Πολιτισμός

14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση!

Καλοκαιρινές βραδινές Παρασκευές με χαλαρωτικές προβολές

Parallaxi
14-ταινίες-για-να-δεις-απόψε-στην-τηλεόρ-918492
Parallaxi

Απόλαυσε σινεμά από τον καναπέ σου!

Όλοι Λένε Σ’ αγαπώ (1996) σε σκηνοθεσία Γούντι Άλεν

Μία πολυμελής και ελαφρώς εκκεντρική οικογένεια που ζει στο Upper East Side της πόλης, πρόκειται να μας αποκαλύψει τα ερωτικά της παθήματα. Ο Μπομπ και η Στέφι είναι οι ευτυχείς γονείς παιδιών, τόσο από προηγούμενους όσο και από το δικό τους γάμο και ζουν σ’ ένα φιλελεύθερο μπάχαλο, το οποίο αποκαλούν σπίτι. Ο πρώην σύζυγος της Στέφι, Τζο, πάντα ερωτευμένος μαζί της, εμφανίζεται σταδιακά ως φίλος που μοιράζεται τις ερωτικές του απογοητεύσεις, αναζητώντας σανίδα σωτηρίας. Η κόρη του, DJ, θα τον συντροφεύσει σ’ ένα ταξίδι στη Βενετία, όπου ο Τζο θα ερωτευθεί παράφορα τη Βον. Συμπτωματικά, η DJ ξέρει τα πάντα για τη Βον, γιατί παρακολουθούσε κρυφά τις επισκέψεις της σε μία ψυχαναλύτρια, μητέρα μιας φίλης της στη Νέα Υόρκη! Έτσι, η DJ καταστρώνει σχέδιο κατάκτησης για τον πατέρα της. Πίσω στην πατρίδα, ένα άλλο μέλος της οικογένειας, η Σκάιλαρ, απειλεί να καταστρέψει τον επικείμενο γάμο της με τον Χόλντεν, νεαρό δικηγόρο και καλό παιδί, νιώθοντας μια πρωτόγνωρη έλξη για τον Τσαρλς Φέρι, έναν πρώην κατάδικο που βγήκε από τη φυλακή χάρη στη φιλανθρωπική εκστρατεία της Στέφι!

*ΕΡΤ2: Παρασκευή 24/06 στις 22:00

Που Πετούν Τα Παιδιά (2021) σε σκηνοθεσία Γιώργου Χρ. Ζέρβα

Το ντοκιμαντέρ αυτό είναι μια στοχαστική, ποιητική προσέγγιση του φαινομένου της εξάρτησης και των διαφορετικών μεθόδων απεξάρτησης στην Ελλάδα από το μεσοπόλεμο μέχρι σήμερα. Τα υλικά του ντοκιμαντέρ είναι εξομολογήσεις και ημερολόγια πρώην εξαρτημένων-θεραπευόμενων και θεραπευτών, επίσημα έγγραφα διωκτικών αρχών και αποσπάσματα από καρτέλες νοσηλείας, σύγχρονες λήψεις σε παλιούς χώρους “θεραπείας”, εγκλεισμού ή εξορίας, σε σημερινές δομές απεξάρτησης, καθώς και σε χαρακτηριστικούς τόπους χρήσης ουσιών, αρχειακό υλικό – φωτογραφίες εξαρτημένων από διαφορετικές περιόδους, κτηρίων, εργαλείων καταστολής, φαρμάκων…

*ΕΡΤ2: Παρασκευή 24/06 στις 23:45

Ο Ρόκο Και Τ’ αδέλφια Του (1960) σε σκηνοθεσία Λουκίνο Βισκόντι

Η Ροζάρια Παρόντι εγκαταλείπει την Καλαβρία κι έρχεται να μείνει με τους γιους της στο Μιλάνο. Ανάμεσά τους ο Ρόκο που, αν και αγνός στην ψυχή, αναγκάζεται να γίνει πυγμάχος και ο Βιντσέντο, άτομο με βίαιο κι ανεξέλεγκτο χαρακτήρα, που θα οδηγηθεί στην καταστροφή ύστερα από μια περιπετειώδη σχέση με μια πόρνη.

*ΒΟΥΛΗ TV: Παρασκευή 24/06 στις 22:00

Το Δόλωμα (1964) σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου

Ο Μπάμπης, ένας απατεώνας ολκής, μαζί με τον φίλο και συνεταίρο του Μάνθο, αποφασίζουν να κλέβουν στα χαρτιά όσες παρέες πλουσίων πέσουν στα δίχτυα τους. Για να πετύχει το κόλπο τους όμως, χρειάζονται κάποιο… δόλωμα. Δόλωμά τους θα γίνει η Καίτη, μια κοπέλα που τραγουδάει και χορεύει σ’ ένα κέντρο της Τρούμπας. Η Καίτη «μορφώνεται», για να εμφανιστεί στα μεγάλα τουριστικά κέντρα, όπου και θα «ψαρεύει» στα δίχτυα της πλούσιους. Στη συνέχεια τα θύματα θα πέφτουν στα νύχια του Μπάμπη και του Μάνθου, που θα τους «γδύνουν» στα χαρτιά με διάφορα κόλπα.

*ANT1: Παρασκευή 24/06 στις 21:00

Περηφάνια Και Προκατάληψη (2005) σε σκηνοθεσία Τζο Ράιτ

Στην επαρχιακή Αγγλία του 19ου αιώνα, ο κύριος και η κυρία Μπένετ έχουν πέντε κόρες που είναι όλες ανύπαντρες. Όταν ένας πλούσιος και συμπαθητικός μετακομίζει στη γειτονιά, η κυρία Μπένετ ελπίζει να τον εξασφαλίσει ως γαμπρό για την όμορφη μεγαλύτερη κόρη της, Τζέιν Μπένετ. Η εκκολαπτόμενη σχέση όμως σαμποτάρεται από τον υπερόπτη φίλο του νεαρού, κύριο Ντάρσι, που θεωρεί το προξενιό ακατάλληλο. Όταν ο κύριος Ντάρσι με τη σειρά του ερωτεύεται τη δεύτερη κόρη των Μπένετ, Ελίζαμπεθ Μπένετ, η συγκαταβατική πρότασή του για γάμο απορρίπτεται από την Ελίζαμπεθ με ειρωνεία και η προσέγγιση φαίνεται να σταματά. Εντούτοις, τα γεγονότα συνωμοτούν για να συνδέσουν τα διάφορα μέλη, παρά τα εμπόδια και τις παρεξηγήσεις που τα χωρίζουν. Η περηφάνια της μιας πλευράς και η προκατάληψη της άλλης σιγά-σιγά προσπερνιούνται και οι χαρακτήρες αποκομίζουν μεγαλύτερη γνώση του εαυτού τους και των άλλων.

*ANT1: Παρασκευή 24/06 στις 23:00

Central Intelligence (2016) σε σκηνοθεσία Ρόσον Μάρσαλ Θάρμπερ

Ο Μπομπ Στόουν, ο άλλοτε υπέρβαρος του σχολείου, που τον καταδίωκαν και τον ταπείνωναν οι νταήδες, μεγαλώνοντας έγινε ένας από τους καλύτερους πράκτορες της CIA. Όταν επιστρέφει στο μέρος όπου μεγάλωσε για το reunion του σχολείου του, συναντά τον πιο δημοφιλή μαθητή του σχολείου, τον Κάλβιν, που πλέον είναι ένας απλός, συμβιβασμένος λογιστής, που νοσταλγεί τα μεγαλεία της νιότης του. Ο Μπομπ, υποστηρίζοντας ,ψευδώς, ότι εργάζεται σε μια αποστολή ύψιστης ασφάλειας, ζητάει τη βοήθειά του. Πολύ σύντομα ο τεράστιος Μπομπ κι ο μικροσκοπικός Κάλβιν βρίσκονται μπλεγμένοι σε ένα ξέφρενο κυνηγητό γεμάτο πυροβολισμούς από όλες τις πλευρές, που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές και των δύο αλλά και την ασφάλεια της πόλης.

*STAR: Παρασκευή 24/06 στις 21:00

Ντουέτο Εν Δράσει (2013) σε σκηνοθεσία Πολ Φέιγκ

Η πράκτορας του FBI Σάρα Άσμπερν, είναι γνωστή στο αστυνομικό Σώμα για τη μεθοδικότητα της, τη λατρεία της στην τελειότητα αλλά και την αλαζονεία της. Από την άλλη, η Σάνον Μάλινς, θεωρείται το ίδιο ικανή με τους καλύτερους άντρες του αστυνομικού τμήματος της Βοστόνης. Αντιδρά άμεσα, δεν φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομά τους κι έχει το ένστικτο και το θάρρος να συλλαμβάνει τους πιο επικίνδυνους κακοποιούς στους δρόμους της πόλης. Καμία από τις δύο δεν είχε ποτέ συνεργάτη, αλλά στην ουσία ούτε και φίλο. Όταν αναγκάζονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να κατατροπώσουν ένα μεγαλέμπορο ναρκωτικών, γίνονται αυτό που κανείς δεν θα περίμενε ποτέ: φίλες!

*STAR: Παρασκευή 24/06 στις 00:30

Step Up 5: All In (2014) σε σκηνοθεσία Τρις Σι

Μετά από πολλές αλλά άκαρπες προσπάθειες για καριέρα στο Χόλιγουντ, ο Σον βλέπει τη χορευτική του ομάδα να διαλύεται. Εκείνος όμως αρνείται να εγκαταλείψει το όνειρο του και όταν μαθαίνει για έναν διαγωνισμό χορού στο Λας Βέγκας, θεωρεί πως αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει μοναδική ευκαιρία ζωής. Οργανώνει τις κινήσεις του και συνεργάζεται με τους καλύτερους χορευτές για να δημιουργήσουν μια νέα ομάδα χορού. Αυτή που ξεχωρίζει είναι η όμορφη αλλά πεισματάρα Άντι. Η ομάδα προπονείται καθημερινά σκληρά και λαμβάνει μέρος στους τελικούς του πρωταθλήματος, αντιμετωπίζοντας ισχυρές αντίπαλες ομάδες από το Λος Άντζελες.

*STAR: Παρασκευή 24/06 στις 03:00

Το Ανθρωπάκι (1969) σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη

Ο Ευτύχιος, έμπορος υφασμάτων, παντρεύεται μια υπάλληλό του, την Κική. Την Κική όμως γλυκοκοιτάζει και ο χασάπης της γειτονιάς, ο Παναγιώτης, ο οποίος εξακολουθεί να την αγαπά, παρά το γάμο της. Ο Παναγιώτης αποφασίζει να γυρίσει μια ταινία με πρωταγωνίστρια την Κική. Ο Ευτύχιος, όμως, αντιδρά στην ιδέα ότι θα τη φιλά και θα την αγκαλιάζει κάποιος άλλος επειδή το απαιτεί το σενάριο. Παρά τη ζήλια του και μπροστά στην επιμονή της Κικής, ο Ευτύχιος πείθεται και συμφωνεί ακόμα και να κρατηθεί κρυφός ο γάμος τους προκειμένου να μην σταθεί εμπόδιο στην καριέρα της. Τα πράγματα όμως αρχίζουν να περιπλέκονται.

*ALPHA: Παρασκευή 24/06 στις 20:00

London Boulevard (2010) σε σκηνοθεσία Γουίλιαμ Μόναχαν

Ο Μίτσελ, ένας πρώην κατάδικος από το Νότιο Λονδίνο, προσπαθεί να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή ως βοηθός μιας νεαρής αλλά επώνυμης ηθοποιού, της Σάρλοτ, με την οποία δε θα αργήσει να κάνει σχέση. Αυτή η εξέλιξη όμως, δεν αρέσει καθόλου στον άρχοντα του υπόκοσμου του Λονδίνου, ο οποίος είναι διατεθειμένος να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να εμποδίσει αυτό το ειδύλλιο.

*ALPHA: Παρασκευή 24/06 στις 00:00

Τι Να Περιμένεις Όταν Είσαι Έγκυος (2012) σε σκηνοθεσία Κερκ Τζόουνς

Πέντε ζευγάρια που οι ζωές τους αλληλοσυνδέονται, βλέπουν την πραγματικότητά τους να γίνεται άνω κάτω ενόψει της επικείμενης άφιξης ενός μωρού… Η Τζουλς και ο Έβαν συνειδητοποιούν ότι η έντονη ζωή τους δεν έχει χώρο για τις απαιτήσεις μιας εγκυμοσύνης. Η συγγραφέας και λάτρης των μωρών Γουέντι, συνειδητοποιεί ότι οι αυστηρές συμβουλές που έδινε στις μέλλουσες μητέρες δεν έχουν καμία σχέση με τις δικές της επιθυμίες τώρα που αυτή είναι έγκυος. Η φωτογράφος Χόλι είναι διατεθειμένη να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο για να υιοθετήσει ένα παιδί, αλλά ο σύζυγός της Άλεξ, έχει τις αμφιβολίες του. Και οι Ρόζι και Μάρκο καλούνται να αντιμετωπίσουν μια εγκυμοσύνη προτού καλά-καλά κάνουν σχέση.

*ΣΚΑΪ: Παρασκευή 24/06 στις 21:00

Κάποτε Στην Καλιφόρνια (2017) σε σκηνοθεσία Ρομπ και Μαρκ Κάλλεν

O Στιβ Φορντ είναι ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ του Λος Άντζελες, που αγωνίζεται να τα βγάλει πέρα. Όταν μία συμμορία κακοποιών του κλέβει τον Μπάντι, τον αγαπημένο του σκύλο, ο κόσμος του καταρρέει. Για να τον πάρει πίσω, πρέπει να κάνει κάποιες «βρόμικες» δουλειές για λογαριασμό της συμμορίας, ενώ τον καταδιώκουν δύο αιμοδιψείς αδελφοί από τη Σαμόα, τα τσιράκια ενός τοκογλύφου και πολλοί ακόμη σκιώδεις χαρακτήρες.

*ΣΚΑΪ: Παρασκευή 24/06 στις 23:45

Σε Βλέπω Στα Όνειρά Μου (2014) σε σκηνοθεσία Κέννυ Λεόν

Σε αυτή τη ρομαντική κομεντί, η Ναταλία και ο Νικ είναι δυο μοναχικοί άνθρωποι, που έχουν πειστεί ότι είναι αδύνατον να βρουν το ιδανικό ταίρι. Μια μέρα πετούν ένα νόμισμα σε ένα σιντριβάνι και από εκείνη τη στιγμή ονειρεύονται ο ένας τον άλλο και φαντάζονται το μέλλον τους μαζί. Το πρόβλημα είναι πώς θα βρουν τον άνθρωπο των ονείρων τους στην πραγματική τους ζωή;

*MEGA: Παρασκευή 24/06 στις 02:20

Θανάσιμη Μητέρα (2010) σε σκηνοθεσία Ντάρεν Λιν Μπούσμαν

Όταν τρία αδέρφια αποτυγχάνουν να ληστέψουν μια τράπεζα, αποφασίζουν να επιστρέψουν στο πατρικό τους. Όταν φτάνουν όμως εκεί, ανακαλύπτουν ότι η μητέρα τους έχει χάσει το σπίτι λόγω χρεών, το οποίο κατοικείται τώρα από ένα νεαρό ζευγάρι το οποίο έχει φιλοξενούμενους εκείνη τη στιγμή. Τα τρία αδέλφια αποφασίζουν να τους κρατήσουν όμηρους μέχρι να φτάσει η μητέρα τους για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Όμως τα πράγματα σύντομα θα εκτροχιαστούν.

*OPEN BEYOND: Παρασκευή 24/06 στη 01:00

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα