Life

Πρόσωπα… αλλιώς: Κωνσταντίνος Παυλίδης

Απαντά στο ερωτηματολόγιο του Στανισλάβσκι.

Νόπη Ράντη
πρόσωπα-αλλιώς-κωνσταντίνος-παυλίδ-334048
Νόπη Ράντη

Εικόνες – συνέντευξη – σύλληψη ιδέας: Νόπη Ράντη

Κονσταντίν Στανισλάβσκι (1863-1938) | Σκηνοθέτης, ηθοποιός και θεωρητικός του θεάτρου.

(Σύμφωνα με τη μέθοδο Στανισλάβσκι, τα βασικότερα ερωτήματα που πρέπει ο κάθε χαρακτήρας να μπορεί να απαντήσει ώστε να θεωρείται ολοκληρωμένος και αληθινός, είναι: Ποιος είμαι, πού είμαι, τι κάνω, τι θέλω και το μαγικό Εάν που ορίζει μια φανταστική συνθήκη).

Πρόσωπα… αλλιώς: Κωνσταντίνος Παυλίδης

-Ποιος είσαι;

Είμαι ο Κωνσταντίνος Παυλίδης, έχω σπουδάσει στη Σχολή Καλών Τεχνών στη Θεσσαλονίκη, στον τομέα της Γλυπτικής.

-Πού είσαι;

Τώρα; Είμαι στη Θεσσαλονίκη, στο εργαστήριό μου και δουλεύω το καινούργιο μου project.

-Τι κάνεις;

Προσπαθώ μαζί με ένα σύνολο καλλιτεχνών από διάφορους τομείς να δώσουμε μια εικαστική παραστάσιμη μορφή σε ένα βιβλίο που λέγεται «Η ωμότητα των πραγμάτων». Στην ουσία, είναι συνεντεύξεις του μεγάλου ζωγράφου Francis Bacon που προσεγγίζει φιλοσοφικά και βιωματικά το καλλιτεχνικό του έργο. Πρόκειται για μια έρευνα που συσχετίζει τη ζωγραφική με την κίνηση και τη γλυπτική με την παραμόρφωση σε ένα ηχητικό περιβάλλον. Γενικά την παλεύω!

-Τι θέλεις;

Θέλω όσο πιο πολύ μπορώ να συνεργάζομαι με ανθρώπους από διάφορους καλλιτεχνικούς τομείς και να δημιουργούμε κάτι με κοινό παρονομαστή. Έτσι πιστεύω προκύπτει η καλλιτεχνική εξέλιξη και η εξέλιξη γενικότερα, από το συλλογικό.

-Εάν……..θα……..

Εάν μπορούσα να δώσω μια συμβουλή για τη ζωή, θα ήμουν κάποιος άλλος.

Selfie: Ο Κωνσταντίνος Παυλίδης έχει πάρει μέρος σε αρκετές εκθέσεις. Έργα του βρίσκονται σε προσωπικές συλλογές στο Ντουμπάι, Καναδά, Τελ Αβίβ και Βερολίνο. Η σχέση του με το θέατρο ξεκίνησε υπό τη μορφή σκηνογραφίας. Αργότερα πήρε μια άλλη τροπή. Αυτή τη στιγμή θεατρικά, δουλεύει σκηνοθετικά σε ένα βιβλίο με συνεντεύξεις του ζωγράφου Φράνσις Μπέικον που λέγεται «Η ωμότητα των πραγμάτων». Έχει το στούντιό του που δουλεύει το εικαστικό του έργο και παράλληλα προετοιμάζει παιδιά για τις Σχολές Καλών Τεχνών στο ακαδημαϊκό σχέδιο και χρώμα. Περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Διαβάστε τις υπόλοιπες συνεντεύξεις της στήλης Πρόσωπα… αλλιώς ΕΔΩ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα