Με τα μάτια μιας ξένης

0
498
2010_3_e_alexa_4.jpg

Η parallaxi στο πλαίσιο της δράσης της ‘’Η Θεσσαλονίκη αλλιώς’’ εργάστηκε πέρσι την άνοιξη στη γειτονιά της Δυτικής Εισόδου της πόλης, πραγματοποιώντας το project West Side Story, ενταγμένο στις εκδηλώσεις του εορτασμού της Θεσσαλονίκης, Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014. Η δράση μας σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της πόλης συνεχίζεται αυτή την άνοιξη με τη φιλοξενία της Alexa Mills σε συνεργασία με το ίδρυμα Fullbright και του American Consulate General.

Η Alexa Mills έλαβε πτυχίο Αγγλικής Λογοτεχνίας από το Cornell University το 2003 και μεταπτυχιακό τίτλο στον Σχεδιασμό Πόλεων από το ΜΙΤ (Massachusetts Institute of Technology) το 2008. Πριν φοιτήσει στο ΜΙΤ, υπήρξε συνήγορος θυμάτων στο Κέντρο Πρόσληψης Ενδοοικογενειακής Βίας του δικαστηρίου της Ουάσινγκτον. Είναι ειδική υπότροφος του Fulbright και ανεξάρτητη δημοσιογράφος, που τον τελευταίο χρόνο συνεργάζεται με την Boston Globe. Έχει διδάξει δημοσιογραφία στο Emerson College του MIT και στο Universidad de los Andes στη Μπογκοτά. Από το 2008 μέχρι το 2013 δουλεψε στο MIT Community Innovators Lab στο τμήμα Αστικού Σχεδιασμού του MIT, όπου ίδρυσε το CoLab Radio, ένα διαδικτυακό δημοσίευμα όπου άτομα που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν τις κοινότητές τους μπορούν να μοιραστούν τα project τους και να εκφράσουν τις ιδέες τους.

Για έναν ολόκληρο μήνα η Alexa Mills εργάστηκε μαζί μας πάνω στα προβλήματα της περιοχής που ανήκει στη Δεύτερη Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Συναντήθηκε με τους κατοίκους, τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, το Πανεπιστήμιο, αρχιτέκτονες, την Εβραϊκή κοινότητα εν όψει της ανέγερσης του Εβραϊκού Μουσείου/Μνημείου στη γειτονιά, εκπροσώπους κοινοτήτων μεταναστών, εκπροσώπους του Δήμου Θεσσαλονίκης, τον αντιδήμαρχο Αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, δημοτικούς συμβούλους, ειδικούς σε ανθρώπινα δικαιώματα και μετανάστευση και πολλούς ακόμα φορείς και κατέγραψε προβλήματα, ιδέες, προτείνοντας ιδέες που έχουν εφαρμοστεί πετυχημένα στις ΗΠΑ.

Η ολοκλήρωση αυτής της εργασίας ενός ολόκληρου μήνα θα γίνει την Τρίτη 31 Μαρτίου στις οκτώ το βράδυ στα γραφεία της Δεύτερης Κοινότητας, Μοναστηρίου 93, 2ος όροφος (έναντι εκκλησίας Αγίων Πάντων), με μια παρουσίαση των συμπερασμάτων της. Μια ομιλία που αξίζει να παρακολουθήσετε καθώς αναδεικνύει με την ψύχραιμη ματιά ενός ξένου τα προβλήματα και τις δυνατότητες μιας από τις πιο ανεξερεύνητες περιοχές του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς της parallaxi επιμένει Δυτικά και σας καλεί να παρακολουθήσετε από πρώτο χέρι μια πρωτότυπη εργασία που θα γίνει το επόμενο διάστημα αντικείμενο παρουσίασης και στο περίφημο κολέγιο ΜΙΤ καθώς και στην εφημερίδα Boston Globe της Βοστόνης, βάζοντας τη γειτονιά της πόλης σε ένα παγκόσμιο χάρτη.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ