Πολιτισμός

Cine Thursday: 6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση!

Απόλαυσε σινεμά από τον καναπέ σου!

Parallaxi
cine-thursday-6-ταινίες-για-να-δεις-απόψε-στην-τηλε-918884
Parallaxi

Απόλαυσε σινεμά από τον καναπέ σου!

Αυστηρώς Κατάλληλο (2008) σε σκηνοθεσία Μιχάλη Ρέππας και Θανάση Παπαθανασίου

Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι δυο νέοι ‘Ελληνες σκηνοθέτες που προσπαθούν να βρουν παραγωγό για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία τους. Ο τίτλος της “Το τέλος του πάθους” και το θέμα της οι τραγικοί έρωτες της Φαίδρας, της Μαντάμ Μποβαρύ και της ‘Αννας Καρένινα. Κανένας παραγωγός δεν δέχεται να βάλει χρήματα σε μια τόσο καλλιτεχνική ταινία. ‘Ετσι πέφτουν στα νύχια του Τάκη Πανουργιά, ο οποίος διαθέτει μια μικρή παρακμασμένη εταιρία παραγωγής και ένα σκοτεινό παρελθόν. Στην δεκαετία του ’70 ο Πανουργιάς ήταν βασιλιάς της τσόντας. Ο Πανουργιάς δέχεται να βάλει χρήματα αλλά έχει ένα κρυφό σχέδιο. Να γυρίσει την κανονική ταινία μεν, αλλά ταυτόχρονα στα ίδια σκηνικά με άλλους “ηθοποιούς” να γυρίσει την Φαίδρα, την Μποβαρύ και την Καρένινα σε τσόντα. Τολστόι, Φλομπέρ, Ευριπίδης, πορνό, μυστικοί έρωτες, ίντριγκες, διλοδοξίες, ψέματα και υστερίες μέσα σε ένα χώρο που συγκατοικούν η πιό υψηλή έκφραση της διανόησης και η πορνογραφία. Τι συμβαίνει όταν όλα αυτά μπερδεύονται στο ίδιο πλατό; Ποιά είναι τα όρια της τέχνης; Ποιά είναι τα όρια της πορνογραφίας; Και εν τέλει ποιά είναι τα όρια της ανθρώπινης ηλιθιότητας;

*MEGA, Πέμπτη 09/06 στις 23.20

Βατικανό: Απόρρητοι Φάκελοι (2015) σε σκηνοθεσία Μαρκ Νεβέλντιν

Η Αντζελα Χολμς είναι μια συνηθισμένη 27χρονη κοπέλα, ώσπου η παρουσία της αρχίζει να έχει μια σκοτεινή επίδραση σε όποιον βρίσκεται κοντά της, προκαλώντας σοβαρά ατυχήματα ακόμη και θάνατο. Κατά την εξέταση της υποψιάζονται πως είναι δαιμονισμένη, αλλά όταν το Βατικανό καλεστεί για να εξορκίσει τον δαίμονα, αποδεικνύεται πως πρόκειται για μια αρχαία σατανική δύναμη, πιο ισχυρή από οτιδήποτε μπορεί κανείς να φανταστεί. Ο Πάτερ Λοζάνο καλείται να εξαπολύσει πόλεμο, όχι μόνο για την ψυχή της Αντζελα, αλλά και για τη σωτηρία της ανθρωπότητας.

*ALPHA, Πέμπτη 09/06 στις 01.45

Το Μούτρο: Η Επιστροφή (2016) σε σκηνοθεσία Ντένις Γκάνσελ

Ο Τζέισον Στέιθαμ, ο καλύτερος και πιο σκληροτράχηλος σταρ ταινιών δράσης, αναλαμβάνει και πάλι τον θρυλικό χαρακτήρα του Άρθουρ Μπίσοπ. Αυτή τη φορά, ο μεθοδικός και αποτελεσματικός επαγγελματίας εκτελεστής Μπίσοπ, έχει αποφασίσει να αφήσει για τα καλά πίσω το παρελθόν του. Όμως η μοίρα -με τη μορφή του πιο σκληρού του αντιπάλου- έχει διαφορετικά σχέδια. Ο θρυλικός εκτελεστής είναι πλέον αναγκασμένος να φέρει εις πέρας τις πιο επικίνδυνες αποστολές της ζωής του, κάνοντάς τις μάλιστα να φανούν σαν ατύχημα, για να μπορέσει να σώσει τον μεγάλο του έρωτα.

*STAR, Πέμπτη 09/06 στις 21.00

Επίλεκτος Πράκτορας Stratton (2017) σε σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ

Ο Στράτον, βρετανός μυστικός πράκτορας των Ειδικών Δυνάμεων του Ναυτικού και ο Αμερικανός ομόλογός του, Μάρτι, κατασκοπεύουν ένα σύμπλεγμα εργαστηρίων στο Ιράν, ώστε να αναχαιτίσουν την παραγωγή θανατηφόρων βιοχημικών όπλων. Όταν η αποστολή τους αποτυγχάνει, ο Στράτον καλείται από την αρχηγό της μυστικής υπηρεσίας MI6 και πληροφορείται πως ο Μπαρόφσκι, ένας Ρώσος πρώην κατάσκοπος, έχει αυτομολήσει. Θεωρούμενος ως νεκρός τα τελευταία 20 χρόνια, είναι σχεδόν βέβαιο πως ο Μπαρόφσκι σχεδιάζει να εκδικηθεί τους πρώην εργοδότες του, χρησιμοποιώντας κλεμμένα χημικά όπλα. Πλέον, ο Στράτον και η ομάδα του πρέπει να αξιοποιήσουν όλα τα μέσα που διαθέτουν, την εκπαίδευση αλλά και την εμπειρία τους, σε μια μάχη με το χρόνο, ώστε να αποτρέψουν μια ολοκληρωτική καταστροφή.

*STAR, Πέμπτη 09/06 στις 00.30

The Beatles: Eight Days A Week – The Touring Years (2016) σε σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ

Η ιστορία των Beatles, των θρυλικών «σκαθαριών» με μουσική, συνεντεύξεις και μοναδικές ιστορίες από 250 συναυλίες τους κατά την περίοδο 1963-1966.

*STAR, Πέμπτη 09/06 στις 02.15

Bakery In Brooklyn (2016) σε σκηνοθεσία Γκουστάβο Ρον

Η Βίβιεν και η Κλόε, δύο πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, αλλά αχώριστες ξαδέρφες, καλούνται να μοιραστούν ένα γραφικό ζαχαροπλαστείο, που τους άφησε ως κληρονομιά η θεία τους. Η Βίβιεν θα προσπαθήσει να κρατήσει το παραδοσιακό του στυλ, ενώ η Κλόε, που εργάζεται ως βοηθός ενός διάσημου τηλεοπτικού σεφ, έχει πιο μοντέρνα σχέδια στο μυαλό της. Πρέπει σύντομα όμως να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές και να αποφασίσουν, καθώς η Τράπεζα απειλεί με κατάσχεση, ενώ την ίδια στιγμή εμφανίζεται στη ζωή τους και ο έρωτας…

*OPEN BEYOND, Πέμπτη 09/06 στις 21.00

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα