Μουσική

5 ολοκαίνουργια τραγούδια και 2 άλμπουμ για να ακούσεις σήμερα, Σάββατο!

Άκουσε τα όλα ένα προς ένα. 

Parallaxi
5-ολοκαίνουργια-τραγούδια-και-2-άλμπουμ-905052
Parallaxi

7 ολοκαίνουργιες κυκλοφορίες έρχονται για να σου κρατήσουν συντροφιά αυτό το Σαββατοκύριακο. Γι΄ αυτό πάρε το κινητό στο χέρι ή άνοιξε τον υπολογιστή και βάλε να παίζουν όλες οι νέες κυκλοφορίες τραγουδιών και άλμπουμ. Άκουσέ τα όλα ένα προς ένα: 

Τραγούδια

«Τι να λέμε τώρα» – Ελεονώρα Ζουγανέλη & Σταμάτης Κραουνάκης

eleonora-final-cover.jpg

Το ομότιτλο τραγούδι του album της Ελεωνόρας Ζουγανέλη και του Σταμάτη Κραουνάκη που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο που πέρασε και έχει συζητηθεί και αγαπηθεί πολύ, ενώ έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές! Το ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ είναι ένα καθαρόαιμο λαϊκό τραγούδι, φερμένο από τη καλή εποχή του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού! Ένα τραγούδι που αξίζει να προσέξετε!

«Τα Μαγικά Φτερά» – Γιάννης Κότσιρας & Σταύρος Νιφοράτος

giannis-kotsiras-stauros-niforatos-ta-maghika-ftera-dL2ex.jpg

Κυκλοφορεί ένα ολοκαίνουργιο υπέροχο τραγούδι με τον Γιάννη Κότσιρα και μια νέα εξαιρετική και πολύ ιδιαίτερη φωνή, αυτή του Σταύρου Νιφοράτου. «Τα Μαγικά Φτερά» σε στίχους του Νίκου Μωραϊτη και μουσική του Γιώργου Κυριάκου, είναι ένα μελωδικό, ρομαντικό τραγούδι, ένα τραγούδι που είχαμε ανάγκη όλοι να ακούσουμε! Ξυπνάει συναισθήματα, προκαλεί τρυφερότητα, εκπέμπει αγάπη! Ακούστε το και αφεθείτε αβίαστα στα συναισθήματα που θα σας προκαλέσει! Η σκηνοθεσία του music video είναι του Κώστα Καρύδα.

«Ερωτικό» (Τη νύχτα εκείνη) – Νότης Μαυρουδής & Γιάννης Κότσιρας

ervtiko.jpg

Ο Γιάννης Κότσιρας παρουσιάζει το νέο τραγούδι με τίτλο «Ερωτικό» (Τη νύχτα εκείνη) σε μουσική του καταξιωμένου συνθέτη Νότη Μαυρουδή και στίχους της ταλαντούχας Μάγδας Κατσάκου. Το τραγούδι «Ερωτικό» (Τη νύχτα εκείνη) αποτελεί προπομπό του νέου δίσκου του Νότη Μαυρουδή με τίτλο «Οχτώ κρυφές Μπαλάντες» που θα κυκλοφορήσει σύντομα από το Ogdoo Music Group σε καλαίσθητη έκδοση και θα περιλαμβάνει βιβλίο και cd.

«Αναζήτηση» – Monsieur Minimal & Μαρία Παπαγεωργίου

anazhthsh.jpg

Ο Monsieur Minimal διασκευάζει την αισθησιακή «Αναζήτηση» του Γιάννη Σπανού και Αλέξη Αλεξόπουλου. Μετά την τολμηρή κι επιτυχημένη διασκευή του θρυλικού “Υπάρχω” ο Monsieur Minimal βουτάει αυτή τη φορά στα αθώα κι αισθησιακά νερά της δεκαετίας του 70 κι επανεκτελεί την «Αναζήτηση» του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη, έχοντας ως μούσα και συνοδοιπόρο του για άλλη μια φορά την υπέροχη φωνή της Μαρίας Παπαγεωργίου.

«The World Could Be Falling Down» – Madrugada

j.jpg

Παράλληλα ένα ακόμη τραγούδι τους κυκλοφορεί από τα Pepper 96.6 Sessions σε μία νέα ακουστική εκδοχή του στο Pepper Radio: «The World Could Be Falling Down». Οι πάντα ανήσυχοι και δημιουργικοί Madrugada ηχογράφησαν για τον Pepper 96.6 το “The World Could Be Falling Down” σε μια νέα ακουστική version. Και πλέον οι φίλοι τους στην Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να το απολαύσουν και να συμφωνήσουν ότι οι Madrugada ξέρουν να πειραματίζονται.

Άλμπουμ

«Σε νέο Πλέσσιο» – Stereomatic C.E.O

stereomatic-ceo-mimis-plessas-se-neo-plessio.jpg

Οι Stereomatic C.E.O. είναι λάτρεις της «χρυσής εποχής» και κυρίως των τραγουδιών του Μίμη Πλέσσα, γι’ αυτό συνεργάζονται για άλλη μια φορά με την FM Records και αφιερώνουν το νέο τους album στη μουσική και τα τραγούδια του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη. Το album «Σε νέο Πλέσσιο», αποτελείται από 18 remixes. Μια επιλογή τραγουδιών που ταξιδεύουν στον χρόνο με τις αναλλοίωτες φωνές πολύ σπουδαίων καλλιτεχνών της τότε εποχής και την μουσική του σήμερα των Stereomatic CEO.

«Σμύρνης Θυμιάματα» – Πηγή Λυκούδη

mockup-eksofyllo.jpg

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, δημιουργήθηκε το album «Σμύρνης Θυμιάματα» και περιλαμβάνει δέκα τραγούδια – ποιήματα που έχω μελοποιήσει από την ποιητική συλλογή «Γράμματα στην Ιωνία» του Ίωνα ποιητή Γιάννη Π. Ιωαννίδη. Μία συλλογή που έχει βραβευθεί από την Εστία Νέας Σμύρνης το 1984. Τα ποιήματα αυτά ήρθαν στα χέρια μου μέσα στο διάστημα της 1ης καραντίνας τον Μάρτιο του 2020. Ένα διάστημα που βιώναμε όλοι μία πρωτόγνωρη εμπειρία! Μέσα στην ψυχή μου ξεχείλισε μια επιτακτική ανάγκη να δημιουργήσω ένα έργο που να αποτελεί φόρο τιμής στις αλησμόνητες πατρίδες. Ο ρόλος της Τέχνης είναι ρόλος αφύπνισης, γνώσης και μέσω αυτής μιας βιωματικής προσέγγισης μεγάλων Ιστορικών γεγονότων, όπως αυτό της Καταστροφής της Σμύρνης.Διαβάζοντας αυτά τα ποιήματα, το αίμα, η φωτιά, η εξορία, η καταστροφή ξεπηδούν και γίνονται εικόνες θυσίας και άφταστου Ελληνικού μεγαλείου. Τα αισθάνθηκα σαν μία προσευχή που περιγράφουν από την μία το Φως της Ιωνίας και από την άλλη την απελπισία που σε κάνει να αναζητήσεις την Λύτρωση στρέφοντας την ματιά σου στο Θεό! Εικόνες και συναισθήματα που κινητοποίησαν την ανάγκη μου να βάλω μουσική. Ευτυχώς είχα σύμμαχο τον πολύτιμο χρόνο που μου δινόταν και έτσι ξεκίνησε η δημιουργία αυτού του έργου.

«… Τα τραγούδια αυτά τα χαρακτηρίζει στο στίχο και στην μουσική το «Αχ!!!» που ακούστηκε από κάθε στόμα την μαύρη ώρα της καταστροφής της Σμύρνης. Η εισαγωγή κάθε τραγουδιού με την λέξη ΚΥΡΙΕ… τα μετατρέπει αβίαστα σε ΠΡΟΣΕΥΧΗ. Είναι η επίκληση που ενοποιεί αυτό τον κύκλο τραγουδιών σε ένα ενιαίο έργο. Μέσα σε αυτό το έργο εκτός των άλλων Ελληνικών ρυθμών ΚΑΙ ζεϊμπέκικα…Ίσως αναρωτηθεί κάποιος ακούγοντάς τα πως μπορεί να συνδυαστεί η ΠΡΟΣΕΥΧΗ με το ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΟ; Πιστεύω πως μπορεί απόλυτα αφού και τα δυο εμπεριέχουν, την μοναχικότητα και την βαθιά επικοινωνία με τον εαυτό μας. Το album «ΣΜΥΡΝΗΣ ΘΥΜΙΑΜΑΤΑ» αποτελεί έναν σταθμό στην πορεία μου και σε επίπεδο συνθετικής προσέγγισης αλλά και στην εκπλήρωση ενός στόχου χρόνων, να δημιουργήσω μία ενότητα για τις Αλησμόνητες Πατρίδες! Οι εξαιρετικοί ερμηνευτές, αυτού του albumείναι ο Μανώλης Μητσιάς, η Μαρία Σουλτάτουο Μάνος Κουτσαγγελίδης ,η Γεωργία Αγγέλου οι οποίοι ερμηνεύσαν με μοναδικό τρόπο και σφράγισαν ανεξίτηλα, το ύφος και την ποιότητα αυτού του έργου.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα