Πολιτισμός

Cine Thursday: 8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση!

Το βράδυ της Πέμπτης, απευθείας στην τηλεόρασή σου!

Parallaxi
cine-thursday-8-ταινίες-για-να-δεις-απόψε-στην-τηλε-922474
Parallaxi

Απόλαυσε σινεμά από τον καναπέ σου!

Πώς οι Πανδημίες Άλλαξαν τον Κόσμο (2020) σε σκηνοθεσία Ίαν Κρός

Ο Covid 19 που χτύπησε με καταστροφικές συνέπειες τους πρώτους μήνες του 2020, είναι απλώς η τελευταία από μία μακριά σειρά πανδημιών που έχουν πλήξει και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν καταστρέψει κοινωνίες ανά τους αιώνες. Όπως όλες οι πανδημίες, ο Covid 19 πυροδοτήθηκε από την αλληλεπίδραση του ανθρώπου με το ζωικό βασίλειο. Αυτό το ντοκιμαντέρ εξετάζει τις συνθήκες που προκάλεσαν αυτές τις ασθένειες, όπως η υγιεινή, η φτώχεια, ο υπερπληθυσμός, η αστικοποίηση ή η ανάπτυξη των πόλεων καθώς και τον αντίκτυπο των ταξιδιών με τη γρήγορη μετάδοσή τους, που είχαν ως αποτέλεσμα τις πανδημίες. Εξερευνούμε τα συμπτώματα αυτών των ασθενειών και τον αντίκτυπό τους, είτε ήταν ο Μαύρος Θάνατος, η Βουβωνική Πανώλη που στοίχισε 100 εκατομμύρια ζωές των 14ο αιώνα στην Ευρώπη, ή η πανδημία ευλογιάς που μεταδόθηκε απ’ τους Ευρωπαίους και εξαφάνισε κοινότητες γηγενών στην Αμερική, τον Ειρηνικό και την Αυστραλία μεταξύ 15ου και 18ου αιώνα. Η Μεγάλη Πανούκλα του 17ου αιώνα και η Ισπανική Γρίπη στα τέλη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν εξίσου καταστροφικές για την Ευρώπη. Τα μέτρα καραντίνας εισήχθησαν για πρώτη φορά ευρέως πριν από 700 χρόνια και τώρα, τον 21ο αιώνα με τον Covid 19, η αποτελεσματικότητά τους αμφισβητείται ξανά.

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 16/06 στις 23.00

Πέντε Λεπτά Ακόμα (2006) σε σκηνοθεσία Γιάννη Ξανθόπουλου

Ο Τάσος είναι… μέχρι θανάτου ερωτευμένος με την Αλίκη. Η επόμενη, όμως, σκηνή ζήλιας του θα καταλήξει με τον Τάσο φαρδύ-πλατύ στο δρόμο, κάτω από την μοτοσικλέτα του. Αλλά ούτε αυτό είναι αρκετό για να τον κρατήσει μακριά από την αγαπημένη του Αλίκη. Επιστρέφει ως φάντασμα στη γη, σωματοποιημένος αλλά αόρατος, για να προλάβει την αγαπημένη του πριν τον… αντικαταστήσει! Και έχει μόνο πέντε λεπτά στη διάθεσή του, για να κάνει αισθητή την παρουσία του στους ζωντανούς και κυρίως, για να αποτρέψει την σχέση που “μαγειρεύεται” μεταξύ της Αλίκης και του ύπουλου φίλου του.

*MEGA, Πέμπτη 16/06 στις 23.20

Τα Μάθατε Για Τους Μόργκαν; (2010) σε σκηνοθεσία Μαρκ Λόρενς

Ο Πολ και η Μέριλ Μόργκαν, ένα δυναμικό ζευγάρι της Νέας Υόρκης, που ενώ είναι πολύ επιτυχημένοι επαγγελματικά και κοινωνικά, έχουν αποξενωθεί μεταξύ τους . Κατά την διάρκεια της προσπάθειάς τους να σώσουν τον γάμο τους, έχουν την ατυχία να γίνουν μάρτυρες σε ένα φόνο. Για αυτό το λόγο, αναγκάζονται να μπουν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και να μετακινηθούν σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Με ψεύτικες ταυτότητες, το ζευγάρι τα βρίσκει δύσκολα στην προσαρμογή τους στην ζωή εκεί, όπου όλοι οπλοφορούν και όλοι ασχολούνται με τα κουτσομπολιά και τη ζωή των άλλων.

*ANT1, Πέμπτη 16/06 στις 00.00

You’re Not You (2014) σε σκηνοθεσία Τζορτζ Γουλφ

Η Κέιτ είναι μια ευγενική, επιτυχημένη κλασική πιανίστα που μόλις διαγνώστηκε με ALS (κοινώς γνωστή ως νόσος του Lou Gehrig). Μαζί με τον σύζυγό της, αποφασίζει να προσλάβει μια φοιτήτρια, την Μπεκ, για να την φροντίζει. Η Μπεκ είναι μια γενναία φοιτήτρια και επίδοξη ροκ τραγουδίστρια που μετά βίας μπορεί να κρατήσει τον ατίθασο χαρακτήρα της σε κάθε πλευρά της ζωής της. Η Κέιτ θα εμπνεύσει την Μπεκ να βάλει τη ζωή της σε μια σειρά, ενώ και η ίδια η Μπεκ θα βοηθήσει κυριολεκτικά και μεταφορικά την Κέιτ να ζήσει τη ζωή της στο έπακρο.

*ALPHA, Πέμπτη 16/06 στις 01.30

Έγκλημα Στο Όριαν Εξπρές (2017) σε σκηνοθεσία Κένεθ Μπράνα

Ο διάσημος και δαιμόνιος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό, καλείται να λύσει το αίνιγμα της δολοφονίας ενός αμφιλεγόμενου επιχειρηματία, που γίνεται μέσα στο πολυτελές τρένο «Οριάν Εξπρές», το οποίο βρίσκεται ακινητοποιημένο στις Άλπεις. Οι διακεκριμένοι επιβάτες του «Οριάν Εξπρές» κρύβουν πολλά μυστικά, που τους βάζουν στη λίστα των υπόπτων για το στυγερό έγκλημα και ο ευφυής Ηρακλής Πουαρό πρέπει να βρει τον δολοφόνο, πριν χτυπήσει ξανά…

*STAR, Πέμπτη 16/06 στις 21.00

Mad Max: Fury Road (2015) σε σκηνοθεσία Τζορτζ Μίλερ

Σε έναν μετά-αποκαλυπτικό κόσμο, συμμορίες μάχονται για τον έλεγχο των περιορισμένων υδάτινων πόρων και των καυσίμων. Ο κόσμος έχει υποστεί μια τεράστια καταστροφή και οι άνθρωποι, που έχουν επιβιώσει, παλεύουν αναζητώντας τα βασικά υλικά. Κάπου σε μια έρημο, δύο επαναστάτες συναντιούνται προσπαθώντας να αποκαταστήσουν την τάξη. Είναι ο Μαξ, ένας άντρας της δράσης και όχι της κουβέντας, που πιστεύει πως ο καλύτερος τρόπος για να επιβιώσεις είναι να περιπλανιέσαι μόνος σου. Η άλλη είναι η Φουριόζα, μια γυναίκα που πιστεύει ότι ο δρόμος για την επιβίωση βρίσκεται πέρα από την έρημο, στα μέρη όπου γεννήθηκε. Ο τύραννος Immortan Joe όμως θα συγκεντρώσει όλη τη συμμορία του και θα κυνηγήσει τους δύο αντάρτες στον Πόλεμο του Δρόμου, που θα ακολουθήσει…

*STAR, Πέμπτη 16/06 στις 00.30

High Rise (2015) σε σκηνοθεσία Μπεν Γουίτλεϊ

Ο δρ. Ρόμπερτ Λανγκ είναι ο νέος ένοικος του πολυτελούς διαμερίσματος ενός high-tech ουρανοξύστη, η τοποθεσία του οποίου τον τοποθετεί στην ανώτερη κοινωνική τάξη. Ο Λανγκ δεν θα αργήσει να εγκλιματιστεί στην υψηλή κοινωνία και θα γνωρίσει τους εκκεντρικούς ενοίκους του κτιρίου: τη Σάρλοτ, μια μποέμ, ανύπαντρη μητέρα, τον χαρισματικό κινηματογραφιστή Γουάιλντερ, που ζει με την έγκυο γυναίκα του Έλεν, τον, τον αινιγματικό αρχιτέκτονα, που σχεδίασε το οίκημα, κύριο Ρόγιαλ. Για τον μοναχικό Λανγκ, η ζωή μοιάζει παράδεισος αλλά όταν αρχίζουν οι διακοπές ρεύματος και τα ελαττώματα του κτιρίου αποκαλύπτονται, το αυστηρά κατασκευασμένο κοινωνικό οικοδόμημα καταρρέει και ο ουρανοξύστης γίνεται πεδίο μάχης σ’ έναν κυριολεκτικό πόλεμο των τάξεων…

*STAR, Πέμπτη 16/06 στις 03.00

Catwoman (2004) σε σκηνοθεσία Πιτόφ

Η ντροπαλή και ευαίσθητη Πέισενς Φίλιπς αισθάνεται άσχημα ακόμη και για την ίδια της την ύπαρξη! Μια κοπέλα διακριτική και ήσυχη, που φροντίζει να είναι πρόθυμη και ευχάριστη με όλους, δουλεύει ως γραφίστρια στο ατελιέ μιας εταιρείας καλλυντικών αληθινό μεγαθήριο, της Χέντερ Μπιούτι, την οποία διευθύνει ο δεσποτικός Τζορτζ Χέντερ μαζί με τη γυναίκα του, το σούπερ-μόντελ Λόρελ. Όταν η Πέισενς, από καθαρή σύμπτωση, ανακαλύπτει ένα σατανικό μυστικό, που κρύβεται πίσω από ένα αντι-γηραντικό προϊόν της εταιρείας το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα, βρίσκεται παγιδευμένη στα δίχτυα μιας επικίνδυνης συνωμοσίας.

*OPEN BEYOND, Πέμπτη 16/06 στις 21.00

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα