Η Θεσσαλονίκη χωρίς λεωφορεία

0
12923

oasth_intro_6

Παρά τα ασφαλιστικά μέτρα στα οποία προχώρησε η διοίκηση του ΟΑΣΘ κανένα λεωφορείο δεν κινείται σήμερα στους δρόμους της πόλης. Οι εργαζόμενοι αμετάπειστοι προχώρησαν κανονικά στην επίσχεση εργασίας.

Σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί συμβιβαστική λύση ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κάλεσε την Τρίτη 16 Μαΐου, στις 11:00 π.μ. σε συνάντηση και σύσκεψη τη διοίκηση και το σωματείο εργαζομένων του ΟΑΣΘ. Τις οριστικές αποφάσεις τους για το εάν τελικά θα αναστείλουν την επίσχεση εργασίας που προανήγγειλαν έλαβαν πριν λίγο σε έκτακτο διοικητικό τους συμβούλιο  οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Η επίσχεση εργασίας θα γίνει κανονικά από αύριο και η πόλη θα μείνει πάλι χωρίς αστικά. Θα πάμε σε συνάντηση με τον υπουργό χωρίς λεωφορεία στους δρόμους είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων.

Το διοικητικό συμβούλιο αντιτίθεται σε αυτή την απόφαση.Το Συνδικάτο των Εργαζομένων Ο.Α.Σ.Θ. έλαβε απόφαση για επίσχεση εργασίας από Δευτέρα 15/5. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α.Σ.Θ. είναι αντίθετο στην κίνηση αυτή η οποία έρχεται σε μια κομβική συγκυρία, κρίσιμη για το μέλλον του Οργανισμού και μπορεί να έχει δυσμενή αποτελέσματα. Ζητούμε από τους εργαζομένους την κατανόηση και τους παροτρύνουμε να απέχουν από την κίνηση αυτή, αφενός μεν για να βοηθήσουν την Διοίκηση στις προσπάθειές της να διασφαλίσει τις βέλτιστες συνθήκες για το μέλλον των εργαζομένων και του Ο.Α.Σ.Θ., αφετέρου δε για να μην διαταραχθεί το συγκοινωνιακό έργο και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στο Νομό Θεσσαλονίκης. Η Διοίκηση καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την πληρωμή των οφειλομένων προς τους εργαζόμενους.

Άλλη μια βδομάδα-κόλαση ξεκινά…

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ