Πολιτισμός

17 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση!

Τόσα πολλά για να διαλέξετε!

Parallaxi
17-ταινίες-για-να-δεις-απόψε-στην-τηλεόρ-925748
Parallaxi

Απόλαυσε σινεμά από τον καναπέ σου!

Ζίζοτεκ (2019) σε σκηνοθεσία Βαρδή Μαρινάκη

Η μητέρα του τον εγκαταλείπει σε ένα πανήγυρι, κάπου στα σύνορα Ελλάδας-Βουλγαρίας και o εννιάχρονος Ιάσωνας βρίσκει καταφύγιο σε μια καλύβα, στη μέση του δάσους. Συμβιώνοντας με τον Μηνά, έναν απομονωμένο και ιδιότροπο μεσήλικα, θα ζήσει στιγμές συγκινητικές, οφειλόμενες στη λαχτάρα και των δυο για οικειότητα.

*ΕΡΤ2: Κυριακή 26/06 στις 22:00

Στο Αεροδρόμιο (Μικρού Μήκους) (2021) σε σκηνοθεσία Μιχάλη Μαθιουδάκη

Οι διακοπές του Αυγούστου τελειώνουν και η κυρία Ρούλα επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα αεροπορικώς. Στο μικρό αεροδρόμιο του νησιού θα συναντήσει τον Προκόπη∙ μοναδικό υπάλληλο και άνθρωπο για όλες τις δουλειές. Στα μάτια της, ο Προκόπης έχει προοπτικές κι ας ξέχασε να χαίρεται με τα μικρά καθημερινά πράγματα. Εμπόδιο στην προσπάθειά της να τον πείσει να ταξιδέψει για πρώτη φορά στην ζωή του με αεροπλάνο, αποδεικνύεται η άφιξη του νεκροθάφτη του νησιού, που εμφανίζεται για να παραλάβει τον Αντωνάκη. Ο Αντωνάκης φθάνει από στιγμή σε στιγμή. Οριζοντίως.

*ΕΡΤ2 & ERT WORLD: Κυριακή 26/06 στις 23:30

Ώρες Κοινής Ησυχίας (2007) σε σκηνοθεσία Κατερίνα Ευαγγελάκου

Καλοκαίρι στην καρδιά της πόλης. Η γειτονιά ηρεμεί, έως ότου ο συναγερμός ενός αυτοκινήτου αρχίζει να χτυπά ασταμάτητα. Σε μια κλασική αστική πολυκατοικία του κέντρου, κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών κοινής ησυχίας, η ανησυχία φουντώνει…

*ΕΡΤ2 & ERT WORLD: Κυριακή 26/06 στις 00:00

Μία Μέρα, Ένας Έρωτας (1981) σε σκηνοθεσία Φράνσις Φορντ Κόπολα

Παραμονή της 4ης Ιουλίου, στο Λας Βέγκας, ο Χανκ κι η Φράνι ετοιμάζονται να γιορτάσουν την πέμπτη επέτειο της σχέσης τους. Εκείνος ονειρεύεται μια σταθερή, μετρημένη ζωή, εκείνη διψάει για περιπέτεια και αλλαγή. Οι διαφορετικές προσδοκίες τους θα τους οδηγήσουν στη σύγκρουση και, τελικά, στον χωρισμό. Μόνοι πια, περιπλανιούνται στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ και κάνουν νέες γνωριμίες που έχουν την προοπτική να εξελιχθούν σε σχέσεις, αν ξεπεράσουν τον έρωτά τους, που ίσως δεν έχει εξαντληθεί ακόμα.

*ΕΡΤ3: Κυριακή 26/06 στις 22:00

Ξύπνα Βασίλη (1969) σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη

Ο Βασίλης, ένας συντηρητικός υπάλληλος που αγοράζει συνέχεια λαχεία, διαπληκτίζεται συχνά με τον αριστερό συνάδελφο του, τον Μάνο. Ωστόσο, η αδελφή του, η Ντίνα, επίσης αριστερή, φθάνοντας στην Αθήνα μαζί με τη μητέρα τους, ερωτεύεται κα παντρεύεται τον Μάνο, παρά τις αντιρρήσεις του. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Βασίλης απολύεται από τη δουλειά του, επειδή ζήτησε αύξηση και, για πρώτη φορά, αρνείται να αγοράσει ένα λαχείο, το οποίο αγοράζει ο Μάνος και κερδίζει μια περιουσία. Ο Βασίλης χάνει τα λογικά του και νοσηλεύεται σε κλινική. Ύστερα από κάποιο διάστημα, παίρνοντας εξιτήριο, διαπιστώνει ότι το πλούσιο πλέον ζευγάρι με τις άλλοτε αριστερές πεποιθήσεις, έχει αλλάξει με τρόπο εντυπωσιακό.

*ERT WORLD: Κυριακή 26/06 στις 22:00

Ο Μιχαλιός του 14ου Συντάγματος (1962) σε σκηνοθεσία Απόστολου Τεγόπουλου & Κώστα Χατζηχρήστου

Ο Μιχαλιός κατατάσσεται για να υπηρετήσει τη θητεία του στις ειδικές δυνάμεις, αντί του συνονόματου ξαδέλφου του. Όταν διορθώνεται το λάθος, ο διοικητής του θα τον επιφορτίσει με την αποστολή να προσέχει την κόρη του. Εκείνη όμως αγαπά έναν λοχαγό, ο οποίος ζητάει από τον Μιχαλιό να τους βοηθήσει. Ο Μιχαλιός θα καταφέρει, παρά τις παρεξηγήσεις και τα απρόοπτα, να κρατήσει τους πάντες ικανοποιημένους και ο ίδιος να περάσει ευχάριστα τη θητεία του, στο τέλος της οποίας θα βρεθεί αρραβωνιασμένος με την αγαπημένη του.

*ERT WORLD: Κυριακή 26/06 στις 03:30

Ο Βασιλιάς Σκορπιός (2002) σε σκηνοθεσία Τσακ Ράσελ

Αυτή η ξανθιά του Playboy τα έχει όλα: μυαλό, εμφάνιση, θάρρος. Το μόνο που της λείπει είναι… ένα σπίτι! Όταν η Σέλι, ένα λαγουδάκι του Playboy, διώχνεται από την έπαυλη, βρίσκει μοναδικό καταφύγιο στην αδελφότητα των κοριτσιών Ζήτα Άλφα Ζήτα. Όμως και τα κορίτσια της αδελφότητας είναι άσχετα σε θέματα ομορφιάς και σεξ απίλ και κινδυνεύουν να χάσουν το δικό τους σπίτι! Χρειάζονται γερές δόσεις αισιοδοξίας και ολικής μεταμόρφωσης που μόνο η χαρούμενη Σέλι μπορεί να προσφέρει! Όμως τελικά όλες τους θα μάθουν ότι πρέπει να σταματήσουν να προσποιούνται ότι είναι αυτό που ο κόσμος ζητάει από αυτές και να αρχίσουν να είναι αυτό που πραγματικά νιώθουν!

*ANT1: Κυριακή 26/06 στις 22:00

Κουνελάκι Από Σπίτι (2008) σε σκηνοθεσία Φρεντ Γουλφ

Αυτή η ξανθιά του Playboy τα έχει όλα: μυαλό, εμφάνιση, θάρρος. Το μόνο που της λείπει είναι… ένα σπίτι! Όταν η Σέλι, ένα λαγουδάκι του Playboy, διώχνεται από την έπαυλη, βρίσκει μοναδικό καταφύγιο στην αδελφότητα των κοριτσιών Ζήτα Άλφα Ζήτα. Όμως και τα κορίτσια της αδελφότητας είναι άσχετα σε θέματα ομορφιάς και σεξ απίλ και κινδυνεύουν να χάσουν το δικό τους σπίτι! Χρειάζονται γερές δόσεις αισιοδοξίας και ολικής μεταμόρφωσης που μόνο η χαρούμενη Σέλι μπορεί να προσφέρει! Όμως τελικά όλες τους θα μάθουν ότι πρέπει να σταματήσουν να προσποιούνται ότι είναι αυτό που ο κόσμος ζητάει από αυτές και να αρχίσουν να είναι αυτό που πραγματικά νιώθουν!

*ANT1: Κυριακή 26/06 στις 23:45

Έριν Μπρόκοβιτς (2000) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Η Έριν Μπρόκοβιτς είναι μια άνεργη, διαζευγμένη μητέρα τριών παιδιών. Όταν χάνει τη δίκη εναντίον ενός γιατρού που την τράκαρε, ζητά από το δικηγόρο της Εντ Μάζρι αν μπορεί να της βρει δουλειά. Ο Εντ την προσλαμβάνει σαν υπάλληλο στο δικηγορικό του γραφείο. Εκεί η Έριν κατά λάθος θα βρει μια υπόθεση που περιλαμβάνει ιατρικά αρχεία και μια προσφορά της PG&E να αγοράσει το σπίτι της Ντόνα Τζένσεν στο Χίνκλεϊ της Καλιφόρνια. Τότε η Έριν ξεκινά να ερευνά την συγκεκριμένη υπόθεση, πεπεισμένη ότι τα γεγονότα κάτι κρύβουν και πείθει τον Εντ να της επιτρέψει να ασχοληθεί περισσότερο με την έρευνά της.

*ANT1: Κυριακή 26/06 στη 01:45

Ραντεβού Στην Κέρκυρα (1960) σε σκηνοθεσία Ντίμη Δαδήρα

Ο Ανδρέας, ένας νεαρός δικηγόρος και αδιόρθωτος γυναικοκατακτητής, περνάει τις διακοπές του στην Κέρκυρα, στο ξενοδοχείο, που διευθύνει η μητέρα του. Στο πρόσωπο της Μίρκας, που προσλαμβάνεται στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, ο Ανδρέας βρίσκει τον μάστορά του και ίσως τη γυναίκα, που θα μπορούσε να τον δαμάσει. Ξαφνικά, φτάνουν στο ξενοδοχείο ο μεγαλοεπιχειρηματίας Λανίτης, μαζί με την κόρη του Ντιάνα, που μοιάζει εκπληκτικά με τη Μίρκα. Η μία είναι ένα εκνευριστικό πλάσμα με γυαλάκια και η άλλη μια σνομπ γυναίκα, που ήρθε να επιδείξει το μεγαλείο της ντουλάπας της. Ο Ανδρέας βρίσκεται στο επίκεντρο μιας συνωμοσίας, που στήθηκε με μοναδικό στόχο τον ίδιο και με σκοπό να καταλάβει επιτέλους τι θα πει αληθινή αγάπη.

*STAR: Κυριακή 26/06 στις 21:00

Η Μέρα Των Ηρώων (2016) σε σκηνοθεσία Πίτερ Μπεργκ

Ο απόηχος της τρομοκρατικής επίθεσης στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013 και ο αγώνας με αντίπαλο τον χρόνο, ώστε να εντοπιστούν οι αδίστακτοι βομβιστές, πριν προλάβουν να επιτεθούν ξανά.

*STAR: Κυριακή 26/06 στις 22:50

Οι Υποψήφιοι (2012) σε σκηνοθεσία Τζέι Ρόουτς

Όταν ο Καμ Μπρέιντι, για πολλά χρόνια μέλος του Κογκρέσου, διαπράττει μια μεγάλη δημόσια γκάφα, πριν τις επερχόμενες εκλογές, ένα ζευγάρι αδίστακτων συμβούλων βάζει απέναντί του έναν αντίπαλο υποψήφιο, ο οποίος διεκδικεί και αυτός την προτίμηση του εκλογικού σώματος στη Βόρεια Καρολίνα. Ο άνθρωπος τους είναι ο αφελής Μάρτι Χάγκινς, διευθυντής του τοπικού γραφείου τουρισμού. Στην αρχή, ο Μάρτι φαίνεται να είναι η χειρότερη δυνατή επιλογή αλλά, με τη βοήθεια και την υποστήριξη των νέων χορηγών του και του αδίστακτου υπεύθυνου της προεκλογικής του καμπάνιας, γρήγορα μετατρέπεται σε έναν ικανό υποψήφιο, που θέτει σε αμφιβολία τη φαινομενικά σίγουρη εκλογή του χαρισματικού Καμ. Καθώς η ημέρα των εκλογών πλησιάζει και οι δύο αντίπαλοι βρίσκονται πολύ κοντά στις δημοσκοπήσεις, οι λεκτικές ύβρεις κλιμακώνονται και οδηγούνται ακόμα και σε τραυματισμούς και η μοναδική έγνοια τους είναι πως θα εξαφανίσουν από προσώπου γης ο ένας τον άλλο!

*STAR: Κυριακή 26/06 στη 01:30

Δίδυμοι Θρύλοι (2015) σε σκηνοθεσία Mπράιαν Χέλγκελαντ

Η ιστορία των πιο διάσημων μαφιόζων της Βρετανίας, των πανομοιότυπων δίδυμων Ρέτζι και Ρόνι Κρέι, στο Λονδίνο της δεκαετίας του ’60. Ο Ρόνι μόλις αποφυλακίστηκε και τα δύο αδέλφια βρίσκονται αντιμέτωπα με τον Τσάρλι Ρίτσαρντσον και τη συμμορία του για να εδραιώσουν την κυριαρχία τους. Ο κόσμος τους αντιμετωπίζει ως εξέχουσες προσωπικότητες, κινούνται στα σαλόνια των ανώτερων κοινωνικών τάξεων, ενώ η επιρροή τους φτάνει μέχρι τα ανώτερα κλιμάκια του Βρετανικού κατεστημένου. Τίποτα δεν φαίνεται ικανό να τους σταματήσει.

*STAR: Κυριακή 26/06 στις 03:15

Κάποτε Στην Καλιφόρνια (2017) σε σκηνοθεσία Ρομπ και Μαρκ Κάλλεν

O Στιβ Φορντ είναι ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ του Λος Άντζελες, που αγωνίζεται να τα βγάλει πέρα. Όταν μία συμμορία κακοποιών του κλέβει τον Μπάντι, τον αγαπημένο του σκύλο, ο κόσμος του καταρρέει. Για να τον πάρει πίσω, πρέπει να κάνει κάποιες «βρόμικες» δουλειές για λογαριασμό της συμμορίας, ενώ τον καταδιώκουν δύο αιμοδιψείς αδελφοί από τη Σαμόα, τα τσιράκια ενός τοκογλύφου και πολλοί ακόμη σκιώδεις χαρακτήρες.

*ΣΚΑΪ: Παρασκευή 24/06 στη 01:45

Το Μυστικό Των Μάρομποουν (2017) σε σκηνοθεσία Σέρτζιο Τζ. Σάντσεζ

Τέσσερα αδέλφια προσπαθούν να επιβιώσουν στην έπαυλη ‘ου ζούσαν με την πολυαγαπημένη τους μητέρα. Ο Τζακ Μάρομποουν και τα τρία μικρότερα αδέλφια του, έχουν καταφέρει πια να φτιάξουν μία ασφαλή καθημερινότητα στο λαβυρινθώδες σπίτι τους, αλλά και να προστατεύσουν ένα μεγάλο μυστικό αναμεσά τους. Όταν όμως διαπιστώνουν ότι στη σοφίτα του σπιτιού υπάρχει κάτι-ή κάποιος-που απειλεί τη γαλήνη τους, αλλά και το μυστικό τους, αποφασίζουν να τελειώνουν μαζί του μια και καλή με απρόβλεπτες, ωστόσο, συνέπειες.

*OPEN BEYOND: Κυριακή 26/06 στις 23:00

Zoolander: Ο άρχοντας της πασαρέλας (2001) σε σκηνοθεσία Μπεν Στίλερ

Ο Ντέρεκ Ζουλάντερ βρίσκεται στη χειρότερη φάση της ζωής του. Έχει παραγκωνιστεί από τη θέση του καλύτερου μοντέλου από τον Χάνσελ, χάνει τους κολλητούς του σε ένα περίεργο δυστύχημα, ενώ η οικογένεια του δεν θέλει να τον βλέπει. Όταν ο διάσημος μόδιστρος Μουγκάτου τού προσφέρει μια θέση στην πασαρέλα νομίζει ότι η κακή του τύχη αρχίζει να αλλάζει, αλλά στην πραγματικότητα βρίσκεται μπλεγμένος στα σατανικά σχέδια του αδίστακτου Μουγκάτου από τα οποία θα πρέπει να παλέψει για να ξεφύγει.

*OPEN BEYOND, Δευτέρα 20/06 στις 04:30

Επτά Χρόνια Γάμου (1972) σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη

Μετά από επτά χρόνια γάμου, ένας διευθυντής τουριστικού γραφείου και η επιτυχημένη τηλεπαρουσιάστρια σύζυγός του, ο Αλέκος και η Έφη Φωτίου, περνούν μια κρίσιμη φάση. Απορροφημένοι από τις επαγγελματικές τους ασχολίες, βλέπονται σπάνια, κι όταν αυτό συμβαίνει, συνοδεύεται πάντα από κάποιο καβγαδάκι. Οι μοναδικοί στενοί συγγενείς τους, οι θείοι τους, τους προτείνουν να αποκτήσουν ένα παιδάκι. Εκείνη πείθεται, αλλά εκείνος φοβάται ότι το παιδί τους δεν θα έχει τις πρέπουσες συνθήκες για να μεγαλώσει σωστά. Αυτή η διάσταση απόψεων τους οδηγεί σε αδιέξοδο, και το διαζύγιο μοιάζει αναπόφευκτο, ιδιαίτερα όταν η Έφη αρχίζει να πιστεύει ότι ο άντρας της τσιλημπουρδίζει με την Τζούλη, ενώ ο Αλέκος υποψιάζεται τη γυναίκα του ότι συνδέεται με τον νεαρό Άλκη.

*ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV: Κυριακή 26/06 στις 20:00

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα