Featured

Αύριο θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη δεξαμενόπλοιο από την Ιταλία

Σε επιφυλακή οι αρμόδιες υπηρεσίες

Δημήτρης Κουγιουμτζόπουλος
αύριο-θα-φτάσει-στη-θεσσαλονίκη-δεξαμ-557575
Δημήτρης Κουγιουμτζόπουλος

Το δεξαμενόπλοιο Histria Ajur σημαίας Marshall islands αναμένεται αύριο να καταπλεύσει στη Θεσσαλονίκη προερχόμενο από την γειτονική Ιταλία η οποία πλήττεται ιδιαιτέρως το τελευταίο διάστημα από τον κοροναϊό μετρώντας ήδη έξι νεκρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο, που έχει 18 άτομα πλήρωμα, όλοι τους υπήκοοι Ρουμανίας, έρχεται προκειμένου να φορτώσει καύσιμα από την νησίδα των Ελληνικών Πετρελαίων που βρίσκεται μέσα στον Θερμαϊκό κόλπο, και δεν πρόκειται να δέσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Η διαχείριση του πλοίου θα γίνει με τον συνηθισμένο τρόπο καθώς αφενός δεν υπάρχει μέχρι στιγμής διαταγή που να θέτει τις υπηρεσίες του λιμανιού σε συναγερμό αφετέρου δεν υπάρχει πληροφόρηση από τον πλοίαρχο του ότι κάποιο μέλος του πληρώματος αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας προκειμένου να ενεργοποιηθεί το σχετικό πρωτόκολλο ασφαλείας.

Σε κάθε περίπτωση αύριο, πριν οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, αναμένεται να ερωτηθεί τόσο ο ναυτιλιακός πράκτορας όσο και ο καπετάνιος του πλοίου αν υπάρχουν ζητήματα υγείας σε κάποιο μέλος του πληρώματος με τον συγκεκριμένο κατάπλου να χαρακτηρίζεται ως συνηθισμένο που δεν εμπνέει, μέχρι στιγμής, ανησυχία.

Πάντως αν και όποτε προκύψει ανάγκη ενημερώνονται άμεσα και διαδοχικά το κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ο θάλαμος επιχειρήσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας ο ΕΟΔΥ και η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις.

Μπορεί αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, οι 2 επόπτες υγείας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να είναι σε άδεια αλλά η διαδικασία προβλέπει την άμεση ανάκληση τους στην υπηρεσία σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη πράγμα που έχει σημειωθεί στο παρελθόν με επιτυχία.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα