Κινηματογράφος

Αντζελίνα Τζολί: Το σκηνοθετικό έργο της φημισμένης ηθοποιού

Με αφορμή τα γενέθλια της διάσημης ηθοποιού κάνουμε ένα «ταξίδι» στις σκηνοθετικές της απόπειρες

Parallaxi
αντζελίνα-τζολί-το-σκηνοθετικό-έργο-τ-909369
Parallaxi

Η Αντζελίνα Τζολί, γεννημένη στις 4 Ιουνίου του 1975, είναι πασίγνωστη Αμερικανή ηθοποιός, έχοντας μάλιστα βραβευτεί με Όσκαρ για την ταινία Girl, Interrupted (1999) η οποία εκτίναξε την καριέρα της.

Ορισμένες από τις πιο γνωστές ταινίες της είναι το Lara Croft: Tomb Raider (2001) σε σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ, Mr. and Mrs. Smith (2005) σε σκηνοθεσία Νταγκ Λάιμαν, Salt (2010) σε σκηνοθεσία Φίλιπ Νόις και Maleficent (2014) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Στρόμπεργκ.

Ωστόσο, η Τζολί δεν αφιέρωσε την κινηματογραφική της καριέρα αποκλειστικά στην ηθοποιία, καθώς εργάστηκε ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος για ποικίλα πρότζεκτ. Τα θέματα που διαπραγματεύεται στις ταινίες της αφορούν κατά βάση τον πόλεμο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το σκηνοθετικό της ντεμπούτο έκανε με το ντοκιμαντέρ A Place In Time (2007), συνεχίζοντας με ταινίες μυθοπλασίας. Μέχρι σήμερα η Τζολί έχει σκηνοθετήσει 4 ταινίες μυθοπλαστικού περιεχομένου, δύο από τις οποίες αποτελούν βιογραφία.

In the Land of Blood and Honey (2011)

Κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Βοσνίας, ο Danijel, ένας στρατιώτης που πολεμά για τους Σέρβους, συναντά ξανά τον Ajla, έναν Βόσνιο που είναι τώρα αιχμάλωτος στο στρατόπεδό που επιβλέπει. Η κάποτε πολλά υποσχόμενη σύνδεσή τους έχει γίνει ασαφής καθώς τα κίνητρά τους έχουν αλλάξει.

Είδη: Δράμα, Πόλεμος, Ρομάντζο.

Δίπλα Στη Θάλασσα (2015)

Ένα ζευγάρι προσπαθεί να φτιάξει το γάμο του ενώ μένει σε ένα ξενοδοχείο στη Γαλλία.

Είδη: Ρομάντζο, Δράμα.

Την ταινία μπορείτε να δείτε στο Netflix.

Αλύγιστος (2014)

Μετά από ένα σχεδόν θανατηφόρο αεροπορικό δυστύχημα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Ολυμπιονίκης Λούις Ζαμπερίνι περνάει 47 θλιβερές ημέρες σε μια σχεδία με δύο συναδέλφους του πληρώματος προτού τον πιάσει το ιαπωνικό ναυτικό και τον στείλει σε ένα στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου.

Είδη: Βιογραφία, Δράση, Δράμα

Την ταινία μπορείτε να δείτε στο Netflix.

Πρώτα Σκότωσαν τον Πατέρα μου (2017)

Η Καμποτζιανή συγγραφέας και ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα Λουνγκ Ουνγκ αφηγείται τη φρίκη που υπέστη ως παιδί υπό την κυριαρχία των θανατηφόρων Ερυθρών Χμερ.

Είδη: Βιογραφία, Ιστορία, Δράμα.

Την ταινία μπορείτε να δείτε στο Netflix.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα