Featured

Από το εμβόλιο στον κασκορσέ. Ένα ποστ δρόμος στα σόσιαλ…

Το μείζον θέμα είναι ότι άρχισε ο εμβολιασμός και στη χώρα μας. Όπως όλα, το κάναμε πανηγύρι κι αυτό.

Άσπα Πάσσιου
από-το-εμβόλιο-στον-κασκορσέ-ένα-ποστ-δ-702808
Άσπα Πάσσιου

Λοιπόν συμμαζεύω σήμερα διάφορα στο γραφείο και στο σπίτι και λέω να βάλω και μια σκουπίτσα εδώ μέσα σε σχέση με τα αμέτρητα ποστ για τα εμβόλια, τα φανελλάκια και λοιπά. Στον δικό μου κόσμο τα πράγματα έχουν ως εξής:

1. Τα φοβερά ρίγη συγκίνησης που διαπερνούν το σύνολο του κόσμου, είναι too much, παραείναι dramatical. Όλοι χαιρόμαστε που έφτασε και στη χώρα μας το εμβόλιο, αρχίζει να φαίνεται το φως της εξόδου από το τούνελ, αλλά προσωπικά δεν έβαλα και τα κλάματα. Μπορεί να είμαι αναίσθητη.

2. Η ετοιμότητα που επιδεικνύει το έθνος μας σε χιούμορ, memes, φανταστικούς διαλόγους κλπ πραγματικά με συναρπάζει. Μπράβο κι εις ανώτερα!

3. Προφανώς και η δράση προκαλεί αντίδραση. Που πάει να πει, όταν πέντε φωτογραφίες εμβολιαζομένων δημοσίων προσώπων έχουν κατακλύσει τους μισούς φατσοτοίχους, είναι λογικό κι επόμενο ότι θα σχολιαστούν ποικιλοτρόπως, με κακεντρέχεια ή με συμπάθεια, με χιούμορ ή στριφνάδα. Προσωπικά, ψηφίζω αυτά τα post που προσθέτουν κάτι παραπάνω σε χιούμορ και σε κατανόηση.

4. Το οξύμωρο δημιουργείται όταν δείχνουν συμπάθεια στο κασκορσέ, εκείνοι που κουνούσαν το δάκτυλο στους διάφορους αναρχοάπλυτους (αν και συχνά κοινοβουλευτικούς) πολιτικούς. Εκείνοι που είναι σύμπνοιοι με την αισθητική της οικογένειας Πατούλη, εκείνοι που δοξάζουν τα λαχούρια της Μαρέβα γιατί έχουν branding αλλά φτύνουν τα look διαφόρων άλλων γυναικών, που με πολύ λιγότερα χρήματα και πολύ περισσότερο γούστο διαλέγουν λαχούρια επίσης. Προσωπικά, τους βρίσκω αστείους – στην καλύτερη.

5. Το να μετακινείς το κέντρο βάρους μιας συζήτησης είναι δήθεν τέχνη ρητορίας, αλλά αν το κάνεις σκόπιμα είναι ψιλοαπατεωνιά. Για κανέναν από όσους έκαναν χιούμορ με το φανελλάκι δεν συνεπάγεται αυτόματα ότι είναι αρνητής του εμβολιασμού. Ούτε καταρρίπτεται το μεγαλείο της στιγμής και ο συμβολισμός της από το να φωτίσεις ένα τόσο δα, μικρό σημαδάκι λεκέ στο εσώρουχο. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι πεντακάθαρο, στο χρώμα του δέρματος, με μια σταγόνα ιδρώτα και είμαι υπέρ του εμβολίου, αλλά δεν έχω κανένα θέμα ούτε με το κασκορσέ, ίσα ίσα σε επίπεδο συμβολισμού μου κάνει “το πυλοφόρι -το μυστρί -αυτό που κάνει τους άντρες”.

6. Το θεμέλιο και το οικοδόμημα, που και που ξανασκάνε μύτη. Αν δεν έχει σημασία το φανελλάκι, να το πούμε, να το συμφωνήσουμε, αλλά μην ξανακούσω για γραβάτα που δεν φορά ο άλλος, για χοντρούς, πλαδαρές κλπ. Ή κάνουμε lifestyle πολιτική ή δεν κάνουμε καθόλου. Γκέγκε;

7. Όταν κάποιος σχολιάζει στα social media, τον διαβάζουν οι φίλοι του, άντε στην πιο επιδραστική εκδοχή και οι φίλοι των φίλων των φίλων του. Δεν διαμορφώνει πραγματικότητες, δεν παίρνει αποφάσεις, δεν επιλέγει, δεν τιμωρεί, δεν δικάζει καν. Μια χαζομάρα λέει κι από δω πάν’ κι άλλοι. Μην συγκρίνουμε το βάρος των πραγματικών επιλογών πολιτικών στελεχών και προσώπων που καθορίζουν τον δημόσιο βίο, με το βάρος του κάθε ποστ. Δεν υπάρχει τέτοια ζυγαριά ακριβείας. Προσωπικά, δεν εγκαλώ τον κάθε ένα από το φατσοβιβλίο για το ποστ που δεν είναι του γούστου μου. Αν μου ανάβουν τα λαμπάκια, το πολύ πολύ γεια σας. Έλα μου ντε που δεν είναι τόσο εύκολο με τους εκλεγμένους, τους διορισμένους κι όλους όσους διαφεντεύουν τις μοίρες μας.

8. Εν κατακλείδι: Το μείζον θέμα είναι ότι άρχισε ο εμβολιασμός και στη χώρα μας. Όπως όλα, το κάναμε πανηγύρι κι αυτό. Δύο μήνες lockdown σημαίνουν πίκρα και ο κόσμος καίγεται να σκάσει λίγο το χείλι του, άρα το χιούμορ, όχι μόνον επιτρέπεται, επιβάλλεται. Οι αρνητές των εμβολίων είναι απίθανο να έχουν καταφέρει να φτάσουν μέχρι το τέλος αυτού του κειμένου. Το κασκορσέ παίζει να είναι και μάλλινο, οπότε άκυρα όλα τα σχόλια για γάριασμα. Σκεφτείτε τί θα φορέσετε πριν εμβολιαστείτε και ετοιμάστε φίλτρα για μια ωραία σέλφι. Venceremos

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα