Πολιτισμός

13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση!

Με ξένες και ελληνικές ταινίες, εσύ τι θα επιλέξεις;

Parallaxi
13-ταινίες-για-να-δεις-απόψε-στην-τηλεόρ-919053
Parallaxi

Απόλαυσε σινεμά από τον καναπέ σου!

Souls All Unaccompanied (2021) (Μικρού Μήκους) σε σκηνοθεσία Γιώργου Τελτζίδη

Ο Μπαχάρ είναι ένας δωδεκάχρονος φιλοξενούμενος σε ξενώνα για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες. Η Κάτια, μια πρώην κατάδικος, εργάζεται εκεί ως φροντίστρια και προσπαθεί να βάλει τη ζωή της σε τάξη. Όταν τα πράγματα ζορίζουν για τον Μπαχάρ, η Κάτια θα είναι δίπλα του.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 19/06 στις 23:10 & *ERT WORLD στις 00:30

Η Αιώνια Επιστροφή Του Αντώνη Παρασκευά (2013) σε σκηνοθεσία Ελίνας Ψύκου

Ο Αντώνης φτάνει σ’ ένα ξενοδοχείο κοντά στη θάλασσα. Είναι χειμώνας, το ξενοδοχείο είναι κλειστό και ο Αντώνης τριγυρνάει μόνος του. Μοιάζει να έχει όλο το χρόνο με το μέρος του. Ώσπου στην τηλεόραση ανακοινώνεται η εξαφάνιση του γνωστού δημοσιογράφου Αντώνη Παρασκευά.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 19/06 στις 23:45

Κοίταξέ με (2004) σε σκηνοθεσία Ανιές Ζαουί

Η Λολιτά Κασάρ είναι δυστυχισμένη και υπέρβαρη και το μόνο που ζητάει είναι την αποδοχή του πατέρα της. Ο Ετιέν Κασάρ είναι τόσο εγωκεντρικός που ασχολείται μόνο με τον εαυτό του. Ο Πιέρ Μιλέρ είναι πεπεισμένος πως έχει αποτύχει σαν συγγραφέας, μέχρι που συναντά τον Ετιέν. Αυτή είναι η ιστορία αληθινών ανθρώπων που παλεύουν μεταξύ τους και με τους εαυτούς τους με συγκίνηση και χιούμορ, για να μπορέσουν να βρουν τη θέση τους στη ζωή.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 19/06 στις 22:00

Ο Πόλεμος Του Χούμους (2012) σε σκηνοθεσία Τρέβορ Γκράχαμ

Ο Αυστραλός σκηνοθέτης, Τρέβορ Γκράχαμ, παρατηρεί με πάθος κάθε εβδομάδα από το σπίτι του στην Μπόντι Μπιτς το τελετουργικό της παραγωγής χούμους – το λιώσιμο των ρεβιθιών, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το ταχίνι, και το ελάχιστο κύμινο. Το 2008, όταν ξέσπασε ο λεγόμενος «Πόλεμος του Χούμους» στη Μέση Ανατολή, ανάμεσα στο Ισραήλ, τον Λίβανο και την Παλαιστίνη, ο Γκράχαμ θέλησε να μάθει ακόμη περισσότερα για το φαγητό αυτό. Ανακάλυψε, δε, ότι η αραβο-ισραηλινή σύγκρουση αναπαράγεται με την ίδια ένταση και στην κουζίνα – αυτή τη φορά όχι με στρατιώτες, σφαίρες και τανκ, αλλά με ρεβίθια και χούμους!

*ΕΡΤ3, Κυριακή 19/06 στη 01:00

Μανταλένα (1960) σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου

Η μικρή κοινωνία ενός κυκλαδίτικου νησιού είναι χωρισμένη στα δύο, εξαιτίας της έχθρας δύο καπετάνιων. Όταν ο καπετάν-Κοσμάς πεθαίνει, η κόρη του Μανταλένα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς έχει να θρέψει τα έξι αδέλφια της. Αποφασίζει να δουλέψει μόνη της το καΐκι, αλλά κανένας δεν εμπιστεύεται μια καπετάνισσα. Τα πράγματα θα αρχίσουν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο… μέχρι να αναλάβει δράση ο παπάς του νησιού και ο έρωτας!

*ERT WORLD, Κυριακή 19/06 στις 23:00

The Equalizer (2014) σε σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Ο Ρόμπερτ Μακόλ είναι ένας μυστηριώδης μεσήλικας που δουλεύει ως εργάτης σε ένα πολυκατάστημα και περνάει το χρόνο του διαβάζοντας σε ένα ήσυχο, συνοικιακό καφέ. Εκεί θα γνωρίσει την Τέρι, μια ρωσικής καταγωγής πόρνη που θέλει να γίνει μουσικός. Όταν τα αφεντικά της νεαρής κοπέλας τη στείλουν στην εντατική, ο Ρόμπερτ θα φανερώσει την «άγνωστη», σκοτεινή πλευρά του.

*ANT1, Κυριακή 19/06 στις 22:00

Από Γιάπηδες Χίπηδες (2012) σε σκηνοθεσία Γκιγιερμίνα Γκουίνλε

Ο Τζορτζ και η Λίντα είναι ένα τυπικό αστικό πολυάσχολο ζευγάρι που ζει στο Μανχάταν. Όταν ο Τζορτζ χάνει ξαφνικά τη δουλειά του, η μόνη τους διέξοδος είναι να μετακομίσουν στην Ατλάντα, στο σπίτι του αντιπαθητικού αδελφού του Τζορτζ. Κατά τη διάρκεια της αναγκαστικής διαμονής τους στην επαρχία, πέφτουν τυχαία επάνω σε ένα ειδυλλιακό κοινόβιο που ενστερνίζεται έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής, αναζητώντας την αληθινή ευτυχία, μακριά από χρήματα, καριέρες, αλλά και… ρούχα! Είναι άραγε αυτή η ιδανική αφετηρία για το φρέσκο ξεκίνημα που αποζητούν, ή μήπως θα προκύψουν περισσότερα προβλήματα από όσα θα προσπαθήσουν να λύσουν;

*ANT1, Κυριακή 19/06 στις 00:45

Το Κοροϊδάκι της Δεσποινίδος (1960) σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη

Ένας ιδιότροπος βιομήχανος χάλυβα απολύει τον υπάλληλό του, τον ντροπαλό λογιστή Γρηγόρη. Όταν όμως διαπιστώνει ότι κατά λάθος ο Γρηγόρης έχει στην κατοχή του τα διπλά βιβλία της εταιρείας όλα αλλάζουν. Τρομοκρατημένος, μήπως ο Γρηγόρης αποκαλύψει κάπου την αλήθεια, ο βιομήχανος αναγκάζεται να τον ξαναπροσλάβει και μάλιστα βάζει την κακομαθημένη κόρη του Τζούλια, να του κάνει τα γλυκά μάτια και να παίξει μαζί του ένα ερωτικό παιχνίδι ώστε να πάρουν πίσω τα βιβλία. Όμως η εξέλιξη των πραγμάτων θα είναι πολύ διαφορετική, γιατί ο έρωτας δεν αργεί να έρθει, και τελικά «…αντί να φάει η γάτα το ψαράκι, το ψάρι τρώει την γατούλα π’ αγαπώ…!».

*STAR, Κυριακή 19/06 στις 21:00

Ριψοκίνδυνοι Άνδρες (2017) σε σκηνοθεσία Τζόσεφ Κοζίνσκι

Βασισμένη στην πραγματική ιστορία των ηρώων του Granite Mountain, η ταινία ακολουθεί το συγκλονιστικό χρονικό μίας ομάδας πυροσβεστών, που μέσα από την ελπίδα, την αυταπάρνηση και τη θέληση να προστατεύσουν οικογένειες, κοινότητες και ολόκληρη τη χώρα, κατάφεραν να μετατραπούν στο πιο επίλεκτο πυροσβεστικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Όλοι τρέχουν για να διαφύγουν από τον κίνδυνο, αυτοί τρέχουν προς το μέρος του για να σώσουν ζωές, περιουσίες, καθετί αγαπημένο, ενώ την ίδια ώρα διαμορφώνουν μία μοναδική αδελφική σχέση κατά τη διάρκεια μίας κρίσιμης πυρκαγιάς. Η αληθινή ιστορία του επίλεκτου πυροσβεστικού σώματος των Granite Mountain Hotshots, κατά την πλέον ένδοξη όσο και θανατηφόρα αποστολή τους. Όλα λαμβάνουν χώρα τον Ιούνιο του 2013, στο Γιάρνελ της Αριζόνα, όπου η αβυσσαλέα δύναμη της πυρκαγιάς θα πάρει τη ζωή αθώων πολιτών, αλλά και 19 μάχιμων ηρώων του σώματος.

*STAR, Κυριακή 19/06 στις 22:50

Το Μεγάλο Κόλπο (2008) σε σκηνοθεσία Ρότζερ Ντόναλντσον

O Τέρι, οικογενειάρχης, πωλητής αυτοκινήτων με σκοτεινό παρελθόν, επιστρέφει στα παλιά μονοπάτια της παρανομίας, μετά από μια δελεαστική πρόταση της Μάρτιν, πρώην μοντέλου και παλιάς του φίλης. Για πρώτη φορά του δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσει πολλά χρήματα και να εξασφαλίσει το μέλλον τόσο της δικής του ζωής όσο και της οικογένειάς του, αν δεχθεί να οργανώσει και να φέρει σε πέρας, μαζί με τους φίλους του, μια ληστεία σε θυρίδες τράπεζας του Λονδίνου. Αυτό που δεν ξέρει όμως, είναι ο πραγματικός στόχος της ληστείας και τα κίνητρα, που κρύβονται πίσω από την πρόταση της Μάρτιν. Η βασιλική οικογένεια, ανώτερα στελέχη της μυστικής αστυνομίας και επιφανείς πολίτες, εμπλέκονται σε μια υπόθεση, που τα έχει όλα, από ροζ σκάνδαλα, μέχρι εμπόριο ναρκωτικών και αντιεξουσιαστική δράση.

*STAR, Κυριακή 19/06 στη 01:45

Σαχάρα (2005) σε σκηνοθεσία Μπρεκ Άισνερ

Μια φονική επιδημία ξεκινά από τη Βόρειο Αφρική και απειλεί να σκορπίσει τον θάνατο σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η επιστήμονας των Ηνωμένων Εθνών, Δρ. Εύα Ρόχας, διερευνά τα αίτια της επιδημίας και προσπαθεί να βρει έναν τρόπο για να τη σταματήσει, όταν κάποιος αποπειράται να τη δολοφονήσει. Την τελευταία στιγμή, σώζεται από τον Ντερκ Πιτ, έναν κυβερνητικό πράκτορα και αδιόρθωτο τυχοδιώκτη. Οι δυο τους θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τον καλύτερο φίλο του Ντερκ, τον Αλ Τζιορντάνο, για να βρουν την πηγή αυτής της απειλής, προτού καταστρέψει τη ζωή όπως την ξέρουμε.

*ΣΚΑΪ, Κυριακή 19/06 στις 23:00

Ανήθικη Πρόταση (1993) σε σκηνοθεσία Έιμι Χόλντεν Τζόουνς

Ο Ντέιβιντ και η Ντάίάνα, ένα πρόσφατα παντρεμένο ζευγάρι, αποφασίζουν να διασκεδάσουν στο Λας Βέγκας ελπίζοντας παράλληλα να λύσουν τα οικονομικά τους προβλήματα. Η προσφορά όμως ενός εκατομμυρίου δολαρίων από έναν αινιγματικό δισεκατομμυριούχο για μια νύχτα με την Νταϊάνα, Θα δοκιμάσει τη σχέση του ζευγαριού με τον πιο απροσδόκητο τρόπο.

*OPEN BEYOND, Κυριακή 19/06 στις 23:00

Ποια Είναι Η Μαργαρίτα (1961) σε σκηνοθεσία Ντίμη Δαδήρα

Η Μαργαρίτα φτάνει στην Αθήνα από την επαρχία για να βρει δουλειά και να γλυτώσει από την καταπιεστική θεία της! Μένει με την ξαδέρφη της, η οποία της μαθαίνει να κινείται με τα δεδομένα της εποχής. Βρίσκει δουλειά σε ένα οίκο μόδας και αναλαμβάνει να προωθήσει τα ρούχα του οίκου στην Κω, συνοδευόμενη από έναν βοηθό, τον Γρηγόρη! Ο Γρηγόρης, σύμφωνα με τις συμβουλές του σχεδιαστή Ζωρζ, πρέπει να δώσει την εντύπωση ότι η Μαργαρίτα είναι πλούσια κληρονόμος για να διαφημίσουν τον οίκο. Μέσα από διάφορες παρεξηγήσεις όλοι νομίζουν ότι είναι κόρη ενός Ελληνοαμερικανού μεγιστάνα. Εκείνη θα αρχίσει να συμπεριφέρεται ανάλογα, θα δεχτεί την φιλοξενία στο αρχοντικό της εύπορης οικογένειας Κοντοσταύρου, ενώ ο γιος Κοντοσταύρου θα την ερωτευτεί και θα φροντίσει να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά της.

*ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, Κυριακή 19/06 στις 20:00

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα