Featured

Αντί να περιμένετε μπράβο για τον Μπογδάνο, πείτε μια συγνώμη

Ο Άκης Σακισλόγλου σχολιάζει την αποπομπή του βουλευτή στην οποία «σύρθηκε» ο πρωθυπουργός μετά τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια.

Άκης Σακισλόγλου
αντί-να-περιμένετε-μπράβο-για-τον-μπογ-826921
Άκης Σακισλόγλου
Εικόνα: SOOC

Η είδηση λέει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέγραψε τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά είναι η μισή αλήθεια και γι αυτό είναι χειρότερη κι από ψέμα.

Η ολόκληρη αλήθεια είναι πως ο Νίκος Δένδιας δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνεχίζει να διατηρεί, να ανέχεται, να προστατεύει και εντέλει να χρησιμοποιεί τον Μπογδάνο ως βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και τον ανάγκασε (sic) να προβεί στην απομάκρυνσή του από το κυβερνών κόμμα.

Οφείλουμε να πιστώσουμε στον πάντα σοβαρό και μετρημένο Νίκο Δένδια την απαλλαγή του πολιτικού συστήματος από την «περίπτωση Μπογδάνου» δηλαδή ενός κράματος αντικομμουνισμού, λαϊκισμού, κενολογίας και ωραιοπάθειας. Έτσι όπως έθεσε σήμερα το ζήτημα, ήταν αδύνατο να πράξει κάτι άλλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τώρα, το μόνο που χρειάζεται είναι η συγνώμη του πρωθυπουργού για το γεγονός πως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος υπήρξε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για περισσότερο από δύο χρόνια. Μια συγνώμη που οφείλει να την πει τόσο στον ελληνικό λαό συνολικά όσο και και στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας πιο συγκεκριμένα. Συγνώμη στην μεγάλη πλειοψηφία της δεξιάς παράταξης που περίμενε σοβαρή και εμπεριστατωμένη πολιτική δράση, προτάσεις, ιδεολογικό υπόβαθρο και όραμα και αντ’ αυτού βλέπει ένα κόμμα παραδομένο σε Πλεύρηδες, Βορίδηδες, Γεωργιάδηδες και Μπογδάνους.

Ήταν αναλώσιμος ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Χρησιμοποιήθηκε για να «περάσει» συγκεκριμένες ιδέες, να χαϊδέψει τα αφτιά μερίδας ψηφοφόρων. Χρησιμοποίησε, βέβαια, και ο ίδιος τη Νέα Δημοκρατία. Για να υπάρξει στα πράγματα, αρχικά ως δημοσιογράφος και μετά ως βουλευτής. Win win ήταν η άτυπη συμφωνία. Ακόμα ένας βουλευτής από τον «μιντιακό σωλήνα» του ΣΚΑΙ. Στο πιο ακροδεξιό του.

Εντάξει, συγνώμη κανείς δε θα ζητήσει. Εδώ δε ζήτησε για άλλα κι άλλα, για τον Μπογδάνο θα ζητήσει; Θα ξεχάσουμε τι είπε για το τανκ στην ΕΡΤ, για τους πρόσφυγες, για τον κομμουνισμό, για την «ημίγυμνη γραμματέα», για τα ονόματα των νηπίων μεταναστών, τη στοχοποίηση διαδηλωτών. Θα τα ξεχάσουμε όλα. Εκτός, ίσως, από το γεγονός πως η παρουσία του στη Νέα Δημοκρατία συνδυάστηκε με ένα απίστευτο πισωγύρισμα του κόμματος στον φτηνό λαϊκισμό.

Επιστρέφω στην κίνηση του Νίκου Δένδια να αποδοκιμάσει τη φρασεολογία Μπογδάνου. Ο υπουργός εξωτερικών δεν είναι απλώς ένα σοβαρό στέλεχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Είναι ξεκάθαρα ο σημαντικότερος διεκδικητής της προεδρίας του κόμματος. Είναι «το αντίπαλο δέος» στην ανερμάτιστη σημερινή εικόνα της Νέας Δημοκρατίας, όπως την κατάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην απέλπιδα προσπάθειά του να κρατήσει τις ισορροπίες μέσα στο κόμμα του. Σηματοδοτεί πολλά η σημερινή μικρή «επανάσταση λογικής» μέσα στη Νέα Δημοκρατία και αποτελεί πλήγμα στο κύρος του πρωθυπουργού του οποίου αναμφισβήτητη επιλογή αποτέλεσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Υ.γ.: Μετά τις έντονες αποδοκιμασίες Θεσσαλονικέων και όχι μόνον, για τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης σε τηλεοπτικό σταθμό περί δήθεν «διαπάλη ιδεών στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης», ήρθε σήμερα ένα ψήφισμα σε συνεδρίαση διά περιφοράς που «αποδοκιμάζει απερίφραστα τον φασισμό και τη χρήση βίας σε όλα τα πεδία της κοινωνικής ζωής». Ελπίζουμε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας να έχει καταλάβει πως το να μην παίρνει σαφή θέση για ένα τόσο σοβαρό θέμα στην προσπάθειά του να μη δυσαρεστήσει μερίδα ψηφοφόρων, είναι άκρως επικίνδυνο. Ο ίδιος θα έπρεπε να γνωρίζει καλά τι σημαίνει μίσος που γίνεται πανεύκολα βία από την ντροπιαστική επίθεση στον προκάτοχό του, Γιάννη Μπουτάρη, από κάτι θρασίμια που υποδύονταν τους οικογενειάρχες πατριώτες. Είναι ντροπή ολόκληρος κεντρικός μητροπολιτικός Δήμος να χρειάζεται τόσες μέρες για να εκδώσει ένα ψήφισμα που μικρότεροι δήμοι της Θεσσαλονίκης εξέδωσαν αμέσως και χωρίς περιστροφές.

Δείτε επίσης:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα