Featured

7+1 επιλογές για τους λάτρεις των animation ταινιών μικρού μήκους

Ποιος είπε ότι τα animation είναι μόνο για παιδιά;

Μαρία Γιαννακού
71-επιλογές-για-τους-λάτρεις-των-animation-ταινι-772896
Μαρία Γιαννακού
Στιγμιότυπο από την ταινία “Happiness” του Steve Cutts

Για πολλά χρόνια, θυμάμαι να ακούω να χαρακτηρίζουν στην Ελλάδα “παιδικά” ή “μίκυ μάους” οποιαδήποτε ταινία animation. Έτσι, παρατηρούσα ανθρώπους όλων των ηλικιών να θεωρούν εσφαλμένα ότι οι συγκεκριμένες ταινίες απευθύνονται κυρίως -αν όχι μόνο- στο παιδικό κοινό.

Μεγαλώνοντας, όσο περισσότερες μικρού μήκους animation ταινίες έβλεπα, τόσο πιο έντονα μου φαινόταν ότι ναι μεν είναι -συνήθως- ταινίες που μπορεί να παρακολουθήσει κι ένα παιδί και να τις κατανοήσει, αλλά μας θυμίζουν αλήθειες που ως ενήλικες συχνά ξεχνάμε.

Ακολουθούν 7+1 μικρού μήκους animation που αξίζει να δεις:

1) Forgot

Ξεχάσαμε. Ξεχάσαμε τα πάντα: από τα κλειδιά και τα παλιά πράγματα, μέχρι τον πόνο, την αγάπη και τα όνειρα μας. Έρχεται το “Forgot” να μας θυμίσει ό,τι ξεχάσαμε.

2) In the Fall

Μαζί με όλα τα άλλα που ξεχάσαμε, ξεχάσαμε και τι θα πει ζωή. Ο Steve Cutts,στην ταινία του “In the Fall” μας κλείνει το μάτι λίγο πριν την τελική πτώση. Μήπως τελικά δεν είναι ποτέ αργά;

3) Happiness 

Για ακόμη μία φορά ο πάντα καυστικός Steve Cutts θίγει ζητήματα σχετικά με το σύγχρονο τρόπο ζωής, το κυνήγι της ευτυχίας και της πληρότητας. Μέσα σε μόνο 4 λεπτά τα λέει όλα.

4)Bottle

Δύο χαριτωμένα πλασματάκια που ζουν σε δύο διαφορετικούς κόσμους αξιοποιούν ένα μπουκάλι για να έρθουν “κοντά”. Κάποια στιγμή όμως μόνο αυτό δεν τους φτάνει. Αρκεί η αγάπη για να καλύψουν τη μεταξύ τους απόσταση;

5)Lost & Found

Πρόκειται για μια γλυκιά ιστορία αγάπης, με πρωταγωνιστές ένα χαριτωμένο δεινοσαυράκι και μια μικρή αλεπού. Όταν η αλεπού κινδυνεύει, το δεινοσαυράκι παίρνει φόρα και αποφασίζει να κάνει τα πάντα για εκείνη.

Το “Lost and found” είναι η ταινία που θα σου λιώσει την καρδιά.

6)The Gift

Ένα ζευγάρι, όπως όλα τα άλλα, μοιράζεται ένα δώρο. Η μόνη διαφορά είναι ότι όταν εκείνη δέχεται το δώρο που της δίνει ο αγαπημένος της, “αναγκάζεται” να το κουβαλάει παντού και πάντα μαζί της: ακόμα κι όταν οι δρόμοι τους χωρίσουν.

7)I am dyslexic

Δύο φοιτητές που έχουν οι ίδιοι δυσλεξία, γράφουν το σενάριο ολοκληρώνουν την ταινία “I am dyslexic” κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, και μάλιστα την ολοκληρώνουν χωρίς budget.  Με το συγκεκριμένο έργο τους, επιχειρούν να μοιραστούν με τους θεατές την οπτική και τις δυσκολίες που συναντάει ένα παιδί με μαθησιακές δυσκολίες.

8)Alike

Αλήθεια, χρειάζεται να είμαστε όλοι ίδιοι; Πόσο εύκολο είναι να είσαι ο εαυτός σου στον κόσμο που μεγαλώνουμε και ζούμε; Ένας μικρός μπομπιράκος, μαζί με τον πατέρα του, βρίσκουν την απάντηση και το δρόμο για τη δική τους ευτυχία.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα