Θεαματική υπαναχώρηση Μπουτάρη για το θέμα της νέας Παραλίας

1
20815

_MG_9348

Η προγραμματισμένη για απόψε συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας της Πρωτοβουλίας, που ακολούθησε εκείνη τη χθεσινή της διευρυμένης Εκτελεστικής, εξελίχθηκε στη μάχη των τραπεζοκαθισμάτων κατά την οποία ο δήμαρχος και οι εισηγητές της ενοικίασης πέντε από τα επτά περιπτέρων της νέας Παραλίας για αναψυκτήρια με ανάλογη χρήση τραπεζοκαθισμάτων στον εξωτερικό τους χώρο συνάντησαν τη σθεναρή αντίσταση μεγάλης ομάδας δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων, που ανάγκασε το δήμαρχο σε υπαναχώρηση.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκε το σχέδιο που εισηγήθηκαν οι Νίκος Φωτίου και Άννα Αγγελίδου που προέβλεπε τα 500 τμ τραπεζοκαθισμάτων. Η εντονότατη αντίδραση όμως των Ανδρέα Κουράκη, Παναγιώτη Αβραμόπουλου, Ανέστη Τελίδη, Αλέξανδρου Άγιου, Νανά Δρίζη, αλλά και των Θανάση Παππά και Χασδάι Καπόν αλλά και μεγάλης ομάδας διαμερισματικών συμβούλων με πιο έντονη την αντίδραση της προέδρου της πρώτης δημοτικής κοινότητας Ελένης Χοντολίδου που ζήτησαν να ληφθούν υπ΄ όψην οι εντονότατες αντιδράσεις των δημοτών, των ομάδων της πόλης και γενικότερα της κοινής γνώμης ο δήμαρχος υπαναχώρησε.

Η πρόταση τους ήταν να δοθούν μόνο δυο από τα επτά γυάλινα περίπτερα προς ενοικίαση με τραπεζοκαθίσματα, ο δήμαρχος επέμεινε στα τρία με ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε ξύλινα ντεκ που θα κατασκευαστούν και μόνο, και ανατέθηκε σε τριμελή επιτροπή να μελετήσει τα στοιχεία βιωσιμότητας και να φέρει νέα εισήγηση στη δημοτική ομάδα μετά το Πάσχα και αν περάσει να προχωρήσει ως πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο.

Από τη συζήτηση απουσίαζε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος απουσίαζε και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Σπύρος Πέγκας.

Η νέα αυτή εξέλιξη δημιουργεί ελπίδες για ακόμα μεγαλύτερη υπαναχώρηση που θα συνοδευτεί από διασφάλιση του δημόσιου χώρου. Τα υπόλοιπα περίπτερα θα δοθούν στο ΚΕΘΕΑ, το Δήμο που θα το χρησιμοποιήσει ως κέντρο ενημέρωσης για τον τουρισμό και τον πολιτισμό, ενώ σε μια κίνηση τακτικής από το δήμαρχο το ένα, αυτό του κήπου των γλυπτών στους Φίλους της Νέας Παραλίας.

Για το θέμα του Μεζόν Κρυστάλ συζητήθηκε η πρόταση να δοθεί στο Ίδρυμα Ωνάση και τους Beetroot ενώ έπεσε στο τραπέζι και η πρόταση Καπόν για εμπορική εκμετάλευση ως καφέ.

Στο μεταξύ οι αντιδράσεις συνεχίζονται με το πρωτοσέλιδο της Thessnews να παίρνει αύριο τη σκυτάλη και τη συγκέντρωση των πολιτών το πρωί της Κυριακής στις 11 στον κήπο του Ήλιου.

 

Η ψηφοφορία που οργανώνει on line η parallaxi προχωρά με σαρωτικά νούμερα κατά της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων (1793 ψήφοι) έναντι 182 υπέρ.

17814186_10211480749269714_1461693901_n

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πρεπει να γινει μεγαλύτερη κινητοποιηση. 1800 ατομα στο 1.000.000 ειναι αστείο νουμερο. Βγητε για υπογραφές στο δρόμο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ