Πολιτισμός

20 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση!

Τα κινηματογραφικά διαμάντια που θα παρακολουθήσεις σήμερα το βράδυ!

Parallaxi
20-ταινίες-για-να-δεις-απόψε-στην-τηλεόρ-899880
Parallaxi

Απόλαυσε σινεμά από τον καναπέ σου!

Για Πάντα Μαζί (1956) σε σκηνοθεσία Mario Zampi

Η Τζανέτ Γκραντ είναι μια μοναχική μαθήτρια, παιδί διαζευγμένων γονιών. Μένει με την εγωίστρια μητέρα της σε μια επαρχιακή πόλη. Ερωτεύεται τον Μάικ Πρίτσαρντ , γιο του ιδιοκτήτη συνεργείου της περιοχής. Όταν ανακαλύπτει τον δεσμό τους, η κυρία Γκραντ αποφασίζει να στείλει την Τζάνετ στον Καναδά. Η Τζάνετ αποπειράται να αυτοκτονήσει πηδώντας από τον πύργο του σχολείου. Την εμποδίζει η διευθύντρια του σχολείου που τη βλέπει με συμπάθεια και μέσα στην απελπισία της αποφασίζει να κλεφτεί με τον Μάικ για να παντρευτούν στη Σκοτία.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 11/09 στις 21.30

Λάβετε Θέσεις (1973) σε σκηνοθεσία Θόδωρου Μαραγκού

Δεκαετία του ’70 στα Φιλιατρά του Νομού Μεσσηνίας. Μια ελληνική, επαρχιακή πολίχνη βουλιάζει στη σιωπή. Σταδιακά ερημώνει κι εγκαταλείπεται, καθώς η αστυφιλία μεσουρανεί. Οι εναπομείναντες αγρότες αγωνίζονται να πληρώσουν τα δάνειά τους στην Αγροτική Τράπεζα. Ο Αντρέας, ένας ράφτης και παλιός δρομέας, τρέχει κάπου κάπου σε αυτοσχέδιους, τοπικούς αγώνες. Ωστόσο, η αναχώρηση της αδελφής του και η αφόρητη πλήξη θα τον αναγκάσουν να πάρει τις αποφάσεις του…

*ERT WORLD, Κυριακή 11/09 στις 22.00

Η Συμμαθήτρια (2021) σε σκηνοθεσία Αναστασίας Δημητρά & Γιώργου Γκάβαλου

i-simmathitria-1021x576jpg.jpg

Η Μαρίνα εισέρχεται στον κόσμο της φαντασίας της και αντιμετωπίζει την συμμαθήτρια της προβάλλοντας σε αυτήν τα διλλήματα και τις ανησυχίες της και παρατηρώντας τη με κριτική ματιά. Το αποτέλεσμα της θυμίζει όλα όσα την ενοχλούν και συμβολίζει όλα όσα θέλει να αποκτήσει. Στο τέλος, η Μαρίνα αποδέχεται τον εαυτό της.

*ERT WORLD, Κυριακή 11/09 στις 23.35

Ο Θύμιος Τα ‘Κανε Θάλασσα (1959) σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου

Ο Θύμιος Μπούκουρας, ένας επαρχιώτης, αφήνει το χωριό του, τη Βλαχοκερασιά, και την οικογένειά του, και με δυο καλάθια και δυο κότες υπό μάλης, ετοιμάζεται να πάει στην Αθήνα για κάποιες δουλειές. Στον σταθμό τρένου, όμως, θα έχει μια αναπάντεχη συνάντηση με μια κοπέλα, τη Λίζα, η οποία θα του αλλάξει ολοκληρωτικά τα σχέδια. Η Λίζα, κόρη ενός αυστηρού στρατιωτικού, του Βρασίδα Μοράλη, έχει σταλεί από τον ίδιο για διακοπές, επειδή είχε αναπτύξει σχέσεις με τον αρραβωνιαστικό της πριν το γάμο. Η Λίζα, «μιας και κορίτσι, άμυαλο όπως όλα τα άλλα, βλέπετε» πείθεται από τα λόγια ενός ιατρού Μπελίρη να πάνε για βαρκάδα, ωστόσο αυτά τα μαθαίνει ο Λάκης, ο αρραβωνιαστικός της και της στέλνει ένα γράμμα που της «κόβει τα πόδια». Διαβάζοντας, λοιπόν, αυτό το γράμμα κι ενώ είναι έτοιμη να αυτοκτονήσει, συναντά, για καλή της τύχη, στο σταθμό, τον Θύμιο. Αφού εξιστορεί τα γεγονότα στον Θύμιο, αυτός προσπαθεί να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να σώσει την κοπέλα.

*ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, Κυριακή 11/09 στις 20.00

Οπλισμένα Χέρια (2008) σε σκηνοθεσία Άλαν Πάο

Ο Τρίσταν Πράις, είναι ένας νέος, πλούσιος, προνομιούχος άντρας, που έχει ό,τι μπορεί να θελήσει στη ζωή του. Αυτή η ιδανική κατάσταση, όμως, ανατρέπεται με την άφιξη του Σεμπάστιαν, ενός χαρισματικού όσο και αδίστακτου εμπόρου ναρκωτικών, που απειλεί να παρασύρει τον Τρίσταν σε έναν κατήφορο χωρίς επιστροφή.

*OPEN BEYOND, Κυριακή 11/09 στις 23.45

Criminal (2016) σε σκηνοθεσία Άριελ Βρόμεν

Μετά τον θάνατο του πράκτορα της CIA Μπιλ Πόουπ, στην προσπάθεια του να σταματήσει έναν διεθνή τρομοκράτη, o αμείλικτος επικεφαλής του στην οργάνωση αποφασίζει να εμφυτεύσει το DNA του στον εγκέφαλο του Τζέρικο Στιούαρτ, ενός σεσημασμένου εγκληματία με βαρύ ποινικό μητρώο. Αναζητώντας την ελευθερία του, ο Τζέρικο θα καταφέρει να δραπετεύσει από τα χέρια της CIA. Σύντομα όμως, αρχίζει να παρεμβαίνει στη ζωή του η μνήμη επιθυμίες και τα μυστικά του Μπιλ Πόουπ. Ένα all-star-cast σε μια εντυπωσιακή περιπέτεια που κόβει την ανάσα.

*OPEN BEYOND, Κυριακή 11/09 στη 01.45

Ζεις Μόνο Μια Φορά (2010) σε σκηνοθεσία Ας Άνταμς

Έπειτα από πέντε χρόνια κάθειρξης, ο νεαρός Τσανς αποφυλακίζεται και επιστρέφει στο σπίτι του, προσπαθώντας να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στη σύντροφό του και τον πατέρα του που παραμένει στη φυλακή ισόβια. Όταν όμως αποφασίζει να βοηθήσει ένα φίλο του που είναι χρεωμένος σε έναν εγκληματία της περιοχής, οι ισορροπίες διαταράσσονται.

*OPEN BEYOND, Κυριακή 11/09 στις 03.30

Η Μάσκα Του Ζορρό (1998) σε σκηνοθεσία Μάρτιν Κάμπελ

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Άντονι Χόπκινς, πρωταγωνιστεί ως Δον Ντιέγκο Ντε Λα Βέγκα, ο οποίος ως ο μασκοφόρος ήρωας Ζορό κατάφερνε να παλεύει ενάντια στην τυραννία και να σώζει τον λαό του Μεξικού τον 19ο αιώνα. Ο αδίστακτος κυβερνήτης Μοντέρο και οι άνθρωποι του καταφέρνουν να σκοτώσουν την γυναίκα του, να αρπάξουν την κόρη του και να τον φυλακίσουν. Είκοσι χρόνια αργότερα, ο Μοντέρο επιστρέφει στην Καλιφόρνια με σκοπό να καταλάβει την εξουσία, έχοντας μαζί του την κόρη του Ντε Λα Βέγκα, Έλενα, την οποία έχει μεγαλώσει σαν δικό του παιδί. Ο Ντε Λα Βέγκα μαθαίνοντας το, καταφέρνει να δραπετεύσει και υπό την καθοδήγηση του ο νεαρός Αλεχάντρο, γίνεται ένας νέος Ζορό, έτοιμος να πάρει εκδίκηση και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους!

*MEGA, Κυριακή 11/09 στις 21.00

Πρακτοράτζα (2016) σε σκηνοθεσία Λουί Λετεριέ

Ο Νόμπι έχει όσα θα μπορούσε να θέλει ένας άντρας, που ζει στην επαρχιακή, παραθαλάσσια πόλη της Αγγλίας, Γκρίμσμπι… 9 παιδιά και την πιο ελκυστική κοπέλα της βόρειας Αγγλίας. Μόνο ένα πράγμα λείπει από τη ζωή του: ο μικρός του αδερφός, Σεμπάστιαν. Τα δύο αδέρφια υιοθετήθηκαν από διαφορετικές οικογένειες ως παιδιά και ο Νόμπι πέρασε 28 ολόκληρα χρόνια αναζητώντας τον. Η ζωή του Νόμπι θα αλλάξει δραστικά, όταν ανακαλύψει ότι ο χαμένος αδελφός του βρίσκεται στο Λονδίνο και η ώρα της επανένωσης τους είναι κοντά. Αυτό που αγνοεί είναι ότι ο αδελφός του είναι πράκτορας της MI6 και βρίσκεται σε κίνδυνο. Μαζί θα ταξιδέψουν σε διάφορα μέρη του κόσμου με σκοπό να εμποδίσουν ένα σχέδιο που μπορεί να επηρεάσει όλη την ανθρωπότητα.

*MEGA, Κυριακή 11/09 στις 02.30

Ημέρα Ανεξαρτησίας (1996) σε σκηνοθεσία Ρόλαντ Έμεριχ

Ο μεγαλύτερος φόβος της ανθρωπότητας γίνεται πραγματικότητα: εξωγήινοι με υπερσύγχρονα διαστημόπλοια πλησιάζουν τη γη και απειλούν να καταστρέψουν τον ανθρώπινο πολιτισμό. Ξεκινούν ισοπεδώνοντας τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και την Ουάσινγκτον, σύντομα όμως συναντούν αντίσταση από μια ομάδα γενναίων επιζώντων. Η μάχη για την ελευθερία της ανθρωπότητας έχει μόλις αρχίσει. *ΣΚΑΪ, Κυριακή 11/09 στις 21.00

Πιράνχας (2010) σε σκηνοθεσία Αλεξάντερ Έιζα

Μια αναπάντεχη υποθαλάσσια σεισμική δόνηση σε μια λίμνη της Αριζόνα φέρνει ξαφνικά στην επιφάνεια αμέτρητα πιράνχας. Σαν να μην έφτανε αυτό, η γειτονική κωμόπολη ετοιμάζεται να υποδεχθεί χιλιάδες παραθεριστές που θα έρθουν να δροσιστούν στη λίμνη για τη γιορτή της 4ης Ιουλίου. Μια ετερόκλητη ομάδα ανθρώπων μαζί με μια αστυνομικό ενώνουν τις δυνάμεις τους για να μην γίνει κανείς τροφή στα αιμοβόρα αυτά ψάρια.

*ΣΚΑΪ, Κυριακή 11/09 στις 00.00 Εκτός Ορίων (2006) σε σκηνοθεσία Μαρκ Νέβελνταϊν & Μπράιαν Τέιλορ

Ο Τζεφ Τσέλιος, ένας επαγγελματίας δολοφόνος, ανακαλύπτει ξαφνικά ότι ο μαφιόζος Βερόνα, που είναι θανάσιμος εχθρός του, τον έχει δηλητηριάσει στον ύπνο του με ένα φονικό «κινέζικο κοκτέιλ». Γι αυτό το δηλητήριο δεν υπάρχει θεραπεία, παρά μόνο η αδρεναλίνη! Αν θέλει να ζήσει, ο Τζεφ είναι υποχρεωμένος να κρατά τους χτύπους της καρδιάς του πάνω από έναν συγκεκριμένο αριθμό. Άρα πρέπει να κινείται διαρκώς, ώσπου να βρει το πραγματικό αντίδοτο και να πάρει εκδίκηση

*ΣΚΑΪ, Κυριακή 11/09 στη 01.50

Ο Φύλακας (2006) σε σκηνοθεσία Άντριου Ντέιβις

Ο ναυαγοσώστης Μπεν Ράνταλ καλείται να συμμετάσχει ως εκπαιδευτής στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της πιο αξιόλογης, αλλά και πιο απαιτητικής ομάδας διάσωσης των Η.Π.Α, «Ναυαγοσώστες της Ακτοφυλακής». Έχοντας πρόσφατα θρηνήσει την απώλεια του πληρώματός του σε μια δύσκολη αποστολή, ο Μπεν βρίσκει τώρα την ευκαιρία να ξεχαστεί μέσα από τις πιο αντισυμβατικές και πρωτότυπες μεθόδους στο μάθημά του, που όμως έχουν ενθουσιάσει τους άπειρους αλλά φιλόδοξους μαθητές του. Ο Τζέικ Φίσερ, ένας ατίθασος και κάπως αλαζόνας πρωταθλητής της κολύμβησης, δεν θα έχει την καλύτερη πρώτη επαφή με τον Μπεν. Η σχέση δασκάλου – μαθητή θα περάσει από… πολλά κύματα, σύντομα, όμως θα έρθει η στιγμή για τον Τζέικ, που θα συνειδητοποιήσει ότι τα μαθήματα ναυαγοσωστικής του δασκάλου του ήταν στην πραγματικότητα μαθήματα ζωής… *ALPHA, Κυριακή 11/09 στις 22.00 Old Boy (2013) σε σκηνοθεσία Σπάικ Λι

Ο Τζο πέφτει θύμα απαγωγής και κρατείται φυλακισμένος για 20 χρόνια στην απομόνωση, χωρίς να γνωρίζεται ούτε από ποιόν έχει απαχθεί, ούτε γιατί. Όταν, κάποια στιγμή, θα αφεθεί ελεύθερος θα αναζητήσει τον απαγωγέα του γεμάτος δίψα για εκδίκηση, ενώ στην πορεία θα ανακαλύψει ότι είναι ακόμα μπλεγμένος στα δίχτυα μιας απίστευτης απάτης. *ALPHA, Κυριακή 11/09 στη 01.00 Έλα Ν’ Αγαπηθούμε Ντάρλινγκ (1984) σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη

Ο Στάθης, ένας ζωηρούλης «νεανίας», του οποίου ο πατέρας έχει καφενείο στην κεντρική πλατεία του νησιού, κάνει «καμάκι» στις προκλητικές τουρίστριες. Εμπόδιο σ’ αυτές τις ερωτικές εξορμήσεις του στέκεται η γειτόνισσά του Ρένα που τον αγαπά και κάνει τα πάντα για να τον κατακτήσει. Απ’ την άλλη, η αδελφή του Καίτη, μια νόστιμη και ρομαντική κοπέλα, ερωτεύεται έναν Αθηναίο που γνώρισε στο πλοίο, τον Σταμάτη, ο οποίος μένει για χάρη της στο νησί. Μετά από πολλά ευτράπελα επεισόδια, το ευτυχές τέλος επέρχεται για τα δύο ζευγάρια.

*ALPHA, Κυριακή 11/09 στις 03.00

Πολυτεχνίτης Και Ερημοσπίτης (1963) σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου

Ο αγράμματος επαρχιώτης Θανάσης Μπιρμπίλης αφήνει το χωριό του κι έρχεται στην Αθήνα σε αναζήτηση καλύτερης τύχης, αλλά δεν καταφέρνει να στεριώσει σε καμία δουλειά. Ως γκαρσόνι στην ταβέρνα του Μπουρμπούρη, όπου τον έστειλε ο βουλευτής της περιοχής του Θόδωρος Μπακατσουλάρας, καπελώνει με μια μακαρονάδα ένα αγόρι, που δεν θέλει να φάει. Ως διαιτητής σ’ έναν αγώνα πάλης, όπου τον όρισε ο συγχωριανός του Βαγγέλης τρώει το ξύλο της χρονιάς του, επειδή δεν είναι αντικειμενικός κριτής. Ως υπάλληλος φαρμακείου τσακώνεται με μια πελάτισσά του και τον συνοδό της. Ως φωτογράφος βγάζει ακέφαλες φωτογραφίες και θολώνει μπροστά στα κάλλη μιας σταρ του καμπαρέ. Ως αστυφύλακας καλείται στο σπίτι μιας γυναίκας που μένει με την υπηρέτριά της για να συλλάβει έναν διαρρήκτη και τα κάνει θάλασσα. Κι όταν αποφασίζει να κάνει έναν πλούσιο γάμο, το Ρενάκι του τα ξαναφτιάχνει με τον Πανάγο της, τον βαρύμαγκα πρώην μνηστήρα της. Τελικά ο Θανάσης επιστρέφει στο χωριό του με τις δυσάρεστες αλλά πολύτιμες εμπειρίες… *STAR, Κυριακή 11/09 στις 21.00

Ο Λογιστής (2016) σε σκηνοθεσία Γκάβιν Ο΄Κόνορ

O Κρίστιαν Γουλφ είναι μαθηματική διάνοια, με μία μορφή αυτισμού. Διατηρεί ως βιτρίνα ένα συνοικιακό λογιστικό γραφείο κρατάει τα βιβλία κάποιων εξαιρετικά επικίνδυνων εγκληματικών οργανώσεων. Τη στιγμή, που ο αρχηγός της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, Ρέι Κινγκ, προσπαθεί να ανακαλύψει την πραγματική ταυτότητα του λογιστή, ο Κρίστιαν αναλαμβάνει τα βιβλία ενός νομοταγούς πελάτη: μιας εταιρείας ρομποτικής, της οποίας μια υπάλληλος ανακάλυψε μια λογιστική απόκλιση εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Κρίστιαν δεν φαντάζεται την κατάληξη αυτής της συνεργασίας. Καθώς ο Κρίστιαν πλησιάζει την αλήθεια, ο αριθμός των πτωμάτων αρχίζει να αυξάνεται…

*STAR, Κυριακή 11/09 στις 22.45 American Pie: Reunion (2012) σε σκηνοθεσία Τζον Χούρβιτζ & Χέιντεν Σλόσμπεργκ

Η σχολική παρέα των ατίθασων έφηβων, μεγάλωσε. Κάποιοι παντρεύτηκαν, κάποιοι έκαναν παιδιά, κάποιοι χώρισαν αλλά όλοι ξαναβρίσκονται στο απρόβλεπτο reunion του σχολείου τους! Στην πολυαναμενόμενη αυτή συνάντηση, θα ανακαλύψουν πολλά και κυρίως πώς ο χρόνος και η απόσταση δεν αλλάξαν στο ελάχιστο τους δεσμούς φιλίας και τη διάθεση τους για ξεγνοιασιά, όπως τότε…

*STAR, Κυριακή 11/09 στη 01.30 Φτηνά Τσιγάρα (2000) σε σκηνοθεσία Ρένου Χαραλαμπίδη

Ο Νίκος είναι ένας τριαντάχρονος άνεργος, που ζει μόνος δίχως φιλενάδα, από πεποίθηση. Τον περιβάλουν διάφοροι τύποι ανθρώπων: ο ιδιοκτήτης του καφενείου, όπου συχνάζει, ο Τέλης – μόνιμος θαμώνας και πολυλογάς, που θεωρητικολογεί υπέρ του αχαλίνωτου σεξ αλλά και ο φίλος του, ένας κυνικός, που παροτρύνει τον Τέλη στο κυνήγι της γυναίκας. Ο Μανώλης είναι τυχοδιώκτης, πρόθυμος να εμπλακεί στις πιο απρόσμενες καταστάσεις. Τελικά, ο Νίκος γνωρίζει σε ένα τηλεφωνικό θάλαμο τη Σοφία, μια όμορφη νεαρή κοπέλα γεμάτη αυτοπεποίθηση, από το χώρο της μόδας. Περιπλανιούνται μια νύχτα μαζί στην πόλη και χωρίζουν. Θα την αναζητήσει εκ νέου, καθώς πλέον ο περίγυρος του δεν τον εμπνέει… *STAR, Κυριακή 11/09 στις 03.45 Οικογένεια Άνταμς (2019) σε σκηνοθεσία Κόνραντ Βέρνον & Γκρεγκ Τίρναν

Η Οικογένεια Άνταμς επιστρέφει ως κωμωδία κινουμένων σχεδίων για αυτήν την παράξενη, ανατριχιαστική οικογένεια. Μετακομίζοντας σε έναν απομονωμένο πύργο για να ξεφύγουν από τους ανθρώπους που τους θεωρούν απειλητικά τέρατα, τα μέλη της εκκεντρικής οικογένειας Άνταμς δεν έχουν υπολογίσει την επιθυμία της μικρής Γουένσντεϊ για συντροφιά και τις ύπουλες διαθέσεις μιας διάσημης τηλεπερσόνας. *ΑΝΤ1, Κυριακή 11/09 στις 20.00

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα