Πολιτισμός

19 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση!

Οι ταινίες που θα σε συντροφεύσουν το βράδυ του Σαββάτου

Parallaxi
19-ταινίες-για-να-δεις-απόψε-στην-τηλεόρ-924990
Parallaxi

Απόλαυσε σινεμά από τον καναπέ σου!

Oh! Mammy Blue (2018) σε σκηνοθεσία Antonio Hens

Η Λάουρα είναι μία Ισπανίδα τραγουδίστρια της ροκ που τώρα ζει σε έναν οίκο ευγηρίας. Ξαφνικά, την επισκέπτεται ένας άγνωστος εγγονός της, ο Χάιμε, που της ζητάει να του μάθει πώς θα γίνει ροκάς. Η Λάουρα τού γράφει ένα τραγούδι για έναν μουσικό διαγωνισμό. Αλλά για να πάρει μέρος, πρέπει να φτιάξουν συγκρότημα, και η Λάουρα έχει αποσυρθεί εδώ και χρόνια.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 17/09 στις 22.00

Ο Εαυτούλης Μου (1964) σε σκηνοθεσία Ορέστη Λάσκου

Ο Γιάγκος Αγγελής είναι διευθυντής ενός εργοστασίου και τα έχει όλα στη ζωή του: υγεία, χρήματα, φίλους. Είναι αρραβωνιασμένος πέντε χρόνια με την Ελένη και δεν λέει να την παντρευτεί, ενώ διατηρεί παράλληλα σχέση και με τη γραμματέα του Λιλή που θέλει να την παντρέψει μ’ έναν άβουλο υπάλληλό του ο οποίος είναι ερωτευμένος μαζί της για να την έχει του χεριού του. Όταν η χήρα του ιδιοκτήτη του εργοστασίου, Αλεξάνδρα Παπαγιώργου, του λέει πως θέλει να ξαναπαντρευτεί, εκείνος τη φλερτάρει αδιαφορώντας για την αρραβωνιαστικιά του. Μην μπορώντας ν’ αντέξουν οι γύρω του τον υπέρμετρο εγωισμό του και την ανεύθυνη συμπεριφορά του, τον εγκαταλείπουν όλοι και μένει μόνος του με τον εαυτό του.

*ERT WORLD, Σάββατο 17/09 στις 00.40

Ο Τρελός Πιερό (1964) σε σκηνοθεσία Ζαν Λικ Γκοντάρ

Ο Πιερό εγκαταλείπει την γυναίκα και την κόρη του και το σκάει από το Παρίσι με την babysitter προσπαθώντας μαζί να αποφύγουν τους επαγγελματίες Αλγερινούς δολοφόνους που την καταδιώκουν. Μετακινούνται διαρκώς στη Μεσόγειο και στην διάρκεια του ταξιδιού φιλοσοφούν για τα πάντα.

*ΒΟΥΛΗ TV, Σάββατο 17/09 στις 23.00

Κινηματογράφος Majestic (2001) σε σκηνοθεσία Φρανκ Ντάραμποντ

Την εποχή του Μακαρθισμού, ένας σεναριογράφος ο οποίος εξορίστηκε από το Χόλιγουντ για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, μπλέκεται σε ένα ατύχημα που του στερεί τη μνήμη. Όταν κάποια στιγμή εγκαθίσταται σε μια μικρή πόλη για βρει από την αρχή τα “πατήματά” του, οι κάτοικοι νομίζουν ότι πρόκειται για το χαμένο γιο του ιδιοκτήτη του μοναδικού σινεμά της πόλης, προκαλώντας μια ανατροπή μέσα στην κοινότητα αλλά και στην προσωπική του ζωή με την εμφάνιση μιας γυναίκας από το παρελθόν.

*OPEN BEYOND, Σάββατο 17/09 στις 21.30

Μέχρι Την Τελευταία Μέρα (2007) σε σκηνοθεσία Μπράιαν Γκάναρ Κολ

Tρεις φίλοι λαμβάνουν το “χαρτί” της στρατιωτικής τους κατάταξης και καλούνται να απαντήσουν εντός 30 ημερών. Στο διάστημα αυτό, θα έρθουν αντιμέτωποι με την ιδέα της φιλίας, του καθήκοντος, της τιμής, αλλά και της πραγματικής επιθυμίας τους για αυτό που θέλουν να κάνουν στη ζωή τους…

*OPEN BEYOND, Σάββατο 17/09 στη 01.00

Αποστολή Εξετελέσθη (2017) σε σκηνοθεσία Τζέισον Χολ

Μια ομάδα Αμερικανών στρατιωτών που έχει επιστρέψει στην πατρίδα από το Ιράκ, προσπαθούν να επανενταχθούν στην καθημερινότητα ως πολίτες. Οι αναμνήσεις και τραυματικές εμπειρίες όμως που κουβαλούν, απειλούν να καταστρέψουν τη ζωή τους τώρα, παρόλο που άφησαν το πεδίο της μάχης πίσω τους αρκετό καιρό πριν…

*OPEN BEYOND, Σάββατο 17/09 στις 03.15

Η Κόμησσα Της Κέρκυρας (1972) σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου

Ένας επιχειρηματίας, ο Σωτήρης Καρέλης, παρουσιάζεται στη δασκάλα πιάνου και δύο φορές χήρα, τη σιόρα Αντζολίνα, και της ζητάει να του πουλήσει το αρχοντικό της για να το μετατρέψει σε ξενοδοχείο. Εκείνες τις μέρες φτάνει στην Κέρκυρα ένα ιταλικό μουσικό γκρουπ, το οποίο έχει μόλις εγκαταλείψει η τραγουδίστριά του Αλίντα Ρίτσι. Η Αντζολίνα πείθεται, όχι μόνο να τους φιλοξενήσει σπίτι της, αλλά και να αντικαταστήσει την τραγουδίστρια. Η συνέχεια, όμως, είναι γεμάτη μπερδέματα διότι στο νησί έρχεται η αρχική τραγουδίστρια.

*MEGA, Σάββατο 17/09 στις 21.00

Επίθεση Στον Σύρμο 123 (2009) σε σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Ο Γουόλτερ Γκάρμπερ δουλεύει ως συντονιστής κυκλοφορίας στο μετρό της Νέας Υόρκης. Η ήρεμη καθημερινότητά του μετατρέπεται στο απόλυτο χάος, όταν μια τετραμελής ένοπλη ομάδα κακοποιών καταλαμβάνει ένα συρμό. Ο εγκέφαλος της ομάδας, που ακούει στο όνομα Ράιντερ, απειλεί να εκτελέσει όλους τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας αν δεν του καταβληθεί μέσα σε μια ώρα ένα τεράστιο χρηματικό ποσό. Καθώς η ένταση κορυφώνεται, ο Γκάρμπερ, θα χρησιμοποιήσει όλες του τις γνώσεις για το δίκτυο του μετρό, σε μια προσπάθεια να ξεγελάσει τον Ράιντερ και να σώσει τους ομήρους. Υπάρχει όμως ένας γρίφος τον οποίο ο Γκάρμπερ αδυνατεί να λύσει. Ακόμη και αν οι κακοποιοί πάρουν χρήματα, πως θα μπορέσουν τελικά να ξεφύγουν;

*MEGA, Σάββατο 17/09 στις 23.00

Εξολοθρευτής: Η Σωτηρία (2009) σε σκηνοθεσία ΜακΤζί

Το 2018 η περίφημη Ημέρα της Κρίσης έχει πλέον αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της. Το δίκτυο Skynet έχει στρέψει τον πολυάριθμο στρατό Εξολοθρευτών ενάντια στο ανθρώπινο γένος, οδηγώντας τον πλανήτη σε πυρηνικό ολοκαύτωμα, με δισεκατομμύρια θύματα. ‘Όμως, ο πόλεμος ανάμεσα στις μηχανές και την Αντίσταση μαίνεται κλιμακούμενος με την κάθε πλευρά να σχεδιάζει την τελική επίθεση. Ενώ το Skynet ισχυροποιείται συνεχώς, η Αντίσταση υποκλέπτει ένα σήμα που η ηγεσία της θεωρεί σημαντικό πλεονέκτημα για τον τερματισμό του πολέμου. Ο ανερχόμενος στην ιεραρχία Τζον Κόνορ όμως, που κουβαλά στους ώμους του τις προσδοκίες όσων των θεωρούν μέλλοντα ηγέτη της Αντίστασης, θα βρεθεί ενώπιον ενός κρίσιμου διλήμματος που απειλεί να ανατρέψει όλα όσα πίστευε για τον πόλεμο. Το εάν μπορεί να εμπιστευθεί τον Μάρκους Ράιτ, έναν άνδρα που εμφανίστηκε μυστηριωδώς, με τελευταία του ανάμνηση την θανατική του καταδίκη, είναι πιθανό να κρίνει το αύριο της ανθρωπότητας…

*MEGA, Σάββατο 17/09 στη 01.10

Σχέδιο Πτήσης (2005) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Σβέντκε

Η Κάιλ Πρατ, σχεδιάστρια αεροσκαφών, ταξιδεύει μαζί με την κόρη της με προορισμό την Αμερική, σε ένα αεροσκάφος που μεταφέρει και τη σορό του συζύγου της. Κατά τη διάρκεια της πτήσης η μικρή εξαφανίζεται και, σαν να μην έφτανε αυτό, όλοι οι επιβαίνοντες ισχυρίζονται ότι δεν την είδαν ποτέ μέσα στο αεροπλάνο. Η Κάιλ θα πρέπει να αποδείξει πως η κόρη της επιβιβάστηκε μαζί της και όντως εξαφανίστηκε, προτού αρχίσει να αμφιβάλλει και η ίδια για την ύπαρξη του παιδιού αλλά και για την ψυχική της υγεία.

*ΣΚΑΪ, Σάββατο 17/09 στις 21.00

Red: Πράκτορες Παροπλισμένοι Αλλά Πάντα Επικίνδυνοι (2010) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Σβέντκε

Ο πράκτορας Φρανκ Μόουζες έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση και ζει πλέον μια ήσυχη ζωή. Η ηρεμία του όμως διακόπτεται απότομα, όταν ανακαλύπτει ότι τόσο εκείνος, όσο και άλλοι παλιοί του συνάδελφοι έχουν γίνει στόχοι εκτελεστών. Έτσι, μια ομάδα από εν αποστρατεία πράκτορες αναγκάζονται να «ξεσκουριάσουν» τις μαχητικές τους ικανότητες και να βρουν ποιος τους θέλει νεκρούς!

*ΣΚΑΪ, Σάββατο 17/09 στις 00.00

Τηλε…Φονικός Θάλαμος (2002) σε σκηνοθεσία 

Ο Στου Σέπαρντ χρησιμοποιεί έναν τηλεφωνικό θάλαμο στο κέντρο του Μανχάταν για να μιλήσει με την ερωμένη του χωρίς να τον αντιληφθεί η σύζυγός του. Σήμερα όμως θα το μετανιώσει πικρά, γιατί θα βρεθεί στο έρμαιο των δολοφονικών ενστίκτων ενός ελεύθερου σκοπευτή, ο οποίος τον σημαδεύει από μακριά με το όπλο του. Αν κλείσει το τηλέφωνο, θα πεθάνει. Αν βγει από τον τηλεφωνικό θάλαμο, το ίδιο. Θα καταφέρει να νικήσει τον μυστηριώδη σκοπευτή σ’ αυτό το παιχνίδι γάτας – ποντικιού;

*ΣΚΑΪ, Σάββατο 17/09 στις 02.30

Ο Φίλος Μου, Ο Λευτεράκης (1963) σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου 

Ο Θόδωρος, για να μπορεί να καλύπτει στη σύζυγό του τις ερωτοδουλειές του, έχει επινοήσει έναν φανταστικό φίλο από την Πάτρα, τον Λευτεράκη. Μέχρι που εμφανίζεται μια μέρα στην πόρτα του με σάρκα και οστά. Ο Λευτεράκης γνωρίζει τα πάντα για τον Θόδωρο, ενώ ακόμα και μια οικογενειακή φίλη αναγνωρίζει τον Λευτεράκη και τον χαιρετάει εγκάρδια. Ο Θόδωρος στην αρχή τρελαίνεται, αλλά στο τέλος ανακαλύπτει ότι όλα αυτά αποτελούν μια φάρσα της γυναίκας του, για να τον πληρώσει με το ίδιο νόμισμα.

*ALPHA, Σάββατο 17/09 στις 20.00

Air Force One (1997) σε σκηνοθεσία Βόλφγκανγκ Πέτερσεν

Στο προεδρικό αεροπλάνο των ΗΠΑ -το καλύτερα φυλασσόμενο αεροπλάνο στον κόσμο- ο Πρόεδρος Mάρσαλ επιστρέφει στην πατρίδα μαζί με τη γυναίκα του, την κόρη του και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους από ένα διπλωματικό ταξίδι στη Ρωσία. Μετά την επιτυχή έκβαση της συνεργασίας Αμερικανών και Ρώσων εναντίον του δικτάτορα του Καζακστάν, η παγκόσμια τάξη έχει πλέον αποκατασταθεί. Όμως, λίγο μετά την απογείωση του αεροσκάφους, μια ομάδα τρομοκρατών με επικεφαλής τον τρομερό Ίγκορ Κορσούνωφ, παίρνει αιφνιδιαστικά τον έλεγχο και κρατά ομήρους όλους τους επιβάτες μαζί με τον πρόεδρο και την οικογένειά του. Αίτημά τους είναι η άμεση απελευθέρωση του δικτάτορα και ανώτερου άρχοντα της χώρας τους, διαφορετικά θα ακολουθήσει το χάος. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει άμεσα να δώσει λύση προτού χυθεί περισσότερο αίμα, τη στιγμή που οι ισορροπίες του πλανήτη βρίσκονται πραγματικά στον αέρα….

*ALPHA, Σάββατο 17/09 στις 22.00

Ένας Μικρός Παράδεισος (2011) σε σκηνοθεσία Νίκολ Κάσελ

Μια νεαρή γυναίκα, η οποία πάσχει από καρκίνο, πρέπει να αποδεχθεί την πραγματικότητα της ασθένειάς της αλλά και να επιτρέψει στον εαυτό της να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Στο πλευρό της ο ογκολόγος του νοσοκομείου που νοσηλεύεται θα την βοηθήσει να συνειδητοποιήσει πως καμιά φορά η αγάπη μπορεί να είναι ίσως το πιο απαιτητικό ταξίδι της ζωής.

*ALPHA, Σάββατο 17/09 στις 00.45

Μπάτε Σκύλοι Αλέστε (2016) σε σκηνοθεσία Κρις Ρενό

Σε ένα πολυτελές διαμέρισμα στο κοσμοπολίτικο Μανχάταν, η ζωή του Μαξ, του αγαπημένου κατοικιδίου, αναστατώνεται όταν ο ιδιοκτήτης του φέρνει στο σπίτι έναν αδέσποτο σκύλο, τον Δούκα. Τα δύο σκυλιά θα πρέπει να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να αντιμετωπίσουν μαζί ένα λευκό κουνέλι, το οποίο οργανώνει έναν στρατό από εγκαταλελειμμένα ζώα με σκοπό να εκδικηθεί όλα τα ευτυχισμένα κατοικίδια και τους ιδιοκτήτες τους…

*STAR, Σάββατο 17/09 στις 21.00

Jurassic World: Το Βασίλειο Έπεσε (2018) σε σκηνοθεσία Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα

Τρία χρόνια έχουν περάσει από τότε, που το θεματικό πάρκο του Jurassic World καταστράφηκε ολοσχερώς, από τους δεινοσαύρους, που το έσκασαν από τα κλουβιά τους. Η νήσος Νούμπλαρ έχει εγκαταλειφθεί από τους ανθρώπους, ενώ οι εναπομείναντες δεινόσαυροι τρέφονται με ό,τι υπάρχει στη ζούγκλα. Όταν το ανενεργό ηφαίστειο του νησιού αρχίζει να ξυπνά, ο Όουεν και η Κλερ, ηγούνται μιας αποστολής διάσωσης, στην προσπάθειά τους να σώσουν τους εναπομείναντες δεινοσαύρους από την επερχόμενη καταστροφή, ώστε να μην εξαλειφθεί το είδος τους. Φτάνοντας στο νησί και ενώ η λάβα αρχίζει να ξεχύνεται, αποκαλύπτεται μια φοβερή συνωμοσία, που θα μπορούσε να διαταράξει τη φυσική τάξη ολόκληρου του πλανήτη Γη…

*STAR, Σάββατο 17/09 στις 22.50

Η Κορυφή Του Δάντη (1997) σε σκηνοθεσία Ρότζερ Ντόναλντσον

Ο Χάρι Ντάλτον, ηφαιστειολόγος στο επάγγελμα, καταφθάνει στην Κορυφή του Δάντη, μια επαρχιακή πόλη στους πρόποδες ενός ηφαιστείου, στα νοτιοδυτικά του Ειρηνικού. Εκεί, ανακαλύπτει πως η χλωρίδα και η πανίδα της περιοχής έχουν πληγεί από ασυνήθιστες αρρώστιες και μετά από έρευνες πείθεται πως είναι θέμα χρόνου για το ηφαίστειο να εκδηλωθεί. Ενημερώνει την Ρέιτσελ Γουάντο, δήμαρχο της πόλης, για το αναμενόμενο συμβάν, όμως η τελευταία αρνείται να δώσει προσοχή στις προειδοποιήσεις του από τη στιγμή, που η ειδυλλιακή αυτή πόλη, ελκύει αρκετούς τουρίστες και αποφέρει κέρδη στους κατοίκους της. Δεν θ’ αργήσει να έρθει η στιγμή, που οι προβλέψεις του Ντάλτον θα βγουν αληθινές και το ηφαίστειο θα «ξυπνήσει»…

*STAR, Σάββατο 17/09 στη 01.30

Ερωτική Συμφωνία (1972) σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου

Δύο δίδυμες αδερφές, με τελείως διαφορετικούς χαρακτήρες, ερωτεύονται τον ίδιο άντρα.

*ΑΝΤ1, Σάββατο 17/09 στις 21.45

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα