Η πορεία διαμαρτυρίας για το Χαλέπι φτάνει στη Θεσσαλονίκη

0
920

πορεια2

Μεταφέροντας το δικό τους μήνυμα ειρήνης στο Χαλέπι, εκατοντάδες άτομα συμμετέχουν σε πεζή πορεία που ξεκίνησε στις 26 Δεκεμβρίου στο Βερολίνο και αναμένεται να καταλήξει σε περίπου τρεις μήνες στη Συρία! Μέλη της ειρηνικής πορείας έφτασαν σήμερα και στη Θεσσαλονίκη, όπου αναμένεται να παραμείνουν για λίγες μέρες, προκειμένου να διαδώσουν το μήνυμά τους και να καλέσουν κι άλλους ανθρώπους να συμμετέχουν στην εκστρατεία τους.

“Βαδίζουμε ήδη επί 130 μέρες, έχοντας διανύσει 2500 χιλιόμετρα σε μια διαδρομή που περνάει από τη Γερμανία, Τσεχία, Αυστρία, Ελβετία, Κροατία, Βοσνία, Σερβία, ΠΓΔΜ και με σταθμό και στην Ελλάδα” εξήγησε σε συνέντευξη τύπου η Αννα Αλμποθ από την Πολωνία.

‘Οπως διευκρίνισε, κατά τη διάρκεια της διαδρομής συμμετείχαν συνολικά 3000 άτομα, είτε βαδίζοντας για λίγα χιλιόμετρα είτε για περισσότερα, συμμετέχοντας σε μια δράση που “είναι αυθόρμητη, αυτοχρηματοδοτούμενη και κάτω από καμία “ομπρέλα”.

“Στη Θεσσαλονίκη θα μείνουμε έξι μέρες προκειμένου να ανασυνταχθούμε και να δούμε πώς θα συνεχίσουμε την πορεία στην Τουρκία και τέλος, στο Χαλέπι” διευκρίνισε η Άννα Αλμποθ η οποία είναι και η εμπνεύστρια της πρωτοβουλίας. Αναφερόμενος στην υποδοχή που έχει επιφυλάξει ο κόσμος από διάφορες χώρες στην πορεία τους, ο Ντένις από την Γερμανία έδειξε με καμάρι το άσπρο αρκουδάκι που τον “συνοδεύει” και του το χάρισε ένα παιδάκι από σχολείο της Πολωνίας για να το μεταφέρει στο Χαλέπι…..

Σήμερα,στις 5 το απόγευμα, μέλη της πρωτοβουλίας θα βρίσκονται στο άγαλμα του βασιλιά Κωνσταντίνου στην πλατεία Βαρδαρίου και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία σε κεντρικές οδούς της πόλης με κατάληξη το άγαλμα του Μεγάλου Αλέξανδρου, καλώντας τους κατοίκους της πόλης να τους γνωρίσει, να συμμετέχει στη δράση τους και να στείλει το δικό του μήνυμα αλληλεγγύης στους κατοίκους της Συρίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Μάθετε περισσότερα για τη διαδρομή στην ιστοσελίδα:
http://civilmarch.org/here-you-can-join-our-route/

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ