Πολιτισμός

17 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση σου!

Απόλαυσε το σαββατόβραδο σου με μία μεγάλη ποικιλία ταινιών!

Parallaxi
17-ταινίες-για-να-δεις-απόψε-στην-τηλεόρ-915847
Parallaxi

Απόλαυσε σινεμά από τον καναπέ σου!

Kubric by Kubric (2020) σε σκηνοθεσία Γκρέγκορι Μονρό

Ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στην κινηματογραφική κληρονομιά. Ήταν ένας γίγαντας στον τομέα του. Οι σπουδαίες ταινίες του, οι οποίες μοιάζουν με άψογα έργα τέχνης, μελετήθηκαν το ίδιο από μαθητές και δασκάλους. Όλοι αναζητούσαν απαντήσεις που ο δημιουργός τους ήταν πολύ απρόθυμος να δώσει. Ενώ είναι από τους πιο σχολαστικούς σκηνοθέτες που έζησαν ποτέ, η ευκαιρία ν’ ακούσει κανείς τα λόγια του ίδιου του Κιούμπρικ ήταν σπάνια – έως τώρα. Μέσω του κριτικού κινηματογράφου Μισέλ Σιμάν, διεθνώς γνωστού ως ειδικού στον Στάνλεϊ Κιούμπρικ, παρακολουθούμε μία σειρά από σπάνιες συνεντεύξεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της τριαντάχρονης σχέσης τους. Σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές πηγές που η οικογένεια του Κιούμπρικ επέτρεψε να χρησιμοποιηθούν, αυτή η ταινία σκιαγραφεί ένα οικείο πορτρέτο ενός από τους πιο αναγνωρισμένους αλλά ακόμη μυστηριώδεις σκηνοθέτες όλων των εποχών.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 18/06 στη 01:10

0 Γιος Του Σαούλ (2015) σε σκηνοθεσία Λάζλο Νέμες

Ένας Ούγγρος Εβραϊκής καταγωγής, κρατούμενος σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης της Ναζιστικής Γερμανίας, προσπαθεί να δώσει σε ένα νεκρό αγόρι μια πρέπουσα ταφή, σύμφωνη με τα εβραϊκά έθιμα.

*ΒΟΥΛΗ TV, Σάββατο 18/06 στις 23:00

Ο Εξυπνάκιας (1967) σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη

Ένας έξυπνος νέος, αναγκάζεται να προσποιηθεί τον βλάκα, προκειμένου να πιάσει δουλειά στο γραφείο ενός αυστηρού επιχειρηματία, με του οποίου την κόρη είναι ερωτευμένος. Παριστάνοντας τον ηλίθιο κατορθώνει να γλιτώσει τον επιχειρηματία από μεγάλες γκάφες, κερδίζοντας την συμπάθεια του.

*ANT1, Σάββατο 18/06 στις 20:00

Σύζυγος Για Ενοικίαση (2011) σε σκηνοθεσία Ντένις Ντάγκαν

Ο Ντάνι Μακάμπι, ένας πλαστικός χειρουργός που θέλει να φλερτάρει ελεύθερα χωρίς δεσμεύσεις, χρησιμοποιεί ένα αθώο ψέμα για να πετύχει το στόχο του: φοράει βέρα κι ας είναι ανύπαντρος. Οταν όμως γνωρίζει και ερωτεύεται μια πανέμορφη και αρκετά μικρότερή του δασκάλα, την Πάλμερ, αυτό το μικρό ψέμα θα αρχίσει να τον καταδυναστεύει. Αλλά αντί να παραδεχτεί την αλήθεια όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αποφασίζει να «εφεύρει» μια σύζυγο με την οποία υποτίθεται ότι σύντομα θα χωρίσει για χάρη της Πάλμερ. Το ρόλο της δήθεν συζύγου αναλαμβάνει η επί χρόνια βοηθός του, Κάθριν, μητέρα δύο παιδιών, τα οποία σύντομα αναγκάζονται να μπουν επίσης στο παιχνίδι.

*ANT1, Σάββατο 18/06 στις 23:00

Αβάσταχτη Γοητεία (2003) σε σκηνοθεσία Τζοέλ Κοέν

O Μάιλς Μάσεϊ είναι ένας επιτυχημένος δικηγόρος με ειδικότητα τα διαζύγια. Όπως φαίνεται έχει τα πάντα: Αναγνώριση από τους συναδέλφους του, εντυπωσιακό πελατολόγιο, μοναδικό σερί νικών καθώς και ένα «πρότυπο συμβόλαιο» με το όνομά του, που διδάσκεται πλέον στη νομική σχολή. Παρόλα αυτά, το ενδιαφέρον έχει χαθεί από τη ζωή του και ο Μάιλς αναζητά προκλήσεις για να ξεπεράσει τον εαυτό του. Σύντομα θα βρεθεί στο δρόμο του μια ικανότατη αντίπαλος, η Μέριλιν Ρέξροθ. Η σαγηνευτική Μέριλιν τον βάζει στο μάτι όταν ο Μάιλς καταφέρνει να βγάλει το διαζύγιο εις βάρος της, παρά τις αποδεδειγμένες απιστίες του πρώην άντρα της. Το σχέδιο εκδίκησης της Μέριλιν καταστρώνεται γρήγορα, όμως η αντιπαράθεσή τους δεν μπορεί να κρύψει την έλξη που νοιώθουν ο ένας για τον άλλο.

*ANT1, Σάββατο 18/06 στη 01:15

Kung Fu Panda 3 (2016) σε σκηνοθεσία Αλεσάντρο Καρλόνι & Τζένιφερ Γιου Νέλσον

Όταν ο επί πολλά χρόνια χαμένος πατέρας του Πο κάνει απροσδόκητα την εμφάνισή του, οι δυο τους ταξιδεύουν σε έναν μυστικό παράδεισο των πάντα, τη γενέτειρα του Πο, και γνωρίζουν ένα σωρό νέους χαρακτήρες της φυλής τους. Αλλά όταν ένας υπερφυσικός κακός, ο Κάι, ξεκινάει τη δόλια αποστολή του να εξαφανίσει όλους τους δάσκαλους του κουνγκ-φου στην Κίνα, ο Πο αναλαμβάνει τη δική του απίθανη αποστολή να εκπαιδεύσει ένα χωριό ολόκληρο αξιαγάπητων πάντα, για να δημιουργήσει την απόλυτη ομάδα των Πάντα του Κουγκ-Φου.

*STAR, Σάββατο 18/06 στις 21:00

Λούφα Και Παραλλαγή: Σειρήνες Στη Στεριά (2011) σε σκηνοθεσία Νίκου Πετράκη

Λίγα χρόνια μετά το θερμό επεισόδιο της Πίττας, η μαχητική ομάδα αφήνει το Αιγαίο, συστρατεύεται και πιάνει στεριά… Ο Σταυρακομαθιακάκης – μετά τη μυστηριώδη απαγωγή της προστατευόμενης του 12χρονης ορφανής πακιστανής Noori – εγκαταλείπει τον Ψηλορείτη και, ακολουθώντας τα ίχνη της εισβάλει εν μέσω κρίσης στην πρωτεύουσα. Εκεί, ο Παρλαβάντζας κι ο σεφ του, Παπαδάκης, αγωνίζονται να περισώσουν την αλυσίδα ανατολίτικων ταχυφαγείων Sevdali. Ο χακεράς και Ρομπέν των Ραφιών, Νάκος, προσπαθεί να αφυπνίσει το περί δικαίου αίσθημα των συμπολιτών του, ενώ ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Καλούρης αγωνίζεται να αναβαθμίσει την αισθητική της πόλης. Τέλος, ο περιζήτητος γκουρού Τζιμπιτζίδης πασχίζει να ανεβάσει την αυτοεκτίμηση των οπαδών του και του Υπουργικού Συμβουλίου, μέλος του οποίου είναι η ‘πρώην’ του και νυν υφυπουργός Μαριαλένα.

*STAR, Σάββατο 18/06 στις 22:50

Ξενοδοχείο Grand Budapest (2014) σε σκηνοθεσία Γουές Άντερσον

Η ταινία αφηγείται τις περιπέτειες του Γκούσταβ Χ, ενός θρυλικού θυρωρού, ο οποίος εργάζεται σε ένα διάσημο ευρωπαϊκό ξενοδοχείο, κατά τη διάρκεια μεταξύ των παγκοσμίων πολέμων, μαζί με τον Ζίρο Μουσταφά, τον νεαρό που δουλεύει στο λόμπι, ο οποίος γίνεται ο πιο πιστός του φίλος. Η ιστορία περιλαμβάνει την κλοπή και την ανάκτηση ενός ανεκτίμητου πίνακα της Αναγέννησης και τη μάχη για μια τεράστια οικογενειακή περιουσία – όλα αυτά στο υπόβαθρο μιας ηπείρου, όπου όλα αλλάζουν, ξαφνικά και δραματικά.

*STAR, Σάββατο 18/06 στη 01:15

Μαζί Ως Την Κορυφή (2016) σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Γιακούμποβιτζ

Η ζωή του θρυλικού προπονητή Ρέι Αρσέλ, ο οποίος απογείωσε την καριέρα του Ρομπέρτο Ντουράν, του μποξέρ από τον Παναμά γνωστού και ως «χέρια από πέτρα», που ξεκίνησε την καριέρα του το 1968 στα 16 του χρόνια, κέρδισε τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα και θεωρείται ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών. Ο Ντουράν έμεινε στην ιστορία για τη δριμύτητα των χτυπημάτων του, αγωνίστηκε για πέντε δεκαετίες, κερδίζοντας 103 από τους 119 αγώνες του και σόκαρε τον κόσμο με τον τρόπο με τον οποίο εγκατάλειψε τον πιο κρίσιμο αγώνα της καριέρας του.

*STAR, Σάββατο 18/06 στις 03:30

Χωρίς Διέξοδο (2016) σε σκηνοθεσία Έραν Κρίβι

Ο Κέισι και η Τζούλιετ είναι δύο νεαροί Αμερικάνοι που ταξιδεύουν με ένα σακίδιο για να γνωρίσουν την Ευρώπη. Όταν η Τζούλιετ ανακαλύπτει ότι πάσχει από μια σπάνια θανατηφόρα ασθένεια ο Κέισι αποφασίζει να ληστέψει έναν Γερμανό γκάγκστερ προκειμένου να πληρώσει την θεραπεία της αγαπημένης του. Η επιχείρηση του όμως βγαίνει εκτός σχεδίου και ο Κέισι τώρα θα πρέπει να επιδοθεί σε έναν ιλιγγιώδη αγώνα δρόμου προκειμένου να φτάσει στην Τζούλιετ πριν την γερμανική μαφία.

*ALPHA, Σάββατο 18/06 στις 23:50

Step Up: Στα Βήματα Του Πάθους (2006) σε σκηνοθεσία Αν Φλέτσερ

Ο Τάιλερ έχει μεγαλώσει στους δρόμους και πιστεύει ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει τη ζωή του και το μέλλον του προς το καλύτερο. Από ένα παιχνίδι της τύχης θα βρεθεί να εργάζεται ως θυρωρός σε μια σχολή χορού που ετοιμάζει μια χορευτική παράσταση. Εκεί θα γνωρίσει την πιο δημοφιλή χορεύτρια της σχολής, η οποία ψάχνει απεγνωσμένα αντικαταστάτη του τραυματισμένου παρτενέρ της για την παράσταση. Παρακολουθώντας τον Τάιλερ, θα εντοπίσει αμέσως τη φυσική του κλίση στον χορό. Αυτό θα είναι το ξεκίνημα όχι μόνο της συνεργασίας τους αλλά και μιας ιδιαίτερης σχέσης ανάμεσά τους.

*ΣΚΑΪ, Σάββατο 18/06 στις 23:45

Πώς Να Κάνετε Έρωτα Σαν Εγγλέζος (2014) σε σκηνοθεσία Τομ Βον

Ο Ρίτσαρντ, ένας καθηγητής πανεπιστημίου στο Κέιμπριτζ, θα βρει τον δάσκαλό του, στο πρόσωπο της Ολίβια, και θα αναγκαστεί να επαναπροσδιορίσει τη γεμάτη ερωτικές περιπέτειες ζωή του, αφότου αφήσει την Κέιτ, φοιτήτριά του στο πανεπιστήμιο και ετεροθαλή αδελφή της Ολίβια, έγκυο.

*ΣΚΑΪ, Παρασκευή 17/06 στις 21:00

Η Θεία Από Το Σικάγο (1957) σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου

Ο Χαρίλαος, συνταξιούχος στρατηγός και αυστηρός οικογενειάρχης παλαιών αρχών, έχει τέσσερις κόρες. Οι τρεις έχουν φθάσει πια σε ηλικία γάμου, αλλά είναι πολύ δύσκολο να παντρέψεις τρεις κόρες όταν τις έχεις αναθρέψει με στρατιωτική κυριολεκτικά πειθαρχία και δεν τις αφήνει να πάνε πουθενά χωρίς τη συνοδεία σου. Ο Χαρίλαος, όμως, έχει και μια αδελφή, χήρα, που ζει μόνιμα στο Σικάγο. Σκέφτεται, λοιπόν, να την φέρει στην Ελλάδα για να τον διευκολύνει να τις παντρέψει. Η θεία φθάνει στην Αθήνα και το σπίτι αλλάζει: έπιπλα, ρούχα, πικ-απ, ποτά, όλα όσα πρέπει να έχει ένα μοντέρνο σπίτι με τέσσερα νέα κορίτσια γίνονται πραγματικότητα. Και μετά, μπαίνει σε εφαρμογή ένα σχέδιο που θα παντρέψει και τις τρεις κοπέλες, αλλά και την ίδια τη θεία.

*MEGA, Παρασκευή 17/06 στις 22:20

Ασκήσεις Ηρεμίας (2000) σε σκηνοθεσία Πίτερ Σιγκάλ

Εξαιτίας μιας παρεξήγησης, ο ήρεμος διαφημιστής Ντέιβ Μπάζνικ υποχρεώνεται, για να μην καταλήξει στη φυλακή, να παρακολουθήσει μαθήματα «καταπολέμησης του θυμού» δίπλα στον ειδικό Μπάντι Ραιντέλ. Μόνο που ο εκκεντρικός δόκτωρ Ραιντέλ εφαρμόζει τόσο ανορθόδοξες μεθόδους, που αντί να ηρεμεί τον «ασθενή» του, τον βγάζει κυριολεκτικά «εκτός εαυτού».

*MEGA, Παρασκευή 17/06 στις 00:00

Ώρα Για Εκδίκηση (2018) σε σκηνοθεσία Μάικλ Ρόμπινσον

15 χρόνια μετά τη δολοφονία του αρραβωνιαστικού της, η Χέιλι Ντιν συνεργάζεται με τον αδερφό του, τον ντετέκτιβ Ντάνυ Μόργκαν, τον ντετέκτιβ Φίντσερ και το φίλο της Κλέιντι από το κολλέγιο για να εξιχνιάσουν αυτήν την «παγωμένη» υπόθεση. Όταν συνειδητοποιεί ότι ίσως αποτελούσε το βασικό στόχο και ένας άλλος που σχετίζεται με το φόνο αγνοείται, αρκετοί παλιοί συμφοιτητές κρίνονται ύποπτοι. Με την ελπίδα ότι θα λύσει και τα δύο μυστήρια, βγαίνουν στην επιφάνεια σκάνδαλα τα οποία είναι «σκεπασμένα» χρόνια. Ακόμα και όταν βρίσκεται η ζωή της Χέιλι σε κίνδυνο, είναι αποφασισμένη να σταματήσει μόνο εάν αποδοθεί δικαιοσύνη.

*MEGA, Παρασκευή 17/06 στις 02:10

Ο Καινούργιος Της Μαμάς Μου (2008) σε σκηνοθεσία Έιμι Χέκερλινγκ

Η Ρόζι, μια τηλεοπτική παραγωγός και χωρισμένη μητέρα, ερωτεύεται σε ένα κάστινγκ τον Άνταμ, έναν άντρα κατά πολύ νεότερό της. Κι ενώ βασανίζεται από το ερώτημα «αν ο έρωτας έχει ηλικία», η έφηβη κόρη της αρχίζει να έχει τις πρώτες δικές της ερωτικές ανησυχίες.

*OPEN BEYOND, Παρασκευή 17/06 στις 21:00

Το Αγόρι 2 (2019) σε σκηνοθεσία Γουίλιαμ Μπρεντ Μπελ

Χωρίς να γνωρίζει το σκοτεινό μυστικό της έπαυλης Χίλσάίρ, μια νέα οικογένεια μετακομίζει στο σπίτι. Σύντομα ο γιος της οικογένειας ανακαλύπτει μια πορσελάνινη κούκλα με την οποία αποκτά μια παράξενη προσωπική σύνδεση, που απειλεί να ανατρέψει τη ζωή όλων…

*OPEN BEYOND, Παρασκευή 17/06 στις 23:15

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα