Ιστορίες ανθρώπων, πηγές έμπνευσης

0
1758


Αν ψάχνεις να βρεις κάτι πραγματικά εμπνευστικό στην ελληνική τηλεόραση αυτή τη χρονιά τότε αυτή η σειρά θα σε συναρπάσει.

Μια από τις ενδιαφέρουσες εκπομπές, βασισμένη σε αληθινά παραδείγματα ανθρώπων που έκαναν το όνειρο τους πραγματικότητα, ένα αληθινό παράδειγμα έμπνευσης και θετικής ενέργειας σε μια δύσκολη εποχή.

Με τον συμβολικό και απόλυτα πετυχημένο τίτλο ”Φάροι”, φωτεινά παραδείγματα Ελλήνων, προβάλλονται στη σειρά-ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY σε παραγωγή COSMOTE TV, μια σειρά ντοκιμαντέρ άγνωστες στο ευρύ κοινό ιστορίες ανθρώπων, που εμπνέουν μέσα από τη ζωή και τη δράση τους, ανθρώπους, που, σε ένα δύσκολο περιβάλλον, δεν το έβαλαν κάτω, κατάφεραν να πραγματοποιήσουν το όραμά τους και να ξεχωρίσουν με τη δράση τους στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Οι «Φάροι» ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα και μίλησαν με τους συνολικά 24 πρωταγωνιστές της σειράς, καταγράφοντας την πορεία και την προσπάθειά τους. Η εκπομπή αποτελείται από 12 επεισόδια, διάρκειας 50 λεπτών, που θα προβάλλονται κάθε Κυριακή βράδυ στις 23.00 και σε δεύτερη προβολή κάθε Τετάρτη στις 17.00. Η σειρά θα είναι διαθέσιμη και on demand, στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS, δωρεάν.

Το κάθε επεισόδιο θα φιλοξενεί δύο πρόσωπα. Τους ήρωες πλαισιώνουν συνεντεύξεις δικών τους ανθρώπων που δίνουν μία συναισθηματική χροιά στην κάθε ιστορία με επίκεντρο την πορεία των πρωταγωνιστών μας και όχι τα επιτεύγματά τους.

Πρόκειται για πρόσωπα που ζουν ανάμεσά μας, που βλέπουν λύσεις στα προβλήματα, ευκαιρία στην κρίση και μάθημα στην αποτυχία. Που τους διακρίνει η δύναμη, το πάθος, η πίστη, το όραμα και η δέσμευση στον στόχο. Θετικά παραδείγματα έμπνευσης, εφευρετικότητα, ευαισθησία και όραμα στη σειρά ”Φάροι. Μια σειρά που φωτίζει ιστορίες που αξίζει να μοιραστεί κανείς καθώς λειτουργούν σαν πραγματικοί Φάροι έμπνευσης και κουράγιου για όποιος ονειρεύεται να πετύχει σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα.

Untitled_2.18.1

Στο 7ο επεισόδιο που προβάλλεται την Κυριακή 12/3 στις 11 το βράδυ δυο ακόμη ιστορίες Ελλήνων της εποχής μας που εμπνέουν.

Ο ψαράς από την Άνδρο που μάχεται για τη δημιουργία ζώνης προστασίας του παράκτιου περιβάλλοντος στις Κυκλάδες, Δημήτρης Ζάννες και ο Ηλίας Κατηρτσίγιανογλου, Συν-ιδρυτής της Ομάδας Surfers4Life.

Untitled_1.306.1

Ο Ηλίας Κατηρτσίγιανογλου ήταν πετυχημένος εμπορικός διευθυντής μιας μεγάλης πολυεθνικής. Όταν προσβλήθηκε από καρκίνο, συνειδητοποίησε ότι δεν είχε προσφέρει τίποτα σημαντικό στους συνανθρώπους του, και τότε,  ένιωσε ένα κενό που πόνεσε πιο πολύ από το δυσάρεστο νέο της σοβαρής ασθένειάς του. Και σαν να ξύπνησε από ένα λήθαργο, μόλις ανέκτησε και πάλι τις δυνάμεις του και αποκαταστάθηκε η υγεία του, άρχισε να δραστηριοποιείται με διάφορους τρόπους ώστε να προσφέρει στον συνάνθρωπό του. Δημιούργησε την ομάδα Surfers4Life, για να βοηθήσει και άλλους ασθενείς, διοργανώνοντας τον πρώτο διάπλου αλληλεγγύης του Ευβοϊκού, αλλά και άλλες δράσεις όπως τα φεστιβάλ ευ ζην, μαγειρική για ανθρώπους που έχουν ανάγκη σίτισης, ομιλίες σε σχολεία και πολλά άλλα. Επόμενος στόχος η δημιουργία της Καλλίπολης, μιας συνοικίας  ευ ζην.

Untitled_1.319.1
Untitled_1.295.1

Ο Ηλίας είναι η ζωντανή απόδειξη της δύναμης που κρύβεται μέσα σε όλους μας γιατί για κάποιους, δεν υπάρχουν δυσκολίες παρά μόνο προκλήσεις. Ο φόβος δεν αποτελεί παρά το σκαλοπάτι που πρέπει να ανέβουν για να φθάσουν πάνω και πέρα από τα όρια τους.

…………………………………………………………………………………………………………………

Untitled_1.41.1

Ο Δημήτρης Ζάννες, ψαράς από την Άνδρο, παλεύει από μικρός με τα κύματα, το κρύο και τη σκληρή δουλειά. Δε δίστασε να παλέψει με ένα ολόκληρο σύστημα όταν διαπίστωσε ότι πολλοί – ακόμη και φίλοι συνάδελφοί του– καταστρέφουν τη θάλασσα και στερούν το όνειρο από τις επόμενες γενιές.

Untitled_1.42.1

Ύψωσε τη φωνή του στα συμφέροντα, ταξίδεψε πολύ στην Ευρώπη γνωστοποιώντας το πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή του και συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες οικολογικές οργανώσεις προσπαθώντας να ανακαλύψει νέους τρόπους ώστε να αλλάξει τις νοοτροπίες. Στόχος του να δημιουργηθεί μια ζώνη προστασίας του παράκτιου περιβάλλοντος της περιοχής των Κυκλάδων.

Untitled_1.117.1

Οι ζωές του Ηλία και του Δημήτρη, δεν φαίνεται να έχουν κανένα κοινό. Κι όμως, οι πράξεις τους οδηγούν σε μια και μόνη αλήθεια: ο πιο σίγουρος τρόπος ο άνθρωπος να βρει νόημα για τη ζωή του είναι μόνο κάνοντας κάτι χρήσιμο για τους άλλους ανθρώπους.

Δυο παράλληλες ιστορίες με ένα κοινό στόχο. Τη δικαίωση μέσα από τη σκληρή δουλειά. Μην το χάσετε! Λειτουργεί ως αντίδοτο στην απαισιοδοξία.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ