Επικαιρότητα

Αγριογούρουνα «οργώνουν» οικισμό στη Θέρμη

Τι λένε οι κάτοικοι για το περιστατικό με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι το τελευταίο διάστημα

Parallaxi
αγριογούρουνα-οργώνουν-οικισμό-στ-900124
Parallaxi

Αντιμέτωποι με πρωτοφανείς εικόνες έρχονται το τελευταίο διάστημα κάτοικοι του οικισμού Λήδα Μαρία.

Αιτία, μια ομάδα αγριογούρουνων που… κόβει ανενόχλητη βόλτες στον οικισμό, ακόμα και τις απογευματινές ώρες, που αρκετοί από τους κατοίκους είτε μόνοι τους, είτε μαζί με τα παιδιά τους, κάνουν αμέριμνοι τον περίπατό τους.

Όπως είναι λογικό η παρουσία των αγριογούρουνων έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους, αφού δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν απέναντι στο κοπάδι.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο οικισμός Λήδα Μαρία βρίσκεται δίπλα στο ΝΟΗΣΙΣ, δηλαδή στο δρόμο που είναι για τη Θέρμη, απέναντι από τις σχολές των ΤΕΦΑΑ και Μουσικών Σπουδών.

Ο δρόμος από τον οποίο μπαίνουν τα αγριογούρουνα, είναι η διασταύρωση του δρόμου της Θέρμης, εκεί όπου βρίσκεται η είσοδος για τη Σχολή Καλών Τεχνών. 

Από εκεί κατηφορίζουν προς τον οικισμό τον οποίο, όπως χαριτολογώντας λένε οι κάτοικοι, τα αγριογούρουνα μάλλον τον βλέπουν στα μάτια τους σαν το… Λας Βέγκας.

Τα αγριογούρουνα επισκέπτονται τον οικισμό ανά τακτά χρονικά διαστήματα (1 εβδομάδα με 10 μέρες) το τελευταίο διάστημα ψάχνοντας για… λιχουδιές κάτω από το χορτάρι.

«Είναι σαν βομβαρδισμένο τοπίο όταν φεύγουν» σημειώνει κάτοικος του οικισμού, καθώς τα αγριογούρουνα είναι σα να… οργώνουν το χώρο στον οποίο αναζητούν τροφή.

Οι κάτοικοι φυσικά αναγκάζονται συνεχώς να σκάψουν ξανά το χώρο που έγινε η επιδρομή και να τον αποκαταστήσουν, αν και όπως σημειώνουν αυτό είναι το μικρότερο πρόβλημα.

«Υπάρχει φόβος όταν βλέπεις ένα κοπάδι να τρέχει. Δεν ξέρεις πώς να τα αντιμετωπίσεις. Κάθεσαι απλώς στην άκρη και τα κοιτάς».

Η παρουσία των αγριογούρουνων δεν είναι πάντως πρόσφατη στον οικισμό, αφού έχει μήνες που συμβαίνουν ανάλογες επιδρομές.

Αυτό βέβαια μπορεί να οφείλεται και στο γεγονός ότι τα αγριογούρουνα αισθάνονται ασφάλεια, αφού κανένας δεν τα ενοχλεί και έτσι να επισκέπτονται τον οικισμό όλο και πιο συχνά.

Τις περισσότερες φορές πάντως οι επιδρομές των αγριογούρουνων στον οικισμό γίνονται τις βραδινές ώρες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι άνθρωποι του οικισμού έχουν έρθει σε επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς για το θέμα.

Μάλιστα, είχαν τοποθετηθεί και κάποιες παγίδες από πλευράς του τοπικού δήμου, αλλά δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα.

*Η parallaxi επικοινώνησε και με το συμβούλιο συνιδιοκτησίας του οικισμού ζητώντας τη θέση τους για τα όσα συμβαίνουν γύρω από το θέμα και αναμένει την απάντηση τους.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα