Featured

ΑΠΘ: Τι θα γίνει με εξεταστική και λειτουργία από το Σεπτέμβριο

Ο Πρύτανης εξηγεί στην parallaxi.

Δημήτρης Κουγιουμτζόπουλος
απθ-τι-θα-γίνει-με-εξεταστική-και-λειτο-516473
Δημήτρης Κουγιουμτζόπουλος

απθ-2

Ηλεκτρονικά θα διεξαχθεί η εξεταστική Σεπτεμβρίου για τους φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Όπως δήλωσε μιλώντας στην parallaxi ο πρύτανης του ιδρύματος Νίκος Παπαΐωάννου η απόφαση είχε ήδη ληφθεί από το τέλος Ιουλίου με το σύνολο των τμημάτων να έχει ήδη ανακοινώσει στις ιστοσελίδες τους το πρόγραμμα και τις πλατφόρμες οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την εξέταση.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαΐωάννου η απόφαση μπορεί να πάρθηκε πριν από περίπου ένα μήνα λαμβάνοντας υπόψιν τα επιδημιολογικά δεδομένα που επικρατούσαν τότε στη Θεσσαλονίκη αλλά από εκείνη τη στιγμή μέχρι σήμερα τα πράγματα χειροτέρεψαν χωρίς όμως να υπάρχει λόγος για να αλλάξει η απόφαση για εξεταστική.

Για το νέο ακαδημαϊκό έτος ο κ. Παπαΐωάννου επισήμανε πως το ΑΠΘ θα κινηθεί στο πλαίσιο των κανόνων που θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα από το Υπουργείο Παιδείας επισημαίνοντας ότι κατά πάσα πιθανότητα ακροατήρια μέχρι 50 ατόμων θα πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία καθηγητών και φοιτητών αλλά με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί για εργαστήρια και κλινικές που οι φοιτητές είναι λιγότεροι από 50, ενώ για τη χρήση μάσκας είπε πως αυτή θα είναι υποχρεωτική για όλους (φοιτητές, καθηγητές, προσωπικό) όχι μόνο στις αίθουσες αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Διαβάστε επίσης: 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα