Πολιτισμός

9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση!

Προτάσεις για τους σινεφίλ που θέλουν την άνεση του σπιτιού τους

Parallaxi
9-ταινίες-για-να-δεις-απόψε-στην-τηλεόρα-922371
Parallaxi

Απόλαυσε σινεμά από τον καναπέ σου!

Darling (1965) σε σκηνοθεσία John Schlesinger

Η νεαρή Νταϊάνα Σκοτ είναι αποφασισμένη να κατακτήσει όλα όσα ονειρεύεται στη ζωή της. Με όπλο την ομορφιά της, γοητεύει όσους άντρες συναντά, αντιμετωπίζοντάς τους σαν σκαλοπάτια στη σκάλα που οδηγεί στην εκπλήρωση των στόχων της. Όμως, τελικά, η ισορροπία των σχέσεων δεν είναι τόσο σταθερή όσο πιστεύει και οι ρόλοι του θύτη και του θύματος δεν είναι δεδομένοι.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 02/10 στις 23.00

Αν Έχεις Τύχη (1964) σε σκηνοθεσία Γιώργου Πετρίδη

Ένας άνεργος καθηγητής βρίσκει στο δρόμο του ένα λαχείο, το μαζεύει και κερδίζει ένα τεράστιο ποσό. Αντί όμως να λύσει το πρόβλημα της ζωής του μπλέκει σε μία τρελή περιπέτεια.

*ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, Κυριακή 02/10 στις 20.00

Bohemian Rhapsody (2018) σε σκηνοθεσία Μπράιαν Σίνγκερ

Η πορεία του θρυλικού ροκ συγκροτήματος των Queen μέσα από την ανατρεπτική μουσική τους και την ξεχωριστή φυσιογνωμία του τραγουδιστή τους, Φρέντι Μέρκιουρι, λίγο πριν την ιστορική συναυλία Live Aid του 1985. Ξεκινώντας από τη δεκαετία του 70, ο Φρέντι Μέρκιουρι απογειώνει την πρωτοποριακή μπάντα με τη μοναδικότητα των φωνητικών του χορδών και την αντισυμβατική προσωπικότητά του, ενώ ο ίδιος κατακτά την παγκόσμια αναγνώριση. Όταν μερικά χρόνια αργότερα, οι σκοτεινές επιρροές του τον οδηγήσουν να εγκαταλείψει το συγκρότημα για σόλο καριέρα, θα αισθανθεί «έξω από τα νερά του». Μετανιωμένος, θα καταφέρει να επανενωθεί μαζί τους λίγο πριν την ιστορική συναυλία του Live Aid. Γνωρίζοντας ήδη ότι πάσχει από AIDS και παρά τις εντολές του γιατρού του, θα οδηγήσει το συγκρότημα σε μια από τις πιο θρυλικές ροκ εμφανίσεις όλων των εποχών…

*OPEN BEYOND, Κυριακή 02/10 στη 01.45

Sniper: Η Απόλυτη Αποστολή (2017) σε σκηνοθεσία Κλαούντιο Φα

O Κολομβιανός βαρόνος ναρκωτικών Μοράλες προσλαμβάνει έναν ελεύθερο σκοπευτή με το όνομα « διάβολος « για να εξοντώσει έναν προς έναν τους εχθρούς του. Χωρίς αντιπάλους ο Μοράλες αποκτά τον έλεγχο των περισσοτέρων καρτέλ στις ΗΠΑ. Η αστυνομία για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την παντοδυναμία του Μοράλες στέλνει στην Κολομβία την πράκτορα Εστράντα, που παρακολουθούσε τον Μοράλες για πολύ καιρό και τον πεζοναύτη Μπέκετ με αποστολή να σκοτώσουν τον «διάβολο» και να μεταφέρουν τον Μοράλες στις ΗΠΑ για να δικαστεί για τα εγκλήματά του. Οι πράκτορες πιστεύουν ότι έχουν τα πάντα υπό τον έλεγχό τους, αλλά ο Μοράλες και ο «διάβολος» έχουν ετοιμάσει πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις για τον Μπέκετ και την ομάδα του. Για πρώτη φορά, οι Μπράντον Μπέκετ, Ρίτσαρντ Μίλερ και ο Λοχίας Τόμας Μπέκετ ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Κολομβία για να καταστρέψουν ένα επικίνδυνο καρτέλ ναρκωτικών.

*MEGA, Κυριακή 02/10 στις 02.30

Κόντρα Σε Όλα (2019) σε σκηνοθεσία Τζέιμς Μάνγκολντ

Καθώς τα γρήγορα αγωνιστικά αυτοκίνητα Rosso-Corsa του Ένζο Φερράρι κυριαρχούν στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού στα μέσα της δεκαετίας του 1960, ο Αμερικανός σχεδιαστής αυτοκινήτων, Κάρολ Σέλμπι, αναγκάζεται να αποσυρθεί μετά τη νίκη του στον απαιτητικό αγώνα αντοχής του 1959 «24 Hours of Le Mans». Όμως, σύντομα, μια απροσδόκητη πρόταση από τον Αντιπρόεδρο της εταιρείας αυτοκινήτων του Χένρι Φορντ, θα προσφέρει την ευκαιρία να νικήσουν τους Ιταλούς στο δικό τους παιχνίδι. Τώρα, κάτω από αυτές τις πιεστικές συνθήκες, ο Βρετανός οδηγός σπορ αυτοκινήτων και μηχανικός αγώνων, Κεν Μάιλς, δέχεται απρόθυμα να βοηθήσει και να βελτιώσει την εικόνα της εταιρείας, καθώς η αγωνιστική ομάδα της Ford έχει λιγότερο από ενενήντα ημέρες για να ξαναγράψει την ιστορία. Ως αποτέλεσμα, το μη κομφορμιστικό δίδυμο έρχεται με το πανίσχυρο αγωνιστικό αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων Ford GT40. Μπορούν ο Σέμπλι και ο Μάιλς να σπάσουν το σερί της Φερράρι;

*ALPHA, Κυριακή 02/10 στις 21.00

Αρσενικό Ζιγκολό (1999) σε σκηνοθεσία Μάικ Μίτσελ

Ο Deuce Bigalow είναι ένας καθαριστής ενυδρείου, με ένα παρουσιαστικό όχι και τόσο ελκυστικό. Μια μέρα συναντά έναν αρσενικό ζιγκολό, ο οποίος του ζητά να φροντίσει το ψάρι του όσο θα λείπει για δουλειές. Ωστόσο, καταστρέφει το σπίτι του και χρειάζεται γρήγορα χρήματα για να το επισκευάσει. Ο μόνος τρόπος που μπορεί να τα καταφέρει είναι να γίνει ο ίδιος ζιγκολό. Θα αντιμετωπίσει όμως μερικά προβλήματα όταν ερωτευτεί μια από τις πελάτισσές του και όταν ένας τεμπέλης αστυνομικός τον βάλει στο μάτι.

*ALPHA, Κυριακή 02/10 στη 01.15

Ένας Ιππότης Για Τη Βασούλα (1968) σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη

Μια πλούσια χήρα, η κυρία Κλειώ, ζει απομονωμένη με μοναδική συντροφιά το προσωπικό της βίλας της. Όπως κάθε μοναχικός άνθρωπος, έχει κι αυτή τις αδυναμίες της. Λατρεύει τα ιπποτικά μυθιστορήματα και έχει προσλάβει ως γραμματέα τη Βασούλα, για να της τα διαβάζει. Μια μέρα, κάποιες υποχρεώσεις την αναγκάζουν να πάει στην επαρχία με τον δικηγόρο της, Θεόδωρο και τον κηπουρό της, Αριστείδη. Τότε έρχονται στη βίλα, εν αγνοία της κυρίας Κλειώς, μια φίλη της Βασούλας, η Πόπη, με τον φίλο της, τον Μήτσο, για να περάσουν ένα βράδυ εκεί. Όμως, για κακή τους τύχη, το ίδιο βράδυ επιστρέφει απρόσμενα η κυρία Κλειώ. Ο ξαφνικός ερχομός της περιπλέκει τα πράγματα, καθώς η Βασούλα αναγκάζεται να συστήσει τον Μήτσο σαν σύζυγό της.

*ΑΝΤ1, Κυριακή 02/10 στις 20.00

Ο Υποκινητής (2006) σε σκηνοθεσία Σπάικ Λι

Ένας επιτυχημένος αστυνομικός, ο ντετέκτιβ Φρέιζερ, έρχεται αντιμέτωπος με την πιο δύσκολη υπόθεση της καριέρας του, όταν ο ληστής τραπεζών Ντάλτον σχεδιάζει την τέλεια ληστεία, κρατώντας δεκάδες ομήρους. Καθώς ο Φρέιζερ και ο Ντάλτον παίζουν τη γάτα με το ποντίκι, αλλάζοντας εκ περιτροπής ρόλους, θα μπει στη μέση η Μαντλίν, μία πανίσχυρη μεσίτρια με υψηλές γνωριμίες, που θα έλθει να κάνει ακόμα πιο ασταθή την όλη κατάσταση, καθώς επεμβαίνει καταλυτικά, χωρίς όμως να αποκαλύπτει σε κανέναν τα πραγματικά συμφέροντά της.

*ΑΝΤ1, Κυριακή 02/10 στις 22.00

American Made (2017) σε σκηνοθεσία Νταγκ Λάιμαν

Ο Μπάρι Σιλ είναι ένας πιλότος της TWA που βαριέται τη δουλειά του και προσπαθεί διαρκώς να την κάνει λίγο πιο ‘επικίνδυνη’. Η τάση του να βγαίνει ‘εκτός γραμμής’ κεντρίζει το ενδιαφέρον ενός στελέχους της CIA που τον στρατολογεί για τις επιχειρήσεις της στην Λατινική Αμερική. Εκεί, όμως, ο Μπάρι γνωρίζει την τριάδα του κολομβιανού καρτέλ και στρατολογείται εκ νέου για τη μεταφορά ναρκωτικών πίσω στις ΗΠΑ, όπου οι υπηρεσίες του παραμένουν εξαιρετικά χρήσιμες στους φύλακες της πατρίδας…

*ΑΝΤ1, Κυριακή 02/10 στις 00.45

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα