Πολιτισμός

21 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση!

Ο απόλυτος οδηγός για μια χαλαρή κινηματογραφική βραδιά

Parallaxi
21-ταινίες-για-να-δεις-απόψε-στην-τηλεόρ-928526
Parallaxi

Απόλαυσε σινεμά από τον καναπέ σου!

Πάνω Κάτω Και Πλαγίως (1992) σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη

Μια παρωδία της ζωής στην μοντέρνα Αθήνα. Η ταινία επικεντρώνεται στη Μαρία, μια πλούσια χήρα, το γιο της Σταύρο και τις τρελές καταστάσεις στις οποίες μπλέκουν. Στην ταινία παρελαύνουν ταξιτζήδες, ναύτες σε άδεια, τραβεστί, τρομοκράτες και τραγουδιστές της όπερας σε μια γρήγορη αλληλουχία κωμικών συμβάντων.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 18/09 στις 23.15 & ERT WORLD στις 04.00

Μια Νύχτα Γάμου (2013) σε σκηνοθεσία Nigel Cole

Είναι η ημέρα του γάμου του Ατούλ και της Βίνα, αλλά ως συνήθως, ο πατέρας του Ατούλ Εσβάρ επισκιάζει το ευτυχισμένο ζεύγος. Είναι η ψυχή του πάρτι. Η θορυβώδης παρουσία του και ένα σπασμένο κρεβάτι σαμποτάρουν την προσπάθεια του Ατούλ και της Βίνα να ολοκληρώσουν τον γάμο τους. Κι όταν το ταξίδι του μέλιτος στην Γκόα ακυρώνεται την επόμενη ημέρα, ένα προβληματάκι μετατρέπεται σε σημαντικό ζήτημα. Μια νύχτα σ’ ένα ξενοδοχείο καταλήγει σε φιάσκο. Μια ρομαντική βραδιά καταστρέφεται από τους γονείς του Ατούλ που το κάνουν με θόρυβο στο διπλανό δωμάτιο. Σύντομα, το νέο ότι ο Ατούλ δεν έχει τιμήσει την όμορφη σύζυγό του, γίνεται γνωστό. Ενώ παίζεται η υπόληψή του, ο Ατούλ χάνει τον έλεγχο. Η υπομονή της Βίνα εξαντλείται. Ο γάμος τους διαλύεται. Μέχρι που καταφθάνει βοήθεια από απρόσμενη πηγή…

*ΕΡΤ3, Κυριακή 18/09 στις 22.00

Συμμορία Εραστών (1972) σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Σερντάρη

Μετά από χρόνια διαμονής στο εξωτερικό, ένας διεθνούς φήμης πλέι μπόι, ο Ρένος , επιστρέφει στην Ελλάδα με την πρόθεση να ανοίξει μια σχολή για πλέι μπόι. Ο παλιός του φίλος Τζόρτζης θα τον βοηθήσει, επενδύοντας χρήματα στο σχέδιό του. Ο Ρένος σύντομα θα συγκεντρώσει αρκετούς μαθητές οι οποίοι θα εκπαιδευτούν και θα μεταφερθούν στο Ναύπλιο. Εκεί τους περιμένει το τελευταίο στάδιο της εκπαίδευσής τους: πρέπει να γοητεύσουν πλούσιες κυρίες. Ο Ρένος θα ερωτευτεί την Έλενα, με την οποία είχε αποκτήσει στο παρελθόν μια κόρη, χωρίς όμως να το γνωρίζει. Η κόρη του, που δουλεύει στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν, θα ερωτευτεί έναν από τους μαθητές του. Οι εραστές γρήγορα θα μετατραπούν σε ερωτευμένους άνδρες, ο καθένας βρίσκοντας την αγάπη της ζωής του. Από το θεατρικό έργο των Γιαλαμά – Πρετεντέρη «Ήταν ένας πλέι μπόι».

*ERT WORLD, Κυριακή 18/09 στις 22.00

Land (2019) σε σκηνοθεσία Angelica Lena & Θεοδώρα Πασκουινέλλι

Σε ένα νησί, κατά τη διάρκεια της νύχτας, συναντιoύνται άνθρωποι με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα, ένα νεαρό κορίτσι σώζεται ακούσια από έναν μεθυσμένο άντρα.

*ERT WORLD, Κυριακής 18/09 στις 23.35

Ένα Βότσαλο Στη Λίμνη (1952) σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου

Μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού έργου των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιανακόπουλου, που υπήρξε μεγάλη θεατρική επιτυχία. Βασικός ήρωας είναι ο Μανώλης Σκουντρής, ο οποίος είναι δέκα χρόνια παντρεμένος με τη Βέτα. Είναι ένας ήσυχος οικογενειάρχης αλλά πολύ τσιγκούνης. Ποτέ δεν έχει χαρίσει στη γυναίκα του ούτε ένα δωράκι. Κάποιο βράδυ πηγαίνουν να διασκεδάσουν μαζί με τον συνεταίρο του, τον Γιώργο και δύο όμορφες και κεφάτες Ελληνο-αμερικανίδες, τη Μάργκαρετ και την Έβελυν. Εκεί ο Μανώλης ξοδεύει τα μαλλιά της κεφαλής του. Όμως για κακή του τύχη, η Έβελυν δεν είναι άλλη από τη Βαγγελίτσα, μια μακρινή εξαδέλφη της γυναίκας του, η οποία έρχεται την επομένη στο σπίτι τους για φαγητό. Βέβαια του κάνει τη ζωή δύσκολη, μέχρι που καταφέρνει να τον μεταπείσει και να τον κάνει ανοιχτοχέρη, κυρίως απέναντι στη γυναίκα του.

*ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, Κυριακή 18/09 στις 20.00

Άνδρες Σε… Απόγνωση (2010) σε σκηνοθεσία Ντέμιαν Λιχτενστάιν

Καθώς ο ‘Ερικ αντιμετωπίζει προβλήματα με τη φίλη του, Τάρα, λόγω της ανεργίας του, αποφασίζει να συνεργαστεί με τα φιλαράκια του, Στου και Άλεξ, που είναι στην ίδια κατάσταση. Όταν η απάτη που αποφασίζουν να στήσουν με τις μάρκες ενός καζίνο αποδειχθεί φιάσκο, θα βρεθούν ανάμεσα στις εξοργισμένες συντρόφους τους που θέλουν να τους πάρουν το… κεφάλι και τους μαφιόζους του Λας Βέγκας που θέλουν να τους πάρουν τη ζωή!

*OPEN BEYOND, Κυριακή 18/09 στις 23.45

Rec (2007) σε σκηνοθεσία Ζάουμε Μπαλαγκερό & Πάκο Πλάθα

Δύο τηλεοπτικοί ρεπόρτερς ακολουθώντας μια πυροσβεστική μονάδα σε έκτακτη αποστολή μέσα σε ένα σκοτεινό κτήριο, θα βρεθούν παγιδευμένοι στο εσωτερικό του μαζί με κάτι τρομακτικό, που καμία κάμερα δεν θα μπορούσε ποτέ να καταγράψει.

*OPEN BEYOND, Κυριακή 18/09 στις 02.00

Rec 2 (2009) σε σκηνοθεσία Ζάουμε Μπαλαγκερό & Πάκο Πλάθα

Μετά τα δραματικά γεγονότα που προηγήθηκαν, ένας γιατρός και μια ειδική μονάδα αστυνομικών με κάμερες θα επιχειρήσουν να μπουν στο επίμαχο κτήριο -που πλέον βρίσκεται σε καραντίνα- για να ξεκαθαρίσουν τι κρύβεται πίσω από το μυστηριώδες μακελειό. Τα πράγματα όμως δε θα εξελιχθούν όπως θα περίμεναν…

*OPEN BEYOND, Κυριακή 18/09 στις 03.45

Η Ωραία Του Κουρέα (1969) σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου

Ο κουρέας Γιάννης και η κομμώτρια Μάρθα είναι ερωτευμένοι και θέλουν να παντρευτούν. Όμως ο Γιάννης πρέπει πρώτα να παντρέψει τις τέσσερις αδελφές του, στόχος εξαιρετικά δύσκολος, αφού δεν υπάρχει η απαιτούμενη προίκα. Η Μάρθα, με την πονηριά της, αναλαμβάνει να βρει τους κατάλληλους γαμπρούς για κάθε μια αδελφή ξεχωριστά, και εξασφαλίζει την προίκα, δίνοντας το σπίτι του Γιάννη ως αντιπαροχή.

*MEGA, Κυριακή 18/09 στις 21.00

Χαμός Στη Ζούγκλα (1995) σε σκηνοθεσία Στιβ Όντεκερκ

Ο ντετέκτιβ ζώων, Ace Ventura, επιστρέφει με νέες περιπέτειες. Αυτή τη φορά θα ταξιδέψει ως την Αφρική για να διερευνήσει την εξαφάνιση μιας σπάνιας, λευκής νυχτερίδας, που είναι ιερή για μια φυλή της χώρας. Η ζούγκλα θα γίνει φίλος ή εχθρός του; Κροκόδειλοι, μαϊμούδες και μια αρχαία φυλή δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό! Θα καταφέρει να φέρει σε πέρας και αυτή την αποστολή του;

*MEGA, Κυριακή 18/09 στις 02.30

Hitman: Πράκτορας No. 47 (2015) σε σκηνοθεσία Αλεξάντερ Μπαχ 

Ο Πράκτορας No. 47 έχει σχεδιαστεί γενετικά για να γίνει μια τέλεια φονική μηχανή, με αξεπέραστη δύναμη, ταχύτητα, αντοχή και ευφυΐα. Είναι επαγγελματίας εκτελεστής και το όνομά του προκύπτει από τα δύο τελευταία ψηφία του barcode στο πίσω μέρος του λαιμού του. Ο τελευταίος του στόχος είναι μια τεράστια εταιρεία που σχεδιάζει να ξεκλειδώσει το μυστικό του παρελθόντος του Πράκτορα No. 47, ώστε να δημιουργήσει έναν στρατό δολοφόνων με ικανότητες που ξεπερνούν ακόμη και τις δικές του.

*ΣΚΑΪ, Κυριακή 18/09 στις 21.00

Jack Reacher (2012) σε σκηνοθεσία Κρίστοφερ Μακ Κουάρι

Ένας ερευνητής ανθρωποκτονιών, ο Τζακ Ρίτσερ καλείται να ερευνήσει μια υπόθεση που αφορά έναν εκπαιδευμένο στρατιωτικό – ελεύθερο σκοπευτή που πυροβόλησε τυχαία πέντε αθώα θύματα με έξι βολές. Ενώ ο φερόμενος ως δράστης συλλαμβάνεται και η υπόθεση είναι ένα βήμα πριν το κλείσιμο, ο δράστης ζητά να συναντήσει τον Ρίτσερ. Η συνάντηση αυτή θα πυροδοτήσει εκρηκτικές εξελίξεις και το μόνο σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

*ΣΚΑΪ, Κυριακή 18/09 στις 23.00

Οι Αναλώσιμοι 3 (2014) σε σκηνοθεσία Πάτρικ Χιουζ

Ο Μπάρνεϊ, ο Κρίστμας και τα υπόλοιπα μέλη της θρυλικής ομάδας των Αναλώσιμων αναλαμβάνουν την πιο επικίνδυνη αποστολή τους: να βεβαιωθούν ότι το πιο ισχυρό όπλο του πλανήτη δε θα καταλήξει στα λάθος χέρια. Τα πράγματα όμως δε θα είναι και τόσο εύκολα για την ομάδα, καθώς σύντομα θα βρεθούν στο δρόμο ενός αδίστακτου κακοποιού. Πρόκειται για τον Κόνραντ Στόουνμπανκς, ο οποίος πριν από αρκετά χρόνια, ίδρυσε μαζί με τον Μπάρνεϊ τους Αναλώσιμους, όμως στη συνέχεια έγινε λαθρέμπορος όπλων και ο Μπάρνεϊ αναγκάστηκε να τον σκοτώσει … ή έτσι νόμιζε.

*ΣΚΑΪ, Κυριακή 18/09 στη 01.45

Speed 2: Κρουαζιέρα Με Τον Κίνδυνο (1997) σε σκηνοθεσία Ζαν ντε Μπον

Η Άνι Πόρτερ αποφασίζει να κάνει μια ρομαντική κρουαζιέρα με τον φίλο της και αστυνομικό, Άλεξ. Ένας όμως από τους επιβάτες, ο ευφυής στα κομπιούτερ και δημιουργός του συστήματος πληροφορικής του πλοίου Τζον, καθορίζει μια υπερβολική ταχύτητα σε μια πορεία σύγκρουσης με ένα γιγαντιαίο πετρελαιοφόρο. Θα καταφέρουν η Άνι και ο Άλεξ να τα βάλουν με τον επικίνδυνο άντρα και να φέρουν το πλοίο με ασφάλεια στη στεριά;

*ALPHA, Κυριακή 18/09 στις 22.00

Pretty Woman (1990) σε σκηνοθεσία Γκάρι Μάρσαλ

Ο φιλόδοξος επιχειρηματίας, Έντουαρντ Λιούις έχει μόλις φτάσει στο Λος Άντζελες για μια επιχειρηματική εκδήλωση. Προσπαθώντας να βρει πληροφορίες για τη σωστή διαδρομή, θα πέσει τυχαία πάνω σε μια πόρνη, τη Βίβιαν Γουάρντ, η οποία είναι πρόθυμη να τον βοηθήσει. Όχι φυσικά χωρίς κάποιο αντίτιμο, αφού δε συνηθίζει να κάνει ποτέ κάτι δωρεάν. Κεραυνοβολημένος από την εντυπωσιακή ομορφιά της, ο Έντουαρντ το προχωρά ένα βήμα παραπάνω και της προτείνει να γίνει η συνοδός του καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας που θα βρίσκεται εκεί. Είναι διατεθειμένος να πληρώσει όσα χρειαστεί. Η’ τουλάχιστον, έτσι νομίζει.

*ΣΚΑΪ, Κυριακή 18/09 στις 00.45

Κάθε Στιγμή Μετράει (2014) σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Γκλέιζερ

Η δρ. Άλις Χόουλαντ είναι καταξιωμένη καθηγήτρια γλωσσολογίας σε πανεπιστήμιο, μια ευτυχισμένη μητέρα τριών παιδιών και σύζυγος. Ξαφνικά, αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με την μνήμη της. Η κατάστασή της δείχνει να επιδεινώνεται, όταν έρχεται αντιμέτωπη με την σκληρή πραγματικότητα, ότι πάσχει από Αλτσχάιμερ. Εκείνη, μαζί με τη στήριξη της οικογένειάς της, θα πρέπει να μάθει να ζει με τα νέα δεδομένα, του πως είναι να χάνεις τις μνήμες σου και πάνω από όλα τον ίδιο σου τον εαυτό.

*ALPHA, Κυριακή 18/09 στις 03.00

Καπετάν Φάντης Μπαστούνι (1968) σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου & Κώστα Λυχναρά

Ο καπετάν-Ανδρέας, ένας χήρος πλοίαρχος, μαθαίνει ότι ο προγραμματισμένος απόπλους αναβάλλεται και το πλήρωμα ανακαλύπτει κρυμμένη στο ψυγείο του πλοίου μια κοπέλα, τη Μαρίνα. Η συντροφιά της και η ευγενική της συμπεριφορά τον κάνουν να την πάρει μαζί του στο σπίτι του στον Πόρο, όπου φιλοξενεί τη νύφη του Βασιλική και τα δύο ανίψια του. Η παρουσία της Μαρίνας εκεί οξύνει τα πάθη και προκαλεί τις ραδιουργίες της Βασιλικής, που κορυφώνονται όταν αυτός σαλπάρει για ταξίδι. Όταν το πλοίο του βυθίζεται και ο ίδιος θεωρείται αγνοούμενος, η νύφη του τον κηρύσσει νεκρό, διώχνει τη Μαρίνα και προσπαθεί να καρπωθεί την περιουσία του, με τη βοήθεια του δικηγόρου τους. Λίγο καιρό αργότερα, ο Ανδρέας επιστρέφει κρυφά, βρίσκει τη Μαρίνα, την παντρεύεται και την οδηγεί στο σπίτι του, όπου και επιβάλλει την τάξη….

*STAR, Κυριακή 18/09 στις 21.00

Ο Πληροφοριοδότης (2006) σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορσέζε

Προκειμένου να διατηρήσει την παντοδυναμία του, αρκετά χρόνια πριν, ένας πανίσχυρος άνδρας της Ιρλανδικής Μαφίας, είχε τοποθετήσει μέσα στους κόλπους της Αστυνομικής Ακαδημίας της Μασαχουσέτης μια ομάδα από τους πιο εξέχοντες και χαρισματικούς νεαρούς άνδρες του. Σκοπός του ήταν να αναρριχηθούν στην ιεραρχία της αστυνομίας και να αποτελέσουν στο μέλλον, τους πιο πιστούς πληροφοριοδότες του. Παράλληλα, στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την έξαρση του οργανωμένου εγκλήματος, οι αστυνομικές αρχές της Βοστόνης αποφασίζουν να τοποθετήσουν έναν μυστικό τους πράκτορα στην οργάνωση του αρχιμαφιόζου της περιοχής, του διαβόητου Φρανκ Κοστέλο. Πρόκειται για τον Μπίλι Κόστιγκαν, έναν φιλόδοξο αλλά και παράτολμο νεαρό αστυνομικό, που τελικά καταφέρνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Φρανκ και να διεισδύσει στην οργάνωσή του. Όμως οι αστυνομικές αρχές αντιμετωπίζουν ένα ακόμη καίριο πρόβλημα…

*STAR, Κυριακή 18/09 στις 23.00

Η Βασίλισσα (2006) σε σκηνοθεσία Στίβεν Φρίαρς

Μ. Βρετανία, καλοκαίρι του 1997: τα νέα του τραγικού θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα χτυπούν το Λονδίνο σαν κεραυνός εν αιθρία. Η κοινή γνώμη συγκλονίζεται: η θλιμμένη πριγκίπισσα δεν υπάρχει πια! Το παλάτι, σοκαρισμένο από το άνευ προηγουμένου μέγεθος του εθνικού πένθους, έρχεται σε επαφή με την κυβέρνηση για την διαχείριση της κατάστασης. Ο Τόνι Μπλερ επιθυμεί να λάβει η νεκρώσιμη ακολουθία δημόσιο χαρακτήρα για να ικανοποιήσει το λαϊκό αίσθημα, ενώ η Βασίλισσα Ελισάβετ ζητά μία πιο κλειστή, οικογενειακή τελετή. Έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, αποκαλύπτουν τους λεπτούς, υπόγειους χειρισμούς των δύο πιο ισχυρών ανθρώπων της Μ. Βρετανίας.

*ΑΝΤ1, Κυριακή 18/09 στις 20.00

Το Μαντολίνο Του Λοχαγού Κορέλι (2001) σε σκηνοθεσία Τζον Mάντεν

1942. Στο πλαίσιο της κοινής ιταλογερμανικής κατοχής, μια διμοιρία Ιταλών στρατιωτών φθάνει στην Κεφαλονιά για να ενισχύσει την τυπική στο νησί παρουσία των λιγοστών ναζιστικών δυνάμεων. Το ξέγνοιαστο μεσογειακό ταμπεραμέντο της φρουράς σύντομα θα αμβλύνει την αρχική δυσφορία των χωρικών, ενώ ένα παθιασμένο ειδύλλιο θα πλεχτεί βαθμιαία ανάμεσα στον φιλόμουσο λοχαγό των Ιταλών Antonio Corelli και την Πελάγια, τη μνηστευμένη κόρη του τοπικού γιατρού. Ώσπου, αναπόφευκτα, τα σύννεφα του πολέμου θα φτάσουν μέχρι τις ακτές του νησιού, απειλώντας την ηρεμία τόσο των κατοίκων όσο και των ανυποψίαστων κατακτητών.

*ΑΝΤ1, Κυριακή 18/09 στις 22.00

Μπρίτζετ Τζόουνς: Η Επόμενη Σελίδα (2004) σε σκηνοθεσία Μπίμπαν Κίντρον

Έχοντας τελικά βρει τον τέλειο άντρα στο πρόσωπο του όμορφου δικηγόρου Μαρκ Ντάρσι, η 30άρα πρώην γεροντοκόρη Μπρίτζετ Τζόουνς, έρχεται αντιμέτωπη με μια ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση… να τον κρατήσει! Όταν οι αμφιβολίες για τον εαυτό της επιστρέφουν. Συγχρόνως, ο γυναικάς πρώην εραστής Ντάνιελ Κλίβερ επανεμφανίζεται ακάλεστος. Έτσι, η Μπρίτζετ μπερδεύεται σε μια κωμική σειρά από κακές συμβουλές, παρεξηγήσεις και ολικές καταστροφές που μόνο σε αυτήν θα μπορούσαν να συμβούν!

*ANT1, Κυριακή 18/09 στις 00.45 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα