Πολιτισμός

CINE MONDAY: 12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση!

Το βράδυ της Δευτέρας, απευθείας στην οθόνη σου!

Parallaxi
cine-monday-12-ταινίες-για-να-δεις-απόψε-στην-τηλε-914145
Parallaxi

Απόλαυσε σινεμά από τον καναπέ σου!

Ο Δρόμος Για Το Λα Πλαζ (2015) σε σκηνοθεσία Φρανσίσκο Βαρόνε 

Οι καλύτερες ταινίες δρόμου είναι αυτές στις οποίες, εκτός από τους ήρωες, οι θεατές κάνουν παράλληλα ένα δικό τους ταξίδι. «O Δρόμος για το Λα Παζ» αφηγείται το ταξίδι ενός ηλικιωμένου Μουσουλμάνου που ζητά από έναν «ερασιτέχνη» ταξιτζή (Ροντρίγκο Ντε Λα Σέρνα, «Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας»), να τον οδηγήσει με το παλιό του peugeot, από το Μπουένος Άιρες μέχρι το Λα Παζ, με τελικό του προορισμό τη Μέκκα. Ένα ταξίδι ενδοσκόπησης αλλά και αργοπορημένης ενηλικίωσης για όσους προσπάθησαν να την αποφύγουν αλλά εκείνη τους περίμενε στην πιο απρόσμενη στροφή της ζωής τους.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 19/09 στις 22.00

Μια Νύχτα Στον Παράδεισο (1951) σε σκηνοθεσία Θανάση Μεριτζή

Το ξενοδοχείο «Ο Παράδεισος» φιλοξενεί μια παθιασμένη συγγραφέα, την κυρία Βυζαντίου και αρκετούς ακόμα ιδιόρρυθμους ενοίκους. Όταν μια φίλη του καμαριέρη, η οποία σκοπεύει να γίνει γυναίκα ενός νεαρού ενοίκου, φτάνει παράλληλα με ένα ζευγάρι νεόνυμφων στο ξενοδοχείο, η κυρία Βυζαντίου θα εμπνευστεί μια δραματική ιστορία έρωτα.

*ERT WORLD, Δευτέρα 19/09 στις 04.00

Επικίνδυνες Παρέες (2010) σε σκηνοθεσία Τζέιμς Μάνγκολντ

Προσπαθώντας να προλάβει την πτήση για το γάμο της αδελφής της, η Τζουν Χέβενς, θα πέσει πάνω στον γοητευτικό όσο και αινιγματικό Ρόι Μίλερ – έναν ξεπεσμένο κατάσκοπο ο οποίος προσπαθεί να αποκαταστήσει το όνομά του- όπου σύντομα θα δει τη ζωή της να αλλάζει μέσα σε γρήγορα αυτοκίνητα και επικίνδυνες καταστάσεις, που δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί…

*OPEN BEYOND, Δευτέρα 19/09 στις 21.00

Υπ’ Αριθμόν 1 Δημόσιος Κίνδυνος: Μέρος 1ο (2008) σε σκηνοθεσία Ζαν Φρανσουά Ρισέ

Η ζωή του Ζακ Μεσρίν, του τελευταίου θρυλικού Γάλλου γκάνγκστερ, που οι αρχές τον είχαν χαρακτηρίσει “Δημόσιο Κίνδυνο Νο 1” και ο κόσμος ως “ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα”, λόγω της ικανότητάς του να μεταμφιέζεται και να διαφεύγει της αστυνομίας. Ξεκινώντας από τα παιδικά του χρόνια, τα πρώτα του βήματα στους κύκλους του εγκλήματος μέχρι τη δράση του στον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την επιστροφή του στη Γαλλία, η ιλιγγιώδης πορεία του Μεσρίν τον καθιστά έναν από τους πιο αδυσώπητους γκάγκστερ διεθνώς… Ο Βενσάν Κασέλ σε έναν από τους πιο εκρηκτικούς ρόλους της καριέρας του που κέρδισε πολλά βραβεία, σε μια ταινία που σημείωσε μεγάλη κινηματογραφική και εμπορική επιτυχία εντός και εκτός Γαλλίας.

OPEN BEYOND, Δευτέρα 19/09 στις 23.30

Rec 2 (2009) σε σκηνοθεσία Χαουμέ Μπαλαγκερό & Πάκο Πλάθα

Μετά τα δραματικά γεγονότα που προηγήθηκαν, ένας γιατρός και μια ειδική μονάδα αστυνομικών με κάμερες θα επιχειρήσουν να μπουν στο επίμαχο κτήριο -που πλέον βρίσκεται σε καραντίνα- για να ξεκαθαρίσουν τι κρύβεται πίσω από το μυστηριώδες μακελειό. Τα πράγματα όμως δε θα εξελιχθούν όπως θα περίμεναν…

*OPEN BEYOND, Δευτέρα 19/09 στις 03.45

Ασύλληπτη Συμμορία (2010) σε σκηνοθεσία Τζον Λέσενχοπ

Οι Takers είναι μια διαβόητη ομάδα εγκληματιών που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην αστυνομία, αφού καταφέρνουν να εκτελούν άψογα οργανωμένες τραπεζικές ληστείες. Λειτουργούν σαν ένα καλοκουρδισμένο ρολόι, χωρίς να αφήνουν κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Όταν, όμως, προσπαθήσουν να κάνουν τη μεγαλύτερη ληστεία τους, κλέβοντας τα περισσότερα χρήματα από ποτέ, τα σχέδιά τους διακόπτονται από έναν ικανό ντετέκτιβ, που είναι αποφασισμένος να λύσει την υπόθεση.

*MEGA, Δευτέρα 19/09 στη 01.10

Το Καρφί (2013) σε σκηνοθεσία Ρικ Ρόμαν Γουό

Ο 18χρονος γιος του επιχειρηματία Τζον Μάθιους συλλαμβάνεται για διακίνηση ναρκωτικών και αντιμετωπίζει ποινή πολυετούς φυλάκισης. Για να μπορέσει να τον βγάλει από τη φυλακή, ο πατέρας του αναγκάζεται να υποδυθεί τον μυστικό πράκτορα και να εισχωρήσει σε ένα επικίνδυνο καρτέλ εμπορίας ναρκωτικών με σκοπό να το εξαρθρώσει.

*ΣΚΑΪ, Δευτέρα 19/09 στις 23.40

Σχέδιο Πτήσης (2005) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Σβέντκε

Η Κάιλ Πρατ, σχεδιάστρια αεροσκαφών, ταξιδεύει μαζί με την κόρη της με προορισμό την Αμερική, σε ένα αεροσκάφος που μεταφέρει και τη σορό του συζύγου της. Κατά τη διάρκεια της πτήσης η μικρή εξαφανίζεται και, σαν να μην έφτανε αυτό, όλοι οι επιβαίνοντες ισχυρίζονται ότι δεν την είδαν ποτέ μέσα στο αεροπλάνο. Η Κάιλ θα πρέπει να αποδείξει πως η κόρη της επιβιβάστηκε μαζί της και όντως εξαφανίστηκε, προτού αρχίσει να αμφιβάλλει και η ίδια για την ύπαρξη του παιδιού αλλά και για την ψυχική της υγεία.

*MEGA, Δευτέρα 19/09 στη 01.00

Sicario: Ο Εκτελεστής (2015) σε σκηνοθεσία Ντένις Βιλλενέβ

Η πράκτορας του FBI Κέιτ Μέισερ, αφού κατάφερε να καταξιωθεί σε ένα ανδροκρατούμενο χώρο, αναλαμβάνει μια αποστολή υψίστης σημασίας. Στρατολογημένη από το μυστηριώδη Ματ Γκρέιβερ, εντάσσεται σε μια ομάδα κατά του κλιμακούμενου πολέμου των καρτέλ ναρκωτικών. Με αρχηγό τον αινιγματικό Αλεχάντρο, η ομάδα βρίσκεται στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικό με αποστολή να συλληφθεί ο πιο διαβόητος αρχηγός καρτέλ.

*ALPHA, Δευτέρα 19/09 στις 22.40

After (2019) σε σκηνοθεσία Τζένι Γκέιτζ

Μία επιμελής φοιτήτρια, αφοσιωμένη κόρη και πιστή στον σχολικό της έρωτα κοπέλα , η Τέσα Γιάνγκ ξεκινάει την πρώτη της χρονιά στο κολέγιο με μεγάλες φιλοδοξίες για το μέλλον . Περνάει τις μέρες της συγκεντρωμένη στο πρόγραμμα της και με ισχυρή προσήλωση στον στόχο και στα καθήκοντα της. Ο οργανωμένος και ευπρεπής κόσμος της καταρρέει όταν γνωρίζει τον μυστηριώδη Χάρντιν Σκοτ με τα μπερδεμένα καστανά μάτια του, την αλαζονική βρετανική προφορά του και τα πολλά tattoo.

*STAR, Δευτέρα 19/09 στις 00.30

Στην Καρδιά Του Δάσους (2015) σε σκηνοθεσία Πατρίτσια Ροζεμά

Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, δύο φιλόδοξες νεαρές γυναίκες ζουν μαζί με τον πατέρα τους σε ένα όμορφο σπίτι στο βουνό. Ξαφνικά, μία μέρα, το ρεύμα κόβεται -κανείς δεν ξέρει γιατί. Χωρίς ηλεκτρικό, βενζίνη και κανενός είδους ενέργεια, ακούν εκατοντάδες θεωρίες στο ραδιόφωνο. Τρομοκρατική επίθεση; Φονικός ιός; Μετά από λίγο, το ραδιόφωνο σταματά κι αυτό. Απόλυτη σιωπή. Έχοντας χάσει κάθε αίσθηση ασφάλειας, και με αντίπαλο την πείνα και την αβεβαιότητα, οι δύο αδερφές θα πρέπει να συνεργαστούν για να καταφέρουν να επιβιώσουν σε αυτή την κατάσταση. Μοναδικό τους όπλο, οι μνήμες της χαρούμενης οικογένειας, που ήταν κάποτε.

*STAR, Δευτέρα 19/09 στις 02.45

Το Σινικό Τείχος (2016) σε σκηνοθεσία Ζανγκ Γιμού

Γύρω στο 1.000 μ.Χ., δυο μισθοφόροι, ο Γουίλιαμ και ο Τοβάρ φτάνουν άθελά τους στο Σινικό Τείχος και συλλαμβάνονται από το Ανώνυμο Τάγμα που φυλά την πύλη του. Οι δυο άντρες αναζητούν πολύτιμο μπαρούτι, αλλά το Τάγμα έχει δυσκολότερο εχθρό ν’ αντιμετωπίσει: κάθε εξήντα χρόνια – και τώρα είναι η στιγμή – το Τείχος δέχεται επίθεση από μιλιούνια παντοδύναμα πράσινα δρακάκια, με μια όμορφα διακοσμημένη βασίλισσα. Η νεαρή στρατηγός Λιν Μέι θ’ αξιοποιήσει τη δεινότητά και το θάρρος στη μάχη του Τοβάρ και του Γουίλιαμ και κάπου εκεί θα προκύψει κι ένας παραμυθένιος έρωτας.

*ΑΝΤ1, Δευτέρα 19/09 στις 00.15

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα