Πολιτισμός

Cine Tuesday : 10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση!

Μία Τρίτη γεμάτη δράση!

Parallaxi
cine-tuesday-10-ταινίες-για-να-δεις-απόψε-στην-τηλε-929798
Parallaxi

Απόλαυσε σινεμά από τον καναπέ σου!

Αγαπημένο Μου Ημερολόγιο (1993) σε σκηνοθεσία Νάνι Μορέτι

Ο Ιταλός σκηνοθέτης και ηθοποιός Νάνι Μορέτι γυρίζει με τη βέσπα του την έρημη, καλοκαιρινή Ρώμη, ταξιδεύει στα νησιά της Σικελίας αναζητώντας το σενάριο της επόμενης ταινίας του και αφηγείται με χιούμορ και τρυφερότητα τις περιπέτειές του με τους γιατρούς που ψάχνουν να βρουν από τι πάσχει.

*ΕΡΤ2: Τρίτη 28/06 στις 22:00

Πολ Γκογκέν, Είμαι Ένας Άγριος (2017) σε σκηνοθεσία Μαρί-Κριστίν Κουρτές

Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του Πολ Γκογκέν, του ανατρεπτικού καλλιτέχνη που αναζήτησε μια τέχνη προσανατολισμένη στο πρωτόγονο, απαλλαγμένη από τους ηθικούς κανόνες του δυτικού πολιτισμού.

*ΒΟΥΛΗ TV: Τρίτη 28/06 στις 23:00

Ocean’s 8 (2018) σε σκηνοθεσία Γκάρι Ρος

Πέντε χρόνια, οκτώ μήνες και 12 ημέρες … Τόσο πήρε στη μόλις αποφυλακισμένη Ντέμπι Όσεαν, την αποξενωμένη αδελφή του θρυλικού Ντάνι Όσεαν, να σχεδιάσει τη μεγαλύτερη ληστεία της ζωής της. Ξέρει ακριβώς από που πρέπει να ξεκινήσει και τι χρειάζεται: μια ομάδα από τις καλύτερες στον τομέα τους, ξεκινώντας από την πρώην παρτενέρ της στο έγκλημα, τη Λου. Οι δυο τους επιστρατεύουν τις υπόλοιπες «ειδικούς»: την κοσμηματοπώλη Αμίτα, την πορτοφολού Κοστάνς, την εξπέρ κλεπταποδόχο Τάμι, τη χάκερ Νάιν Μπολ και τη σχεδιάστρια μόδας, Ρόουζ. Ο στόχος είναι 150 εκατομμύρια δολάρια σε μορφή διαμαντιών, τα οποία θα κοσμούν τον λαιμό της παγκοσμίου φήμης ηθοποιού Ντάφνε Κλούγκερ, στην εκδήλωση της χρονιάς του Met Gala. Θεωρητικά, το σχέδιο είναι άψογο όμως στην πράξη πρέπει να αποδειχτεί εξίσου αψεγάδιαστο με τα πολυπόθητα διαμάντια, αν η συμμορία θέλει να πετύχει το στόχο της και να τη βγάλει καθαρή.

*STAR: Τρίτη 28/06 στις 21:00

Οι Αναλώσιμοι (2010) σε σκηνοθεσία Σιλβέστερ Σταλόνε

Μια ομάδα έξι άριστα εκπαιδευμένων μισθοφόρων, γνωστή ως “The Expendables”, προσλαμβάνεται από τον μυστηριώδη κύριο Τσερτς, με σκοπό να ανατρέψει τον δικτάτορα ενός νησιού, που βρίσκεται κοντά στη Βραζιλία. Στο κατόπι τους όμως βρίσκονται ένας πράκτορας της CIA, ο ψυχωτικός σωματοφύλακάς του και ένα πρώην μέλος της ομάδας, που αναζητά εκδίκηση.

*STAR: Τρίτη 28/06 στις 23:15

Pacific Rim (2013) σε σκηνοθεσία Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Όταν λεγεώνες τρομακτικών πλασμάτων – γνωστά ως Καϊτζού – αρχίζουν να εφορμούν από τη θάλασσα, ξεκινά ένας πόλεμος, που θα στοιχίσει εκατομμύρια ζωές και θα εξαντλήσει τους πόρους της ανθρωπότητας. Προκειμένου να ανταπεξέλθουν οι άνθρωποι στις επιθέσεις των γιγαντιαίων Καϊτζού, κατασκεύασαν ένα ειδικό όπλο: ογκώδη ρομπότ – τα Γιάγκερ – τα οποία ελέγχονται ταυτόχρονα από δύο πιλότους, των οποίων οι εγκέφαλοι είναι συνδεδεμένοι με μία γέφυρα νευρώνων. Όμως, ακόμα και τα Γιάγκερ αποδεικνύονται λίγα μπροστά στη μήνη των Καϊτζού. Λίγο πριν την οριστική ήττα, οι δυνάμεις, που προασπίζονται το ανθρώπινο είδος, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να στραφούν σε δύο μάλλον απίθανους ήρωες – έναν ξεπεσμένο πρώην πιλότο και μια άπειρη δόκιμη. Οι δυο τους θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να πλοηγήσουν ένα θρυλικό και φαινομενικά ξεπερασμένο Γιάγκερ από το παρελθόν. Αυτοί οι δύο θα κληθούν να προστατέψουν την ανθρωπότητα, καθώς είναι η τελευταία της ελπίδα.

*STAR: Τρίτη 28/06 στις 03:30

Ο Βράχος (1996) σε σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Απογοητευμένος από την αδιαφορία της αμερικανικής κυβέρνησης να αποζημιώσει τις οικογένειες νεκρών στρατιωτών της ομάδας του, ο στρατηγός Φρανκ Χάμελ αποφασίζει να καταλάβει με τους άντρες του την υψίστης ασφαλείας φυλακή του Αλκατράζ. Κρατώντας ομήρους 83 τουρίστες, απειλεί να εξαπολύσει ένα ισχυρό βιολογικό όπλο στο Σαν Φρανσίσκο, αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματά του. Το Πεντάγωνο και το F.B.I. αναζητούν λύση απεγνωσμένα. Για να αντιμετωπίσουν όμως άμεσα την κατάσταση, δεν έχουν άλλη λύση, από το να ζητήσουν τελικά τη βοήθεια ενός πρώην κρατουμένου αυτών των φυλακών, ο οποίος υπήρξε ο μοναδικός έγκλειστος που κατάφερε ποτέ να αποδράσει από εκεί.

*ALPHA: Τρίτη 28/06 στις 22:40

Ημέρα Ανεξαρτησίας: Νέα Απειλή (2016) σε σκηνοθεσία Ρόλαντ Έμμεριχ

Είκοσι χρόνια μετά την εξωγήινη επίθεση κατά του πλανήτη, χρησιμοποιώντας εξωγήινη τεχνολογία, τα έθνη της Γης έχουν συνεργαστεί σε ένα τεράστιο αμυντικό πρόγραμμα για να προστατεύσουν τον πλανήτη. Αλλά τίποτα δεν μπορεί να μας προετοιμάσει για την προχωρημένη και χωρίς προηγούμενο δύναμη των εξωγήινων, και μόνο η ευφυΐα μερικών γενναίων ανδρών και γυναικών μπορούν να σώσουν τον κόσμο μας από τον απόλυτο αφανισμό.

*ALPHA: Τρίτη 28/06 στη 01:30

Μέγιστη Ταχύτητα (2004) σε σκηνοθεσία Τζόσεφ Καν

Ο Κάρι, ένας λάτρης των μηχανών, προσπαθώντας να ξεμπλέξει από ένα παράνομο κύκλωμα, αποφασίζει να εγκαταλείψει την πόλη του κλέβοντας ταυτόχρονα πολλές μηχανές που ανήκουν στον αρχηγό Χένρι. Αυτό που δε γνωρίζει είναι ότι οι μηχανές κρύβουν ένα πολύτιμο φορτίο στα ντεπόζιτα τους και όταν επιστρέφει πίσω στην πόλη για να ξαναβρεθεί με την ερωμένη του, ο Χένρι Θα επιδιώξει να ξαναπάρει αυτό που του ανήκει…

*OPEN BEYOND: Τρίτη 28/06 στις 21:00

Alphabet Killer (2008) σε σκηνοθεσία Ρομπ Σμιτ

Η αστυνομικός Μέγκαν Π έιτζ αναλαμβάνει την υπόθεση εξιχνίασης της δολοφονίας ενός δεκάχρονου κοριτσιού. Ενώ επιμένει ότι πρόκειται για κάποιον σίριαλ κίλερ, οι συνάδελφοί της, αλλά και ο σύντροφός της διαφωνούν, οδηγώντας την ίδια σε ψυχολογική κατάρρευση. Όταν όμως ο δολοφόνος χτυπήσει ξανά με άλλο ανήλικο Θύμα, τα πράγματα θα πάρουν μια άλλη τροπή.

*OPEN BEYOND: Τρίτη 28/06 στις 23:00

Η Εποχή Των Δολοφόνων (2013) σε σκηνοθεσία Μαρκ Στίβεν Τζόνσον

Ένας βετεράνος του πολέμου στη Βοσνία ζει τώρα απομονωμένος στα δάση του Τενεσί προσπαθώντας να ξεχάσει τις θηριωδίες στις οποίες υπήρξε μάρτυρας. Όταν γνωρίζεται με τον Εμίλ, έναν Ευρωπαίο κυνηγό, μια ασυνήθιστη φιλία αναπτύσσεται μεταξύ τους. Σύντομα όμως οι πραγματικοί λόγοι που οδήγησαν τον Εμίλ στην Αμερική αποκαλύπτονται και ένα άγριο ανθρωποκυνηγητό μεταξύ τους δε θα αργήσει να ξεσπάσει…

*OPEN BEYOND: Δευτέρα 27/06 στις 02:00

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα