Μουσική

7 ολοκαίνουργια τραγούδια και 3 άλμπουμ να ακούσεις σήμερα, Σάββατο!

Άκουσε τα όλα ένα προς ένα.

Parallaxi
7-ολοκαίνουργια-τραγούδια-και-3-άλμπουμ-910364
Parallaxi

10 ολοκαίνουργιες κυκλοφορίες έρχονται για να σου κρατήσουν συντροφιά αυτό το Σαββατοκύριακο. Γι΄ αυτό πάρε το κινητό στο χέρι ή άνοιξε τον υπολογιστή και βάλε να παίζουν όλες οι νέες κυκλοφορίες τραγουδιών και άλμπουμ. Άκουσέ τα όλα ένα προς ένα:

«Μη με ρωτάς» – Δημήτρης Νικολούδης

dimitris-nikoloudis.png

Κυκλοφόρησε το νέο τραγούδι του Δημήτρη Νικολούδη με τίτλο «Μη με ρωτάς» . Ο νέος δίσκος του Δημήτρη Νικολούδη με συνθέσεις εξαιρετικών συνθετών και στίχους σπουδαίων στιχουργών. Σύντομα το τραγούδι «Μη με ρωτάς» στα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες. Απολαύστε το!

«Τελεφερίκ» – ΜΕΝΤΑ

menta-20211-web.jpg

Ένα χρόνο μετά την πρώτη παραγγελία και έπειτα από πολλές περιπέτειες, οι ΜΕΝΤΑ κυκλοφορούν το συλλεκτικό βινύλιο για το τελευταίο τους άλμπουμ, «Τελεφερίκ». Το «Τελεφερίκ» κυκλοφόρησε ψηφιακά και σε CD τον Οκτώβριο του 2021 και αποτελεί την πιο ιδιαίτερη δισκογραφική δουλειά των ΜΕΝΤΑ ως τώρα. Δέκα καλλιτέχνες έδωσαν τα λόγια και τη φωνή στις πρώτες ορχηστρικές συνθέσεις του συγκροτήματος που κυκλοφόρησαν πριν από 7 χρόνια.

Λένα Πλάτωνος, Γιάννης Αγγελάκας, Παύλος Παυλίδης, CotiK., Νικόλας (Razastarr), Χρήστος Λαϊνάς, PrinsObi, NalyssaGreen, DanaiNielsen και Σέργιος Βούδρης (στο δέκατο -bonus-track που δεν είχε συμπεριληφθεί στην αρχική έκδοση), αποδέχτηκαν αυτήν την πρόσκληση, γράφοντας στίχους στα ελληνικά και ερμηνεύοντας τα τραγούδια του «Τελεφερίκ». Στην κινηματογραφική δυστοπία του πρωτότυπου έργου, υπόκρουση σε μια ταινία που δεν έχει ακόμη υπάρξει, έρχονται να ταιριάξουν σαν γάντι, οι στίχοι των γνωστών καλλιτεχνών, σαφώς επηρεασμένοι από τα συναισθήματα της ζωής στα χρόνια της πανδημίας. Η ηχοληψία, η μίξη και η παραγωγή έγινε από τον Κώστα Βλάχα και τον Χρήστο Λαϊνά ενώ το mastering έκανε ο Μike Hillier στα Μetropolis Mastering studios. Ο σχεδιασμός εξωφύλλου πραγματοποιήθηκε από τη Στεφανία Τσούκα και οι φωτογραφίες είναι του Χρήστου Λαϊνά. Το «Τελεφερίκ» έλαβε εξαιρετικά σχόλια τόσο από μουσικούς συντάκτες όσο και από το κοινό ενώ μπήκε στις λίστες με τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς.

«Να ‘ρθεις ξανά» – Κωνσταντίνα Πάλλα

palla-na-rtheis-xana-3000x3000-c.jpg

H ταλαντούχα ερμηνεύτρια Κωνσταντίνα Πάλλα επανέρχεται με το νέο της τραγούδι που έχει τίτλο «Να ‘ρθεις ξανά». Το τραγούδι είναι ένα «δυνατό» ζεϊμπέκικο, σε μουσική του Βασίλη Πασλίδη και στίχους του Χρήστου Πασλίδη. Η Κωνσταντίνα Πάλλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Τρίκαλα. Η επαφή της με τη μουσική άρχισε από πολύ νωρίς, όταν ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στην κλασική κιθάρα και στη θεωρία της μουσικής.

Έπειτα από μια σειρά ετών κατά τα οποία εμφανιζόταν σε μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης, τα τελευταία χρόνια τη συναντάμε και σε διάφορα στέκια και μουσικές σκηνές της Αθήνας. Έχει συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα της εγχώριας μουσικής, μεταξύ των οποίων η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Κώστας Λειβαδάς, ο Μάκης Σεβίλογλου, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και ο Πάνος Μουζουράκης. Το εξαιρετικό τραγούδι «Να ‘ρθεις ξανά» δίνει στην Κωνσταντίνα Πάλλα τη δυνατότητα να ξεδιπλώσει όλες τις ερμηνευτικές της αρετές, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί μία από τις σημαντικότερες σύγχρονες λαϊκές φωνές που διαθέτει η μουσική μας σκηνή.

Η ματαίωση των προσδοκιών του έρωτα, η απουσία και ο πόθος της επιστροφής είναι από τα κλασσικά θέματα που πραγματεύεται το λαϊκό μας τραγούδι και εδώ οι δύο δημιουργοί καταφέρνουν να το εκφράσουν με πρωτοτυπία και συναισθηματικά ένταση, βρίσκοντας στο πρόσωπο της Κωνσταντίνας την ιδανική ερμηνεύτρια που θα την αποδώσει.

«Τραπουλόχαρτο» – Χριστιάνα Γαλιάτσου

galiatsou-trapouloxarto-3000x3000-a2.jpg

Η Χριστιάνα Γαλιάτσου επανέρχεται δισκογραφικά με μια ακόμη ιδιαίτερη πρόταση.  Η προικισμένη ερμηνεύτρια παρουσιάζει τη διασκευή ενός ιδιαίτερου τραγουδιού του ανεπανάληπτου Μανώλη Χιώτη. Το «Τραπουλόχαρτο» σε στίχους του μάστορα του λόγου Νίκου Φατσέα, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1952 σε ερμηνεία της Ελένης Λαμπίρη και του ίδιου του συνθέτη και βιρτουόζου μουσικού.

Ο Λευτέρης Πουλιού υπογράφει την ευφάνταστη διασκευή του τραγουδιού καθώς και την ενορχήστρωση προσδίδοντάς του μία εντελώς νέα, σύγχρονη διάσταση. Η Χριστιάνα Γαλιάτσου είναι μία πολυτάλαντη ερμηνεύτρια της νέας γενιάς που κινείται με άνεση σε όλο το φάσμα του καλού ελληνικού τραγουδιού. Το διακριτό ηχόχρωμα της φωνής της και η εξαιρετική της τεχνική, της δίνουν τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται άριστα σε κάθε ερμηνευτική πρόκληση. Στην πορεία της συναντάμε σπουδαίες συνεργασίες και εκλεκτικές επιλογές. Στο «Τραπουλόχαρτο», η ερμηνεία της ξεχωρίζει για την πληρότητα, τη νεανική ενέργεια και το μπρίο, που ακολουθεί αρμονικά και τονίζει τον χορευτικό ρυθμό που έχει δώσει στο τραγούδι ο Λευτέρης Πούλιος χαρίζοντάς του καινούρια πνοή, εβδομήντα χρόνια από την πρώτη του εκτέλεση. Το music video που συνοδεύει την κυκλοφορία αποτελεί μία ευχάριστη, ευρηματική έκπληξη. Το σενάριο είναι της ίδιας της ερμηνεύτριας και η σκηνοθεσία του ταλαντούχου Πάνου Ηλιόπουλου. Την παράσταση εδώ «κλέβει» σε πρωταγωνιστικό ρόλο ο αγαπημένος, εξαιρετικός ηθοποιός Γιάννης Μποστατζόγλου που τίμησε τη Χριστιάνα με την παρουσία του στην οπτικοποίηση του τραγουδιού. Και βέβαια η ίδια η ερμηνεύτρια με την όμορφη παρουσία, την «άνεση» και αμεσότητά της στο φακό.

«Κυκλοφορώ κι οπλοφορώ» – Αγγελική Μπεμπέκη

bebekh-kykloforw-ki-oploforw-3000x3000-b-final.jpg

Η αξιόλογη ερμηνεύτρια Αγγελική Μπεμπέκη παρουσιάζει σε διακευή και ενορχήστρωση του κορυφαίου σολίστα της κιθάρας, συνθέτη και ενορχηστρωτή Μανόλη Ανδρουλιδάκη τη μεγάλη επιτυχία των Σταμάτη Κραουνάκη, Λίνας Νικολακοπούλου και Άλκηστης Πρωτοψάλτη «Κυκλοφορώ κι Οπλοφορώ». Η Αγγελική Μπεμπέκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε παιδαγωγικές επιστήμες, κλασσικό πιάνο, Μονωδία και Μελοδραματική. Στα 17 της ξεκινάει τα πρώτα μαθήματα κλασσικού τραγουδιού και παράλληλα συμμετέχει σε μουσικά σύνολα με συναυλίες και εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Έχοντας στέρεες μουσικές σπουδές κάνει δυναμικά την εμφάνισή της στη δισκογραφία και δεν διστάζει να αναμετρηθεί με ένα εμβληματικό τραγούδι δίνοντάς του νέα πνοή με μία εξαιρετική ερμηνεία. Η πειθαρχία που της έχουν χαρίσει οι πολύχρονες σπουδές της, η συνεργασία της στη σκηνή με σημαντικούς καλλιτέχνες καθώς και η μεγάλη έκταση της φωνής της σε συνδυασμό με την εκφραστικότητά της, την καθιστούν ως μία από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες της νέας γενιάς που συνδυάζει το ταλέντο με την κατάρτιση. Η διασκευή του Μανόλη Ανδρουλιδάκη με σεβασμό στο πρωτότυπο υλικό δίνει μία νέα πολύ ενδιαφέρουσα διάσταση στο πασίγνωστο «Κυκλοφορώ κι Οπλοφορώ», και σε συνδυασμό με τις σύγχρονες ενορχηστρωτικές του ιδέες, του χαρίζει μία δεύτερη ζωή.

«Σκιά» – Νίκη Κοπίτα

niki-kopita.jpg

Από τις νέες φωνές που έχουν ήδη ξεχωρίσει με τα δύο πρώτα της τραγούδια, η Νίκη Κοπίτα παρουσιάζει το νέο της single “Σκιά”. Τραγούδι της τραγουδοποιού Μαρίας Καμπούρη που έγραψε και το “Θέλω ζευγάρια” με το οποίο μας συστήθηκε η Νίκη πριν ένα χρόνο. Η “Σκιά”, με την χαρακτηριστική “κολλητική” μελωδία της τρομπέτας, είναι ένα τραγούδι για την ανασφάλεια των σχέσεων. Τραγούδι φωτεινό και αισιόδοξο, όπως η πίστη μας στον έρωτα που νικά τις αντιξοότητες. Η ερμηνεία της Νίκης Κοπίτα κινείται με λεπτές ισορροπίες μεταξύ σκιάς και φωτός, γειωμένης παραδοχής και ονειρικής προοπτικής. Μια φωνή που μοιάζει να έχει διανύσει μια διαδρομή ωριμότητας και πειστικής εκφραστικότητας.

«Όλο κάτι μου λείπει» – Λάκης Παπαδόπουλος

papadopoylos-olo-kati-moy-leipei-3000x3000-a-final.jpg

Ο Λάκης Παπαδόπουλος ανεξάντλητος δημιουργικά επανέρχεται με το νέο του album που έχει τίτλο «Όλο κάτι μου λείπει» και κυκλοφορεί σε cd από το Ogdoo Music Group. Στον δίσκο συμμετέχουν οι καταξιωμένοι ερμηνευτές: Γιάννης Κότσιρας, Δώρος Δημοσθένους, Απόστολος Μόσιος και η Σοφία Ράπτη ενώ τα περισσότερα τραγούδια ερμηνεύει με τον δικό του μοναδικό τρόπο ο ίδιος ο συνθέτης. Στίχους έχουν γράψει εκτός από τον Λάκη Παπαδόπουλο, οι: Γιώργος Βρούβας, Ελένη Ζιώγα, Άντρη Θεοδώρου, Μαρία Μπακιρτζή και Σάννυ Μπαλτζή, ενώ ο δίσκος περιέχει και την εξαιρετική διασκευή της μεγάλης επιτυχίας των Ραπίτη – Τραϊοφόρου «Να με παίρνανε τα σύννεφα».

Ο Λάκης Παπαδόπουλος δημιουργεί έναν αξιοζήλευτο δίσκο αποδεικνύοντας ότι η εποχή των album δε θα παρέλθει ποτέ, όσο υπάρχουν δημιουργοί να τα οραματιστούν και να τα σχεδιάσουν ως την τελευταία τους λεπτομέρεια. Ο δίσκος «Όλο κάτι μου λείπει» περιέχει δώδεκα τραγούδια, κάποια παλιότερες επιτυχίες του συνθέτη ερμηνευμένα εδώ από τον ίδιο αλλά και νέα που αποτελούν ευχάριστες εκπλήξεις, όπως το υπέροχο «Όταν» που σφραγίζει με τη συγκινητική ερμηνεία του ο Γιάννης Κότσιρας, ο οποίος υπογράφει και την ενορχήστρωση. Ξεχωριστή στιγμή είναι η απόδοση στα αγγλικά, με τίτλο “Rock ‘N’ Roll Coat”, της μεγάλης επιτυχίας «Το παλιό μου παλτό» από τη Σάννυ Μπαλτζή που είχε γράψει και τους στίχους στα ελληνικά. Το τραγούδι απογειώνει με την ερμηνεία του ο Απόστολος Μόσιος. Ο Λάκης Παπαδόπουλος είναι ένας από τους λίγους καλλιτέχνες που δε χάνουν με το χρόνο ούτε την έμπνευσή τους, ούτε τη δημιουργική τους ορμή και έχει τη σπάνια ικανότητα να απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στο πλήθος των επιτυχιών του.

“Bluffs” – Daphne and the Fuzz

daphne-and-the-fuzz.jpg

Ο 3ος δίσκος της Daphne and the Fuzz, “Bluffs” κυκλοφόρησε από την Mellowsophy Music. Την παραγωγή υπογράφει ο Βασίλης Νησσόπουλος σε μια συλλογή alternative pop κομματιών με δυναμικά rock riffs, industrial ξεσπάσματα και blues μελωδίες. 9 κομμάτια “μπλόφες” στα οποία η Daphne Lz εξερευνά πιο εσωτερικές πτυχές του εαυτού της και ερωτήματα, όπως το πώς δημιουργείται τέχνη από το κενό και όταν όλα έχουν πλέον ειπωθεί.

«Αλήθεια» – Θοδωρής & Παναγιώτης Σαρηβασίλης

thodoris-sarivasilis.png

Μαζί με τον αδερφό μου Παναγιώτη Σαρηβασίλη δημιουργήσαμε το τραγούδι με τίτλο “Αλήθεια”. Με τον δικό τους τρόπο θελήσαν να φωνάξουν την “Αλήθεια” για τον ξεριζωμό των Ελλήνων τις Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης, καθώς και την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ελπίζοντας το τραγούδι αυτό να γίνει “Καράβι” και να την ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο.

«Βαρκάκι του Ουρανού» – Τα Φρούτα Του Δάσους

ta-froyta-toy-dasoys.png

«Εσύ βαρκάκι του ουρανού που ξέγνοιαστο αρμενίζεις και γύρω απο τους αστερισμούς με γλυκονανουρίζεις. Βόλταρε την ψυχούλα μου σε μαγικά ακρογιάλια, ήρθαν φουρτούνες και καημοί και με κάναν σμπαράλια.»

Τα φρούτα του Δάσους επιστρέφουν με μία νέα κυκλοφορία. Απολαύστε το «Βαρκάκι του Ουρανού».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα