Featured

Αυτές είναι οι 10 πιο δημοφιλείς ταινίες στην ιστορία του Netflix

Η δημοφιλής πλατφόρμα ανανέωσε το top-10 των ταινιών που αγαπήσαμε.

Μαρία Γιαννακού
αυτές-είναι-οι-10-πιο-δημοφιλείς-ταινίες-769857
Μαρία Γιαννακού

Πέρυσι για πρώτη φορά το Netflix αποκάλυψε μια λίστα με τις πιο δημοφιλείς πρωτότυπες ταινίες του: αυτές που έχουν το μεγαλύτερο αριθμό προβολών στην πλατφόρμα συνεχόμενης ροής από την αρχή της λειτουργίας της.

Φέτος, για δεύτερη φορά το Netflix κυκλοφόρησε τη λίστα ανανεωμένη, αφήνοντας ίσως ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτή η “παράδοση” να καθιερωθεί.  Κάποιοι νέοι τίτλοι έχουν προστεθεί, και έχουν αντικαταστήσει παλαιότερους. Όπως θα περίμενε κανείς, κάποιες από τις ταινίες βασίζονται σε βιβλία, μιας και σχεδόν πάντα είναι επιτυχίες. Πολλές μάλιστα είναι είτε ταινίες δράσης, είτε πολεμικές, είτε περιπέτειες. Αν είσαι λάτρης του Netflix, και παρακολουθείς τις τάσεις και τις εξελίξεις, πιθανότατα θα έχεις δει κάποιες από αυτές, ή και όλες.

Αλλά ας τις πάρουμε μία μία.

Τις λιγότερες προβολές στη λίστα με τις δημοφιλέστερες ταινίες έχουν οι ταινίες “The Midnight Sky”, και “Army of the Dead”: 72 εκατομμύρια.

Την ταινία “The Midnight Sky” σκηνοθετεί ο Τζώρτζ Κλούνει. Ο ίδιος, επίσης, πρωταγωνιστεί, ενώ συμμετέχουν και οι ηθοποιοί Φελίσιτι Τζόουνς, Κάιλ Τσάντλερ και Ντέιβιντ Ογιέλογιο.

Η ιστορία διαδραματίζεται στο μέλλον: στο 2049. Μετά από μια παράξενη παγκόσμια καταστροφή της Γης, ένας μεσήλικας, καρκινοπαθής, ευφυέστατος επιστήμονας που έχει απομείνει μόνος στην Αρκτική, ο Όγκουστιν (Τζωρτζ Κλούνεϊ), αγωνίζεται να αποτρέψει την επιστροφή μιας ομάδας αστροναυτών στη Γη. Παράλληλα, η ομάδα των αστροναυτών αντιμετωπίζει τις δικές της δυσκολίες.

Πρόκειται για μια μεταφορά του βιβλίου «Good Morning, Midnight», της Λίλι Μπρουκς Ντάλτον, το οποίο γράφτηκε το 2016 και υπήρξε σε αρκετές λίστες με τα καλύτερα βιβλία εκείνης της χρονιάς.

Η ταινία του Ζακ Σνάιντερ με τίτλο “Army of the dead” είναι βασισμένη σε δική του ιδέα και βρίσκεται στην ίδια θέση με το “The Midnight sky”, με 72 εκ. προβολές. Ωστόσο, το σενάριο έγραψε ο Joby Harold (King Arthur: Legend of the Sword).

Μετά από μια επίθεση ζόμπι στο Λας Βέγκας, το οποίο αναγκαστικά μπαίνει σε “καραντίνα”, μια ομάδα μισθοφόρων παίρνει την απόφαση να ρισκάρει και να εισέλθει στην απαγορευμένη ζώνη. Το ρίσκο είναι μεγάλο, και η ληστεία που είναι ο τελικός στόχος, είναι η μεγαλύτερη ληστεία που που έγινε ποτέ.

Παίζουν οι: Ντέιβ Μπατίστα, Έλα Παρνέλ, Ομάρι Χαρντγουντ κ.α.

Αμέσως μετά στη λίστα, βρίσκεται το “Project power” με 75 εκατομμύρια προβολές.

Νέα Ορλεάνη. Ένας μπάτσος, ένα έφηβο κορίτσι και ένας πρώην στρατιώτης, κουβαλώντας ο καθένας τη δική του ιστορία, έρχονται σε σύγκρουση. Όλοι τους επιδιώκουν το ίδιο ακριβώς πράγμα: να βρουν την πηγή ενός χαπιού που δίνει προσωρινά υπερδυνάμεις.

Το σενάριο έγραψε ο Mattson Tomlin, ο οποίος συμμετείχε και στη συγγραφή του τελευταίου Batman, ενώ σκηνοθέτησαν οι Henry Joost και Ariel Schulman, που είχαν σκηνοθετήσει και το Paranormal Activity. Αυτό, σε συνδυασμό με την τόση προώθηση που είχε πέσει στη συγκεκριμένη ταινία, θα ήταν ίσως αρκετό για να γεμίσεις το βράδυ σου βλέποντας την.

Φυσικά, όπως θα περίμενε κανείς στη λίστα βρίσκεται και η “Ενόλα Χολμς“.

Ταινία εποχής, και μάλιστα μυστηρίου. Διαδραματίζεται στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου στου 20ου αιώνα.

Ο γνωστός και αγαπημένος μας Σέρλοκ Χολμς έχει μια μικρή αδερφή, την Ενόλα. Όπως συχνά κάνουν τα μικρά αδέρφια, έτσι και εκείνη προσπαθεί να ξεπεράσει σε ευφυία τον μεγάλο της αδελφό. Έτσι, αρνούμενη να μπει οικότροφος σ’ ένα αυστηρό σχολείο θηλέων, ξεκινά την αναζήτηση της εξαφανισμένης μητέρας της. Παράλληλα, βοηθάει και ένα λόρδο που  το έσκασε και αντιμετωπίζει τις δικές του δυσκολίες και περιπέτειες.

Έκτη στη λίστα με τις δημοφιλέστερες ταινίες έρχεται η ταινία “The Old Guard” με 78 εκατομμύρια προβολές.

Πρόκειται για μια ακόμη ταινία βασισμένη σε παλαιότερο έργο, συγκεκριμένα κόμικ, του σεναριογράφου και συγγραφέα  Greg Rucka. Από πολλούς θεωρήθηκε μια από τις καλύτερες περιπέτειες του περσινού καλοκαιριού.

Πρωταγωνιστεί η Σαρλίζ Θερόν, στο ρόλο της πολεμίστριας Άντι. Μια μυστική και δεμένη ομάδα μισθοφόρων, προστατεύει την ανθρωπότητα εδώ και αιώνες. Η ανατροπή δεν αργεί να έρθει..

Φυσικά, στη λίστα βρίσκεται και το “Murder Mystery“, με 83 εκατομμύρια προβολές.

Ένας αστυνομικός από τη Νέα Υόρκη μαζί με τη γυναίκα του, στο ταξίδι του μέλιτος τους καλούνται να λύσουν το γρίφο που κρύβεται πίσω από το φόνο  που πραγματοποιήθηκε στο γιοτ ενός εκατομμυριούχου.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Τζένιφερ Άνιστον, Άνταμ Σάντλερ και Λουκ Έβανς.

Εκτός από το “Murder Mystery”,  83 εκατομμύρια προβολές σημείωσε και το “6 Underground“, μια ακόμη ταινία δράσης και περιπέτειας.

Το σενάριο γράφουν οι σεναριογράφοι του Deadpool Πολ Βέρνικ και Ρετ Ρις, ενώ σκηνοθετεί ο Μάικλ Μπέι.

Πρόκειται για την ιστορία ενός δισεκατομμυριούχου ο οποίος δημιουργεί μια ομάδα ανθρώπων με ιδιαίτερες ικανότητες, με στόχο να καταπολεμήσουν τους παρανόμους. Προϋπόθεση όμως για να ενταχθεί κανείς στην ομάδα είναι ότι θα δεχθεί να σκηνοθετήσει τον θάνατό του. Τελικός στόχος είναι η δίωξη και τιμωρία ενός δικτάτορα.

Τέλος, το top three της λίστας είναι οι ταινίες “Spenser Confidential“, “Bird Box” και “Extraction“, με 85, 89 και 99 εκατομμύρια προβολές, αντίστοιχα.

Στην ταινία Spenser Confidential, ένας πρώην μπάτσος και κατάδικος, συνεργάζεται με έναν μποξέρ ώστε να αποκαλύψει ότι σχετίζεται με το θάνατο δύο αστυνομικών της Βοστώνης. Ενώ στο “Bird Box“, όπου παίζουν οι Σάντρα Μπούλοκ, Τρεβάντε Ρόουντς και Τζον Μάλκοβιτς, μια παράξενη και απειλητική δύναμη προκαλεί ένα κύμα μαζικών αυτοκτονιών. Έτσι, μια γυναίκα κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να βρει καταφύγιο για εκείνη και τα δυο της παιδιά.

Κλείνοντας στην ταινία “Extraction”, που είναι το νούμερο ένα στη λίστα, μιας και σημείωσε 99 εκατομμύρια προβολές, ένας μισθοφόρος αναλαμβάνει να σώσει και να φυγαδεύσει από τo Μπαγκλαντές τον γιο ενός βαρόνου ναρκωτικών. Κατά τη διάρκεια της ταινίας δίνει το δικό του αγώνα επιβίωσης.

Το σενάριο γράφτηκε από τον Joe Russo και η ταινία αποτέλεσε το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Σαμ Χάργκρεϊβ, πράγμα που είναι πραγματικά πρωτόγνωρο, καθώς μέχρι πρότινος ο σκηνοθέτης ήταν κασκαντέρ σε διάφορες ταινίες (πχ Thor).

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα