Πικ νικ Spots: Με το καρό σου τραπεζομάντηλο στην Θεσσαλονίκη

1
14995

πικ νικ 3

Εν αναμονή του πρώτου –μεγαλεπήβολου- μητροπολιτικού πάρκου της πόλης, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, μία έκταση που λογικά θα το προβλέπει, η Θεσσαλονίκη δίνει την δυνατότητα σε μετρημένα σημεία της, την χαρά της διοργάνωσης ενός πικ νικ.

Στο εξωτερικό το πικ νικ λειτουργεί ως αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας των πολιτών. Από φοιτητές, σπουδαστές, τουρίστες μέχρι οικογένειες και παρέες, κάνουν χρήση των δημόσιων γρασιδιών, συνθέτοντας όμορφες εικόνες.

πικ νικ εξωτερικό

Στην πόλη το πιο κοντά σε επίσημο πικ νικ που έχουμε είναι το Πικ Νικ Urban Festival. Ένα φεστιβάλ που δίνει την δυνατότητα στο κοινό της Θεσσαλονίκης, να καταλαμβάνει και να ευχαριστιέται τα γρασίδια της Αρχαίας Αγοράς συνοδεία ωραίων live και επιλεγμένων προβολών ταινιών.

Συγκεντρώσαμε τα ιδανικότερα σημεία στην πόλη, κατάλληλα για το καρό σας τραπεζομάντηλο, το καλάθι με τα homemade σαντουιτσάκια και τους φυσικούς χυμούς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα τα ηλιόλουστα Σαββατοκύριακα στην Θεσσαλονίκη.

Στα γρασίδια του Αστεροσκοπείου ΑΠΘ, σε καταπράσινα τετράγωνα, εκεί που οι φοιτητές κάθε Άνοιξη ξεκινάνε τα πάρτι και τα live.

Στα πάρκα της παραλίας, στο πάρκο Ξαρχάκου και Λευκού Πύργου στα πράσινα σημεία του στον ήλιο ή τον ίσκιο από τα δέντρα με θέα τον Θερμαϊκό στην σκιά του συμβόλου της πόλης.

Στο Δάσος Κουρί στο Ασβεστοχώρι, περίπου πεντακόσια μέτρα μετά τη πλατεία και με κατεύθυνση την εξοχή στο αριστερό σας χέρι θα δείτε μία πινακίδα προς “Δάσος Κουρί”.

πικ νικ 1

Στα Πλατανάκια. Ο πιο λαϊκός προρισμός πικ νικ στην Θεσσαλονίκη. Φανταστείτε φορτηγά με κόπιες της Βουγιουκλάκη και του Παπαμιχαήλ να συρρέουν, για να φάνε και να πιούνε στην εξοχή – με χαρωπά τραγούδια στη διαδρομή και τα τοιαύτα.

Στην όμορφη κρυφή λίμνη στο Ωραιόκαστρο. Όταν ο Δήμος Ωραιοκάστρου αποφάσισε να αλλάξει την εικόνα της μέχρι πρότινος χωματερής, δημιουργήθηκε μία μικρή όαση, δώρο στους πολίτες.

Στους Κήπους του Πασά. Κέντρο-απόκεντρο, πίσω από το νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος», με είσοδο από την οδό Αγίου Παύλου βρίσκεται ένα από τα λίγα αξιοπρεπή αστικά μας πάρκα. Παρόλο που το κέντρο είναι κοντά, ο αέρας είναι εμφανώς καθαρός –ας είναι καλά τα εναπομείναντα δέντρα του Σέιχ Σου- και η μυρωδιά του γρασιδιού λυτρωτική.

πικ νικ 3

Στο πάρκο του Καλοχωρίου, στο εντυπωσιακό φράγμα στα δυτικά της πόλης. Εκεί που οι ερωδιοί κάνουν παρέα με τα βουβάλια και δημιουργούν το απόλυτο φόντο ενός πικ νικ.

Στο Φράγμα της Θέρμης. 50 στρέμματα πυκνής πευκόφυτης βλάστησης και Εκτείνεται βορειοανατολικά του οικισμού της Θέρμης και δυτικά του οικισμού του Τριαδίου, σε απόσταση 1 km και 2,5 km αντίστοιχα από αυτούς. Συνδέεται και με τους δύο οικισμούς με ασφαλτοστρωμένο δρόμο, ο οποίος έχει αφετηρία από το κέντρο της Θέρμης διέρχεται δίπλα από το φράγμα και καταλήγει στον οικισμό του Τριαδίου. Στην περιοχή υπάρχει υπαίθριος χώρος για φαγητό, παιδική χαρά ,θέση θέας για παρατήρηση της περιοχής.

Η parallaxi γνωρίζει τη Θεσσαλονίκη καλύτερα. Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για όλα τα θέματα που αφορούν την πόλη απλά κάνε like εδώ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ