Μουσική

11 ολοκαίνουργια τραγούδια και 4 άλμπουμ να ακούσεις σήμερα, Σάββατο!

Άκουσε τα όλα ένα προς ένα! 

Parallaxi
11-ολοκαίνουργια-τραγούδια-και-4-άλμπουμ-918145
Parallaxi

15 ολοκαίνουργιες κυκλοφορίες έρχονται για να σου κρατήσουν συντροφιά αυτό το Σαββατοκύριακο. Γι΄ αυτό πάρε το κινητό στο χέρι ή άνοιξε τον υπολογιστή και βάλε να παίζουν όλες οι νέες κυκλοφορίες τραγουδιών και άλμπουμ. Άκουσέ τα όλα ένα προς ένα:

«Πρώτη βόλτα» – Γιάννης Διονυσίου

dionysiou-prwth-volta-3000x3000-final.jpg

Ο Γιάννης Διονυσίου παρουσιάζει τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο «Πρώτη βόλτα», σε στίχους του σημαντικού στιχουργού Κώστα Φασουλά και μουσική των ταλαντούχων συνθετών Φώτη Σιώτα, Νίκου Χρηστίδη, Αλέξανδρου Εμμανουηλίδη, Ορέστη Κολέτσου, Κώστα Παρίσση, Βασίλη Κορακάκη και Πάρι Περυσινάκη.

Μετά τα δύο τραγούδια προπομπούς «Γλυκό μου πικραμύγδαλο» και το «Όπως και να ΄χει σε προσέχω» με τη συμμετοχή της Ιουλίας Καραπατάκη, που προηγήθηκαν της κυκλοφορίας του δίσκου και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, η «Πρώτη βόλτα» μας αποκαλύπτει και τα υπόλοιπα εννέα της τραγούδια, πρώτους σταθμούς της δισκογραφικής πορείας του Γιάννη Διονυσίου που ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς.

Η «Πρώτη βόλτα» αποτελεί ιδανική αφετηρία για τον Γιάννη Διονυσίου, καθώς αναδεικνύει όλες τις πτυχές του πολύπλευρου ερμηνευτικού του χαρίσματος. Ο Κώστας Φασουλάς δημιουργεί με τους στίχους του έναν ακόμα σύνθετο ολοκληρωμένο κόσμο που ζωντανεύει και εξελίσσεται ακολουθώντας την αβίαστη ροή του λόγου.

Η «Πρώτη βόλτα» είναι ένας σύγχρονος δίσκος με σαφείς αναφορές στην πλούσια παράδοση του λαϊκού μας τραγουδιού, που συνεχίζει μέσα από μια διαρκή διαδικασία ανανέωσης να εκφράζει τους έρωτες, τις ελπίδες και τις απογοητεύσεις των ανθρώπων σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο που αναζητά την ισορροπία του. Οι εξαιρετικοί συνθέτες και τραγουδοποιοί της νεότερης γενιάς, που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στο τελικό, άρτιο αποτέλεσμα έχουν καταφέρει με συνεκτική ουσία τον λόγο του Κώστα Φασουλά να δημιουργήσουν έναν αξιοζήλευτο δίσκο χωρίς ρωγμές και ανισότητες.

Ο Γιάννης Διονυσίου επιβεβαιώνει από τον πρώτο προσωπικό του δίσκο τις μεγάλες ερμηνευτικές του δυνατότητες που συνδυάζουν την εκφραστικότητα, την τεχνική, τη μεγάλη έκταση και το διακριτό ηχόχρωμα της φωνής του.

«ΤΙ ΤΙ» – Έλενα Παπαρίζου, ANTIQUE

antique-1.jpg

Η Έλενα Παπαρίζου και ο Νίκος Παναγιωτίδης δημιούργησαν τον Απρίλιο του 1999 τους ANTIQUE, και μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών κατάφεραν να διαπρέψουν σε όλη τη Σκανδιναβία (Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Φινλανδία), την Ελλάδα, την Γερμανία, την Πολωνία, την Ιταλία και την Κύπρο, χτυπώντας τις πρώτες θέσεις τόσο στα επίσημα charts πωλήσεων όσο και στα ραδιοφωνικά airplay.

Φέτος, 19 χρόνια μετά την τελευταία τους κυκλοφορία, η Έλενα Παπαρίζου συναντάει ξανά δισκογραφικά τον Νίκο Παναγιωτίδη με αφορμή μια σειρά από καλοκαιρινές συναυλίες στη Σουηδία, και διασκευάζουν το «Τι Τι», την ελληνική έκδοση του “Didi” του Khaled το οποίο ακούσαμε αρχικά στα ελληνικά από τον Γιώργο Αλκαίο το 1992, σε στίχους της Εύης Δρούτσα. Το τραγούδι αναμειγνύει τους ανατολίτικους ήχους με την δυτική pop, όπως ακριβώς έκαναν και τα πρώτα τραγούδια των ANTIQUE “Opa Opa” (επίσης δια χειρός Γιώργου Αλκαίου) και «Δυνατά Δυνατά».

Το remake του «Ti Ti» που κυκλοφορεί από τη Minos EMI, a Universal Music Company σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming πλατφόρμες, επιμελήθηκαν οι C&N Project, οι μουσικοί παραγωγοί οι οποίοι δημιούργησαν τους ANTIQUE το 1999.

«7ος Όροφος» – ΚΑΠΠΑ

kappa-photo-2.jpg

Εκεί απ’ τα ψηλά ο ΚΑΠΠΑ παρατηρεί, ζει, συνθέτει και δημιουργεί το πρώτο του ολοκληρωμένο album με τον τίτλο “7ος Όροφος” που είναι το μουσικό καταστάλαγμα όλων αυτών των χρόνων τριβής με ήχους, ανθρώπους και συναισθήματα.

Στο album “7ος Όροφος” επιχειρεί με ιδιαίτερη επιτυχία να δέσει αρμονικά όλες αυτές τις διαφορετικές μουσικές που αγαπά και να αναδείξει στιχουργικά καθημερινές ανθρώπινες αναζητήσεις με τελικό σκοπό να δημιουργήσει ένα στιβαρό συνθετικό αποτέλεσμα. Στα 11 τραγούδια που μας παρουσιάζει ο ακροατής θα διακρίνει τα έντονα ηλεκτρονικά στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν ως παράγωγο να εμπλουτίζονται με έντεχνα, rock, παραδοσιακά και Hip-Hop ηχοχρώματα. Ενώ η περίτεχνη χρήση φυσικών οργάνων (κρουστά, πνευστά, έγχορδα) στην σύνθεση προσδίδει στην παραγωγή μια γλυκιά γήινη αίσθηση και ατμόσφαιρα. Λαμπερές στιγμές στην ανέλκυση προς τον “7ο Όροφο” είναι το ρυθμικό “Άυπνες Νύχτες” που με την αέρινη pop αισθητική του σε ταξιδεύει προς το “ουσιαστικό”. Ακολουθεί ένα αναπάντεχο πέρασμα στην έντεχνη πλευρά του ΚΑΠΠΑ με το “Ο Κόμπος” με την συμμέτοχη του Σταυρού Τσολάκη στην ερμηνεία. Συνεχίζεται με το τραγούδι “Άνθρωποι” όπου μέσα από την οπτικοποίηση του εκλαμβάνουμε και μια πρώτη μικρή αντιπροσωπευτική γεύση για το τι θα ακολουθήσει. Καθώς ανεβαίνουμε επίπεδα η μουσική περιπέτεια συνεχίζεται με το “Σαν Ξένοι” με τα παραδοσιακά και rock στοιχεία του, συνεχίζουμε προς τις ηλεκτρονικές στιγμές του album “Ένας Μεγάλος Δρόμος”, “Απέναντι”, “Καινούργια Αρχή”, “Ξημερώνει” και ολοκληρώνουμε με τα δυο πρώτα digital single που μας παρουσίασε “Η Συνήθεια της Λύπης” και “Θα Περιμένω” με την συμμετοχή της Σοφίας Στάικου .

“Soundtrack Of The Night” – Νίκος Τερζής

nikosterzis.jpg

O Νίκος Τερζής, ένας από τους πιο πετυχημένους συνθέτες και δημιουργούς των τελευταίων 30 χρόνων στην Ελλάδα, με δεκάδες επιτυχίες, με χρυσούς και πλατινένιους δίσκους για κορυφαίους καλλιτέχνες αλλά και ο μοναδικός Έλληνας με 2 τραγούδια στη 3η θέση της Eurovision (με Αntique και Σάκη Ρουβά) κυκλοφορεί τη συλλογή “Soundtrack Of The Night”, με 11 πρωτότυπα μουσικά θέματα μιας “φανταστικής” ταινίας!

Τους τελευταίους μήνες ο Νίκος Τερζής γνωρίζει συνεχόμενες επιτυχίες μέσα από τη μουσική και τα τραγούδια (σε στίχους Γιάννη Κότσιρα) της πιο πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς για τη σεζόν, «Σασμός», ενώ ταυτόχρονα με τη νέα του κυκλοφορία “Soundtrack Of The Night” μας εκπλήσσει με τις κινηματογραφικές του «αναζητήσεις» και δημιουργίες : μελωδίες στο πιάνο, έγχορδα και synths ανακατεύονται δημιουργικά και φτιάχνουν μια μοναδική ατμόσφαιρα άλλοτε επική, άλλοτε σκοτεινή, άλλοτε απλά ταξιδιάρικη. Αυτός είναι και ο σκοπός της κυκλοφορίας: ο Νίκος Τερζής βάζει τη μουσική με 11 ξεχωριστές συνθέσεις, εμείς θα βάλουμε τις εικόνες!

«Όλα καλά» – Karmica feat. Γιάννης Ζουγανέλης

cover-ola-kala-plagio.jpg

Έχοντας μια ιδιαίτερη χιουμοριστική οπτική που όμως δεν απαξιώνει την βαρύτητα της πραγματικότητας που πλέον όλοι μας βιώνουμε, οι Karmica ( Πόλυ Πολένα, Σάκης Μπιλάλης και Θανάσης Πολένας) επιστρέφουν με νέο τραγούδι. Αυτή τη φορά συμπράττουν με τον Γιάννη Ζουγανέλη και μας τραγουδούν: “Όλα καλά” που είναι και ο τίτλος της νέας τους ψηφιακής κυκλοφορίας. Στίχος, μελωδία και ερμηνείες που μας κερδίζουν, αλληλοσυμπληρώνονται σε μια αίσθηση χαρμολύπης για τα όνειρά μας, αυτοσαρκασμού για την θέση μας στη νέα σκληρή πραγματικότητα αλλά και ελπίδας για το μπροστά. Ένα Funky Ηop στυλ τραγούδι με έντονες ροκ “πινελιές” που έγραψε μουσική και στίχο ο Δημήτρης Λιόλιος ο οποίος έκανε εκτός από την ενορχήστρωση και την studio παραγωγή.

«Τόπος μυστικός» – Κώστας Θωμαΐδης

kwstas-thomaidis.png

«Τόπος μυστικός» τιτλοφορείται το νέο τραγούδι σε μουσική Δημήτρη Κάσσαρη και στίχους Βαγγέλη Βελώνια που κυκλοφορεί από τον Μετρονόμο με την ερμηνεία του Κώστα Θωμαΐδη και αποτελεί προπομπό του άλμπουμ του Δημήτρη Κάσσαρη που θα κυκλοφορήσει από τον Μετρονόμο.

«Δεν είχα φράγκο» – Γιώργος Πλατής

semelh-den-eixa-frago-3000x3000-b-final.jpg

Ο ταλαντούχος δημιουργός Γιώργος Πλατής συνεργάζεται αυτή τη φορά με τη Σεμέλη, τη νέα λαϊκή τραγουδίστρια που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τις εξαιρετικές ερμηνείες της, και μας παρουσιάζουν το νέο τους τραγούδι, με τίτλο «Δεν είχα φράγκο»! Το τραγούδι «Δεν είχα φράγκο» κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και αποτελεί προάγγελο του ολοκληρωμένου album του τραγουδοποιού που θα κυκλοφορήσει προσεχώς και θα περιλαμβάνει συνεργασίες με σημαντικούς ερμηνευτές και μουσικούς.

Είχαν προηγηθεί οι κυκλοφορίες του δύο πρώτων προπομπών του album με τίτλους «Μαύρη μου θάλασσα», ντουέτο του Γιώργου Πλατή με τον Παντελή Θαλασσινό και «Παράξενο λουλούδι», ντουέτο με τον Θοδωρή Κοτονιά. Το τραγούδι «Δεν είχα φράγκο» αντλεί τη δύναμή του από την λαϊκή μας παράδοση, πηγή έμπνευσης για τον Γιώργο Πλατή και βρίσκει την ιδανική ερμηνεία από τη φωνή της Σεμέλης, η οποία κινείται με χαρακτηριστική άνεση μεταξύ λαϊκού, ρεμπέτικου και παραδοσιακού τραγουδιού.

“Row Row Row” – Lia Hide

lia-hide-w-boat-2-by-yiannis-margetousakis.jpg

Το “Row Row Row” είναι το τρίτο κατά σειρά single του “The Missing Fourth Guest”, του νέου Lia Hide δίσκου, που μόλις κυκλοφόρησε. Ένα έντονα ρυθμικό, δυνατό κομμάτι, και συνάμα σκοτεινό και ατμοσφαιρικό, το “Row Row Row” μιλά για το κοινωνικό άγχος, τα άλυτα προσωπικά, παγκόσμια αλλά και περιβαλλοντικά διλήμματα. Η κυκλοφορία συνοδεύεται από ένα εξίσου ευφάνταστο music video που σίγουρα θα σας τραβήξει την προσοχή! Ένα σαγηνευτικά διασκεδαστικό τραγούδι που θα απελευθερώσει τη φαντασία σας, που η ίδια η Lia Hide το περιγράφει ως «μια κοινωνική αφύπνιση σε ένα ζωηρό R&B κομμάτι».

«Το αστεράκι» – Τζωρτζίνα Γεωργακοπούλου

tzortzina-georghakopouloy.jpg

Η πρωτοεμφανιζόμενη τραγουδίστρια Τζωρτζίνα Γεωργακοπούλου μάς συστήνεται με το τραγούδι «Το αστεράκι» σε στίχους και μουσική Κώστα Μπουκουβάλα. Ένα τραγούδι για όσες και όσους ψάχνουν την αληθινή αγάπη και πιστεύουν σε αυτήν.

Σύμφωνα με την ίδια «ίσως είναι η χειρότερη στιγμή να σας πω για το ‘’Αστεράκι’’, ίσως και η καλύτερη. Η χειρότερη γιατί πολλά τα άσχημα που συμβαίνουν γύρω μας, η καλύτερη γιατί πρέπει να υπάρχουν νότες χαράς και φωτός ακόμα και στις πιο ζοφερές στιγμές – ιδίως ίσως σε αυτές. Φέρνουμε κοντά σας λοιπόν ένα αστεράκι, φτιαγμένο με νότες νοσταλγίας και άρωμα παιδικής αθωότητας, και ευχόμαστε να σας χαρίσει φως και χαμόγελα!»

Το «Αστεράκι» είναι το πρώτο single από το άλμπουμ του Κώστα Μπουκουβάλα «Τραγούδια της νοσταλγίας» που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Μετρονόμος.

«Έλα μαζί μου» – Χρίστος Μοδέστου

xristos-modestoy.jpg

Ο νέος ερμηνευτής Χρίστος Μοδέστου μας προτρέπει να ακούσουμε το πρώτο του επίσημο τραγούδι με τίτλο «Έλα μαζί μου». Πρόκειται για μια ιδιαίτερη, ατμοσφαιρική μπαλάντα σε μουσική του συνθέτη Αποστόλη Αρμάγου και σε στίχους εξομολογητικούς, που έγραψε ο Μάρκος Κρητικός. Το υπέροχο αυτό τραγούδι, έχει ήδη κάνει αίσθηση στο κοινό και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς και ο Χρίστος Μοδέστου μας υπόσχεται πως θα ομορφύνει τον κόσμο της ελληνικής μουσικής με την καλλιτεχνική του παρουσία.

“White and Black Angel” – Monsieur Minimal 

monsieur-minimal.png

Ο Monsieur Minimal κυκλοφορεί το νέο βίντεο κλιπ για το τραγούδι του “White and Black Angel”. To video είναι σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μούχταρη και τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Ιταλία και στην Ελλάδα.

To album του Monsieur Minimal, με τον περιπαικτικό τίτλο Easteria (ένα λογοπαίγνιο που προκύπτει από τις λέξεις East + Hysteria) κυκλοφορεί απο σε Βινύλιο, Cd και ψηφιακά, από την Mo.Mi.Records και σύντομα θα επανεκδοθεί σε νέα αντίτυπα βινυλίου.

“BlueBeard on Via Crucis” – Γιώργος Κωνσταντίνου – Νίκος Γιούσεφ

giorgos-konstantinou-m.jpg

Η μοναδική όπερα του Μπέλα Μπάρτοκ, «Ο πύργος του Κυανοπώγωνα», γίνεται η πλατφόρμα για την προσέγγιση του θέματος του θείου και του ανθρώπινου πάθους. Σε μια παράλληλη ανάγνωση της πορείας του Κυανοπώγωνα και της Via Crucis, της πορείας του Ιησού προς τον Γολγοθά, ο πιανίστας Γιώργος Κωνσταντίνου μαζί με τον σολίστ του μουσικού πριονιού Νίκο Γιούσεφ, ανασυνθέτει το υλικό των Μπάρτοκ και Λιστ, για έναν απρόσμενο συνδυασμό οργάνων: πιάνο, πριόνι και σφυρί. Το πριόνι μεταφράζει μουσικά τους λυγμούς των συζύγων του Κυανοπώγωνα, αλλά και το θρήνο για τα Πάθη του Ιησού.

Ο διακεκριμένος πιανίστας Γιώργος Κωνσταντίνου, σημειώνει: “Όπως ο Ιησούς στο Δρόμο του Σταυρού, έτσι και ο Κυανοπώγωνας περνάει ένα Γολγοθά, κουβαλάει ένα σταυρό. Το τέλος του είναι κατά κάποιο τρόπο προδιαγεγραμμένο, ενώ την πορεία του υπάρχουν οι πόρτες-σύμβολα, όπως αντίστοιχα οι στάσεις στην πορεία του Ιησού. Υπάρχει ένα στοιχείο οικειοθελούς παράδοσης στη μοίρα. Ο Κυανοπώγωνας αποδέχεται αυτό που του συμβαίνει, δεν προσπαθεί να το πολεμήσει. Και τα δύο μουσικά έργα έχουν ένα σκοτεινό μουσικό θέμα, όπου ενυπάρχει το στοιχείο του θρήνου. Αυτόν ακριβώς επιχειρεί να αποδώσει η εισαγωγή του πριονιού στη μεταγραφή που θα ακουστεί. Στον Κυανοπώγωνα ξεπροβάλλει κατά διαστήματα ένας λυγμός, ένας αναστεναγμός πίσω από τις κλειστές πόρτες, όπου βρίσκονται οι προηγούμενες γυναίκες του κεντρικού χαρακτήρα. Το πριόνι αναπαράγει με εκπληκτική ακρίβεια το ηχόχρωμα του λυγμού• θυμίζει την ανθρώπινη φωνή, παράλληλα όμως και κάτι απόκοσμο που στοιχειώνει.

Αρχικά υπήρξε, επίσης, η σκέψη για τη χρήση σφυριού πάνω σε δοκάρι, ανεξάρτητα από το πριόνι. Εντέλει αποφασίστηκε ο ίδιος μουσικός να εναλλάσσει το παίξιμο του πριονιού με το δοξάρι του, με την κρούση της μπαγκέτας πάνω στο πριόνι και του σφυριού πάνω σε ξύλο, όπως και την στιγμή της σταύρωσης. Η χαρακτηριστική σκληρότητα της κρούσης του σφυριού η οποία, όμως, μπορεί να αποδώσει πλούτο χρωματισμών ανάλογα με τη δύναμη που θα του ασκηθεί, λειτουργεί στην περίπτωση αυτή ως αντίβαρο του κλάματος. Δημιουργείται, έτσι, άλλοτε ένας πολύ ρεαλιστικός ήχος καρφώματος, και άλλοτε ένας πιο μελωδικός ήχος. Στο έργο του Λιστ, η μουσική χωρίζεται, κατά κάποιο τρόπο, σε δύο μέρη: στα χορωδιακά που παραπέμπουν σε παλαιότερη μουσική, εξίσου γοητευτική αλλά πιο απλή στη δομή της, και στα πιο χρωματικά και σκληρά, εκ διαμέτρου αντίθετα με τα πρώτα. Ο ρόλος του καθενός από τα όργανα διαφοροποιείται ανάλογα. Η επιλογή των αποσπασμάτων από το κάθε έργο έγινε με γνώμονα την ανάδειξη της κοινής τους πορείας• αυτός είναι και ο λόγος που από το Δρόμο του Σταυρού τελευταίο ακούγεται το θέμα της αποκαθήλωσης και παραλείπονται τα επόμενα, σε αναλογία με το τέλος του Κυανοπώγωνα”.

“Gratitude (12 Thoughts)” – Armagos

cover-gratitude.jpg

Ο Αποστόλης Aρμάγος (aka Armagos) κάνει την έκπληξη για ακόμα μια φορά κυκλοφορώντας το δίσκο “Gratitude (12 Thoughts)”, ένα πρωτότυπο άλμπουμ με 12 πιανιστικούς αυτοσχεδιασμούς, μόλις 12 δευτερολέπτων ο καθένας. Είναι εντυπωσιακό ότι τα 12 κομμάτια- σκέψεις μπορούν να ακουστούν με τυχαία σειρά και ο ακροατής μπορεί να επιλέξει οποιονδήποτε συνδυασμό χωρίς να χάνεται η αίσθηση και το νόημα του έργου. Όλο το άλμπουμ διαρκεί συνολικά δυόμισι λεπτά περίπου και είναι αφιερωμένο σε ένα ξεχωριστό πρόσωπο όπως αναφέρει ο ίδιος ο συνθέτης.

«Ανάγκες ωριμάζουν» – Γιώργος Κοφινάς

kofinas-giwrghos.png

Κυκλοφόρησε το καινούργιο τραγούδι «Ανάγκες ωριμάζουν» του Γιώργου Κοφινά. Όπως δήλωσε ο ίδιος η νέα κυκλοφορία του μιλά για το χτες το σήμερα και το αύριο.

“Home” – Βανέσσα Κουρτέση

vanessa-2-bykostasfountasaloupogiannis-m.jpg

Η Βανέσσα Κουρτέση παρουσιάζει το πρώτο της single “Home”. To τραγούδι είναι το πρώτο μέσα από το EP με τίτλο “Spending Time with Esther” που θα κυκλοφορήσει στις 6 Μαΐου ψηφιακά.

Η Έσθερ είναι ένα κορίτσι που φαντάστηκε η δημιουργός μέσα από την αληθινή ιστορία της Esther Vanomrigh που έζησε πριν από 300 χρόνια. Μέσα από το project της “I Am Esther”, ακούμε ένα διάλογο μεταξύ των δύο γυναικών σε δύο διαφορετικά χρονικά σημεία. Η Έσθερ αφηγείται την ιστορία της Βανέσσας και η Βανέσσα της Έσθερ, βοηθώντας η μία την άλλη να εκφραστούν και να επιστρέψουν στο σπίτι. Σαν μέρος μιας ιστορίας, το “Home” αποτελεί το σημείο εκείνο του ταξιδιού και της επιστροφής. Το “Home” συνοδεύεται από ένα υπέροχο video clip, με πρωταγωνίστρια την Βανέσσα, σε σκηνοθεσία της Στέλλας Μαγγανά και video art της Ηλέκτρα Ποϊράζογλου. Στίχοι, μουσική και παραγωγή: Βανέσσα Κουρτέση Massimiliano Dosoli-Κλαρινέτο, Matteo Paggi- τρομπόνι, Γιάννης Βαγιανός-κόντρα μπάσο, Νίκος Σιδηροκαστρίτης-τύμπανα, Sebastien Wrinq- ηλεκτρική κιθάρα Η ηχογράφηση έγινε live στα syn ena studios. Παντελής Νικηφόρος-ηχογράφη και μίξη, Γιάννης Ταβουλάρης-ηχογράφηση, Νίκος Λάβδας-μαστερινγκ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα