Επικαιρότητα

Βουλή – Βαρουφάκης: Ποτέ δεν είπα ότι με παρακολουθεί ο Τσίπρας

Ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ25 διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο τον Κ. Μητσοτάκη - "Οι Γερμανοί παρακολουθούσαν το κινητό μου από το 2015" 

Parallaxi
βουλή-βαρουφάκης-ποτέ-δεν-είπα-ότι-μ-916269
Parallaxi

Με ξεκάθαρο τρόπο απάντησε ο Γιάννης Βαρουφάκης στα όσα υποστήριξε νωρίτερα από το βήμα της Ολομέλειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ισχύει κάθε λέξη που έχω γράψει στο βιβλίο μου» είπε αρχικά ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «ποτέ όμως δεν θα σας επιτρέψω να βάλετε πράγματα στο στόμα μου που λένε τα τρολς της ΝΔ. Ποτέ δεν είπα ότι με παρακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που είπα ήταν πως συνάντησα τον διοικητή της ΕΥΠ. Και τότε ο Γιάννης Ρουμπάτης μου είπε ότι η ΕΥΠ δεν παρακολουθεί Έλληνες πολίτες, παρά μόνο εάν είναι μαζί με ξένους που είναι στο στόχαστρο της ΕΥΠ».

Οι Γερμανοί παρακολουθούσαν το κινητό μου από το 2015

«Η πρωθυπουργίας σας τελείωσε», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης από το βήμα Βουλής απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την υπόθεση των υποκλοπών.

«Φούσκα ήσασταν και σαν φούσκα σκάσατε. Δεν έχει σημασία το γιατί και το πώς, αλλά το πρότζεκτ επανεκλογή πρωθυπουργού Μητσοτάκη, στη βάση κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ακυρώθηκε. Και η αποκαθήλωσή σας είναι απαραίτητη, για να αναβιώσει η πιθανότητα να έχουμε Δημοκρατία κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

«Δεν είναι δουλειά του πρωθυπουργού στο κοινοβουλευτικό μας πολίτευμα να είναι θεσμικός προϊστάμενος της ΕΥΠ. Αυτό θα ταίριαζε σε άλλα καθεστώτα, όχι σε δημοκρατικό καθεστώς.

Εσείς πήρατε την ΕΥΠ στα χέρια σας. Και όταν έσκασε η βόμβα νίψατε τας χείρας σας, υποστηρίζοντας, δεν γνώριζα, αν το ήξερα δεν θα το είχα επιτρέψει», ανέφερε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 και πρόσθεσε:

«Διαλέγετε κ. Μητσοτάκη τον εξευτελισμό για να πείσετε ότι δεν είστε ένοχος. Αλλά τελικά καταλήξατε και ένοχος και εξευτελισμένος. Προσπαθήσατε να κρυφτείτε πίσω από το ε…και τί έγινε, όλοι οι πρωθυπουργοί τα ίδια κάνουμε. Εδώ όμως δεν μιλάμε για τα μνημόνια, που, ναι, όλοι σας υπογράψατε. Εδώ μιλάμε για το ελληνικό Watergate -έτσι το αποκαλεί η εφημερίδα που αποκάλυψε το Watergate, η Washington Post. Θα τους χαρακτηρίσετε κι αυτούς Συριζαίους, κομμουνιστές, οπαδούς του ΜέΡΑ;».

Το project επανεκλογής δεν το κρίνω περιγράφω μια κατάσταση δεδομένη, συνέχισε και ανεβάζοντας τους τόνους ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 είπε ότι η πρωθυπουργία του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν μια φούσκα που έσκασε.

«Κάθε μνημόνιο ξεπαστρεύει και έναν πρωθυπουργό», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: η αποκαθήλωση είναι απαραίτητη για να αναβιώσει η ελπίδα για δημοκρατία στη χώρα.

Μάλιστα αναφερόμενος στα χειροκροτήματα των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος κατά τη διάρκεια ομιλίας του πρωθυπουργού ήταν «αποχαιρετιστήρια», ήταν το χειροκρότημα που έρχεται από την αποκαθήλωση ενός πρωθυπουργού.

Ο γραμματέας του ΜέΡα25 είπε προσωπικά στον πρωθυπουργό «έχετε οικογενειακή παράδοση, ότι ήταν ο Γρυλλάκης για τον πατέρα σας ήταν για σας ο Δημητριάδης και πρόσθεσε: μιλάμε για το ελληνικό watergate, έτσι το χαρακτηρίζει η Washington post.

Ο κ. Βαρουφάκης μάλιστα είπε ότι το τηλέφωνο του παρακολουθούνταν από το 2015. «Υπήρχαν βανάκια της γερμανικής πρεσβείας που έκαναν υποκλοπές», είπε.

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι θα υποστηρίξει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής -η οποία θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στην Ολομέλεια- με την προϋπόθεση, όπως είπε, ότι θα διευρυνθούν και προηγούμενες παρακολουθήσεις.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα