Μουσική

7 ολοκαίνουργια τραγούδια και 1 άλμπουμ να ακούσεις σήμερα, Σάββατο!

Άκουσέ τα όλα ένα προς ένα. 

Parallaxi
7-ολοκαίνουργια-τραγούδια-και-1-άλμπουμ-919175
Parallaxi

8 ολοκαίνουργιες κυκλοφορίες έρχονται για να σου κρατήσουν συντροφιά αυτό το Σαββατοκύριακο. Γι΄ αυτό πάρε το κινητό στο χέρι ή άνοιξε τον υπολογιστή και βάλε να παίζουν όλες οι νέες κυκλοφορίες τραγουδιών και άλμπουμ. Άκουσέ τα όλα ένα προς ένα:

«Έχω κέφια» – Γιάννης Αγγελάκας & οι 100º C

giannis-aggelakas.png

Ο Γιάννης Αγγελάκας και οι 100º C επανέρχονται με έναν ακόμα δίσκο αναφοράς για το ελληνικό rock. Έντεκα τραγούδια, νέοι σταθμοί μιας ψυχεδελικής διαδρομής που χαράζει η τρυφερότητα «αφηνιασμένων αγγελικών πλασμάτων».

To album «‘Έχω κέφια» κυκλοφορεί σε cd από το Ogdoo Music Group και την Alltogethernow, ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του music video από το πρώτο single του δίσκου «Ακόμα περπατάω». Όλα τα τραγούδια του θα είναι διαθέσιμα στις ψηφιακές πλατφόρμες στις 6 Μαΐου.

Ο Γιάννης Αγγελάκας με αφορμή την κυκλοφορία αναφέρει:

“«Έχω κέφια» Και πως αλλιώς θα μπορούσα να ονομάσω έναν δίσκο που η ηχογράφησή του ξεκίνησε λίγο πριν την πανδημία και τις εύφορες καραντίνες της και ολοκληρώθηκε λίγο πριν την ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία και με μια ακόμα πυρηνική απειλή να πλανιέται χαρμόσυνη πάνω απ’ τα κεφάλια μας; Και τέλος πάντων εγώ κι οι συνεργάτες μου, σαν χαρούμενοι, περήφανοι πολίτες αυτής της αξιοσέβαστης, ελεύθερης, πλούσιας και δίκαιης χώρας που χαίρει άκρας ψυχικής υγείας και κοινωνικής ειρήνης, πως αλλιώς θα μπορούσαμε να ονομάσουμε τον δίσκο μας; Την ευγνωμοσύνη μας για όλα αυτά τραγουδάμε. Καλή σας διασκέδαση.”

«Ο τοίχος» – Ελένη Δήμου

eleni-dinou.jpg

«Ο τοίχος» είναι το νέο τραγούδι του Γιάννη Τσιαντή που ερμηνεύει η Ελένη Δήμου και περιλαμβάνεται στο υπό έκδοση βιβλίο-cd του Γιάννη Τσιαντή «Χάραμα Καισαριανής» που θα κυκλοφορήσει σύντομα από τις εκδόσεις Μετρονόμος.

Ένα μυθιστόρημα κινηματογραφικής γραφής ορόσημων αλλά και άγνωστων ιστορικών γεγονότων, βασισμένο στη διαδρομή της κατοχικής εικόνας της Αθήνας και κυρίως της Καισαριανής, έτσι όπως διαμορφώθηκε και ζυμώθηκε στα προσφυγικά, στις μάχες των γειτονιών, στις ταβέρνες, στα εκτελεστικά αποσπάσματα και στα φριχτά κρατητήρια / φυλακές της Κομανταντούρ.

Το τραγούδι «Ο τοίχος», που ερμηνεύει η Ελένη Δήμου, αναδεικνύει την ιστορία που έχει «γραφτεί» σε επίπεδο ελευθερίας και ηρωισμού, όπως σ’ εκείνο το αείμνηστο άσμα του Μάνου Λοΐζου και της Κωστούλας Μητροπούλου «Ο δρόμος».

«Ακολουθώντας με σεβασμό και χρέος την ιστορία του τραγουδιού ‘’Ο δρόμος’’ του Μάνου Λοΐζου και της Κωστούλας Μητροπούλου, δημιουργήσαμε την ιστορία του ‘’Τοίχου’’ έτσι όπως γράφτηκε και χαράκτηκε στα εκτελεστικά αποσπάσματα στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, στις μάντρες γειτονιών και στα μπουντρούμια της Κοραή.» Γιάννης Τσιαντής

«Ταρίφας» – Σταμάτης Κραουνάκης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη

zoyghaneli-kraoynakis.png

«Τι να λέμε τώρα», ο δίσκος που ενώνει τον Σταμάτη Κραουνάκη με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Πρώτο single του άλμπουμ το «Πέταξα». Δεύτερο, ο «Ταρίφας», πάντα σε στίχους και μουσική του Κραουνάκη και ερμηνεία της Ζουγανέλη. Το video clip είναι σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Τσαουσόπουλου. Συμμετέχει ο Μιχάλης Σαράντης.

Απολαύστε το!

«Σεμέλη» – Βιβή Σινογιάννη

sinogiannh-semelh-3000x3000-c-final.jpg

Η Βιβή Σινογιάννη παρουσιάζει το νέο της τραγούδι με τίτλο «Σεμέλη» σε στίχους δικούς της και μουσική που μοιράστηκε με τον Ηρακλή Δημητρόγλου.

Η «Σεμέλη» υμνεί τη φιλία και τη ζωή ενός ξεχωριστού κοριτσιού, που ενώ απουσιάζει υπάρχει ολοζώντανο στις ζωές των ανθρώπων που την αγάπησαν σαν μία παρουσία διαρκής και έντονη. Η Βιβή Σινογιάννη μιλάει και ερμηνεύει με συγκίνηση και τρυφερότητα για τη Σεμέλη, την επιστήθια φίλη της και εκπληρώνει μία υπόσχεση μνήμης και αγάπης.

Η «Σεμέλη» είναι τραγούδι ισχυρών συναισθημάτων, όπως όλα αυτά που έχουν να αφηγηθούν μία αληθινή ιστορία για τους ανθρώπους που ενώ λείπουν τους περιέχουμε για πάντα.

«Μονάχα φίλη σου» – Γιοβάννα

giovanna.png

Η μυθική Γιοβάννα επιστρέφει στο στούντιο μετά από απουσία πολλών ετών και ερμηνεύει το τραγούδι «Μονάχα φίλη σου» σε μουσική του Γιώργου Καγιαλίκου και στίχους του Γιάννη Ευθυμιάδη.

Ένα τραγούδι που η ίδια ξεχώρισε από τον κύκλο τραγουδιών «Το κρύσταλλο του κόσμου» (Μετρονόμος, 2016) και το ερμηνεύει στα κονσέρτα της τα τελευταία χρόνια. Μια βαθιά και απόλυτα προσωπική «ανάγνωση» ενός τραγουδιού για την ιστορία της Μαγδαληνής από μια σπουδαία ερμηνεύτρια. Στο πιάνο την συνοδεύει ο σταθερός της συνεργάτης Χρήστος Κουμούσης. Η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο Praxis και τον ήχο επιμελήθηκε ο Κώστας Παρίσσης.

«Είσαι το δάκρυ μου» – Φλώρα Χερουβείμ

flora-cherouveim-2022-cover-web.jpg

Η ανερχόμενη μουσικοσυνθέτρια – ερμηνεύτρια Φλώρα Χερουβείμ, μέσα σε δύσκολες εποχές για την δισκογραφία και τους νέους καλλιτέχνες, επιστρέφει δυναμικά με το νέο της Digital Single «Είσαι το δάκρυ μου», που προέκυψε μέσα από τη συνεργασία της με την Ιωάννα Γκάτα που υπογράφει τους στίχους και τη μουσική.

Συνεχίζοντας τη συνεργασία της με την InSideOut Music Web Promotion και παραμένοντας πιστή σε όλα όσα την έκαναν να αγαπήσει τη μουσική, έρχεται με ανανεωμένη διάθεσή και μας παρουσιάζει μια όμορφη μουσική σύνθεση, μια δυνατή ερμηνεία.

«Δύση» – Harry Huta

harry-huta.png

Ο Harry Huta είναι τραγουδοποιός & ερμηνευτής της indie rock και pop. Τα τραγούδια του μιλούν για την Αθηναϊκή νύχτα, τα ακραία μεθύσια και τους εφηβικούς έρωτες. Μετά από πολύχρονες διαδρομές με συγκροτήματα σε Ελλάδα κι Αγγλία κάνει το δισκογραφικό του ντεμπούτο με το ep Ημιδιαμονή (2021) και το single Χιονάτη. Ένα χρόνο μετά επιστρέφει με τη δεύτερη του κυκλοφορία με τίτλο Δύση (29 Απριλίου 22). Ο ήχος του είναι ένας συνδυασμός μελωδικού ροκ, ψυχεδέλειας και soundtracks από film του Hollywood. Το κάθε τραγούδι θα μπορούσε να είναι μια αυτοτελής ταινία μικρού μήκους.

«Καρδιά Μου Αγάπα» – Στέλιος Μπικάκης

stelios-mpikakis.png

Είναι φορές πού τα λόγια είναι πολύ λίγα για να περιγράψουν κάποιους ανθρώπους. Σε αυτή την κατήγορια ανήκει ο Στέλιος Μπικάκης, με καθαρό βλέμμα και γνήσια κρητική ψυχή, ο οποίος όταν πιάνει την λύρα του και αρχίζει το τραγούδι, ταξιδεύεις μαζί του.

Η Αlpha Records παρουσιάζει το νέο του κομμάτι σε μουσική και στίχους της Σούλας Δασκαλομαρκάκη, η οποία δηλώνει ότι νιώθει μια στάλα, μέσα στο άπειρο του Θεού Φως, και παράλληλα ευλογημένη, που μέσα από εκείνη ήρθε το τραγούδι “Καρδιά μου αγάπα”. Το νέο αυτό τραγούδι μιλάει για το πώς πρέπει να βαδίζουμε στο δρόμο της ζωής.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα