Μουσική

6 ολοκαίνουργια τραγούδια και 3 άλμπουμ να ακούσεις σήμερα, Σάββατο!

Άκουσέ τα όλα ένα προς ένα.

Parallaxi
6-ολοκαίνουργια-τραγούδια-και-3-άλμπουμ-923574
Parallaxi

9 ολοκαίνουργιες κυκλοφορίες έρχονται για να σου κρατήσουν συντροφιά αυτό το Σαββατοκύριακο. Γι΄ αυτό πάρε το κινητό στο χέρι ή άνοιξε τον υπολογιστή και βάλε να παίζουν όλες οι νέες κυκλοφορίες τραγουδιών και άλμπουμ. Άκουσέ τα όλα ένα προς ένα:

«Σμύρνης Θυμιάματα» – Πηγή Λυκούδη

pighi-likoudi-thumb.jpg

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, η συνθέτρια Πηγή Λυκούδη κυκλοφόρησε πρόσφατα την καινούρια δισκογραφική της δουλειά με τίτλο «Σμύρνης Θυμιάματα».

Το album «Σμύρνης Θυμιάματα» περιλαμβάνει δέκα τραγούδια – ποιήματα που έχει μελοποιήσει η Πηγή Λυκούδη από την ποιητική συλλογή «Γράμματα στην Ιωνία» του Ίωνα ποιητή Γιάννη Π. Ιωαννίδη. Μία συλλογή που έχει βραβευθεί από την Εστία Νέας Σμύρνης το 1984.

Ερμηνεύουν ο Μανώλης Μητσιάς, ο Μάνος Κουτσαγγελίδης, η Μαρία Σουλτάτου και η Γεωργία Αγγέλου.

Όπως σημειώνει η συνθέτις …

«… Τα τραγούδια αυτά) υπογραμμίζουν το «Αχ!!!» που ακούστηκε από κάθε στόμα την μαύρη ώρα της καταστροφής της Σμύρνης… Αναφέρω τέσσερις στίχους του Γ. Π. Ιωαννίδη, από το έργο μας αυτό, που μίλησαν καταλυτικά μέσα μου και έγιναν πηγή έμπνευσης.

“Bang bang” – Kovacs 

kovacs.jpg

“Bang bang”: Μία λογική επέκταση του προηγούμενου single, “Not scared of giants”, που βρήκε τη Kovacs να αντιμετωπίζει τους φόβους της και να αποφασίζει ότι ποτέ δεν θα τους άφηνε να την κατακλύσουν ξανά. Το “Bang bang”, λέει μία ιστορία, όπου σκοτώνει τους πνευματικούς της δαίμονες, διορθώνει τα λάθη και σκοτώνει το παρελθόν. Το τραγούδι έχει σαφείς επιρροές από το πρώτο άλμπουμ της και αποδεικνύει ότι οι ένοχες λέξεις ποτέ δεν θα την κάνουν να σωπάσει.

Το video του “Bang bang”, είναι ένα κινηματογραφικό project όπου έκανε η ίδια την παραγωγή και τη δείχνει να σέρνει τον γίγαντα με τον δυναμικό της γάιδαρο, πάνω στον αμμώδη δρόμο, προς την τελική μοίρα, τον θάνατο. “I won’t make the same mistake”, λέει στους στίχους και καλά θα κάνετε να την πιστέψετε.

Η Ολλανδέζα καλλιτέχνιδα, Sharon Kovacs, δημιουργεί μουσική από πολύ νεαρή ηλικία, επηρεασμένη από τραγουδίστριες όπως οι Betty Davis, Etta James και Tina Turner. Το 2014, κυκλοφόρησε το πρώτο EP της, “My love”. Η επιτυχία ακολούθησε με τα single “My love” και “Diggin’” και το ντεμπούτο άλμπουμ της, “Shades of black”, μπήκε στα charts σε 36 χώρες, φτάνοντας στο #1 στην χώρα καταγωγής της, την Ολλανδία. Ακολούθησαν 60 εκατομμύρια views στο YouTube, ένα συμβόλαιο για modelling με τη Viva Paris, πολλές διακρίσεις και βραβεία, συναυλίες σε πολύ υψηλές θέσεις σε τεράστια φεστιβάλ και μία support περιοδεία στον Robbie Williams. Επίσης, κέρδισε το διάσημο βραβείο EBBA κι έπαιξε σε φεστιβάλ όπως το Glastonbury και το Sziget. Μαζί με τον παραγωγό Jonathan Quarmby, ο οποίος έχει κερδίσει πολλά βραβεία, η Kovacs αυτήν την περίοδο, τελειώνει το τρίτο άλμπουμ της, που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2023.

“Distance” – Δημήτρης Λιόλιος

dimitris-liolios.jpg

Ο Δημήτρης Λιόλιος έχει μακρά δισκογραφική πορεία μέσα στα χρόνια. Τον γνωρίζουμε από τον ιδιαίτερο εναλλακτικό του ήχο και μουσικό ύφος που στιγμές φλερτάρει με την rock μουσική στις διάφορες εκφάνσεις της ενώ άλλοτε προσεγγίζει τα τραγούδια του με έναν απόλυτα λυρικό τρόπο. Γνωστός επίσης από τις συνεργασίες του με σημαντικά ονόματα της ελληνικής αλλά και ιταλικής σκηνής όπως οι Λαυρέντης Μαχαιρτίτσας, Γιάννης Ζουγανέλης, Πάνος Μουζουράκης, Nomadi, Γιάννης Γιοκαρίνης Χρήστος Δάντης, Σοφία Βόσσου και άλλοι.

Αυτή τη φορά, μας παρουσιάζει μια εντελώς διαφορετική κυκλοφορία από ότι ως τώρα μας έχει συνηθίσει. Ο τίτλος της, “Distance” (Απόσταση) και είναι ένα ψηφιακό άλμπουμ με δώδεκα instrumental συνθέσεις του. Film score – cinematic – σύγχρονη minimalist μουσική με μη αναμενόμενες hard rock, new age αλλά και Avant garde αναφορές, εστιάζοντας θεματολογικά – αν κρίνει κάποιος από τους τίτλους – στην αναζήτηση του εσωτερικού εαυτού. Η παραγωγή του άλμπουμ ιδιαίτερα προσεγμένη ενώ η ροή σαν άκουσμα, ταξιδεύει τον ακροατή από την πρώτη στιγμή.

«Πιστεύω» – Μιχάλης Καλκάνης

mikhalis-kalkanis.png

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου δημιουργού Τάσου Λειβαδίτη, το ποίημα του “Πιστεύω” – ”Believe” επενδυμένο με την μουσική του συνθέτη Μιχάλη Καλκάνη αποκτά μια νέα δυναμική.

Η καθηλωτική απαγγελία του έξοχου ηθοποιού Δημήτρη Καταλειφού και η τολμηρή και πρωτότυπη μουσική σύνθεση μας ανοίγουν μια πόρτα στον απέραντο ορίζοντα των υπαρξιακών αναρωτήσεων. Τι πραγματικά μετράει στη ζωή μας; Έχουμε μέσα μας αρκετό φως για να επιμείνουμε, να μην παραιτηθούμε από την υπερπροσπάθεια να κάνουμε το μέλλον μας πιο ανθρώπινο;

Η συνομιλία λόγου και μελωδίας γεμάτη σκέψεις και εικόνες ενώνει άρρηκτα την ποίηση με την αφήγηση και την μουσική. Το ”Believe” αναδεικνύει την αλληλεπίδραση μεταξύ ενός ουτοπικού και ενός ρεαλιστικού κόσμου που φτάνει σε εμάς μέσα από ένα υπερβατικό performance στο κοντραμπάσο δίνοντας μια σύγχρονη πνοή στους αιώνιους στίχους του μεγάλου ποιητή.

Στο βίντεο που συνοδεύει το κομμάτι, σε σκηνοθεσία του Κώστα Μπρουμά, εικόνες από το αστικό τοπίο και τους ανθρώπους του, αισθητοποιούν με καλλιτεχνική ματιά την αντίθεση ανάμεσα στο σύγχρονο τρόπο ζωής και τις βαθιές θεμελιώδεις πνευματικές ανάγκες του ανθρώπου.

«Φεύγω για μένα» – Παντελής Καστανίδης

pantelis-kastanidis.png

Ο Παντελής Καστανίδης μας παρουσιάζει τη νέα του δουλειά με τίτλο “Φεύγω για μένα”! Πρόκειται για μία δυναμική Pop μπαλάντα, που σε ξεσηκώνει και αγγίζει από το πρώτο άκουσμα. To καινούργιο τραγούδι του ερμηνευτή φέρει την υπογραφή του Ησαία Ματιάμπα σε στίχους και μουσική.

Με την ξεχωριστή χροιά και τη δημιουργική­ ορμή του Παντελή Καστανίδη το τραγούδι μπαίνει αμέσως στη λ­ίστα των επιτυχιών κ­αι φαίνεται να κερδίζ­ει τις εντυπώσεις. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Alex Konstantinidis μεταφέροντας συναισθήματα μέσα από προβλήματα της καθημερινότητας με εικόνα του καθηλώνει.

«Το παιδί» – Θοδωρής Κοτονιάς – Γιώργος & Νίκος Στρατάκης

kotonias-to-paidi-3000x3000-final.jpg

Ο καταξιωμένος τραγουδοποιός Θοδωρής Κοτονιάς επανέρχεται με νέο single. Τρεις καταξιωμένοι καλλιτέχνες ο Θοδωρής Κοτονιάς, ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης που αγαπήθηκαν για τα τραγούδια τους και το μουσικό τους ήθος, σμίγουν με αφορμή τη φιλία τους και το καινούριο τραγούδι του Θοδωρή Κοτονιά σε στίχους και μουσική που έγραψε ο ίδιος με τίτλο «Το παιδί».

Μία ηλεκτρική μπαλάντα με παραδοσιακό ύφος που οι στίχοι του θίγουν τον δρόμο της ανθρωπότητας προς τη κατάκτηση του διαστήματος, έχοντας λησμονήσει να κατακτήσει πρώτα την ανθρωπιά του εαυτού του και εκείνο το μικρό παιδί…

“LUNCH BREAK” – Bobya Cottisha

bobya-cottisha.jpg

Το Breakfast για τους Bobya Cottisha πέρασε! Χρειάστηκαν ενάμιση χρόνο για να φτάσουν στο LUNCH BREAK τους , όμως τα κατάφεραν…ή έτσι νομίζουν. Το LUNCH BREAK λοιπόν είναι το 2ο album των Bobya Cottisha το οποίο κυκλοφορεί από την Mellowsophy Music στα μέσα της άνοιξης του 2022.

Τα πολύχρωμα vibes , η pop αισθητική τους και το happy feel των κομματιών σου ξυπνάνε την ανοιξιάτικη διάθεση που χρειάζεσαι μετά από έναν κρύο χειμώνα. Το LUNCH BREAK των Bobya Cottisha έχει ως εξής : Ένα φλερτ στο γραφείο, LUNCH BREAK . Mια αναζήτηση των Bobya Cottisha στον ιδανικό τους κόσμο καθοδηγούμενη από την φωνή του Bob Ross, The Joyrney to Dreamcream.

Τον Veetchy , έναν ράπερ από το Los Angeles που αποφάσισε να φέρει ένα πιο ανεβαστικό vibe στο album τους, LAZY PRINCE. Ένα τραγούδι γεμάτο με neosoul/Rnb στοιχεία, το οποίο γράφτηκε σε μια νύχτα στο home studio των Bobya Cottisha, night before και τέλος το everything.

«Όπιο» – Αλεξάνδρα Μπουνάτσα 

alexandra-mpounatsa-opio-digital-cover.jpg

Το Όπιο έχει υπόσταση. Είναι ιδιαίτερα προσωπικό για τον καθένα, γι’ αυτόν που έχει ζήσει τον πόνο σε οποιαδήποτε μορφή του.

Η Αλεξάνδρα Μπουνάτσα στο δεύτερο προσωπικό της single γράφει για τον πόνο σε ένα τραγούδι-παράκληση. Το “Όπιο” είναι μια δυναμική μπαλάντα, τα χαρακτηριστικά της οποίας θέλουν να κάνουν τον ακροατή να ταυτιστεί με τα λόγια της και να εκτονώσει τα συναισθήματα του με τη μουσική της. Σε στίχους και μουσική της ίδιας, αυτή τη φορά μπαίνει στον ρόλο του παθόντα και παρακαλάει αυτό που την πονά να σταματήσει! Εις μνήμην ενός πολύ αγαπημένου της ανθρώπου και με την ελπίδα για μία ήρεμη ζωή μακριά από στεναχώριες.

“The Crossing” – Blend Mishkin & Roots Evolution

blend-mishkin-roots-evolution.jpg

Το “The Crossing” είναι το δεύτερο σινγκλ που προέκυψε από το επερχόμενο άλμπουμ των Blend Mishkin & Roots Evolution “Unity of Opposites” και περιλαμβάνει τον ταλαντούχο σολίστα Πάνο Δημητρακόπουλο.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα