Πολιτισμός

20 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεοραση!

Το βράδυ του Σαββάτου, απευθείας στην τηλεόραση!

Parallaxi
20-ταινίες-για-να-δεις-απόψε-στην-τηλεορ-908580
Parallaxi

Το βράδυ του Σαββάτου, απευθείας στην τηλεόραση!

Ντράιβερ, ο Ασύλληπτος Οδηγός (1978) σε σκηνοθεσία Γουόλτερ Χιλ

Ο Ο’Νιλ υποδύεται έναν οδηγό μιας συμμορίας. Ο Ντερν υποδύεται τον αδυσώπητο ντετέκτιβ που ξεκινά να τον παγιδεύσει και η Adjani υποδύεται την μυστηριώδη τζογαδόρο που τον ακολουθεί για την έξαψη του παιχνιδιού. Είναι μια ιστορία κόντρας δύο ανδρών με σιδερένια θέληση. Ο καθένας τους είναι ο καλύτερος σε αυτό που κάνει.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 11/06 στις 22.00

Tο σεξ στα κόμικς (2012) σε σκηνοθεσία Τζόελ Όοστερλινκ

Ένα σέξι ταξίδι στην καρδιά του ερωτικού κόμικ, που εξετάζει την πολύχρωμη ιστορία του και τον ρόλο που παίζει στην κοινωνία μας. Ανάμεσα στις πολυτελείς νέες εκδόσεις των μετρ του είδους και τη νέα γενιά συγγραφέων, το ερωτικό κόμικ επιστρέφει δυναμικά. Μέσα απ’ τα συννεφάκια κειμένου, τα κόμικς αποκαλύπτουν φαντασιώσεις, κοινωνική σάτιρα και λογοκρισία. Εκφράζουν επίσης τις πιο οικείες δοκιμασίες και τα βάσανά μας. Από τους μυθικούς συγγραφείς κόμικς όπως ο Κραμπ, ο Μανάρα και ο Ραλφ Κόνιγκ, μέχρι το νέο κύμα συγγραφέων όπως η Ορέλια Ορίτα, η Οντ Πικό και ο Ζεπ, αυτή η ταινία γυρίζει τις σελίδες των κόμικς με χιούμορ και γοητεία, παρέα με τη νεαρή Νεοϋορκέζα Μόλι Κρέιμπαπλ.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 11/06 στις 00.00

50 λίτρα νερό (2019) σε σκηνοθεσία Ζέυνεπ Ντιλαρά, Μπουράκ Ακσόυ και Σέρνταρ Ντονμέζ

Το 50 Liters Life είναι ένα ντοκιμαντέρ που εξιστορεί τη χειρότερη ξηρασία στα χρονικά της Νότιας Αφρικής μεταξύ 2015 και 2018. Λόγω των ασταθών βροχοπτώσεων, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να ζητήσει από τους πολίτες να περιορίσουν δραστικά την κατανάλωση νερού, βάζοντας όριο τα 50 λίτρα ανά άτομο ημερησίως. Παρότι οι εφευρετικές στρατηγικές εξοικονόμησης νερού των πολυμήχανων πολιτών απέδωσαν, το μέλλον αφενός της γεωργίας και αφετέρου των φτωχότερων στρωμάτων παραμένει άγνωστο, γεγονός που προκαλεί εντάσεις στην πόλη. Παρ’ όλα αυτά, οι πολίτες συνήθισαν την αλλαγή στον τρόπο ζωής και τον περιορισμό στη σπατάλη νερού. Τα μέτρα αντιμετώπισης της ξηρασίας που εφαρμόστηκαν στο Κέιπ Τάουν είναι πρωτοφανή. Η όλη κατάσταση στη Νότια Αφρική είναι διδακτική και για άλλες χώρες, ακόμα κι αν δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα λειψυδρίας. Είναι λοιπόν εφικτό να ζήσει κανείς με 50 λίτρα νερό ημερησίως;

*ΕΡΤ3, Σάββατο 11/06 στις 01.00

Στην αγκαλιά του Ωκεανού (2016) σε σκηνοθεσία Ζαν Κουνέν και Αν Παρί

Ο διάσημος και ταλαντούχος σκηνοθέτης και σεναριογράφος Γιαν Κάουνεν ταξιδεύει τον θεατή σε μία μοναδική περιπέτεια της εγκυμοσύνης, της γέννας, και της πρώτης βουτιάς του μωρού πλάι στα ζώα της θάλασσας. Η Λέινα Σάτο είναι μία Ιαπωνίδα επαγγελματίας καταδύτης που περιμένει το πρώτο της παιδί. Ο σύντροφός της, ο Ζαν-Μαρί Γκιλάν είναι διάσημος υποβρύχιος φωτογράφος. Μοιράζονται το πάθος για τον ωκεανό, και πιστεύουν πως μία μέλλουσα μητέρα μπορεί να αναπτύξει πολύ δυνατό δεσμό με τα κητοειδή. Και θέλουν να το αποδείξουν. Η Λέινα θα αυξήσει την αλληλεπίδρασή της με φάλαινες, δελφίνια κι άλλα θαλάσσια θηλαστικά. Το «στην αγκαλιά του ωκεανού» είναι μία απίστευτη συνάντηση του ανθρώπου με τη θαλάσσια ζωή, γύρω από το καθολικό θέμα της γέννας και της δύναμης να δημιουργούμε ζωή.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 11/06 στις 02.00

Η γυναίκα μου τρελάθηκε (1966) σε σκηνοθεσία Δημήτρη Νικολαΐδη

Η ‘Αννα και ο Μάνος είναι ένα αγαπημένο ανδρόγυνο, είκοσι χρόνια παντρεμένοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Μάνος δεν μπορεί κάπου-κάπου να ξεσκάει στα καμπαρέ, μαζί με το φίλο του Τέλη και τη χαριτωμένη χορεύτρια Μπίλλυ. Η Μπίλλυ είναι πελάτισσα του γιατρού Γιώργου, που κι αυτός αγαπάει τη γυναίκα του Γιούλη, χωρίς ο έρωτάς του γι’ αυτήν να τον εμποδίζει να γλυκοκοιτάζει και την Μπίλλυ. Κάποια στιγμή, όμως, η Άννα αποφασίζει να δράσει για λογαριασμό της και για λογαριασμό της Γιούλης και να βάλει τους δύο φίλους – και κατεργαρέους άνδρες τους – στη θέση τους. Καταστρώνει, λοιπόν, το στρατηγικό της σχέδιο και… αρχίζουν τα διασκεδαστικά απρόοπτα…

*MEGA, Σάββατο 11/06 στις 22.00

Year One (2009) σε σκηνοθεσία Χάρολντ Ρέιμις

Ένα επικό ταξίδι ξεκινά για δυο αργόσχολους κυνηγούς που εξορίζονται από το πρωτόγονο χωριό τους. Ταξιδεύοντας, γίνονται μάρτυρες των σημαντικότερων προϊστορικών γεγονότων και επηρεάζουν την εξέλιξή τους…

*MEGA, Σάββατο 11/06 στις 00.00

Ghost Rider (2007) σε σκηνοθεσία Μαρκ Τζόνσον

Ο Τζόνι, νεαρός κασκαντέρ μοτοσυκλετιστής, για να σώσει την ζωή του πατέρα του, αναγκάζεται να πουλήσει την ψυχή του στον διάβολο. Χρόνια αργότερα, είναι διάσημος κασκαντέρ, αλλά κάθε νύχτα μεταμορφώνεται στον Ghost Rider, κυνηγό κεφαλών του Διαβόλου, που συλλαμβάνει διαβολικές ψυχές και τις πάει στην κόλαση. ‘Οταν όμως, ξαναεμφανίζεται στη ζωή του η παλιά του αγάπη, ο Τζόνι έχει μια δεύτερη ευκαιρία στην ευτυχία…

*MEGA, Σάββατο 11/06 στις 02.00

Μια Τρελή Τρελή Σαραντάρα (1970) σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη

Η Τζένη, μια εύθυμη χήρα που μόλις έκλεισε τα σαράντα, γνωρίζει σε κάποιο κέντρο έναν βιολιστή, τον Τάκη. Ο έρωτας που γεννιέται ανάμεσά τους είναι κεραυνοβόλος, αλλά ο αδελφός της Τζένης κι η μεγαλύτερη αδελφή της, η Αιμιλία, φέρνουν αντιρρήσεις καθώς θέλουν να την παντρέψουν μ΄ έναν κουφό, αλλά πάμπλουτο εφοπλιστή, τον Χατζηθωμά. Η Τζένη αρνείται και συνεχίζει να βλέπει τον Τάκη, αλλά δίνει υπόσχεση στα αδέλφια της πως θα συναντήσει τον Χατζηθωμά. Όταν όμως ο Χατζηθωμάς ζητά επίσημα το χέρι της, η Τζένη βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

*ANT1, Σάββατο 11/06 στις 20.00

Did You Hear About The Morgans? (2010) σε σκηνοθεσία Μαρκ Λόρενς

Ο Πολ και η Μέριλ Μόργκαν, ένα δυναμικό ζευγάρι της Νέας Υόρκης, που ενώ είναι πολύ επιτυχημένοι επαγγελματικά και κοινωνικά, έχουν αποξενωθεί μεταξύ τους . Κατά την διάρκεια της προσπάθειάς τους να σώσουν τον γάμο τους, έχουν την ατυχία να γίνουν μάρτυρες σε ένα φόνο. Για αυτό το λόγο, αναγκάζονται να μπουν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και να μετακινηθούν σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Με ψεύτικες ταυτότητες, το ζευγάρι τα βρίσκει δύσκολα στην προσαρμογή τους στην ζωή εκεί, όπου όλοι οπλοφορούν και όλοι ασχολούνται με τα κουτσομπολιά και τη ζωή των άλλων.

*ANT1, Σάββατο 11/06 στις 23.00

Me Before You (2016) σε σκηνοθεσία Θία Σάροκ

Η Λουίζα «Λου» Κλαρκ ζει σε μια ήσυχη πόλη της Αγγλικής επαρχίας. Χωρίς καμία ξεκάθαρη κατεύθυνση στη ζωή της, η ιδιόρρυθμη 26χρονη τρέχει από τη ?ία δουλειά στην άλλη για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά της. Η πηγαία ζωντάνια και χαρά της θα δοκιμαστούν, όταν θα αποδεχθεί μια θέση για δουλειά, αναλαμβάνοντας τη φροντίδα του Γουίλ Τρέινορ, ενός πλούσιου νεαρού τραπεζίτη, ο οποίος πριν δύο χρόνια καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο. Έχοντας χάσει την περιπετειώδη διάθεσή του, ο Γουίλ έχει καταθέσει τα όπλα. Μέχρι τη στιγμή που η Λου εισβάλλει στη ζωή του για να του υπενθυμίσει ότι η ζωή είναι κάτι που αξίζει να παλεύεις.

*ANT1, Σάββατο 11/06 στις 01.15

Bangkok: Επικίνδυνη Αποστολή (2008) σε σκηνοθεσία Όξιντ Πανγκ και Ντάνι Πανγκ

H ζωή του Τζο, ενός ψυχρού επαγγελματία δολοφόνου, παίρνει αναπάντεχη τροπή όταν ταξιδεύει στην Ταϊλάνδη για να εκτελέσει κάποια συμβόλαια θανάτου. Εκεί θα συναντήσει τον Κονγκ, έναν μικροαπατεώνα, τον οποίο θα προσλάβει για να τον βοηθήσει στην αποστολή του, με απώτερο στόχο να τον σκοτώσει στο τέλος ώστε να καλύψει κάθε ίχνος του. Ταυτόχρονα, ο Τζο θα μπλέξει σε μια ρομαντική ιστορία με τη Φον, μια όμορφη Ταϊλανδέζα πωλήτρια και θα αφήσει τον εαυτό του να παρασυρθεί από τη μεθυστική γοητεία της Μπανγκόκ.

*ΣΚΑΪ, Σάββατο 11/06 στις 23.45

Αυτό Που Θέλουν Οι Γυναίκες (2000) σε σκηνοθεσία Νάνσι Μάγιερ

Ο Νικ Μάρσαλ είναι ένας γοητευτικός και επιτυχημένος διαφημιστής. Χωρισμένος, με μια έφηβη κόρη που δεν βλέπει σχεδόν ποτέ, ζει μια ξέγνοιαστη εργένικη ζωή που οριοθετείται από το τρίπτυχο «χρήμα, γυναίκες, ποτό». Μετά από μία ηλεκτροπληξία, του συμβαίνει κάτι εντελώς περίεργο. Είναι σε θέση να διαβάζει τη σκέψη των γυναικών! Αυτή του η ικανότητα θα του αλλάξει εντελώς τη ζωή, καθώς τώρα είναι σε θέση να γνωρίζει… αυτό που θέλουν οι γυναίκες!

*ΣΚΑΪ, Σάββατο 11/06 στις 01.45

Collide (2016) σε σκηνοθεσία Έραν Κρίβι

Ο Κέισι και η Τζούλιετ είναι δύο νεαροί Αμερικάνοι που ταξιδεύουν με ένα σακίδιο για να γνωρίσουν την Ευρώπη. Όταν η Τζούλιετ ανακαλύπτει ότι πάσχει από μια σπάνια θανατηφόρα ασθένεια ο Κέισι αποφασίζει να ληστέψει έναν Γερμανό γκάγκστερ προκειμένου να πληρώσει την θεραπεία της αγαπημένης του. Η επιχείρηση του όμως βγαίνει εκτός σχεδίου και ο Κέισι τώρα θα πρέπει να επιδοθεί σε έναν ιλιγγιώδη αγώνα δρόμου προκειμένου να φτάσει στην Τζούλιετ πριν την γερμανική μαφία.

*ALPHA, Σάββατο 11/06 στις 23.50

Όταν Λείπει Η Γάτα (1962) σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου

Η οικογένεια του εφοπλιστή Ζέμπερη αποφασίζει να φύγει για μια μικρή κρουαζιέρα. Τότε το υπηρετικό προσωπικό, η Μαριγώ, η Έλλη και ο Λουκάς, βρίσκει την ευκαιρία να ζήσει για μια βραδιά τη “μεγάλη ζωή” πηγαίνοντας στα μπουζούκια. Ένας πλούσιος θαμώνας του κέντρου γοητεύεται από την Έλλη και πιστεύοντας πως είναι η κόρη του εφοπλιστή, παριστάνει τον τραγουδιστή του κέντρου για να την κατακτήσει. Τα ευτράπελα και οι παρεξηγήσεις όμως δεν θ’ αργήσουν να έρθουν, αφού ο πραγματικός τραγουδιστής, που τυχαίνει να βρίσκεται στο κρουαζιερόπλοιο, ερωτεύεται την αληθινή κόρη του εφοπλιστή.

*ALPHA, Σάββατο 11/06 στις 02.00

Οι Κρουντς (2013) σε σκηνοθεσία Κέρκ ΝτεΜίκο και Κρις Σάντερς

Η ιστορία των Κρουντς, της πρώτης μοντέρνας οικογένειας του κόσμου, που εκτυλίσσεται σε μια άγνωστη, μέχρι σήμερα, εποχή, την Κρουντάκιο Περίοδο. Μια δύσκολη εποχή, όπου η Μητέρα Φύση έκανε πολλά και διάφορα πειράματα, με αποτέλεσμα ο πλανήτης μας να είναι γεμάτος από μια απίστευτα αλλόκοτη χλωρίδα και πανίδα. Σ’ αυτόν ακριβώς τον κωμικά επικίνδυνο κόσμο, αρχίζει η περιπέτεια της αναζήτησης ενός καινούργιου σπιτικού για την οικογένεια Κρουντς, όταν η σπηλιά της καταστρέφεται από μια τρομακτική, φυσική απειλή. Έχοντας χάσει το αγαπημένο τους καταφύγιο, οι Κρουντς καλούνται να περιπλανηθούν σε έναν κόσμο γεμάτο με ξεχωριστά αλλά και επικίνδυνα πλάσματα. Έτσι ξεκινούν μια δύσκολη περιήγηση και σιγά – σιγά, χωρίς να το καταλάβουν, η ζωή τους θα αλλάξει τόσο πολύ, που ακόμη και οι ίδιοι δεν θα αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους. Σαν να μην είναι αρκετά δύσκολη η επιβίωση, ο πατριάρχης της οικογένειας Κρούντ σύντομα έρχεται αντιμέτωπος με έναν νεαρό και γυμνασμένο νομά, τον Γκάι, που ερωτεύεται την έφηβη κόρη του, την Έπ.

*STAR, Σάββατο 11/06 στις 21.00

Ο Θησαυρός (2017) σε σκηνοθεσία Σταύρου Μαρκίδη

Η – προσφάτως – χήρα Θεώνη Κανελοπιπεράκη μένει στον χρεοκοπημένο ξενώνα της στην Κρήτη και προσπαθεί να ανταπεξέλθει στα χρέη, που της άφησε ο μακαρίτης. Τα δωμάτια όμως δεν ενοικιάζονται ιδιαίτερα εύκολα. Έτσι, μαζί με την ανιψιά της, τη Λουκία, σκαρφίζονται ένα τέχνασμα, και διαδίδουν πως στην πανσιόν ο μακαρίτης έχει κρύψει ένα θησαυρό. Πολύ γρήγορα η πανσιόν γεμίζει από θησαυροθήρες, που, με διάφορες δικαιολογίες, ζητούν να νοικιάσουν ένα δωμάτιο. Ανάμεσά τους, ο Νεόκοπος Χαιρετάκης, επί σαρανταετία ερωτευμένος με τη Θεώνη, που λόγω μιας παλιάς βεντέτας δεν μπορεί να τον εξωτερικεύσει και ο Στέλιος Προυσαλάκης, ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ και ιδιαίτερα ζηλιάρης, με την Ιταλίδα γυναίκα του. Όλη η περιοχή είναι υπό τον έλεγχο του Μητσάκου Παρασχάκη, τοκογλύφου και μαφιόζου, που θέλει να «βάλει χέρι» στον ξενώνα της Θεώνης και να χτίσει στη θέση του πεντάστερο resort. Υπολογίζει όμως χωρίς την ξενοδόχο. Ο αγώνας δρόμου για την ανεύρεση του θησαυρού ξεκινά, φέρνοντας στην επιφάνεια διάφορα κωμικοτραγικά και αισθηματικά γεγονότα, που θα φέρουν τα πάνω-κάτω στη μικρή κοινότητα της περιοχής.

*STAR, Σάββατο 11/06 στις 23.10

Carlitos way (1993) σε σκηνοθεσία Μπράιαν Ντε Πάλμα

Ο Καρλίτο Μπριγκάντε, πορτορικανός στην καταγωγή, είναι μεγαλέμπορος ναρκωτικών στη Νέα Υόρκη. Όταν κάποια στιγμή συλλαμβάνεται, το δικαστήριο τον καταδικάζει σε τριάντα χρόνια κάθειρξη. Πέντε χρόνια μετά, όμως, αποφυλακίζεται χάρη στην πανουργία του δικηγόρου του, Ντέιβιντ Κλάινφελντ, που εκμεταλλεύεται ένα «παραθυράκι» του Νόμου. Τα χρόνια, που πέρασε στη «στενή», ώθησαν τον Καρλίτο να σκεφτεί και τελικά να αποφασίσει να βαδίσει πια στον ίσιο δρόμο. Έτσι, δέχεται την πρόταση ενός φίλου του να γίνει συνεταίρος σ’ ένα γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων στις Μπαχάμες. Προκειμένου, όμως, να μαζέψει το απαραίτητο χρηματικό ποσό για την επένδυση, πιάνει δουλειά σε ένα νυχτερινό κέντρο. Εκεί, για μια ακόμη φορά, δεν αργεί να έρθει σ’ επαφή με όλους εκείνους τους ανθρώπους, που κανονικά θα έπρεπε να αποφύγει.

*STAR, Σάββατο 11/06 στις 01.30

Book Club (2018) σε σκηνοθεσία Μπιλ Χόλντερμαν

Τέσσερις φίλες που συμμετέχουν σε μια λέσχη βιβλίου για σαράντα χρόνια, αρχίζουν να αναθεωρούν τα θέλω τους και τις ζωές τους, όταν στα χέρια του πέφτει το «πικάντικο» βιβλίο «50 αποχρώσεις του γκρι». Νέοι έρωτες, αλλά και αναζωπύρωση παλιών, σκανδαλίζουν τις τέσσερις γυναίκες με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα…

*OPEN BEYOND, Σάββατο 11/06 στις 21.00

21 Bridges (2019) σε σκηνοθεσία Μπράιαν Κιρκ

Ένας ατιμασμένος ντετέκτιβ, ο Άντρε Ντέιβις, έχει μια ευκαιρία για λύτρωση όταν καταφεύγει σε ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό ενός επικίνδυνου δολοφόνου. Κατά τη διάρκεια της αποστολής του κλείνει και τις 21 γέφυρες που οδηγούν προς το Μανχάταν, αφήνοντας το εντελώς αποκλεισμένο. Σύντομα όμως αρχίζει να ανακαλύπτει μια τεράστια συνωμοσία που ενώνει τους συναδέλφους του με μια εγκληματική αυτοκρατορία πίσω από όλα αυτά…

*OPEN BEYOND, Σάββατο 11/06 στις 23.15

Ο Λαβύρινθος της Σιωπής (2015) σε σκηνοθεσία Τζουλιο Ρικιαρέλι

Στη Φρανκφούρτη του 1958 ένας φιλόδοξος νεαρός εισαγγελέας και ένας δημοσιογράφος προσπαθούν να αποκαλύψουν και να φέρουν μπροστά στη δικαιοσύνη ναζί εγκληματίες που παραμένουν ασύλληπτοι. Τόσο η κοινή γνώμη όσο και ο Τύπος, όμως, θεωρούν πως οι κατηγορίες είναι προϊόν αντεθνικής προπαγάνδας.

*ΒΟΥΛΗ TV, Σάββατο 11/06 στις 23.00

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα