Η Θεσσαλονίκη θα χορέψει flash mob ενάντια στην βία!

0
5100

Ένα μεγάλο flash mob ετοιμάζεται να στηθεί στην Πλατεία Αριστοτέλους στις 25 Νοεμβρίου 2016 με το Καταφύγιο Γυναίκας ως διοργανωτή του, να καλεί την Θεσσαλονίκη να επιδείξει τις χορευτικές της ικανότητες μαζικά, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στην βία κατά των γυναικών. Όπως ενημερώνει η ίδια η οργάνωση “για την συμμετοχή σας, δεν είναι καν απαραίτητες οι γνώσεις χορού” ούτε κάποιο χρηματικό αντίτιμο. Δείτε τι σημαίνει η 25η Νοεμβρίου, τί ακριβώς θα συμβεί στο κέντρο της πόλης αλλά και πως μπορείτε να συμμετέχετε!

καταφύγειο γυναίκας

Η 25η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η “Παγκόσμια Ημέρα Για Την Εξάλειψη Της Βίας Κατά Των Γυναικών” όταν το 1999 ο ΟΗΕ την ανακήρυξε και επίσημα με απόφασή του καθώς άτυπα ήδη από το 1981 πολλές γυναικείες οργανώσεις ανά τον κόσμο είχαν καθιερώσει την 25η Νοεμβρίου ως ημέρα θύμησης της δολοφονίας των τριών αδελφών και πολιτικών αγωνιστριών Μιραμπάλ στην Δομινικανή Δημοκρατία έπειτα από διαταγή του δικτάτορα Τρουχίλο.

Για την φετινή “Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βιας Κατά των Γυναικών”, το Καταφύγιο Γυναίκας* ασκώντας εδώ και χρόνια καταλυτική συμβουλευτική και υποστήριξη στις κακοποιημένες γυναίκες τόσο της πόλης όσο και των γύρω περιοχών αλλά και με την παρουσία του σε όποια ενημερωτική και πολιτιστική πτυχή της πόλης δύναται να παρευρεθεί, ετοιμάζεται να σπάσει την αλυσίδα της κακοποίησης με ένα πρωτότυπο για την Θεσσαλονίκη τρόπο.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα διοργανώνει ένα μεγάλο flash mob χορό στο κέντρο της πόλης και κάνει ανοιχτό κάλεσμα τόσο στην παρακολούθηση του event όσο και στην ενεργή συμμετοχή στον χορό.

Tί είναι το flash mob; Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει στις ταινίες σκηνές όπου ξαφνικά τα πλήθη συγχρονίζονται στην Times Square για παράδειγμα και ξεκινάνε να χορεύουν; Αυτό ακριβώς είναι το flash mob. Ένας μαζικός χορός -φαινομενικά- από το πουθενά, που ομορφαίνει την ημέρα και σκορπάει εκπλήξεις σε όσους τυχερούς βρεθούν μπροστά ή… ανάμεσά του!

Αυτό θα στηθεί στην Θεσσαλονίκη απλά αυτή την φορά θα είναι ραντεβού και όχι έκπληξη. Στόχος είναι η Πλατεία Αριστοτέλους να γεμίσει όσους περισσότερους Θεσσαλονικείς γίνεται δίνοντας το στίγμα με αυτό τον συμβολικό τρόπο τόσο του χορού όσο και με την υπόκρουση του μουσικού κομματιού που συντέθηκε για τον συγκεκριμένο σκοπό, πως η Θεσσαλονίκη ενωμένη και καλά πληροφορημένη σπάει την αλυσίδα της βίας κατά των γυναικών δείχνοντας τις προθέσεις της ακόμα και για την εξάλειψη αυτής από την αστική πραγματικότητά της.

To Καταφύγιο Γυναίκας αναφέρει πως σύμφωνα με την στατιστική “1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία”. Όλοι μαζί μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα εκρηκτικό flash mob στην Πλατεία Αριστοτέλους, που θα σπάσει την αλυσίδα της κακοποίησης και θα μεταδώσει ένα ηχηρό μήνυμα.

Δείτε τα βήματα συμμετοχής στο μεγάλο flash mob του Καταφυγίου Γυναίκας:

Βήμα 1ο ➡️ Δηλώστε συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας ΕΔΩ.

Βήμα 2ο ➡️Ελάτε στις πρόβες (Εγνατία 38, 2ος όροφος), κάθε Παρασκευή 16:30 ή/και παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο, ώστε να γνωρίζετε τα βασικά βήματα ΕΔΩ.

Βήμα 3ο ➡️ Ελάτε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στην Πλατεία Αριστοτέλους να χορέψουμε όλοι μαζί!

Η συγκεκριμένη εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δράσεων του Καταφύγιο Γυναίκας – Women’s Shelter, με αφορμή την “Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας εις βάρος των Γυναικών”(25η Νοεμβρίου), με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

*Tο Καταφύγιο Γυναίκας είναι ένας Ανεξάρτητος Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα. Λειτουργεί υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και είναι Πιστοποιημένος Φορέας από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την Παροχή Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα.

Μην ξεχνάτε πως πάντα μπορείτε να επικοινωνείτε με το Καταφύγιο Γυναίκας στο:
e: info@katafygiogynaikas.org / t: 2310 551-041 αλλά και να ενημερώνεστε καθημερινά από την σελίδα του στο facebook.

*Flash Mob dance for a cause, Πλατεία Αριστοτέλους, 25 Νοεμβρίου 2016, στις 5:30 μ.μ. – 6 μ.μ. , ελεύθερη συμμετοχή

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ