Η Θεσσαλονίκη αλλιώς

WIAD Greece 2015: Η Θεσσαλονίκη συναντά το design

Η αγάπη της parallaxi για το Design και την Αρχιτεκτονική είναι δεδομένη και διαρκής, όχι μόνο στα λόγια αλλά και με πράξεις. Από την πρώτη στιγμή της δράσης μας ”Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς” αγκαλιάσαμε τη γραφιστική, το βιομηχανικό σχεδιασμό, την αρχιτεκτονική παρουσιάζοντας εκθέσεις, workshops, ομιλίες, εγκαταστάσεις, προσκαλώντας στην Ελλάδα μεγάλους δημιουργούς ή παρουσιάζοντας στο εξωτερικό τη […]

Parallaxi
wiad-greece-2015-η-θεσσαλονίκη-συναντά-το-design-35052
Parallaxi
wiad_2015.png

Η αγάπη της parallaxi για το Design και την Αρχιτεκτονική είναι δεδομένη και διαρκής, όχι μόνο στα λόγια αλλά και με πράξεις. Από την πρώτη στιγμή της δράσης μας ”Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς” αγκαλιάσαμε τη γραφιστική, το βιομηχανικό σχεδιασμό, την αρχιτεκτονική παρουσιάζοντας εκθέσεις, workshops, ομιλίες, εγκαταστάσεις, προσκαλώντας στην Ελλάδα μεγάλους δημιουργούς ή παρουσιάζοντας στο εξωτερικό τη δουλειά σπουδαίων Θεσσαλονικιών δημιουργών.

Φέτος στρέψαμε το ενδιαφέρον μας σε ένα παγκόσμιο γεγονός φιλοξενώντας, σε συνεργασία με την Ad Axemσε μία συμπαραγωγή με τον ΟΜΜΘ., το WIAD 2015 στο Μέγαρο Μουσικής, με δωρεάν είσοδο!

WIAD Greece‬ σημαίνει digital product design, from feedback to feature!

Το κεντρικό θέμα της παγκόσμιας διοργάνωσης του 2015, η οποία διεξήχθει ταυτσε μία συμπαραγωγή με τον ΟΜΜΘ ταυτόχρονα σε 24 χώρες και 38 πόλεις, ήταν “architecting happiness by design” ενώ στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν μαζί μας οι Tobias van Schneider (Spotify, Semplice, Les Avignons), Robert Stulle (Edenspiekermann), Martin Oberhäuser (Bureau Oberhäuser, Nextr), Eduardo Giansante (Dropbox, E-Dublin), Σωτήρης Κωβός (Studio Kovos Design, Toyota, Audi) και πολλοί άλλοι…

Μια ματιά στα βιογραφικά των ομιλητών αυτών:

Ο Tobias είναι ένας αυτοδίδακτος γερμανός σχεδιαστής, ο οποίος μεγάλωσε στην Αυστρία και σήμερα ζει στη Νέα Υόρκη, δημιουργώντας νέα ψηφιακά προϊόντα ως Art Director και Lead Product Designer στη γνωστή σε όλους μας Spotify. Πριν βρεθεί στις ΗΠΑ, ο Tobias συνεργάστηκε με εταιρείες όπως οι Red Bull, BMW, Google, Wacom, Sony, Fantasy Interactive, Stinkdigital, Toyota, Ralph Lauren και Bwin.

Ο Robert δραστηριοποιείται στο χώρο της ψηφιακής επικοινωνίας από το 1995. Σπούδασε στην Ελβετία και την Ολλανδία κι έπειτα εργάστηκε στη Γερμανία και την Ολλανδία στην PWC και την IBM μεταξύ άλλων. Από το 2006 στράφηκε στο design, ενώ από το 2009 είναι Creative Director και Partner και σε μία από τις σπουδαιότερες εταιρείες του χώρου, την Edenspiekermann (Amsterdam, Berlin, San Francisco, Stuttgart).

Ο Martin είναι ένας information και interface designer που ζει και εργάζεται στο Αμβούργο, έχοντας ιδρύσει από το 2011 το Bureau Oberhaeuser. Κατά τη διάρκεια στης καριέρας του έχει συνεργαστεί με πελάτες όπως οι Facebook, Airbnb, Deutsche Telekom, Adidas, Audi, BMW, IPG Mediabrands, Steelcase, Bertelsmann, Tickr, PepsiCo, Lego και πολλές άλλες. Η δουλειά του εμπνέεται από το πάθος του Martin για την οπτική απόδοση πολύπλοκων δεδομένων και την αρχιτεκτονική της πληροφορίας.

Ο Eduardo είναι ιδρυτής της E-Dublin.ie, μια ψηφιακή υπηρεσία υποστήριξης των χιλιάδων Βραζιλιάνων που έχουν μεταναστεύσει για σπουδές, εργασία (ή έρωτα) και ζουν στην Ιρλανδία. Από το 2008, η E-Dublin έχει βοηθήσει πάνω από 1 εκατομμύριο Βραζιλιάνους να βρουν σπίτι, να τακτοποιήσουν φορολογικά τους ζητήματα, να μάθουν τη γλώσσα και να ενταχθούν ομαλά σε μια ξένη χώρα, σε μια άλλη ήπειρο. Πριν εγκατασταθεί ο ίδιος στην Ιρλανδία, ο Ed εργάστηκε στην Telefonica, την Intel, την McCann Erikson και τη Zynga, αρχικά σαν Innovations Manager και αργότερα σαν Global Community Operations Manager. Πλέον είναι ο Global Community Manager της Dropbox και παίζει ντραμς στο συγκρότημα Medz.

Ο Σωτήρης Κωβός σπούδασε Κοινωνιολογία στην Πάντειο, αποφοίτησε από το London Royal College of Art και έγινε ευρέως γνωστός μετά την συνεργασία του με την Toyota για το σχεδιασμό του Yaris το 1999. Έκτοτε έχει αναλάβει τον σχεδιασμό πολλών άλλων μοντέλων της αγοράς αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένου του Lexus SC430 coupe cabrio και πολλών project αυτοκινήτων. Το 2006, ξεκίνησε τη συνεργασία του με τη Nipponia για το σχεδιασμό νέας σειράς scooter

Παράλληλα με τις κεντρικές ομιλίες, ανακοινώθηκε και μια ανοικτή πρόσκληση προς φοιτητές και νεαρούς επαγγελματίες του χώρου, ώστε να παρουσιάσουν την ίδια ημέρα τις δικές τους προτάσεις, projects και concepts με demos και εκθέσεις στο Foyer. Η ημέρα ξεκίνησε με εκπαιδευτικά workshops σε θέματα user experience και digital product design και έκλεισε με ένα μοναδικό performance στην Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης.

Με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Goethe, της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και του ΚΕΠΑ.

Ενημερωθείτε καθημερινά για τα νέα του WIAD Greece 2015 στο Facebook, το Twitter και το Pinterest

Poster

ti_einai_gia_sena_fos-30.jpg

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα