Από τη Θεσσαλονίκη με πάθος για το Camino del Norte

0
4217

Camino del Norte

Από τη Θεσσαλονίκη και με τον εξοπλισμό τους ανά χείρας η Αγάπη Κοσμίδου και η Δήμητρα Αλεξανδρή ξεκινούν να ζήσουν την απόλυτη εμπειρία εξερεύνησης του Camino del Norte.

Θα αφήσουν για λίγο την Θεσσαλονίκη, θα ταξιδέψουν στο μακρινό και ιντριγκαδόρικο προορισμό, γνωστό στους κύκλους όλων όσοι αγαπούν την περιπέτεια και την εξερεύνηση, θα κινηματογραφήσουν κάθε βήμα της εμπειρίας τους και θα επιστρέψουν με ένα ντοκιμαντέρ.

Η μία είναι κινηματογραφίστρια και η άλλη φωτογράφος με έδρα και οι δύο την Θεσσαλονίκη. Γνωρίστηκαν στον Σμόλικα, έγιναν φίλες και από τότε εξακολουθούν και περπατάνε τα βουνά με μία μηχανή στο χέρι.

Γύρω στα 30 τους, έρχεται και η ιδέα για την υλοποίηση ενός ντοκιμαντέρ περιπέτειας.

Κάπως έτσι φτάνουμε στο Camino del Norte. Εκεί οι δύο κινηματογραφίστριες-εξερευνήτριες θα ανακαλύψουν τις ομορφιές του δύσκολου αυτού δρόμου και τις προσωπικές ιστορίες άλλων συνοδοιπόρων. Στοχεύουν να ζήσουν την περιπέτεια της έντονης διαβίωσης παρατηρώντας παράλληλα τον τρόπο που “αντανακλάει ο δρόμος μέσα τους”.

Γνωρίζαμε για αυτήν την διαδρομή και φέτος ήρθε η στιγμή που αποφασίσαμε να το κάνουμε. Ο στόχος είναι η περιπέτεια, το ταξίδι, η εξερεύνηση, η επικοινωνία με άτομα από όλον τον κόσμο και το μοίρασμα της εμπειρίας με τον θεατή.

Το Camino del Norte είναι ένα δύσκολο μονοπάτι μέσα στην φύση της Ισπανίας, μια πεζοπορία 840 χιλιομέτρων. Τα κορίτσια αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν το ταξίδι τους και την εξερεύνηση το καλοκαίρι και υπάρχει λόγος.

Αποφασίσαμε να το υλοποιήσουμε μέσα στο καλοκαίρι για να μειώσουμε το βάρος των ρούχων. Θα κουβαλάμε τον κινηματογραφικό εξοπλισμό μας αλλά και τη σκηνή μας για να μπορέσουμε να ζήσουμε την περιπέτεια στο έπακρο.

Και οι δυο τους, με μεγάλη αφοσίωση στην τέχνη της εικόνας και παράλληλα την αγάπη τους για τη φύση και την εξερεύνηση αναμένεται να ζήσουν την απόλυτη εμπειρία που συγκεντρώνει την δύναμη του δρόμου, του ανθρώπου και της φύσης τόσο σε θεωρητικό όσο και σε ρεαλιστικό επίπεδο.

Κανονικά η διαδρομή βγαίνει σε ένα μήνα περπατήματος όμως δεδομένου ότι θα κινηματογραφούμε, θέλουμε να έχουμε τη δυνατότητα του ρυθμού που χρειαζόμαστε για να βγάλουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Επιπλέον θα έχουμε το έξτρα βάρος του κινηματογραφικού εξοπλισμού και της σκηνής, των υπνόσακων κλπ. Οι προσκυνητές καταφεύγουν στα καταφύγια αλλά αυτά δίνουν λιγότερη ελευθερία κινήσεων στη διαβίωση και στο κομμάτι της περιπέτειας. Μεγάλη η ανταμοιβή, αποφασίσαμε τελικά να φορτωθούμε αυτό το έξτρα βάρος. Οπότε αφήνουμε το περιθώριο και υπολογίζουμε +10/15 μέρες απο τον αρχικό μήνα.

*Ακολουθείστε τα βήματα της πορείας τους στην σελίδα του πρότζεκτ στο Facebook. Αν θέλετε να βοηθήσετε στην χρηματοδότηση του πρότζεκτ μπορείτε να πατήσετε εδώ και να δείτε την καμπάνια crowdfunding των κοριτσιών. 

Η parallaxi γνωρίζει τη Θεσσαλονίκη καλύτερα. Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για όλα τα θέματα που αφορούν την πόλη απλά κάνε like εδώ.

Shares
Προηγούμενο άρθρο10+ παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε
Επόμενο άρθροΜια γνήσια ελληνική κωμωδία
Έλενα Ταξίδου
Απόφοιτη Δημοσιογραφίας, σκέφτεται γράφει ζει και όλα από πολύ. Λατρεύει τον έντυπο Τύπο με το ίδιο πάθος που υπερασπίζεται τα New Media. Mισεί την ιδεολογία του multi tasking και πιστεύει ακράδαντα ότι τα "πρότζεκτ" θα γίνουν πραγματικότητα όταν σταματήσουν να χρησιμοποιούνται ως φετίχ. Στην Parallaxi θαυμάζει τα πλάσματα που πρωταγωνιστούν, μέσα και πίσω, από λέξεις και εικόνες.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ