Ελλάδα

Σπουδαίοι προορισμοί για διακοπές

Εννέα διαφορετικοί άνθρωποι μας λένε ποιο μέρος αγαπούν και γιατί.

Νίκος Γκάγιας
σπουδαίοι-προορισμοί-για-διακοπές-909704
Νίκος Γκάγιας

Πολλοί είμαστε εκείνοι που ψαχνόμαστε τελευταία στιγμή για το που θα πάμε διακοπές.

Γι’ αυτό ζητήσαμε την βοήθεια 9 ανθρώπων που λατρεύουν τα ταξίδια. Έτσι δημιουργήθηκε μία λίστα από τις προτάσεις τους με τον δικό τους TOP προορισμό για διακοπές αυτό το καλοκαίρι.

Παρακάτω θα βρείτε σημεία στον χάρτη, γνωστά και άγνωστα, τουριστικά αλλά και κάποια εναλλακτικά που μπορείτε να επισκεφθείτε αυτό το καλοκαίρι.

Παξοί

Το καλοκαίρι σημαίνει θάλασσα, παραλίες και απέραντο γαλάζιο. Και ένας από τους top προορισμούς που θα προτείναμε είναι το νησί των Παξών.

Γιατί; Διότι μπορείς να δεις αρκετά, αποφεύγοντας τους πολλούς τουρίστες, να κολυμπήσεις σε ονειρικές ακτές, απολαμβάνοντας την ηρεμία της φύσης και να επισκεφθείς όλο το νησί μέσα σε ένα ΠΣΚ.

paxoi-grecontrek-tripflames-1.jpg

Και μπορείς να συνδυάσεις το ταξίδι σου στους Παξούς με μια ημερήσια εκδρομή στο μικρό τους αδερφάκι, τους Αντίπαξους. Δύο σε ένα νοικοκυρεμένα. Δεν το περίμενες.

*Ο Αργύρης και ο Χάρης είναι οι Trip Flakes. Δύο φίλοι που μιλούν για ταξίδια στο podcast τους αλλά και στο κανάλι τους στο YouTube

Πάργα-Σύβοτα

Αγαπώ τα Σύβοτα και τη Πάργα. Είναι κοντά μεταξύ τους και είναι δυο μέρη πανέμορφα. Η Πάργα είναι αμφιθεατρική και γραφική, λάτρευα να πίνω τα κοκτέιλ μου στα μικρά της μπαράκια.

Στα Σύβοτα αγαπώ τις πισίνες, είναι παραλία που πηγαίνεις μόνο με taxi boat και το χρώμα του νερού είναι σαν της πισίνας, εξού και η ονομασία της περιοχής. Έχω πάει δυο φορές παρότι έχω σαν κανόνα να μην επισκέπτομαι δεύτερη φορά το ίδιο μέρος γιατί η ζωή είναι πολύ μικρή και η γη τεράστια. 

pargha.webp

*Η Βανέσσα είναι YouTuber, αγαπάει τα ταξίδια και συχνά με τον άνδρα της και τα δύο παιδιά της γυρνάει διάφορες γωνιές της Ελλάδας και όχι μόνο.

Λειψοί 

Επιλέγω τους Λειψούς γιατί ακόμα κρατούν την καθημερινή τους αυθεντικότητα. Οι κάτοικοι του νησιού ασχολούνται με την αλιεία, την γεωργία και την κτηνοτροφία και δεν είναι επαγγελματίες του τουρισμού. Η αίσθηση που παίρνεις σχεδόν από την πρώτη στιγμή είναι πως βρίσκεσαι θεατής ενός πραγματικά ελληνικού νησιώτικου τελετουργικού. Οι παραλίες προφανών είναι πεντακάθαρες και πανέμορφες.

120873366-361650414952966-6579905313098519583-n.jpg

*Ο Γιώργος Ποδάρας είναι προπονητής και εκπαιδευτής ιστιοπλοΐας τα τελευταία 12 χρόνια, σύμβουλος επιχειρήσεων Yachting και εκπαιδευτής ιστιοπλοΐας στο American College of Thessaloniki. Επίσης είναι ιδρυτής της εταιρείας της «Captain Bigfoot Sailing Enterprises», που διοργανώνει ιστιοπλοϊκές εκδρομές.

Καλοκαίρι στα Φιορδ – Νορβηγία

Καλοκαίρι με πράσινο, απίστευτη φύση, όμορφες πόλεις, γραφικά χωριά, πολιτιστικές ανάσες και δροσιά; Ναι, μπορείς να το δοκιμάσεις αφήνοντας μια χρονιά “το περίφημο ελληνικό καλοκαίρι” και ανεβαίνοντας βόρεια: Στη Νορβηγία. Το Όσλο αξίζει έτσι και αλλιώς μια επίσκεψη και πόσο μάλλον φέτος που εγκαινίασε και δύο νέα μουσεία, το Εθνικό και το μουσείο για τον Munch, που κλέβουν τις εντυπώσεις. 

img-20210825-112423-1.jpg
Nærøyfjord, Gudvangen

Το Bergen λίγο πιο βορειοδυτικά σε κερδίζει με τα κουκλίστικο Bryggen αλλά και την υπόλοιπη πόλη. Αλλά στη Νορβηγία στο τέλος θα μιλάς για τη φύση: για τα φιορδ που θα βλέπεις πηγαίνοντας παράλληλα από τους στριφογυριστούς δρόμους ή κάνοντας κρουαζιέρα, τους καταρράκτες που ξεπηδούν στα βουνά που θα διασχίσεις, τα χωριά με τα χρωματιστά ξύλινα σπίτια, τους παγετώνες. Και η μέρα είναι τόσο μεγάλη το καλοκαίρι στο Βορρά, που έχεις χρόνο να τα δεις όλα!

*Η Αθηνά Τσίγκρου είναι ξεναγός και έχει ταξιδέψει σε αμέτρητες πόλεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Καστελλόριζο

Ένα αγαπημένο μέρος που θα επιστρέφαμε για ξέγνοιαστες διακοπές είναι το Καστελλόριζο. Το ακριτικό νησί γνωστό και με την παλιά του ονομασία ως Μεγίστη είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο μοναδικά μέρη στην Ελλάδα. 

Οι ήσυχοι ρυθμοί, τα γραφικά σπίτια στο λιμάνι, η έλλειψη αυτοκινήτων κάνουν αυτό το μέρος αγαπημένο. Θα ανέβεις ψηλά για το υπέροχο ηλιοβασίλεμα από τον Άγιο Γεώργιο του βουνού, θα απολαύσεις ολόφρεσκα θαλασσινά και ντόπιους μεζέδες, θα κολυμπήσεις στην διάσημη Μπλε Σπηλιά και θα περιηγηθείς στην πόλη με αλμυρά μαλλιά και χωρίς έννοιες. Tip: Αν αποφασίσεις να κάνεις τις διακοπές σου στο νησί φρόντισε να κλείσεις από νωρίς την διαμονή σου μιας και τα καταλύματα είναι περιορισμένα.

kastellorizo.jpg

*Οι YabaTravvelers, δηλαδή η Βασιλική και ο Γιώργος είναι ένα ζευγάρι travel bloggers & creators με πάθος για τα ταξίδια και τις περιπέτειες. Μέσα από την ταξιδιάρικη σελίδα τους θέλουν να «φωτίσουν» αθέατες πλευρές των ταξιδιών και να μοιραστούν συμβουλές και ιστορίες για όλα αυτά που κάνουν την ζωή πιο όμορφη.

Περού

Περού, ένας προορισμός που προκαλεί μια πηγαία επιθυμία να το επισκεφτείς ακόμα κι αν δεν γνωρίζεις πολλά γι’ αυτό. Αποτελεί την Μέκκα του πολιτισμού της Λατινικής Αμερικής, καθώς εκεί ήκμασε η αυτοκρατορία των Ίνκας. Η ποικιλομορφία σε τοπία και κλίμα κάνει το Περού μοναδικό. Η ακτογραμμή του, που βρέχεται από τον Ειρηνικό ωκεανό, φιλοξενεί παραλίες απαράμιλλης ομορφιάς που αποτελούν και αγαπημένο προορισμό των surfers ανά τον κόσμο. 

befunky-collage.jpg

Οδεύοντας προς το εσωτερικό της χώρας, οι λάτρεις της πεζοπορίας μπορούν να επισκεφθούν τις μαγευτικές λίμνες, που περιστοιχίζονται από χιονισμένα τοπία και βρίσκονται στην μακρύτερη οροσειρά της γης, τις Άνδεις καθώς και το δημοφιλέστατο προορισμό, το Machu Picchu. Το Περού επίσης αποτελεί και τον τόπο γέννησης του Αμαζόνιου, όπου οι πιο ανήσυχοι ταξιδιώτες μπορούν να εξερευνήσουν την ζούγκλα του. Κλείνοντας, η ποικιλία στις γεύσεις των ντόπιων προϊόντων και του φαγητού καθώς, συνθέτουν μια γαστρονομική εμπειρία που σε συνδυασμό με την κουλτούρα και την ευγένεια των ντόπιων θα απογειώσει την παραμονή στον τόπο αυτό.

*Ο Χριστόδουλος Καραβασίλης είναι ιδιοκτήτης του Bulldogs & The Beast και μεγάλος fan των ταξιδιών. 

Νέα Ζηλανδία

Kia Kaha . (Μένουμε δυνατοί). Μότο των Μαορί.

Η Νέα Ζηλανδία, η νησιωτική απομονωμένη Aotearoa , η γη του μακριού λευκού σύννεφου, σφύζει από τροπική βλάστηση, ασημένιες φτέρες, γεωθερμικά πεδία, σπήλια, Εθνικά Πάρκα, εντυπωσιακές βουνοκορφές, πυκνά δάση, παγετώνες, γραφικά τοπία, αμπελώνες, απέραντα βοσκοτόπια, παραλίες, μοναδικές λίμνες ,ζωολογικά πάρκα, μοναδικά spots για extreme sports, πόλεις γεμάτες ζωή, yachts , μοναδικά food joints, υπερταλαντούχους μουσικούς του δρόμου, τελετουργικά, παραδόσεις, γκριμάτσες, τατού και βρίσκεται μια ανάσα από την Ανταρκτική. 

befunky-collage-1.jpg

Αν η ψυχή λοιπόν, λαxταρά να συναντήσει την απεραντοσύνη της φύσης , να χαθεί σε μονοπάτια εσωτερικής αναζήτησης σε συνδυασμό με μια μοναδική κουλτούρα και γιατί όχι να αποκτήσει μια εμπειρία που αγγίζει τα προσωπικά του όρια σε μια extreme προσέγγιση, τότε η γη των Kiwi μας προσκαλεί να γνωρίσουμε έναν κόσμο που αγγίζει τα όρια της μυθοπλασίας .

*Η Έλενα Αγγελίδου είναι Voice Over Artist/ Radio Producer /Dj και επίσης μεγάλη λάτρης των ταξιδιών

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα