Διεθνή

Άμστερνταμ: Κρουαζιερόπλοιο θα φιλοξενήσει 1000 αιτούντες άσυλο

Στους επιβαίνοντες θα παρέχονται υπηρεσίες εκπαίδευσης και ημερήσιας φροντίδας

Parallaxi
άμστερνταμ-κρουαζιερόπλοιο-θα-φιλοξ-909823
Parallaxi

Ένα κρουαζιερόπλοιο που θα φιλοξενήσει 1.000 αιτούντες άσυλο μόλις έδεσε στο δυτικό λιμάνι του Άμστερνταμ.

Η ολλανδική κυβέρνηση εξασφάλισε ένα κρουαζιερόπλοιο για να φιλοξενήσει 1.000 αιτούντες άσυλο στο Άμστερνταμ. Το MS Galaxy θα αγκυροβολήσει μεταξύ του Coentunnel και του σημείου πρόσδεσης για ποτάμια κρουαζιερόπλοια για τουλάχιστον έξι μήνες. Η πρώτη παρτίδα φιλοξενούμενων αναμένεται να μετακομίσει στις αρχές Οκτωβρίου.

Στους επιβαίνοντες θα παρέχονται υπηρεσίες εκπαίδευσης και ημερήσιας φροντίδας, ενώ θα μπορούσαν να προστεθούν επιπλέον 500 κλίνες, καθώς και να παραταθεί η εξάμηνη περίοδος, αν χρειαστεί, σύμφωνα με το Κέντρο Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο (COA), όπως μετέδωσαν τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης Dutch News.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση εξασφαλίζει ένα κρουαζιερόπλοιο για να βοηθήσει στην ανακούφιση του προβλήματος των διαστημάτων αναμονής για τους αιτούντες άσυλο. Το Silja Europa, ένα κρουαζιερόπλοιο που μπορεί να φιλοξενήσει 1.000 αιτούντες άσυλο από τώρα έως τον Φεβρουάριο, έφτασε στο Velsen-Noord, στην επαρχία της βόρειας Ολλανδίας, στις 21 Σεπτεμβρίου.

Οι λύσεις αυτές αποτελούν απάντηση στο ζήτημα των διαστημάτων αναμονής που αντιμετωπίζει η Ολλανδία, καθώς η υπηρεσία μετανάστευσης δεν έχει ακόμη απαντήσει σε σχεδόν 30.000 άτομα που υπέβαλαν αίτηση ασύλου στην Ολλανδία, μια συσσωρευμένη εκκρεμότητα που πλησιάζει εκείνη που σχηματίστηκε μετά τη μεταναστευτική κρίση του 2015, παρά το γεγονός ότι τα επίπεδα αιτήσεων είναι πολύ χαμηλότερα.

Πηγή: euractiv.gr

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα