Πρώτη η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων

0
2317

 

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η Ευρωπαία Επίτροπος Κορίνα Κρέτσου, επέλεξε τη Θεσσαλονίκη για την πρώτη της επίσκεψη στην ελληνική Περιφέρεια. Η κ. Κρέτσου τόνισε πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η πρώτη από τις συνολικά 13 ελληνικές περιφέρειες με τη μεγαλύτερη απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

DSC03652

««Είναι η πρώτη επίσκεψή μου στο συγκεκριμένο έργο, το οποίο υλοποιήθηκε με ευρωπαϊκή ενίσχυση 22 εκατ. ευρώ χάρη και στη συμμετοχή των περιφερειακών και τοπικών αρχών. Είναι ένα εξαιρετικό έργο το οποίο βελτιώνει τη ζωή των πολιτών της πόλης και αποτελεί ένα δείγμα πως η Ευρωπαϊκή Ένωση συμβάλει στη βελτίωση της ζωής των πολιτών, όπως είναι και το ζητούμενο σχετικά με ευρωπαϊκά κονδύλια που αναμένουν απορρόφηση από τις Περιφέρειες. Η Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας ήταν η πρώτη σε απορρόφηση του προηγούμενου ΕΣΠΑ και εξακολουθεί να είναι η πρώτη με σχέδιο απορρόφησης που φτάνει το ένα δις για το επόμενο. Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη και σε όλους όσους συνέβαλλαν στην εξαιρετική αυτή επένδυση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.»

DSC03648

Ο κ. Τζικώστας έκανε την δικιά του δήλωση, καλωσορίζοντας την Ευρωπαϊκή Επίτροπο, ονομάζοντας μάλιστα εύστοχα τη Νέα Παραλία έργο «σημαία», ως το πιο σημαντικό έργο των τελευταίων ετών στην πόλη. Πράγμα που φαίνεται ξεκάθαρα και από την επιλογή της Επιτρόπου να ξεναγηθεί – επιθεωρήσει το σημαντικό αυτό έργο που χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ, στην πρώτη της επίσκεψη, ενώ το απόγευμα πρόκειται να ξεναγηθεί στη Βεργίνα, το μουσείο της οποίας έχει χρηματοδοτηθεί επίσης από ΕΣΠΑ.
«Χαιρόμαστε που η Κορίνα Κρέτσου επέλεξε την περιφέρειά μας για επίσκεψη γιατί είμαστε πρώτοι από τις 13 σε όλη τη χώρα σε απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, με τα οποία γίνονται σημαντικά έργα υποδομής και δημιουργούνται θέσεις εργασίας για τον τόπο μας», είπε ο Απ. Τζιτζικώστας. Αμέσως μετά τόνισε ότι το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι: ‘‘Ευτυχώς που υπάρχουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια και άνθρωποι στην Ευρώπη που βοηθούν, ώστε να αξιοποιούμε αυτούς τους πόρους προς το συμφέρον των συμπολιτών μας. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε να τα αξιοποιούμε”.

DSC03655

Ο κ. Μπουτάρης είπε μόνο θετικά για το έργο της Νέας Παραλίας, αυτή τη φορά τουλάχιστον, αναγνωρίζοντας την αξία του για την πόλη ενώπιον της Επιτρόπου: «Από ό,τι τελικά φαίνεται είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα για την πόλη, έχει δημιουργήσει άλλο επίπεδο ζωής για τους κατοίκους, όχι μόνο του δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά όλου του μητροπολιτικού συγκροτήματος. Είναι πραγματικά εκπληκτικό πως ο κόσμος απολαμβάνει μαζικά τη βόλτα του εδώ. Κι αυτό οφείλεται φυσικά στη χρηματοδότηση από την ΕΕ».

DSC03653

DSC03646

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ