Τι θα γίνει με τα σχολεία Πέμπτη και Παρασκευή

3
566

Οι δήμοι ανακοινώνουν τις αποφάσεις για τη λειτουργία στα σχολεία στη Θεσσαλονίκη μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Και από Δευτέρα βλέπουμε και ελπίζουμε. Το άρθρο θα ενημερώνεται συνέχεια με τις ανακοινώσεις που κάνουν οι δήμοι. Τρεις εβδομάδες έγιναν οι διακοπές των Χριστουγέννων φέτος για τα σχολεία.

_DSC1872
Εικόνα: Άγγελος Τσεκούρας

Δήμος Θεσσαλονίκης

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Κλειστοί θα παραμείνουν αύριο και την Παρασκευή για λόγους ασφαλείας, και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, ενώ για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης οι γονείς μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 2313 – 317.714 και 2313 – 317.720. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά από την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017.  Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο, Παρασκευή, οι παιδικοί σταθμοί του Οργανισμού Βρεφονηπιακής Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (ΟΒΡΕΠΟΜ). Οι γονείς μπορούν σε κάθε περίπτωση να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο του Οργανισμού, 2310 – 989.280-9.
Κανονικά θα λειτουργήσει αύριο και ο παιδικός σταθμός του Δημοτικού Βρεφοκομείου «Ο Άγιος Στυλιανός». Κανονικά λειτουργούν από σήμερα, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες.
Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, με εξαίρεση το Κ.Δ.Α.Π. Ε΄ (Καρακάση 21), που θα παραμείνει κλειστό λόγω βλάβης, θα λειτουργήσουν κανονικά από τις 08.00 έως τις 17.00, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π. ΑμεΑ), από τις 07.00 έως τις 21.00 και το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 (Καρακάση 1), από τις 08.00 έως τις 17.00.

Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης

Επειδή λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας με χιονόπτωση και παγετό, δημιουργούνται επικίνδυνες συνθήκες προσβασιμότητας, λειτουργικότητας και ασφάλειας των μαθητών, τα σχολεία του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου. Οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοικτοί. Την Κυριακή 15/01, θα εκδοθεί ανακοίνωση για τη Δευτέρα 16/01.

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη

Λόγω των συνεχιζόμενων πολύ έντονων καιρικών φαινομένων και των πολικών συνθηκών που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες o δήμος Πυλαίας Χορτιάτη ανακοίνωσε ότι τα σχολεία μας θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου και Παρασκευή 13 Ιανουαρίου. Επίσης κλειστοί θα παραμείνουν και για τις δύο ημέρες και όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

Δήμος Παύλου Μελά

Αναστολή των μαθημάτων όλων των σχολικών μονάδων Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παύλου Μελά την Πέμπτη 12  Ιανουαρίου 2017 και την Παρασκευή 13/1, λόγω της χιονόπτωσης και παγετού και των προβλημάτων στα συστήματα θέρμανσης και ύδρευσης των σχολικών μονάδων. Επίσης και την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 και την Παρασκευή 13/1 ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ -Όλοι οι  Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Παύλου Μελά -Οι Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Πολίχνης, ΚΔΑΠ Πολίχνης, ΚΔΑΠ Σταυρούπολης, ΚΗΦΗ. Με απόφαση της Διοίκησης του Δήμου Παύλου Μελά, κλειστά θα παραμείνουν την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017,  τα Γυμναστήρια ΔΑΚ Σταυρούπολης, ΔΑΚ Ευκαρπίας, ΔΑΚ Πολίχνης Αλέξανδρος Νικολαϊδης, ΔΑΚ Πολίχνης Στέφανος Ιωαννίδης, Νικόλαος Καρυπίδης, Ιωάννης Σιδηρόπουλος. Επίσης δεν θα πραγματοποιηθούν τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους την Πέμπτη και την Παρασκευή 12 και 13 Ιανουαρίου 2017. Υπενθυμίζουμε τα τηλέφωνα επικοινωνίας του Δήμου ανά ενότητα: Σταυρούπολη 2313 302830, Πολίχνη 2313 302329, Ευκαρπία 2313 502106.

Δήμος Νεάπολης-Συκεών

Κλειστά Πέμπτη και Παρασκευή θα παραμείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Κανονικά λειτουργούν οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί και στις τέσσερις δημοτικές ενότητες.

Δήμος Ωραιοκάστρου

Λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας, Πέμπτη και Παρασκευή τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ του δήμου Ωραιοκάστρου θα παραμείνουν κλειστά. Θα υπάρξει νέα ανακοίνωση για τη λειτουργία των σχολείων τις επόμενες ημέρες

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και της σφοδρής χιονόπτωσης και επειδή τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία παραμένουν, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου με γνώμονα την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών αποφάσισε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 13/1. Ανοιχτοί θα παραμείνουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί εκτός από τον 1ο, 5ο & 6ο Παιδικό Σταθμό της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου και τον 2ο Παιδικό σταθμό της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου Κορδελιού, καθώς λόγω του παγετού τα συστήματα θέρμανσης βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

Δήμος Καλαμαριάς

Τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων του Δήμου, θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή 12 και 13 Ιανουαρίου 2017 κλειστά, ενώ οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και οι Βρεφονηπιακοί θα λειτουργούν κανονικά.

Δήμος Θέρμης

Με απόφαση του Δημάρχου Θέρμης κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στον Δήμο την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 εξαιτίας των προβλημάτων που δημιούργησε η νέα κακοκαιρία και χιονόπτωση. Όλοι οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα είναι κλειστοί την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, εκτός από τον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Θέρμης, που δέχεται τα παιδιά των παιδικών σταθμών όλου του Δήμου. Λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν εξαιτίας των  έντονων καιρικών φαινομένων τις τελευταίες ημέρες, τα σχολεία στο Δήμο Θέρμης θα παραμείνουν κλειστά και αύριο, Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017. Η κατάσταση θα επανεκτιμάται συνεχώς και θα εκδίδεται σχετική ανακοίνωση για την ενημέρωση των πολιτών του Δήμου, ανάλογα και με την εξέλιξη αποκατάστασης των όποιων προβλημάτων εντοπίζονται στις σχολικές μας μονάδες.
Ο Δήμος συνεχίζει να βρίσκεται σε 24ωρη επιφυλακή με ανοικτά το Δημαρχείο και τις δημοτικές του κοινότητες σε κάθε περιοχή του Δήμου για την εξυπηρέτηση των δημοτών.  Με απόφαση εξάλλου της Προέδρου του ΝΠΔΔ “Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης”, ανοιχτοί θα είναι αύριο Παρασκευή οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Θέρμης, όμως λόγω του ότι τα σχολικά δεν θα λειτουργήσουν αύριο, θα πρέπει οι γονείς να φροντίσουν για τη μεταφορά των παιδιών τους στους σταθμούς του Δήμου. Ανοικτό θα παραμείνει και το ΚΔΑΠ-μεΑ «Αγκαλιάζω» που λειτουργεί σε πρωινή και απογευματινή βάρδια στη Θέρμη, ενώ τα ΚΔΑΠ που λειτουργούν σε απογευματινή βάρδια θα είναι κλειστά αύριο Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017.

Δήμος Θερμαϊκού

Κλειστά όλα τα σχολεία Πέμπτη και Παρασκευή αλλά ανοικτοί όλοι οι παιδικοί σταθμοί.

Δήμος Δέλτα

Λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας και των προβλημάτων λόγω του παγετού, τα σχολεία του Δήμου Δέλτα θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη και την Παρασκευή 12 και 13 Ιανουαρίου, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Δέλτα. Κλειστό θα παραμείνει, επίσης, και το ΙΕΚ Σίνδου, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Δέλτα, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Δέλτα.

Πανεπιστήμια

Δεν θα λειτουργήσουν ούτε σήμερα Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, λόγω των προβλημάτων που έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο: Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας και των προβλημάτων μετακίνησης αναστέλλονται τα μαθήματα και όλες οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την Πέμπτη 12.1.2017. Το Φοιτητικό Αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης θα λειτουργήσει κανονικά σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Η Π.Φ. Λέσχη θα συνεχίσει να λειτουργεί μόνο η Άνω που θερμαίνεται.
Όλες οι υπηρεσίες του Πανεπιστημίου θα λειτουργήσουν κανονικά, αλλά η ώρα προσέλευσης όλων των υπαλλήλων λόγω των καιρικών συνθηκών ορίζεται περίπου στις 9:00πμ. Οι υπηρεσίες καθαριότητας και συντήρησης (τεχνικό συνεργείο) θα λειτουργήσουν με ώρα προσέλευσης τις 8:00πμ και σε δύο βάρδιες (πρωινή – απογευματινή) σύμφωνα με τις οδηγίες των προϊσταμένων τους για την αντιμετώπιση προβλημάτων στις εγκαταστάσεις εν όψει της επανάληψης των μαθημάτων. Προτείνεται σε όλους τους εργαζόμενους στο ΑΠΘ να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς αντί των ιδιωτικών τους οχημάτων όπου είναι αυτό δυνατό.  Η λειτουργία των υπηρεσιών των περιφερειακών εγκαταστάσεων (εκτός κεντρικής πανεπιστημιούπολης) θα γίνει με απόφαση των Κοσμητόρων και Προέδρων των αντίστοιχων Τμημάτων“.  To ΑΠΘ θα λειτουργήσει κανονικά αύριο Παρασκευή 13/1 εκτός από τα μαθηματα που γίνονται στο παλιό κτίριο της σχολης Θετικών επιστημών, που έχει ακόμη πρόβλημα θέρμανσης.
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα, ωστόσο θα λειτουργήσουν κανονικά οι διοικητικές υπηρεσίες. Διαβάστε την ανακοίνωση: “Επιλύθηκαν σε σημαντικό βαθμό τα προβλήματα στο σύστημα θέρμανσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, γεγονός που επιτρέπει την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017 τη λειτουργία των διοικητικών του υπηρεσιών. Μαθήματα δε θα πραγματοποιηθούν Πέμπτη και Παρασκευή, επειδή η ουσιαστική αδυναμία επαρκούς λειτουργίας των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, καθιστά δυσχερή έως αδύνατη την προσέλευση πολλών φοιτητών και του συνόλου του προσωπικού. Όσοι εργαζόμενοι αποδεδειγμένα αντιμετωπίσουν πρόβλημα μετακίνησης θα θεωρούνται δικαιολογημένοι. Για να αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες διδασκαλίας, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην υπ’ αριθμ. 18/11.1.2017 έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε: Α) τροποποίηση του ακαδημαϊκού ημερολογίου έτους 2016-2017 και μετάθεση της εξεταστικής περιόδου Ιανουαρίου 2017 (16.1.2017 – 10.2.2017) κατά μία εβδομάδα, ήτοι από Δευτέρα 23.1.2017 έως Παρασκευή 17.2.2017, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιούργησε η κακοκαιρία.
Β) Η ανωτέρω τροποποίηση του ακαδημαϊκού ημερολογίου έτους 2016-2017 δε θα ισχύσει για τους φοιτητές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, οι οποίοι θα εξεταστούν με το παλαιό πρόγραμμα, λόγω της ιδιαιτερότητας των εξετάσεων του Τμήματος. Για τους υπόλοιπους φοιτητές, η επόμενη εβδομάδα θα αφιερωθεί στην αναπλήρωση των κενών διδασκαλίας της διδακτέας ύλης, εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας του Πανεπιστημίου.

Παρατείνεται μέχρι και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 η αναστολή της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ), όπως και στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας. Μαθήματα δεν θα πραγματοποιηθούν σημερα και αύριο ούτε στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των προέδρων των τμημάτων.

Βόλβη

Ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 13/1  θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Βόλβης, λόγω του παγετού και των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που επικρατούν σε όλη την επαρχία Λαγκαδά.

Δήμος Λαγκαδά

Λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας και των συνθηκών παγετού που επικρατούν σε όλο τον Δήμο Λαγκαδά, αποφασίστηκε για την ασφάλεια των μαθητών μας, να παραμείνουν κλειστά αύριο Πέμπτη 12/1 και την Παρασκευή 13/1 τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία & Δημοτικά σχολεία,  Γυμνάσια και Λύκεια, ΚΔΑΠ & Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί). Για τις επόμενες ημέρες θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων του Δήμου μας και θα υπάρξει νέα ανακοίνωση αύριο.

Δήμος Χαλκηδόνος

Λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας και των προβλημάτων λόγω του παγετού, τα σχολεία και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Χαλκηδόνος θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, μέχρι νεοτέρας. Υπενθυμίζουμε ότι οι πολίτες μπορούν για οποιοδήποτε πρόβλημα να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6984-638406, καθ’όλη τη διάρκεια του 24ώρου, ώστε να παραπέμπτονται αυτά αρμοδίως.

Δήμος Αριστοτέλη

Κλειστές θα παραμείνουν και αύριο, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, λόγω συνέχισης των έκτακτων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεων και παγετού), όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Αριστοτέλη, τόσο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία), όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια), καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και στο σύνολο των Κοινοτήτων του Δήμου Αριστοτέλη. Ο δήμος ενημερώνει γονείς και μαθητές, πως θα επανέλθει με νεότερη, σχετική ανακοίνωση, σε περίπτωση νέας παράτασης των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ