Featured

H ωραιότερη Χριστουγεννιάτικη συναυλία έρχεται και φέτος σε μια εκκλησία!

Μην τη χάσεις.

Parallaxi
h-ωραιότερη-χριστουγεννιάτικη-συναυλ-215350
Parallaxi

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης θα μεταφερθεί δίπλα από το κτίριό του, στην οδό Φράγκων 19, στο χώρο του Ιερού Καθολικού Ναού Αμιάντου Συλλήψεως της Παναγίας, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 19.30, για να γιορτάσει μέσα στον κατανυκτικό αυτό χώρο τα Χριστούγεννα μαζί με όλους τους καθηγητές, σπουδαστές, γονείς και φίλους του.

Και φέτος ως σολίστ συμμετέχουν επιλεγμένοι σπουδαστές του Ωδείου, συγκεκριμένα οι Βασιλίνα Αρβανιτίδου – Ουσαντζοπούλου – τραγούδι, Αγγελική Καραδαγλή – σαξόφωνο, Χριστόφορος Πετρίδης – βιολί και Στεφανία Χασάπη – βιολί.

Εικόνα αριστερά OPEN HOUSE Πέτρος Αντωνιάδης/ Εικόνα δεξιά Στέλιος Βλάχος

Συμμετέχουν ακόμη η Νεανική και Μικτή Χορωδία Κ.Ω.Θ. (Διδασκαλία-διεύθυνση: Σοφία Γιολδάση), η Ορχήστρα Εφήβων Κ.Ω.Θ. (Διδασκαλία: Δημοσθένης Φωτιάδης), η Συμφωνική Ορχήστρα Κ.Ω.Θ. (Διεύθυνση: Παύλος Μεταξάς – Αναστασία Σταύρου, Βλαδίμηρος Συμεωνίδης) Κιθάρα συνοδεία: Κωστής Παλαιογιάννης Βιολί: Ορφέας Σαραντάκος Μουσική Διεύθυνση: Βλαδίμηρος Συμεωνίδης.

Θα ακουστούν έργα: Franz Grüber/J.Rutter, P.M.Dubois, Ε.Εlgar, Ch.Gounod, G. F. Händel/W.A. Mozart, J. Massenet, F.Mendelssohn-Bartholdy / W.H.Cummings, W.A. Mozart, F.Schubert, Θ. Παπαδημητρίου.

*ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Λίγα λόγια για την Καθολική Εκκλησία

Η Καθολική Εκκλησία της Θεσσαλονίκης, συγκεκριμένα η Καθολική Εκκλησία Αμίαντου Συλλήψεως της Παναγίας, οικοδομήθηκε το 1897, κι αυτή σε σχέδια του αρχιτέκτονα Βιταλιάνο Ποζέλι, στην οδό Φράγκων, που κάποτε αποτελούσε το κέντρο της ευρωπαϊκής (φράγκικης) συνοικίας. Τον 19ο αιώνα ήταν ενταγμένη μέσα στην πολύβουη αγορά (Άνω Λαδάδικα) και φιλοξενούσε το ναό της Αμίαντης Σύλληψης της Θεοτόκου. Ο ναός αποπερατώθηκε το 1899 και κτίστηκε στη θέση του παλιότερου, χτισμένου το 1743.

Στον θεμέλιο λίθο του νέου ναού είναι χαραγμένη από τον εφημέριο π. Heudre η φράση “Super hanc petram aedificabo Ecclesiam meam”, που σημαίνει “Επί ταύτης της πέτρας οικοδομήσω την Εκκλησίαν μου”. Το κεντρικό Ιερό κοσμεί ο Αναστημένος Χριστός και εκατέρωθεν αυτού αναπαράσταση αγίων ανδρών και γυναικών. Την Κρύπτη κοσμεί μια μεγάλη εικόνα του Αγίου Παύλου. Η βάση του καμπαναριού βυθίζεται 12 μέτρα μέσα στην γη ενώ αυτό ήταν ορατό από όλα τα σημεία της χαμηλής τότε Θεσσαλονίκης. Στο προαύλιο του Ναού υπάρχει ομοίωμα της Κρύπτης της Λούρδης και το άγαλμα του Αγίου Βικεντίου ντε Πωλ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ και για τους άλλου χώρους λατρείας στη Θεσσαλονίκη ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα