Τα πιο διάσημα σημεία της Θεσσαλονίκης για ραντεβού

0
7559

Υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά σημεία που η Θεσσαλονίκη συνήθιζε και συνηθίζει να δίνει τα ραντεβού της.

Από τα χρόνια που δεν υπήρχε ίντερνετ και ακόμα και το τηλέφωνο ήταν περιορισμένο η Καμάρα αποτέλεσε τον πιο δημοφιλή τόπο συνάντησης των ανθρώπων. Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσεις από την Καμάρα και να μη συναντήσεις κάποιον να περιμένει κάποιον άλλον.

Ακόμα και σήμερα που τα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης έχουν μεταφερθεί σε άλλες περιοχές του κέντρου το ραντεβού στην Καμάρα για κάποιους ανθρώπους είναι μια κλασσική αξία.

Στα χρόνια του εβδομήντα και του ογδόντα υπήρχαν τρία σημεία στην Τσιμισκή που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή για συνάντηση.

Η γωνία της Διαγωνίου, Τσιμισκή με Παύλου Μελά, εκεί που βρισκόταν το κατάστημα Manix με τα ανδρικά ρούχα ήταν η πρώτη δημοφιλής γωνία. Η δεύτερη ήταν μπροστά στα γραφεία του Ελληνικού Βορρά, στη γωνία Τσιμισκή με Ικτίνου και η τρίτη απέναντι, εκεί που βρισκόταν τα θρυλικά παγωτά της Ωραίας, ένα σημείο που τα ραντεβού ήταν πάντα πιο χαλαρά, αφού στο πεζοδρόμιο της Βογατσικού στέκονταν για ώρες νέοι άνθρωποι και πάντα θα συναντούσες κάποιον.

Η εκκλησία της Αγίας Σοφίας και της Μητρόπολης ήταν ανέκαθεν αγαπημένα σημεία συνάντησης κυρίως για μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους που κατέβαιναν στην αγορά, ενώ ο Λευκός Πύργος ήταν ιδανικό σημείο να βρεθείς αν ακολουθούσε βόλτα στην παραλία. Το ίδιο ισχύει ακόμα και σήμερα.

Σήμερα οι νέοι δεν συνηθίζουν τα ραντεβού με τον πατροπαράδοτο τρόπο αλλά όλο και κάπου δίνουν σημεία συνάντησης.

Ο προαύλειος χώρος της Αγίας Σοφίας τις νύχτες είναι γεμάτος από νέο κόσμο που κάθεται ανά ζεύγη όπως ακριβώς και τα κάγκελα γύρω από την Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά. Η Καμάρα εξακολουθεί και είναι το σημείο που διευκολύνει τα ραντεβού της νέας γενιάς Θεσσαλονικέων ενώ ως νέα προσθήκη στα σημεία ραντεβού αποτελεί η Ά προβλήτα στο λιμάνι και πιο συγκεκριμένα ο μεγάλος γερανός πίσω από την Αποθήκης Γ’.

Εικόνα: parallaxi 2016

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Mεγάλοι έρωτες στη Θεσσαλονίκη 

Η parallaxi γνωρίζει τη Θεσσαλονίκη καλύτερα. Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για όλα τα θέματα που αφορούν την πόλη απλά κάνε like εδώ.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ