σταμάτη Γεωργιάδη που σε μεταφέρουν νοερά στα πιο ιδιοσυγκρασιακά μέρη της Λατινικής Αμερικής. Από τις 25 Μαίου που ξεκίνησε επισήμως δυναμικά μέχρι και το τέλος Σεπτέμβρη, με την φιλοσοφία του “κουζίνα-κρασί-ελληνική μουσική” και συγκεκριμένα περισσότερες από 40 ετικέτες κρασί, live κάθε Τετάρτη μεγάλων ονομάτων της ελληνικής μουσικής σκηνής και ένα αισθητικό πεδίο που σε ταξιδεύει κάπου εξωτικά, στην συγκεκριμένη “αυλή” προβλέπονται να γραφτούν ιστορίες. Ακριβώς επάνω σε ένα από τα full season (με τον έναν ή τον άλλο τρόπο), πιο αγαπημένα spot εδώ και χρόνια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
*Αυλή Bar Gastroteq, Ερμού 12, Θεσσαλονίκη, τηλ. 6946 965222

Tessera

13055574_1090055147703424_175703817983395477_n

Έχοντας πίσω τους την μεγάλη παράδοση του θρυλικού σούπαδικου Παράπεντε που είχε δημιουργήσει ο πατέρας τους στο χώρο, η Νικολέτα και η Ελένη μεταμόρφωσαν στο σήμερα και δημιούργησαν το πιο όμορφο και κυρίως γευστικό νέου τύπου μαγέρικο της πόλης. Πίσω από τη Γενική Κλινική, στη γειτονιά της Ανθέων και βασισμένο ακριβώς στην επιστροφή στη γειτονιά, από όπου προμηθεύονται τις πρώτες ύλες τους από παραδοσιακούς μανάβηδες, χασάπηδες και ψαράδες. Επιστροφή λοιπόν στην παλιά αστική γειτονιά με ωραία αισθητική, αφού οι γνώσεις τους της γραφιστικής και της διακόσμησης διαμόρφωσαν τον εξαιρετικό χώρο όπου κυριαρχεί το ξύλο και το άσπρο μαύρο. Σε αυτό το μοντέρνο μαγειρείο, όμως, τις εντυπώσεις έκτος από τα κορίτσια και το χώρο κερδίζει το φαγητό. Ο απόλυτος σεβασμός στην ελληνική κουζίνα. Με συνταγές που θυμίζουν τα φαγητά που μεγάλωσες, σαφείς τις καταβολές από τον τόπο καταγωγής τους, τον Έβρο, υλικά πρώτης τάξεως και εκλεκτά προϊόντα διαλεγμένα και κυρίως εποχής. Ανοικτά μόνο μεσημέρι, μέχρι τις έξι, ανθρώπινα ωράρια δηλαδή όπως παλιά, έγινε από την πρώτη στιγμή προορισμός για τη γειτονιά και όλη την ανατολική πόλη, που σταματά για να διαλέξει το πιάτο ημέρας ή το παραγγέλνει με delivery στο σπίτι του, αφού πηγαίνουν από την Μπότσαρη μέχρι τις παρυφές της Καλαμαριάς. Τα Σαββατοκύριακα θα συναντήσεις πολλές οικογένειες και με έκπληξη θα δεις παιδιά να δοκιμάζουν λαχανοντολμάδες αντί για burger.

*Πιτακού 4, τηλ 231 084 4443

Mr and Mrs Smith

al18544_us119_20160614162456_fil_2432.jpg.large Ένας χώρος αντάξιος των αναγκών του σύγχρονου άνδρα και γυναίκας, άνοιξε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης! Το opening του μοναδικού πολυχώρου αισθητικής και ευεξίας έγινε τις πρόσφατα, στις 14 Ιουνίου. Μεγάλη προσέλευση από Θεσσαλονικείς που θέλησαν να γνωρίσουν από κοντά τις υπηρεσίες και θεραπείες που προσφέρουν οι εξειδικευμένοι συνεργάτες του νέου πολυχώρου χαλάρωσης και ευζωίας! Τώρα το ερώτημα είναι το εξής: Wanna be a Smith?

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα