Τηλεόραση

Φάροι αισιοδοξίας στην Ελλάδα σήμερα

Ιστορίες ανθρώπων που εμπνέουν στην Ελλάδα σήμερα!

Parallaxi
φάροι-αισιοδοξίας-στην-ελλάδα-σήμερα-178002
Parallaxi

φαροι

Μια από τις ενδιαφέρουσες εκπομπές που προβάλλονται αυτή την εποχή στην ελληνική τηλεόραση είναι ένα αληθινό παράδειγμα έμπνευσης και θετικής ενέργειας σε μια δύσκολη εποχή.

Με τον συμβολικό και απόλυτα πετυχημένο τίτλο ”Φάροι”, φωτεινά παραδείγματα Ελλήνων, προβάλλονται στη σειρά-ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY σε παραγωγή COSMOTE TV, μια σειρά ντοκιμαντέρ άγνωστες στο ευρύ κοινό ιστορίες ανθρώπων, που εμπνέουν μέσα από τη ζωή και τη δράση τους.

Η εκπομπή παρουσιάζει Έλληνες που μας εμπνέουν, ανθρώπους, που, σε ένα δύσκολο περιβάλλον, δεν το έβαλαν κάτω, κατάφεραν να πραγματοποιήσουν το όραμά τους και να ξεχωρίσουν με τη δράση τους στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Το κάθε επεισόδιο θα φιλοξενεί δύο πρόσωπα. Τους ήρωες πλαισιώνουν συνεντεύξεις δικών τους ανθρώπων που δίνουν μία συναισθηματική χροιά στην κάθε ιστορία με επίκεντρο την πορεία των πρωταγωνιστών μας και όχι τα επιτεύγματά τους.

Πρόκειται για πρόσωπα που ζουν ανάμεσά μας, που βλέπουν λύσεις στα προβλήματα, ευκαιρία στην κρίση και μάθημα στην αποτυχία. Που τους διακρίνει η δύναμη, το πάθος, η πίστη, το όραμα και η δέσμευση στον στόχο. Ανθρώπους που θα εμπνεύσουν και θα δώσουν θετικά παραδείγματα:

Νέοι που εμπνέουν, Έλληνες και Ελληνίδες που διαπρέπουν, εφευρετικότητα, ευαισθησία και όραμα στη νέα σειρά ”Φάροι. Μια σειρά που φωτίζει ιστορίες που αξίζει να μοιραστεί κανείς καθώς λειτουργούν σαν πραγματικοί Φάροι έμπνευσης και κουράγιου για όποιος ονειρεύεται να πετύχει σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα.

Στο 5ο επεισόδιο που προβάλλεται την Κυριακή 12/3 στις 11 το βράδυ δυο σπουδαίοι Έλληνες της εποχής μας.

Ο Γιάννης Ματσούκας, καθηγητής Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Matsoukas

Μεγάλωσε σε ένα σπίτι με τέσσερις αδελφές. Όταν ήταν μικρός έπαιζε μπάλα στις αλάνες της Πάτρας και έλεγε ότι θα γίνει ποδοσφαιριστής. Ο Γιάννης Ματσούκας όμως, έμελλε να γίνει Καθηγητής Χημείας και σήμερα μετά από 35 χρόνια ερευνών, κατάφερε να εξασφαλίσει την πρώτη παγκόσμια πατέντα εμβολίου για τη σκλήρυνση κατά πλάκας. Η αφορμή για να ξεκινήσει τις έρευνες, δόθηκε όταν αρρώστησε η μικρή του αδελφή από τη συγκεκριμένη ασθένεια.

a

Ο Χρήστος Λιόνης, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Λιόνης

Ο Χρήστος Λιονής ήξερε από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού ότι θα γίνει γιατρός και μάλιστα Πανεπιστημιακός καθηγητής Ιατρικής. Εμπόδιο του τότε, ο περίγυρός του. Στη φτωχική συνοικία της Κρήτης που μεγάλωνε, αρκετοί γελούσαν με τα όνειρά του. Εκείνος όμως, δεν πτοήθηκε. Έγινε ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες επιστήμονες. Αυτή τη στιγμή και ύστερα από πολυετή έρευνα, ανακάλυψε μαζί με τους συνεργάτες του, ένα Κρητικό υπέρ-φάρμακο για τις ιώσεις και το κοινό κρυολόγημα.

s

Το κοινό στοιχείο στις δυο περιπτώσεις οι κόποι τους, ανταμείφθηκαν. Ο δρόμος προς την επιτυχία, όμως, πέρασε μέσα από πολλές αποτυχίες, απογοητεύσεις και ατελείωτες ώρες σκληρής δουλειάς.

Δυο παράλληλες ιστορίες με ένα κοινό στόχο. Τη δικαίωση μέσα από τη σκληρή δουλειά. Μην το χάσετε! Λειτουργεί ως αντίδοτο στην απαισιοδοξία.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα