Γευση

Βραδιές οινογνωσίας στο Ekies All Senses Resort στη Χαλκιδική

Ο Master of Wine Γιάννης Καρακάσης συναντάει τον σεφ Δημήτρη Παμπόρη, σε ένα διήμερο σεμινάριο με βραβευμένα ελληνικά κρασιά και ένα μενού γευσιγνωσίας έντεκα σταδίων.

Parallaxi
βραδιές-οινογνωσίας-στο-ekies-all-senses-resort-στη-χαλκ-929180
Parallaxi

Tο ξενοδοχείο Ekies All Senses Resort, στη Βουρβούρου Χαλκιδικής, υποδέχεται τον Master of Wine και ιδρυτή τoυ διαγωνισμού 50 Great Greek Wines, Yiannis Karakasis MW , και σας προσκαλεί σε δύο μοναδικά σεμινάρια κρασιού που συνδυάζονται με δείπνο, την Παρασκευή 8 και την Κυριακή 10 Ιουλίου, στις 20.00.

 Τα δίωρα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο βραβευμένο εστιατόριο Bubo, δίπλα στη θάλασσα και θα περιλαμβάνουν οινογευσία εννέα  διαφορετικών κρασιών.

ekies-all-senses-27.jpg

Στο πρώτο σεμινάριο, με τίτλο «50 Great Greek Wines» θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε μία γκάμα από βραβευμένα ελληνικά κρασιά που διακρίθηκαν το 2022  και που θα σας  “ταξιδέψουν”  στην Κρήτη, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία.

Στο δεύτερο σεμινάριο, με «Ασύρτικο-Ξινόμαυρο», θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίστετε ορισμένες από τις πιο αντιπροσωπευτικές ετικέτες των δυο ελληνικών ποικιλιών που πλέον πρωταγωνιστούν σε διεθνές επίπεδο. Συγκεκριμένα, η οινογευσία εστιάζεται σε οινοποιεία από τη Σαντορίνη για το Ασύρτικο και από τη Νάουσα για το Ξινόμαυρο. Μετά το τέλος του κάθε σεμιναρίου θα υπάρξει κλήρωση με δώρο μια φιάλη 1,5 λίτρου.

Παράλληλα με τις οινογευσίες, μπορείτε να γευτείτε το απέσιαλ μενού του σεφ Δημήτρη Παμπόρη, που  επιμελήθηκε ειδικά για τη συγκεκριμένη βραδιά. Ο σεφ χρησιμοποιεί ταπεινά, ελληνικά προϊόντα και τα αναδεικνύει με δημιουργικό τρόπο. Το μενού περιλαμβάνει παραδοσιακά πιάτα, όπως η σπουδαία φασολάδα με λακέρδα.

Τέλος, το Σάββατο 9 Ιουλίου ο Γιάννης Καρακάσης θα συναντήσει «γευστικά» τον σεφ Δημήτρη Παμπόρη, στο εστιατόριο Treehouse, όπου θα προσφέρουν ένα degustation μενού έντεκα σταδίων. Το σερβίρισμα θα ξεκινήσει στις 21:15, οπότε καλό είναι οι συμμετέχοντες να βρίσκονται εκεί είκοσι λεπτά νωρίτερα. 

treehouse.jpg

*Τα σεμινάρια έχουν περιορισμένη χωρητικότητα, για αυτό καλό είναι να κάνετε την κράτησή σας εγκαίρως: Αποστόλης Παπαδόπουλος / operation@ekies.gr / +306985173169 Τιμή: 140 ευρώ/άτομο

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα