Στην ωραιότερη ταράτσα της πόλης

0
628
326-noemvrioy_15_2014.jpg

Εικόνες: Γιάννης Σιμητόπουλος

Δεν ξέρουμε αν η υπέροχη θέα θα σε αποσπάσει από την θέαση της ταινίας αλλά η ιδέα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης είναι σίγουρα καταληκτική. Οι δυο κορυφαίοι πολιτιστικοί θεσμοί ενώνουν τις δυνάμεις τους και προτείνουν στο κοινό μαγικές κινηματογραφικές βραδιές στο «Σινεμά με Θέα». Το ωραιότερο θερινό σινεμά της πόλης θα λειτουργήσει στο roof του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με μοναδική θέα στον Θερμαϊκό Κόλπο. Και ελπίζουμε να γίνει θεσμός.

Ο θερινός κινηματογράφος του Μεγάρου θα προσφέρει μια εναλλακτική οικονομική πολιτιστική πρόταση εξόδου για όσους θα βρίσκονται στην πόλη τρία τετραήμερα του καλοκαιριού, 29 Ιουνίου – 2 Ιουλίου, 6 – 9 Ιουλίου & 13-16 Ιουλίου 2015.

Μια επιλογή έξι ταινιών του ευρωπαϊκού σινεμά κυρίως που ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν από το σινεφίλ κοινό την τελευταία τετραετία αποτελούν το πρόγραμμα του φετινού καλοκαιριού. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την υπέροχη ηρωίδα του “Frances Ha” σε σκηνοθεσία Νόα Μπάουμπακ, τις αναπάντεχες συναντήσεις ανθρώπων στις ταινίες “Ιστορίες για αγρίους” του Νταμιάν Σιφρόν και “Οι Γυναίκες του Τελευταίου Ορόφου” του Ζαν – Φιλίπ Λε Γκε, ένα πολιτικό παιχνίδι γεμάτο χιούμορ στο “Ζήτω η Ελευθερία!” του Ρομπέρτο Αντό, την πολυαγαπημένη ευαίσθητη ιστορία της ταινίας “Άθικτοι” των ‘Ερικ Τολεντανό και Ολιβιέ Νακάς και τις γοητευτικές εικόνες του Πάολο Σορεντίνο στο φιλμ “Η τέλεια ομορφιά”, με φόντο την Αιώνια Πόλη και τα κρυμμένα μυστικά της.

Το ωραιότερο μπαλκόνι της πόλης, το roof του κτιρίου Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με εκπληκτική θέα στον Θερμαϊκό Κόλπο σας περιμένει.

Η ιστορία του κτιρίου

Η κατασκευή του β’ κτιρίου του Μεγάρου προβλεπόταν ήδη από τον ιδρυτικό νόμο του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (1993). Κατόπιν ανοικτής διαδικασίας, στις αρχές του 2004 υπογράφηκε η «Σύμβαση εκπόνησης της μελέτης του έργου Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με τον τίτλο «Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – Β’ φάση»». Το έργο ανατέθηκε στο αρχιτεκτονικό γραφείο Arata Isozaki & Associates, από τα κορυφαία του σύγχρονου design, σε συνεργασία με το γραφείο μελετών Schema 4 από τη Θεσσαλονίκη. Ο Ισοζάκι οραματίστηκε το νέο κτίριο ως τη «θηλυκή μορφή» που αντιτίθεται στην «αρσενική μορφή» του Μεγάρου Μουσικής, σαν το γιν και το γιανγκ του. Θέλησε να είναι διαφορετικό από το πρώτο, που έχει αναφορές στο βυζαντινό παρελθόν της Θεσσαλονίκης και γι΄αυτό και το κτίριο δεν βρίσκεται σε επαφή με το πρώτο όπως προβλεπόταν αρχικά.. Έτσι, χρησιμοποίησε πιο avant garde υλικά όπως μπετόν, μέταλλο, ξύλο, γυαλί και μάρμαρα. Πρόκειται πραγματικά για ένα κτίριο- αρχιτεκτονικό διαμάντι για την πόλη μας και η αίσθηση του επισκέπτη είναι ότι βρίσκεται εν πλω, καθώς το κτίριο είναι το μοναδικό στην πόλη που είναι τοποθετημένο με «πλάτη» προς την πόλη και πρόσοψη (και είσοδο) προς τη θάλασσα, κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από γυαλί «δεμένο» με μέταλλο, που την ακυρώνει αυτομάτως ως διαχωριστικό του επισκέπτη από τη θάλασσα. Η λειτουργία του κτιρίου, με τη μορφή ενοικίασης σε ιδιώτες και φορείς για τη διεξαγωγή συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων, έχει ήδη ξεκινήσει από το φθινόπωρο του 2010.

info:

www.filmfestival.gr – 2310378400
www.tch.gr – 2310895938-9

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος 4,00 ευρώ
Κάτοχοι Κάρτας Μέλους CineΚάρταF, φοιτητές, μαθητές, κατόχοι κάρτας ανεργίας 3,00 ευρώ

Εκδοτήρια:
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Εκδοτήριο Μεγάρου Μουσικής, πλ. Αριστοτέλους 
www.tch.gr

Πρόγραμμα προβολών (έναρξη προβολών 21:30)
Δευτέρα 29/6 & Τρίτη 30/6
Frances Ha
Τετάρτη 1/7 & Πέμπτη 2/7
Ιστορίες για αγρίους
Δευτέρα 6/7 & Τρίτη 7/7
Άθικτοι
Τετάρτη 8/7 & Πέμπτη 9/7
Η τέλεια ομορφιά
Δευτέρα 13/7 & Τρίτη 14/7
Οι γυναίκες του τελευταίου ορόφου
Πέμπτη 16/7
Ζήτω η Ελευθερία

Shares

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ